• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

ציפיות שכר ב אפל gampa גמפ"א

theone2342

משתמש רגיל
דירוג
27
היי,
אני לפני הצעת עבודה באפל לתפקיד מהנדס תוכנה/מערכת סניור .
יש לי 10 שנות נסיון בעיקר בפיתוח, כרגע עובד בחברה קטנה כמוביל טכני סניור עם TC של 47K (ש"ח :))
באתר הגיוס של אפל לאותו התפקיד בדיוק בארה"ב השכר הבסיס נע בין $131K ל $243K, כאשר אני נמצא בסקלה העליונה לדרישות התפקיד.
האם אפשר לגזור מזה כמה אפשר לבקש כשכר בסיס?

רציתי לדעת מה מקובל באפל מבחינת דרישות השכר.
- משכורת
- rsu
- בונוס שנתי
עד כמה מקובל לתת מראש הצעה גבוהה במעט מהרצוי כאסטרטגיה להתמקחות על השכר/מניות?

תודה לעוזרים!

נערך לאחרונה ב:
יש איזה כלל אצבע כמה אחוז משכר של עובד אמרקאי שווה עובד ישראלי?

תלוי איפה באמריקה, קח את הסיליקון וואלי ותוריד 20 אחוז.
תבדוק באפל לאיזה לבל אתה נכנס.

תשאל לאיזה לבל ממיינים אותך

היי,
יש לי 10 שנות נסיון בעיקר בפיתוח, כרגע עובד בחברה קטנה כמוביל טכני סניור עם TC של 47K (ש"ח :))
באתר הגיוס של אפל לאותו התפקיד בדיוק בארה"ב השכר הבסיס נע בין $131K ל $243K, כאשר אני נמצא בסקלה העליונה לדרישות התפקיד.

- משכורת
- rsu
- בונוס שנתי

תודה לעוזרים!
לא בטוח שאתה בכלל מבקש. אתה יכול להציג כמה מקבל היום, להגיד שאתה מצפה לשדרוג משמעותי, ולתת להם לבוא עם הצעה. בכל מקרה זה יהיה קפיצה למעלה.

משכורות: נהוג להגיד שצריך להסתכל על levels.fyi, בעמק הסיליקון, ולהוריד 25% או 30%.

לא בטוח שאתה בכלל מבקש. אתה יכול להציג כמה מקבל היום, להגיד שאתה מצפה לשדרוג משמעותי, ולתת להם לבוא עם הצעה. בכל מקרה זה יהיה קפיצה למעלה.

משכורות: נהוג להגיד שצריך להסתכל על levels.fyi, בעמק הסיליקון, ולהוריד 25% או 30%.
מה האינטרס שלו לנדב את המידע הזה? אני לא הייתי אומר ציפיות שכר בכלל, או נותן 30% מעל החלום הכי פרוע שלי

אני מניח שה 47 אש"ח הם לחודש ולא לשנה.
זה יוצא בערך 160k דולר לשנה (בין 150 ל 190, תלוי בשער הדולר)
ה 131k-243k דולרים זה שנתי.

תבקש TC שנמצא 20 אחוז מעל איפה שאתה כרגע וקח בחשבון שזו *תחילת* המו"מ, כי סיכוי סביר שלא תקבל בדיוק מה שביקשת. משם תנהל מו"מ על קרן השתלמות, ימי חופש, RSU, בונוס חתימה וכל דבר אחר.

זה יוצא בערך 160k דולר לשנה (בין 150 ל 190, תלוי בשער הדולר)
ה 131k-243k דולרים זה שנתי.
צריך לקחת בחשבון את צורת חישוב השכר וההטבות בארץ ביחס לחול - בארץ אתה מקבל כסף שלא מופיע כחלק מהברוטו (הפרשות מעביד להשתלמות/פנסיה),
בנוסף מגיעים לך ימי מחלה/חופש בתשלום, דמי הבראה, כספי פיטורים - זה גם כסף שלא נכלל בחישוב האלו (אבל הוא כנראה גם פחות מהותי).

.
אין שום סיבה לחשוב רק על השכר בסיס. אתה אמור לחשוב על כל החבילה כי ככה הצד השני חושב על זה.
בערך החוק הראשון בהתמקחות 101.
אם אתה מבקש X אז לא תוכל להתמקח אח''כ ולהגיע מעל X.

תבקש TC שנמצא 20 אחוז מעל איפה שאתה כרגע וקח בחשבון שזו *תחילת* המו"מ, כי סיכוי סביר שלא תקבל בדיוק מה שביקשת. משם תנהל מו"מ על קרן השתלמות, ימי חופש, RSU, בונוס חתימה וכל דבר אחר.
מאיפה ה20%? למה השכר הנוכחי שלו רלוונטי למשא ומתן?

