הכוונה שאם הפורום טועה אז השאלה מלכתחילה שגויה ואז התשובה לגיטימית.
הפורום אף פעם לא טועה. הפורום לא מסוגל לטעות. הפורום הוא האלוהים
וברצינות, במקרה הזה הדיעה הרווחת בפורום מבוססת על ציטוטים ישירים מהחוק + דעות של הרבה מאוד עוסקים בתחום (רואי חשבון וכו').
מה שכן, יכול להיות שההבדל נובע מעניין של ניסוח או הסתכלות טכנית:
אתה לא מקזז נקודות זיכוי מול הכנסות וגם לא מול רווחים. אתה מקזז נקודות זיכוי מול מס שאתה חייב לשלם.
עכשיו הגיוני שאתה קודם כל מחשב כמה מס אתה חייב לשלם ורק אחרי זה אתה יכול לקזז מחבות המס הזאת את נקודות הזיכוי.
איך אני נותן להם הלוואה אם לא שילמתי להם שקל?
אם יש לך מגן מס זה אומר בגדול שמס הכנסה חייב לך כסף ולכן נתת להם הלוואה.
יכול להיות שההלוואה הזאת מקוזזת מול הלוואה אחרת שאתה חייב להם ועדיין לא הגיע הזמן לשלם (רווחים לא ממומשים).
השנה עכשיו היא 2040. אני מקזז הפסד הון שנוצר לי בשנת 2020 מול מכירה וקניה מחדש של ניירות רווחיים משנת 2035.
בכך, במקום לתת לניירות של 2020 לעלות בחזרה ולדרוס את ההפסד, העברתי אותו לנייר יותר מאוחר שאותו אני הולך למכור קודם, ודחיתי מס. אני אצטרך לשלם פחות מס בעת המכירה האמיתית של הניירות מ-2035, אבל יותר מס בעת המכירה של הניירות מ-2020.
הממ.. הבנתי מה אתה אומר. מעניין.
אתה בעצם מוריד את בסיס המס של הניירות הישנים שלך כדי להעלות את בסיס המס של הניירות החדשים.
הקטע שזה משהו שהוא מאוד מוגבל בסופו של דבר. אם תניח שיש בממוצע משבר גדול (גדול מספיק כדי שיהיו לך נירות שתוכל למכור בהפסד של יותר מחצי אחוז. כלומר משהו שיהיה משמעותי מספיק בשביל להתעסק איתו) פעם ב7-10 שנים, זה אומר שכנראה תוכל לעשות את המהלך הזה פעם אחת מתישהו בעשור הראשון של ההשקעות שלך.
בשלבים מאוחרים יותר האפקט קטן (כי תגיד יותר מהר לשלב שאתה מוכר את הניירות מהתקופה ההיא, ולכן תגיע מהר יותר לשלב שאתה משלם מס לפי הבסיס הנמוך יותר).