• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

קופות גמל מרובות ממקומות עבודה שונים

• פותח הנושא פותח הנושא אהוד
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אהוד

משתמש רשום
דירוג
3
היי לכם
הסתבר לי שיש ברשותי קופות גמל מרובות ממקומות עבודה שונים, חלקם סטרטאפים שכבר לא קיימים וכמובן שאין שום הפקדות. נציגת החברה אמרה שזה מחולק לתגמולים ופיצויים.
התגמולים לא קשורים לקצבת פנסיה והפיצויים כן אז ברור שבפיצויים לא נוגעים.
עכשיו לשאלה:
האם כדאי למשוך את התגמולים עם 35% מס ולהשקיע עצמאית, למשל בדיבידנדים שיעזרו להכנסה שוטפת בתקופה הזו?
היועץ הפנסיוני שלי המליץ על הלוואה על בסיס קופ"ג ל3 שנים, להשקיע את סכום ההלוואה ואז להחזיר את הקרן ולהנות מהתשואה הזו, כמובן עם מס רווחי הון במדינתנו ההיפר סוציאליסטית.
אציין שכל תוספת לשוטף תעזור לנו מאוד.
אני נוטה לעניין של משיכה והשקעה ב SCHD למרות המס, כיוון שההחזר המשוער (לפני מס רווחי הון) יהיה 900 לחודש.
אשמח לשמוע כיווני מחשבה נוספים.
נקודה נוספת: דגמתי חלק מהקופ"ג והן המשיכו לצמוח בממוצע של 9% בשנה, אבל שוב, לשוטף הבעייתי כרגע זה לא עוזר לי.
תודה מראש, תבורכו מפי עליון.

התגמולים לא קשורים לקצבת פנסיה
התגמולים הם רוב הקצבה בפנסיה.

לא יודע מה המצב שלך, אבל אני לא הייתי מושך כשיש תשלום מס של 35% או מס שולי, הגבוה מבינהם.
הייתי משנה למסלול שנותן בממוצע יותר תשואה, או לניהול עצמי.

האם כדאי למשוך את התגמולים עם 35% מס ולהשקיע עצמאית, למשל בדיבידנדים שיעזרו להכנסה שוטפת בתקופה הזו?
לא.
היועץ הפנסיוני שלי המליץ על הלוואה על בסיס קופ"ג ל3 שנים, להשקיע את סכום ההלוואה ואז להחזיר את הקרן ולהנות מהתשואה הזו, כמובן עם מס רווחי הון במדינתנו ההיפר סוציאליסטית.
המלצה גרועה, לא הייתי מקשיב להמלצות של יועץ שכזה יותר.
אני נוטה לעניין של משיכה והשקעה ב SCHD למרות המס, כיוון שההחזר המשוער (לפני מס רווחי הון) יהיה 900 לחודש.
לקחת בחשבון: מס עיזבון וחוסר יכולת לקזז נקודות זכות מהרווח פה.
התגמולים לא קשורים לקצבת פנסיה והפיצויים כן אז ברור שבפיצויים לא נוגעים.
ברור שהתגמולים קשורים לקצבה, משם מגיעה הקצבה!
דווקא בדיוק הפוך, אם רוצים לגעת במשהו קודם מושכים פיצויים ולא תגמולים.

משיכה מוקדמת לטובת השקעה במקום אחר גוררת הקדמת תשלום המס שזה הפוך מהרעיון של דחיית מס, גם צריכת הדיוודנטים (שעליהם תשלם מס רווחי הון) פוגעת בחיסכון. יתכן והאפשרות של לקיחת הלוואה מהקרן לטובת עשיית תשואה גבוהה יותר (אתה מניח שגם תוכל להחזיר את הקרן וגם תיצור תשואה עודפת על זאת של הקופה - קצת קשה לי להאמין שזה אפשרי למעט אם אתה חובב סיכון) היא אפשרית אבל שוב אתה מתחיל בנק' פחות טובה מהקופה כי אתה משלם כל הזמן מיסים על הרווחים.
מה אם כספים של קרן השתלמות ? למרות שכאן שוב ישנה הבעיה שברגע שמשכת את הכסף אתה תתחיל לשלם מס על כל רווח הון.

בלי קשר - כדי מאד לאחד קופות לא פעילות, להעביר אותן לאותו גוף פנסיוני ולדאוג להקטנה של דמי הניהול - 200K אצל גוף אחד אפילו ב 20 קופות קטנות עדיף מאשר 10K אצל 20 גופים שונים...

נשמע שאתה צריך להגדיל הכנסה חודשית, לא הייתי עושה את זה מפדיון כספי פנסיה. תראה מהן החלופות, אולי צמצום הוצאות.

אתה מבלבל בין פיצויים לתגמולים. הפנסיה זה רכיב התגמולים ואם תמשוך אותו שלא כדין תשלם מס של 35%. פיצויים שלא נמשכו מיועדים לרצף קצבה או לרצף פיצויים – גם אם לא משכת בעבר, אתה יכול למשוך עם ניכוי מס בהתאם לטופס 161 ואישור של פקיד שומה על המס שצריך לנקות, אם אין לך את האישורים האלה המס המקסימלי הוא 47%.

ממה שאני מכירה ההלוואה שהקופה תוכל לתת לך על חשבון קרן הפנסיה/גמל לתגמולים אכן תהיה רק על חשבון התגמולים ולא על חשבון הפיצויים עם מקסימום של 30% מסך התגמולים. התנאים שיינתנו לך כמובן גם יהיו שונים בין הגופים, ואם כבר אז כדאי לעשות סקר שוק. בנוסף לזה, אני מכירה שהסכום המשועבד בתגמולים לא צובר תשואה רגילה, אלא מועבר למסלול שקלי/חסר סיכון כלשהו, אז אל תצא מנקודת הנחה שתקבל את התשואה של המסלול הכללי/מה שלא דגמת.