אין שום סיבה לחשוב רק על השכר בסיס. אתה אמור לחשוב על כל החבילה כי ככה הצד השני חושב על זה.
נכון.
אבל דווקא בגלל זה:
בערך החוק הראשון בהתמקחות 101.
אם אתה מבקש X אז לא תוכל להתמקח אח''כ ולהגיע מעל X.
ההצעה לדבר *רק* על שכר הבסיס (נניח לבקש את ה- TC שהוא כרגע מקבל, או יותר, כשכר בסיס) יכולה לאפשר לו גם לענות על השאלה על ציפיות השכר (שלרוב קשה לא לענות עליה) ועדיין לאפשר לו להתמקח אחר כך על השכר הכולל.

יחד עם זאת מה ש- @דורון כתב נשמע לי הכי נכון.
לא בטוח שאתה בכלל מבקש. אתה יכול להציג כמה מקבל היום, להגיד שאתה מצפה לשדרוג משמעותי, ולתת להם לבוא עם הצעה

אם ה- TC שלו כרגע זה
עם TC של 47K (ש"ח :))
אז זה כנראה יהיה שידרוג רציני בכל מקרה.

לפות״ש
- משכורת
- rsu
- בונוס שנתי
זה מאוד תלוי ב- level שאתה נכנס, כי זה מה שמשפיע על היחס בין משכורת הבסיס ל- RSU (והתקרה של הרפרשים אחר כך).
תכלס עיקר ההבדל בין ״החברות הללו״ לחברות ״רגילות״ זה ה- RSU שמקבלים.

היי,

- משכורת
- rsu
- בונוס שנתי

תודה לעוזרים!
קח בחשבון שממה שאני רואה(ט.ל.ח) אפל מציינים אך ורק שכר בסיס באתר שלהם, ממה שאני מבין אתה צריך לכוון לאזור ה75 TC חודשי,
אם זה באמת בדרגה ICT4 - השכר עצמו יכול להיות סביב ה50 אלף בחודש ו100 אלף דולר שנתי במניות/ 400 ל4 שנים אם אני מבין נכון איך הם מחלקים

הייתי מתחיל איתם את המשא ומתן קצת יותר גבוה ממה שתרצה להגיע בפועל.

בהצלחה וזה רק מתוך אינטרפטציה שלי, אולי אני טועה, ט.ל.ח
לא מייעץ ולא ממליץ

ואשמח אם מישהו יתקן אותי במידה ואני טועה

קח בחשבון שממה שאני רואה(ט.ל.ח) אפל מציינים אך ורק שכר בסיס באתר שלהם, ממה שאני מבין אתה צריך לכוון לאזור ה75 TC חודשי,
אם זה באמת בדרגה ICT4 - השכר עצמו יכול להיות סביב ה50 אלף בחודש ו100 אלף דולר שנתי במניות/ 400 ל4 שנים אם אני מבין נכון איך הם מחלקים

הייתי מתחיל איתם את המשא ומתן קצת יותר גבוה ממה שתרצה להגיע בפועל.

אכן

המגייסת לא ציינה את הדרגה כשאלתי (לא מבין למה לא מוכנים להגיד..) אבל לפני המשא ומתן הראשוני נראה שאכן הכיוון הוא ICT4 אם משווים לטווחי השכר ב levels fyi,
אגב, איך 50K שח + 100K-USD RSU שנתי יוצא 75K TC שח חודשי?
לפי החישוב שלי, 100K USD שנתי יוצא 31K שח לחודש (12 / 372K שח) + 50K יוצא 81K TC חודשי (וזה לפני בונוס שהבנתי מהמגייסת שתמכוונים להביא לי).
שני שאלות המשך:
1. כמה אחוז מהTC נהוג לבקש את רכיב המניות(RSU)?
2. האם מומלץ לבקש לוותר על בונוס לטובת הגדלת רכיב המניות?

אגב לפי levels fyi, הTC החודשי הממוצע לICT4 בארץ זה 81-82K, כנראה לזה אכוון...

נערך לאחרונה ב:
לפי החישוב שלי, 100K USD שנתי יוצא 31K שח לחודש (12 / 372K שח) + 50K יוצא 81K TC חודשי (וזה לפני בונוס שהבנתי מהמגייסת שתמכוונים להביא לי).
יש בונוס חתימה.
ואז כל שנה עוד בונוס ששווה כמה משכורות.
זה גם משהו שצריך להכנס לtc.
נראה שכר טוב בסה״כ.

האם בשכר הבסיס נהוג להכניס את שאר 'האש"ל' כמו נסיעות והפרשות מעל התקרה קרן התשלמות? כי לזה המגייסת מכוונת.
או שלדוגמה ששכר בסיס X אמור נטו ללא שאר התוספות הנ"ל?

המגייסת לא ציינה את הדרגה כשאלתי (לא מבין למה לא מוכנים להגיד..) אבל לפני המשא ומתן הראשוני נראה שאכן הכיוון הוא ICT4 אם משווים לטווחי השכר ב levels fyi,
שני שאלות המשך:
1. כמה אחוז מהTC נהוג לבקש את רכיב המניות(RSU)?
2. האם מומלץ לבקש לוותר על בונוס לטובת הגדלת רכיב המניות?

אגב לפי levels fyi, הTC החודשי הממוצע לICT4 בארץ זה 81-82K, כנראה לזה אכוון...
תראה אני לא יודע עד כמה levels fyi מתחשב בשינויי מטח, אבל השקל דולר זה לא משהו שהוא קבוע.
נכון לא התייחסתי לבונוסים, התכוונתי ל75 ללא בונוסים.
1. זה נראה שזה אישי יחסית, ותלוי בדרגה, קשה לעשות סטטיסטיקה, אם משקללים נתוני ארה״ב, הראה שזה מעל לשליש לרוב.

2. זה עניין שלך, לא מבין מאוד לגבי זה אבל יש הטבות מס על RSU ומומלץ להיוועץ עם מישהו שמבין יותר ממני על זה, קח בחשבון שRSU הוא כביכול מובטח ובונוסים זה תלוי ביצועים לרוב, לא יודע עד כמה אפשר ״להמיר״ ביניהם אבל תנסה.

50 ברוטו יחד עם 400 אלף דולר ל4 שנים + בונוסים נשמע טוב, כנראה רצוי לבקש יותר בשביל בשביל שיהיה ממה להתמקח.

לא מבין המון לכן לא מייעץ ולא ממליץ.

בהצלחה

אני בספק רב אם תקבל 400,000 דולר ב- RSU על ICT4…
זה לא אומר שלא תוכל להגיע ל- 100,000 דולר שנתי בדרגה הזו, אבל זה ייקח כמה שנים של הצטברות ה- RSU.
אגב לפי הקישור שניתן כאן:
זה האתר הכי מוסמך בנושא שאני מכיר:
מקבלים בישראל (בממוצע) 76,000 דולר לשנה בדרגה הזו…

בכל מקרה, לדעתי, כאשר אומרים שמקבלים 100,000 דולר שנתי (או במקרה של הקישור - 76,000 דולר שנתי) מתייחסים לזה שיש כבר כמה שנים בחברה, כלומר מתייחסים לצבירה מסויימת (לדוגמא - אחרי ארבע שנים עם ריפרשים נורמאליים, אמורים להגיע להענקה שנתית של מה שמקבלים לארבע שנים).
אם חוזרים לאתר (levels.fyi) אפשר לראות דוגמאות למשל:
אחד שמקבל כ- 55,000 דולר RSU לשנה ויש לו 0 שנות נסיון בחברה - כלומר הוא כנראה קיבל בכניסה 220,000 דולר לארבע שנים.
אחד שמקבל כ- 111,000 דולר RSU לשנה ויש לו 2 שנות נסיון בחברה - כלומר גם הוא מקבל בממוצע כ- 220,000 דולר לארבע שנים, רק שאצלו כבר נצברו שנתיים של RSU.

זה כמובן לא אומר שבמשא ומתן אתה לא יכול לבקש יותר, וכמובן אשמח להתבדות ושתקבל מענק כניסה מטורף (והייתי שמחה אם היית חוזר לעדכן) אבל הייתי מורידה ציפיות שבסוף לא תתאכזב על הצעה מעולה…

אני בספק רב אם תקבל 400,000 דולר ב- RSU על ICT4…
זה לא אומר שלא תוכל להגיע ל- 100,000 דולר שנתי בדרגה הזו, אבל זה ייקח כמה שנים של הצטברות ה- RSU.
אגב לפי הקישור שניתן כאן:

מקבלים בישראל (בממוצע) 76,000 דולר לשנה בדרגה הזו…

בכל מקרה, לדעתי, כאשר אומרים שמקבלים 100,000 דולר שנתי (או במקרה של הקישור - 76,000 דולר שנתי) מתייחסים לזה שיש כבר כמה שנים בחברה, כלומר מתייחסים לצבירה מסויימת (לדוגמא - אחרי ארבע שנים עם ריפרשים נורמאליים, אמורים להגיע להענקה שנתית של מה שמקבלים לארבע שנים).
אם חוזרים לאתר (levels.fyi) אפשר לראות דוגמאות למשל:
אחד שמקבל כ- 55,000 דולר RSU לשנה ויש לו 0 שנות נסיון בחברה - כלומר הוא כנראה קיבל בכניסה 220,000 דולר לארבע שנים.
אחד שמקבל כ- 111,000 דולר RSU לשנה ויש לו 2 שנות נסיון בחברה - כלומר גם הוא מקבל בממוצע כ- 220,000 דולר לארבע שנים, רק שאצלו כבר נצברו שנתיים של RSU.

זה כמובן לא אומר שבמשא ומתן אתה לא יכול לבקש יותר, וכמובן אשמח להתבדות ושתקבל מענק כניסה מטורף (והייתי שמחה אם היית חוזר לעדכן) אבל הייתי מורידה ציפיות שבסוף לא תתאכזב על הצעה מעולה…
ממה שאני מכיר ריפרשרים הם בד״כ לא באותו גודל כמו המענק הראשוני, לא? או שבאפל זה אחרת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל ציפיות שכר משרת סטודנט בגמפ"א + איך להתמקח התפתחות אישית 9
L ציפיות שכר אינטל התפתחות אישית 11
J ציפיות שכר ב גוגל gampa גמפ"א התפתחות אישית 106
מ ציפיות שכר בהייטק ואיזון בית עבודה אוף טופיק 173
C ציפיות שכר - היי טק אוף טופיק 136
V שאלה לגבי שינוי ציפיות שכר אוף טופיק 29
Cfy חישוב ציפיות ריבית עתידיות מתוך ה-US treasury yield curve שוק ההון 0
Y ציפיות האינפלציה של הציבור לפי אג"חים ממשלתיים שוק ההון 16
deussex התמודדות עם אי תיאום ציפיות בעבודה ויציבות נפשית התפתחות אישית 17
R ציפיות לבורסת ישראל שוק ההון 6
סטרבו ציפיות האינפלציה של השוק שוק ההון 8
DavidA מה ציפיות שלכם לאינפלציה פה? אוף טופיק 7
ל איך וכמה לבקש בהעלאת שכר? התפתחות אישית 7
G איך לגשת לעניין העלאת שכר בהעברת תפקיד? התפתחות אישית 29
3 תשלום שכר דירה לשנה מראש - רעיון טוב? נדל"ן 15
ע איך מתמחרים שכר דירה? נדל"ן 15
י השכרת דירה כאשר שכר הדירה כולל חשבונות - כיצד להגן מפני ניצול יתר נדל"ן 10
ריש-לקיש שכר מקובל לייעוץ אסטרטגי - משרה התחלתית פוסטים מאיכות נמוכה 15
E תמחור שכר סופרים/אמנים לאזרח אמריקאי-ישראלי ושיקולים מיסויים מיסים 5
ה ניכוי הוצאת שכר דירה מסלול 10% נדל"ן 6
M שכר מקובל למשרות פיתוח תוכנה עם 2-3 שנות ניסיון התפתחות אישית 83
י חברת Diffe-rent להבטחת שכר דירה נדל"ן 15
Royi אופטימיזציה של תשלום מס בתא משפחתי עם פער גדול ברמות שכר מיסים 6
D קבלת תלושי שכר ממעסיק קודם מיסים 3
L ביטוח נגד אי תשלום שכר דירה פוסטים מאיכות נמוכה 5
R קרן פנסיה משלימה או קופת גמל ופיצול תגמולים פיצויים - שכר 45k פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
Shtunz לאחר 5 שנים - הגיע הזמן להעלות שכר דירה? נדל"ן 21
P יציאה מעבודות זמניות / עבודות שכר מינימום בגיל מתקדם יחסית לעבודות "רציניות" יותר פוסטים מאיכות נמוכה 24
S מתחיל ללמוד באונ׳- זמן להעלאת שכר? התפתחות אישית 7
ח גובה שכר להפרשה לפנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מדוע הכנסה ממניות לא נחשבת כמו שכר בתחשיב של החזר משכנתא נדל"ן 72
B בקשת שכר בסיס נמוך יותר לצורך הפרשות פנסיוניות - האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
T כדאיות פתיחת עוסק פטור לשכיר עם שכר גבוה מיסים 21
H מקסימום תגמולי מילואים - פגיעה בבעלי שכר גבוה? צרכנות פיננסית 18
yossidiv סביבת עבודה, שכר ותנאים בנובה מערכות מדידה אוף טופיק 3
P תהליכי הפקת תלוש שכר (לבד)? מיסים 17
R ניהול מו"מ על שכר במקומי אוף טופיק 8
S בקשה להעלאת שכר איך נכון לעשות? מה להגיד? אוף טופיק 65
U מיסוי שכר דירה נדל"ן 14
M TC של שכיר מול שכר עצמאי אוף טופיק 5
D סיוע לעצמאים קורונה - האם נחשב שכר לא מבוטח? האם נחשב הכנסה מעסק? מיסים 6
י האם משתלם לקבל הטבות במקום שכר מיסים 8
ה זיכוי ממס בתלוש שכר מיסים 17
Sugar Rash מדרגות שכר בלקיחת משכנתא נדל"ן 2