• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

קה״ש IRA ורילוקיישן

• פותח הנושא פותח הנושא מיץ_פטל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

מיץ_פטל

משתמש רשום
דירוג
3
תיק ההשקעות שלי (בניכוי נדל״ן וקריפטו, רק שוק ההון וללא קרנות פנסיה) מורכב כרגע מחשבון פטור בדמות קה״ש IRA אצל גלובלנט (הצטרפתי דרך קבוצת רכישה)
וחשבון ממוסה המנוהל בInteractive Brokers.

ככלל כאסטרטגיה (ובייחוד לאור המצב המורכב של מדינת ישראל) ההשקעות רובן ככולן חשופות למט״ח ולחו״ל.
עכשיו, בימים כתיקונם הייתי יכול להתייחס לכל התיק בכללותו ובפרט לקה״ש IRA כהשקעה לטווח ארוך אבלללללל היות והתוכניות שלי (הכוללות הוצאת דרכון אירופאי)
הן רילוקיישן בתוך שנתיים-שלוש. הכוונה היא להנזיל את הכספים במסגרת הרילוקיישן (כי אין אפשרות להעביר את התיק לib כפי שהוא), מכיוון שקיים חשש שאם אני מנזיל אחרי ניתוק תושבות ימסו לי במדינת היעד את הצורה (לפחות לגבי ארה״ב הוזהרתי שזה המצב, לא יודע עדיין לגבי מדינות אחרות) ומתוך החלטה אסטרטגית להוציא מכאן השקעות בהקדם האפשרי (כל עוד ניתן).
לכן, הקצאת הנכסים בקה״ש ira היא לטווח לא ארוך מתוך אילוץ אז כמה שאלות:
1. לגבי משיכת קה״שׁ או באופן כללי העברת כספים במסגרת רילוקיישן, באילו מקרים עשויה מדינת היעד לגבות על זה מס רווחי הון או מס הכנסה או השד יודע מה (מניח שזה תלוי גם בניתוק תושבות וכו')
2. לאור האילוצים באשר לאופן הקצאת הנכסים (ודמי הניהול שעדיפים בתיק הממוסה אם כי זה יתרון לאורך זמן רב יותר) אולי עדיף לי להגיד ״פאק איט״ ולהנזיל את הכספים וזהו
3. כמות תרחישי הקיצון שאם בעבר לא הייתי מייחס להם חשיבות וכעת הם בגדר ״יש מצב״ עלתה בשנתיים האחרונות לרמות שמעבר ליכולת ניהול הסיכונים שלי כי יש גבול אבל אשמח לכל עצה =]

לגבי משיכת קה״שׁ או באופן כללי העברת כספים במסגרת רילוקיישן, באילו מקרים עשויה מדינת היעד לגבות על זה מס רווחי הון או מס הכנסה או השד יודע מה (מניח שזה תלוי גם בניתוק תושבות וכו')
עד כמה שידוע לי, כל מדינה תראה משיכת קה"ש כהכנסה חייבת במס. זה שבישראל יש פטור על זה, לא מעניין אותם.

אולי עדיף לי להגיד ״פאק איט״ ולהנזיל את הכספים וזהו
זה מה שאני עשיתי עם קרנות ההשתלמות.

כמות תרחישי הקיצון שאם בעבר לא הייתי מייחס להם חשיבות וכעת הם בגדר ״יש מצב״ עלתה בשנתיים האחרונות
אני כנראה יותר היסטרי ממך, אבל כבר משכתי את החסכונות הפנסיונים בתשלום מס גבוה. למה? כי עכשיו אפשר ובעוד שנה עם הממשלה הזו אני לא יודע.

3. כמות תרחישי הקיצון שאם בעבר לא הייתי מייחס להם חשיבות וכעת הם בגדר ״יש מצב״ עלתה בשנתיים האחרונות לרמות שמעבר ליכולת ניהול הסיכונים שלי כי יש גבול אבל אשמח לכל עצה =]
אם אתה בפאניקה, אז תפנה מחר בבוקר לחברה המנהל (גלובלנט?) ותן הוראה למשוך הכל במיידי.

לישון טוב בלילה זה הכי חשוב!

הייתי מסייג שזה תלוי בשאלה אם הקרן נזילה.
יכול להיות שגם אפשר יהיה למשוך במס מופחת, יש איזה חקיקה בעקבות "חרבות ברזל" שנמצאת בתהליכים.
זה מ3 מעסיקים שונים כאשר הותיקה מביניהן כבר נזילה ואם אינני טועה ניתן להחיל ותק על החדשות יותר כך שכל הכסף נזיל.
על כל פנים לא ברור לי אם ניתן למשוך חלק מהכספים וזו גם אופציה. אשמח אם מי מכם יכול לאשר. אברר מול גלובלנט בכל מקרה.

עד כמה שידוע לי, כל מדינה תראה משיכת קה"ש כהכנסה חייבת במס. זה שבישראל יש פטור על זה, לא מעניין אותם.