את "הפטנט" שהיועץ הציע לך אני מכירה שמקובל הרבה יותר לעשות על חשבון קה"ש או גמל להשקעה. יש שם פחות הגבלות על הסכום המשועבד (למשל אפשר להישאר במסלול כללי) וזה מאפשר להתמנף עבור עסקה שיכולה לעשות שכל מבחינה מיסויית ותשואה (למשל להתמנף לנדל"ן) ולהנות מפוטנציאל תשואה בשני האפיקים. אני חושבת שזה יכול להיות רעיון לא רע במקרים מסויימים כשהסיכונים ברורים אל מול התועלת. אני מתקשה לראות את היתרונות האלה בתוכנית שלך.

אם המצב שלך מחייב המצאת כסף כרגע לשוטף, הייתי קודם ממצה את האפשרויות למשוך קה"ש או פיצויים בניכוי מס ולא הייתי מושכת את התגמולים במס.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
N מה לעשות עם קופות גמל ביטוח מנהלים ופוליסת חיסכון ישנות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N השוואה בין קופות גמל שונות לבין S&P במרכיב התשואה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P העברת קופות גמל לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I מספר קופות גמל להשקעה עבור נכדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
V IRA קופות גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N קיזוז רווחים והפסדים משתי קופות גמל להשקעה שונות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
בובין חוט-השני פנסיונר מעל גיל 60 - קרנות השתלמות, קופות גמל והגיון בשיגעון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
deussex קופות גמל לאישה אחרי גיל פנסיה במקום העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
A קיזוז הפסדים בין קופות גמל להשקעה צרכנות פיננסית 7
B האם יש קופות גמל להשקעה בחו"ל, שאינן מניות בלבד נקובות בדולאר עם דמי נהול סבירים נא המלצותיכם פוסטים מאיכות נמוכה 9
A שאלות על קופות גמל שוק ההון 1
T השקעה במספר קופות גמל להשקעה- האם נותן ערך מוסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Trevor ניוד קופות גמל לקרן פנסיה מקיפה - חישוב תקרה/מקום פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
deussex האם בירידה בבורסה יש היגיון לחכות עם ניוד קופות גמל (עוקבי מדד) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M השוואת תשואות בS&P 500 בקרונות השתלמות / קופות גמל להשקעה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א השוואת תשואות קופות גמל לסנופי שוק ההון 8
deussex האם אתם עושים פעילויות מנע בעקבות המלמחמה באוקראינה בתיק/קופות גמל ? שוק ההון 25
E קופות גמל להשקעה ואזרחים אירופאים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M משחק החבילה עוברת ממשיך: הפניקס מעבירה את הקופות בניהול אישי לחברת גלובל נט ניהול קופות גמל בע"מ - מי אלו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 261
G חוות דעת על תיק השקעות (תיק פרטי, קה"ש, קופות גמל ופנסיה) שוק ההון 14
N הסתבכות בניוד קופות גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 25
ה האם נפתחו קופות גמל להשקעה IRA? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
פ קרנות נאמנות, קרנות סל, קופות גמל להשקעה ופוליסת חיסכון שוק ההון 4
שם משתמש בעייתי האם יש בעיה בשתי קופות גמל להשקעה במקביל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
E קופות גמל להשקעה. איזה מסלול לבחור באנליסט? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
M האם קופות גמל והשתלמות חייבות לאפשר עדכון פרטי מעסיק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
A קופות גמל וקרנות הפנסיה של אמי הפורשת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R דמי ניהול של קופות גמל להשקעה מחקות SP500 שוק ההון 53
A ריבוי קופות גמל וקופות השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
B האם יש קבוצות רכישה פתוחות ל-IRA/קופות גמל עוקבות S&P500? צרכנות פיננסית 2
ה מה לעשות עם קופות גמל לא פעילות אחרי יציאה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
G שאלה בהבנת חלוקת תיק השקעות יחד עם קופות גמל שוק ההון 17
K איחוד קופות גמל שוק ההון 0
קוף שמבין קופות גמל, התייעצות דחופה. צרכנות פיננסית 5
B התייעצות בנושא קופות גמל וקרן פנסיה צרכנות פיננסית 2
U איחוד / מיזוג קופות גמל להקשעה צרכנות פיננסית 1
U איחוד / מיזוג קופות גמל הלשקעה צרכנות פיננסית 2
א הלוואות מקרן השתלמות\קופות גמל. הקפאה עד להודעה חדשה? צרכנות פיננסית 31
פ מתחיל להשקיע ושוקל לפדות קופות גמל ישנות וקופ״ג להשקעה לצורך כך + שאלה לגבי IB שוק ההון 14
נ קופות גמל להשקעה והקורונה שוק ההון 17
R חוות דעת על קופות גמל מסלול מנייתי בעת משבר שוק ההון 1
N קופות גמל ישנות - מה לעשות? צרכנות פיננסית 31
ע קופות גמל ira פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 2
ברייטס דילמת קופות גמל שוק ההון 6
נ קופות גמל מהסוג הישן שוק ההון 13
H קרן השתלמות חדשה, קופות גמל נזילות (לפני שינוי החוק), חשבון ב- IB ושיקולי רילוקיישן לארה"ב שוק ההון 13
C משקיע חדש שרוצה להשקיע לטווח ארוך - התייעצות לגבי קופות גמל להשקעה וקרנות השתלמות שוק ההון 24
M קופות גמל - שאלות ומיתוס שנשבר? שוק ההון 31
א קופות גמל להשקעה שוק ההון 20
O חישובי חשיפה של קרנות השתלמות\קופות גמל שוק ההון 0

נושאים דומים

Back
למעלה