זה מה שאני עשיתי עם קרנות ההשתלמות.

אני כנראה יותר היסטרי ממך, אבל כבר משכתי את החסכונות הפנסיונים בתשלום מס גבוה. למה? כי עכשיו אפשר ובעוד שנה עם הממשלה הזו אני לא יודע.
לא ידעתי שיש אנשים יותר היסטריים ממני בהקשר הזה =]

את הפנסיה אני עדיין לא מושך לעת עתה אבל העברתי אותה לאחרונה מ100% סנופי ל47% סנופי והשאר אג״ח זר בדולר/יורו (חוץ מאג״ח מיועדות כמובן).
סנופי הניב לי רווחים יפים ועשה את שלו אבל מאחר והאפשרות שאמשוך את הקרנות בתוך שנים אחדות נעשתה ממשית שיניתי את מסלול ההשקעה בהתאם לאפיק.

ואם אינני טועה ניתן להחיל ותק על החדשות יותר כך שכל הכסף נזיל.
אלא אם כן הייתה חפיפה בזמני ההפקדות.

אבל מאחר והאפשרות שאמשוך את הקרנות בתוך שנים אחדות נעשתה ממשית שיניתי את מסלול ההשקעה בהתאם לאפיק.
זה נשמע לי מוזר. הזמן שבו אתה מושך לא אמור להיות קשור לזמן של ההשקעה. אתה יכול למשוך ממסלול סנופי ומיד להשקיע במסלול סנופי בגוף אחר / ארץ אחרת.

אלא אם כן הייתה חפיפה בזמני ההפקדות.

זה נשמע לי מוזר. הזמן שבו אתה מושך לא אמור להיות קשור לזמן של ההשקעה. אתה יכול למשוך ממסלול סנופי ומיד להשקיע במסלול סנופי בגוף אחר / ארץ אחרת.

אם במהלך החודשים הקרובים סנופי נופל ב50% אז בתיק ההשקעות הממוסה בib עסקים כרגיל מתוך הבנה שאמנם יקח זמן אבל ההתאוששות תבוא ובינתיים קונים בזול (ואולי אפילו ביתר שאת). לעומת זאת בקרנות הפנסיה, תלוי כמה זמן תארך ההתאוששות ומתי יגיע רגע האמת שבו יונזלו הכספים (או חלקם). אז זה עניין של הגבלת מידת החשיפה למניות, זה לא שעברתי למסלול אג״ח בלבד.

מתי יגיע רגע האמת שבו יונזלו הכספים
לדעתי זה הדבר היחיד שמשנה. מהניסיון שלי מדובר בסדר גודל של שבוע שבו באמת אין שליטה בכסף אם השוק עולה בינתיים (יכול גם לרדת באותה מידה ואז הרווחת). ברגע שהכסף הונזל, תשקיע בחזרה במסלול כרצונך.
אפשר לצמצם את זה עוד יותר אם באמת פודים בחלקים.

וואו, מתי זה קרה?
סיפרת כאן ופספסתי? o_o

וואו, מתי זה קרה?
סיפרת כאן ופספסתי? o_o
לא, זה רק לאחרונה.

האמת היא שיש עוד נימוק חוץ מהממשלה המטורפת. כדי לקבל את הכספים האלה בלי מס צריך להגיע לגיל פרישה, וגם אז לא מקבלים ישר את כל הכסף אלא מקבלים אותו בטפטוף של קצבה. זאת אומרת שהמשקיע הממוצע יקבל את כל החיסכון רק בעוד 30-40 שנה.
מה הסיכוי שישראל תתקיים עד אז וגם חוקי המס לא ישתנו? לדעתי, לפי מגמות דמוגרפיות ובטחוניות, הסיכוי אינו גבוה. אז אני מעדיף לקבל את הכסף עכשיו, גם עם תשלום מס.

לא, זה רק לאחרונה.

האמת היא שיש עוד נימוק חוץ מהממשלה המטורפת. כדי לקבל את הכספים האלה בלי מס צריך להגיע לגיל פרישה, וגם אז לא מקבלים ישר את כל הכסף אלא מקבלים אותו בטפטוף של קצבה. זאת אומרת שהמשקיע הממוצע יקבל את כל החיסכון רק בעוד 30-40 שנה.
מה הסיכוי שישראל תתקיים עד אז וגם חוקי המס לא ישתנו? לדעתי, לפי מגמות דמוגרפיות ובטחוניות, הסיכוי אינו גבוה. אז אני מעדיף לקבל את הכסף עכשיו, גם עם תשלום מס.
אצלנו זה אמור להגיע הרבה יותר מוקדם אז מקווה שעוד נספיק :>

לא, זה רק לאחרונה.

לטווח הארוך - מסכים לגמרי. מבחינתי רגע האמת טרם הגיע.
הצרה היא שכרגע חל עליי מס שולי של 47% ומס יסף.
מקווה שאם וכאשר יגיע הרגע אוכל לתכנן את המשיכה כך שחבות המס תהיה 35% וזהו...

שים לב שבשביל להציל 12% אתה מסכן את הכל (כתלות ברמת הפרנואידיות)
ייתכן שאנחנו ברגע "פאק איט".
נלקח בחשבון, לו רק הייתי יכול למכור בקלות את הנדל״ן, הייתי מרגיש יותר טוב לגבי דחיית ההחלטה לגבי קרנות הפנסיה

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A הלוואה כנגד קה"ש, חסכון פנסיוני או IRA והלוואה מהבנק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
L ניוד כספים IRA קה״ש + גמל שוק ההון 1
R קה"ש IRA Vs s&p פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
IAmSam ניהול כולל של קה״ש IRA + תיק השקעות ב-IB ופנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N קה״שׁ עוקבת סנופי (לא ira) - היכן העמלות הטובות ביותר? האם קיימת קבוצה שניתן להצטרף אליה? [קראתי את מייק] פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
L מעבר IRA בקה"ש בלבד או קה"ש + פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 47
דו דו תהליך מעבר לגלובלנט קה״ש IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
F קה"ש IRA עם הפקדות מעל התקרה - מכירה למען איזון תיק זה אירוע מס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
כ מינוף קה"ש לפני מעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
כ קה"ש וקופ"ג ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
1337justme האם כדאי לנייד קה"ש וגמל IRA של אלדובי ז"ל למקום אחר עקב המיזוג עם הפניקס? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
GoldenFace קה"ש IRA - איך, איפה ומה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
T קה"ל IRA- השקעה המניות ישראליות מול מניות חו"ל שוק ההון 8
ס כדאיות העברת קה"ש ואו קופ"ג לחיסכון לניהול אישי ב-IRA שוק ההון 17
V קה"ש: כדאיות של לעבור מ SP500 ל IRA שוק ההון 4
איש יקר קה״ש וגמל IRA, רכישה חודשית בבורסת ת״א שוק ההון 1
א דמי ניהול קה"ש IRA שוק ההון 5
M קה"ש בהראל עם 0.18 דמ"ש. שווה להעביר ל IRA? שוק ההון 9
T כמה שאלות טכניות קה"ש IRA שוק ההון 20
klayhamn מידע על פסגות קה"ש IRA? צרכנות פיננסית 20
Liron2035 קה"ש IRA הלמן-אלדובי, רכישת IWDA: השוואת עלויות ברוקר שוק ההון 9
I לעשות סדר בעלויות קה״ש וגמל IRA שוק ההון 42
Liron2035 האם קה"ש IRA בסכומים קטנים מ-100 אש"ח זו פיקצייה? שוק ההון 20
Liron2035 קה"ש IRA, לא ברורה לי הטענה שהיא זולה יותר שוק ההון 10
Liron2035 ניואנסים לגבי קה"ש IRA שוק ההון 6
I דמי ניהול קה"ש IRA מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 5
אסטבן חימנז איך מחשבים מס על קה״ש IRA (הפקדות מעל התקרה)? שוק ההון 14
פורומיסט העברת קה"ש מ-IRA למסלול מנוהל? שוק ההון 31
D רוצה לעביר קה"ש למסלול-IRA. כמה שאלות שוק ההון 3
ל קה"ש IRA = מנהל השקעות אישי? אוף טופיק 5
F קה"ש IRA - מתי להחליף קרן ישראלית בקרן אירית? שוק ההון 9
מ חלוקת קה"ש+קופ"ג IRA שוק ההון 7
ל להתחיל להשקיע דרך קה"ש IRA או חשבון השקעות? שוק ההון 18
D התלבטות בין רכישת דירה 3 להשקעה לבין המשך השקעה בקרן כספית + קה"ל נדל"ן 9
מ מה קורה לתשואות קיימות כשמחליפים מסלול פנסיה/קה"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה סמוטריץ שוקל מיסוי רווחי קה"ש לאחר 6 שנים פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 244
C פנסיה + קה"ש עוקבות מדד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
guesto עלויות נסתרות בפנסיה/קה"ש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 71
ס משיכת פיצויים לעומת משיכת קה"ש שוק ההון 0
A מיסוי על קה"ש מיסים 0
T קה"ש ופנסיה מעבר לתקרה - אופציות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Finfree קה"ש ילין לפידות מסלול מנייתי-איך לזהות חשיפה למדדים השונים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
T העברת כספים לIRA קה״ש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
R קה"ש - הפרדה בין כספים מתחת ומעל תקרת הפטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ptom חוזה העסקה ללא קה"ש וללא אופציה לעבודות מהצד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P איפה להשקיע כל חודש סכום יחסית גבוה ומה לעשות עם הגמל, קה"ש ופנסיה הנוכחיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
JBUZZ קה״ש מנייתית: אקטיבית או פאסיבית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A בתי השקעות שמוכנים לתת הלוואה כיום כנגד קה"ש נזילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomchoook מיסוי על קה״ש שוק ההון 2
T קה"ש מנייתי או כללי - תקופה של 15 שנה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה