• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

צוואה פרקטית - או איך מתחברים לחשבון?

• פותח הנושא פותח הנושא AF1k
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

AF1k

משתמש רגיל
דירוג
566
היי לכולם, לא בטוח אם זה התת-פורום הנכון, אבל אשמח להתייעץ עם חברי וחברות הפורום.

נולדה לי ילדה, וכחלק מהמחשבות על תכנון פיננסי שעכשיו הפכו להיות משפחתיות, יחד עם חסכונות וביטוחים לילדה, עלו בי מחשבות מה קורה במידה ואני לא אהיה כשיר.

כיום אני מנהל את הכספים במשק הבית שלנו, חשבון השקעות אמריקאי, כספי פנסיה, מניות ממקום העבודה ועוד.
החשש הוא שבעת צרה, אשתי תצטרך לאתר את הכספים ולגשת אליהם - מה שיותר קל עם נכסים בארץ, ויותר מורכב על חשבון מניות אמריקאי שכיום על שמי.

האם נתקלתם בדילמה הזאת, ואם כן יש לכם פתרונות יצירתיים? חשבתי להכין מסמך שמסכם את הכל, אך תוהה האם ואיך אפשר להוסיף גם שמות משתמש וסיסמאות כדי שתוכל לגשת לכספים בקלות ובמהירות בעת הצורך, מבלי להמתין לצווי בית משפט או יועצים בתשלום.

כל טיפ ורעיון מבורך, תודה מראש!

האם נתקלתם בדילמה הזאת
אני כתבתי ושלחתי במייל לאשתי מכתב "אשתי היקרה..."
העתקתי כמובן את זה מ @FIYaacov ומהאתר שלו.

חשבון אמריקאי שרק אני רשום זה לא בעיה שיש לי. בכל החשבןנןת שלנו שכולם בארץ אנחנו שותפים פשוט והיא או הילדים מוטיבים.

כן מאוד ממליץ על סעיף אריכות ימים בבנק. זה מאוד יקל בחצי שנה הראשונה.

אני כתבתי ושלחתי במייל לאשתי מכתב "אשתי היקרה..."
העתקתי כמובן את זה מ @FIYaacov ומהאתר שלו.

חשבון אמריקאי שרק אני רשום זה לא בעיה שיש לי. בכל החשבןנןת שלנו שכולם בארץ אנחנו שותפים פשוט והיא או הילדים מוטיבים.

כן מאוד ממליץ על סעיף אריכות ימים בבנק. זה מאוד יקל בחצי שנה הראשונה.
האם יש קושי או למשמעות להוסיף אותה כשותפה בחשבון? אינטרקטיב העולמית כן.

יש את Inactive Account Manager של גוגל.
אפשר לעשות שם שאחרי 3 חודשים ללא פעילות בחשבון, האנשים שבוחרים יקבלו גישה לדברים שבוחרים + הודעה מוכנה מראש.

יש את Inactive Account Manager של גוגל.
אפשר לעשות שם שאחרי 3 חודשים ללא פעילות בחשבון, האנשים שבוחרים יקבלו גישה לדברים שבוחרים + הודעה מוכנה מראש.
יצא לך לנסות את זה בפועל? מטריד לסמוך על מערכת אוטומטית כאשר לא נהיה שם לוודא כי היא אכן עובדת.

יצא לך לנסות את זה בפועל? מטריד לסמוך על מערכת אוטומטית כאשר לא נהיה שם לוודא כי היא אכן עובדת.
אמנם לא יצא לי לנסות את זה בפועל, אבל אני אישית לגמרי סומך על המערכת הזאת. זה לא משהו חאפרי.
יש חשש מסדר שני - לגוגל יש נטייה לזרוק מוצרים \ פיצ'רים לפח, ויכול להיות שגם יגיע היום של זה. אבל הסיכוי שזה יקרה בדיוק בשלב שבו אני אמות דיי נמוך (ואם זה יקרה לפני, אני אמצא פתרון אחר).

גם אותי זה קצת מטריד, למרות שזה גוגל.
אפשר למצוא עוד מערכת אמינה כזאת ולהשתמש גם בה, ואז הסיכוי ששתיהן לא יעבדו הוא כבר באמת קלוש.

דבר נוסף - 3 חודשים זה הרבה זמן. חבל שאי אפשר לקנפג את זה לחודש או אפילו שבועיים.
כדאי לידע את הנמענים שאם קורה משהו, אחרי 3 חודשים הם יקבלו מייל עם מידע.

אינטרקטיב-העולמי?
יש שם אפשרות של השארת פרטי איש קשר שיצרו איתו קשר במידה ואתה מפסיק להגיב להם.
ניתן גם לתת הרשאה מלאה למי שרוצים בחשבון. כך שבמקרה של פותש בת הזוג יכולה לקבל כבר היום LOGIN נפרד שלה לחשבון.

דבר נוסף - 3 חודשים זה הרבה זמן. חבל שאי אפשר לקנפג את זה לחודש או אפילו שבועיים.
כדאי לידע את הנמענים שאם קורה משהו, אחרי 3 חודשים הם יקבלו מייל עם מידע.
אתה יכול לשים את כל מה שתרצה לשלוח במייל מתוזמן
אבל אז תצטרך להיכנס פעם בחודש או שבועיים ולשנות את מועד התזמון

נראה לי שזה לא יעיל ומסוכן מבחינת אבטחת מידע לרשום את הפרטי כניסה לכל החשבונות איפשהו ברשת ולתזמן אותם. לדעתי עדיף להכין רשימה של מה קיים, ולהסביר איך לאפס סיסמא לכל מקום (בהנחה שלכולם רשומים באמצעות אותו מייל) כנראה שלבן זוג תהיה גישה לטלפון של הנפטר והמייל שלו יהיה מחובר שם אוטומטית ללא צורך בזיהוי. משם אפשר לאפס הכל, יש גישה לסמסים אם צריך קוד אימות וכו׳.

ובכללי שבן הזוג יהיה מעורב במהלך החיים שלא יהיה מופתע

אתה יכול לשים את כל מה שתרצה לשלוח במייל מתוזמן
אבל אז תצטרך להיכנס פעם בחודש או שבועיים ולשנות את מועד התזמון
רעיון נחמד. יש מצב שאאמץ.

דבר ראשון, מנע נעילה של חשבון הבנק המשותף שלכם. אם אחד מהשותפים בחשבון משותף מת, הבנק נועל את החשבון עד לקבלת צו ירושה. כדי למנוע את זה קבעו פגישה בבנק וחתמו על טופס "אריכות ימים".

אני מאמין שלגבי שאר הכספים היא תוכל לקבל גישה תוך כמה חודשים בכל מקרה, עם צו ירושה, בהינתן שהיא יודעת איפה הם. כך שאין צורך לשמור קובץ דיגיטלי עם הסיסמאות.

דבר שני, מנע קונפליקטים עתידיים ותחתמו על צוואות הדדיות. זה מוריד קונפליקטים אפשריים בין הילדים והם הילדים להורה החי.

דבר שלישי, תחשוב גם על האפשרות שאתה ואשתך תחזירו ציוד ביחד. אני ציינתי בצוואה מי לוקח אחריות, ואיפה הוא יכול למצוא רשימה של כל הנכסים.

נראה לי שזה לא יעיל ומסוכן מבחינת אבטחת מידע לרשום את הפרטי כניסה לכל החשבונות איפשהו ברשת ולתזמן אותם.
לא צריך לשים שם את כל הפרטי כניסה בפועל.
מספיק לכתוב שם את הסיסמא לקובץ שמכיל את כל הסיסמאות, ואת הקובץ לשים שלא על הרשת.
(או למי שיש מנהל סיסמאות על המחשב - את הסיסמא שלו)

דבר ראשון, מנע נעילה של חשבון הבנק המשותף שלכם. אם אחד מהשותפים בחשבון משותף מת, הבנק נועל את החשבון עד לקבלת צו ירושה. כדי למנוע את זה קבעו פגישה בבנק וחתמו על טופס "אריכות ימים".

אני מאמין שלגבי שאר הכספים היא תוכל לקבל גישה תוך כמה חודשים בכל מקרה, עם צו ירושה, בהינתן שהיא יודעת איפה הם. כך שאין צורך לשמור קובץ דיגיטלי עם הסיסמאות.

דבר שני, מנע קונפליקטים עתידיים ותחתמו על צוואות הדדיות. זה מוריד קונפליקטים אפשריים בין הילדים והם הילדים להורה החי.

דבר שלישי, תחשוב גם על האפשרות שאתה ואשתך תחזירו ציוד ביחד. אני ציינתי בצוואה מי לוקח אחריות, ואיפה הוא יכול למצוא רשימה של כל הנכסים.
נזכרתי עכשיו במה שכתבתי אתמול
וחשבתי על זה שאת התשובה האמיתית - ללכת לכתוב צוואה נורמלית אצל עורך דין ולחתום על הטפסים המתאימים בבנק ובכל מקום אחר שיש לך בו כסף - לא כתבתי
נכנסתי כדי לכתוב וראיתי שאתה כתבת

הדבר היחיד שאולי רלוונטי לשים באיזה פתרון דיגיטלי כזה הוא סיסמה לארנק ביטקוין בהחזקה ישירה, אותו להצפין אותו עם סיסמה שמי שמכיר אותך אישית יאתר וגוגל לא, ולשים אותו באיזו צוואה דיגיטלית כזו
וגם את זה אפשר לשים אצל עורך הדין עם שאר הצוואה

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה אכן מאוד חשוב, אבל כבר הרבה שנים זאת ברירת המחדל בחשבון משותף, אז רוב הסיכויים שהכל בסדר מבחינה זאת.
לא מזיק לוודא מול הבנקאי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ד מה חשוב לשים לב בכתיבת צוואה מיסים 7
E צוואה המדלגת דור - הפחתת סיסוכי נכדים + רעינות לאבני דרך ועוד צרכנות פיננסית 21
S ירושה ע"י צוואה מבלי לחשוף חלוקה ליורשים צרכנות פיננסית 11
מ מה חשוב לדעת לפני עריכת צוואה צרכנות פיננסית 68
י כיסוי חוב מתוך צוואה שוק ההון 9
R החזר מס ל6 שנים אחורה, שממולא פרקטית בשנה השביעית - נותן הצמדה על 7 שנים? מיסים 3
T שאלה פרקטית בנוגע להיחלשות השקל שוק ההון 164
D איך לחשב ערך של דירה מהעבר עד לימינו (עשרות שנים לאחור)- מבקש שיטה פרקטית לחישוב פוסטים מאיכות נמוכה 12
פ איזון התיק איך עושים את זה פרקטית שוק ההון 6
O שאלה פרקטית של מתחילים בעת ניסיון קניה של קרן סל במערכת + שאלת הבנה על מוצרי ISHARES הנסחרים בארץ שוק ההון 3
ש בקשה להדרכה פרקטית בדרך להשקעת כספי הפנסיה והקרנות שוק ההון 14
CyberBear שאלה פרקטית - תיעוד הוצאות ב Gift Cards שונים צרכנות פיננסית 13
A האם עדיף לקנות חברה (או מדד) שמחלק דבידנדים, צובר את הדבידנדים שחילק או לא מחלק כלל? שוק ההון 11
Couch Potato רכב שני - מהעבודה, ליסינג או פרטי? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 9
ש קניית s&p או נסדק או כל נייר אמריקאי אחר בזמן שהדולר נמוך שוק ההון 10
ori_ דוח שנתי עם אלפי או נומרוטק מיסים 6
ק הוספת עמוד ממדי"ם, מי מחליט, הוועד או שזה תמ"א? נדל"ן 16
נגב דילמת משכנתא - לקבע ריביות או לא? נדל"ן 1
S השקעה בתל אביב: בין יד אליהו לדרום העיר – ליווי מקצועי או למידה עצמאית? נדל"ן 8
S איך מתנהלים עם RSU? (או מיסוי לעומת פיזור) שוק ההון 42
T Yet another שרשור משכנתא או הון עצמי: השלמת 800K למחיר למשתכן נדל"ן 23
ב מיסוי Return of Capital - דיבדנד, או מכירת מניה? שוק ההון 0
D משכנתא או השקעה שוק ההון 1
T קיצור תקופה, המשך השקעה במדדים, או גם וגם נדל"ן 23
AsherV פתק חצי פתוח או פריימריז? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 0
A אחריות קבלן מיום מסירה או מיום עזיבת הפרויקט? נדל"ן 9
מ איך בודקים על שטח מסוים בבניין אם הוא רכוש משותף או פרטי? נדל"ן 14
ח האם במצב שלי שווה לקחת מייצג או לנסות לבד? מיסים 11
י קו אשראי בברוקרים (או בנקים) בארץ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
N קופת גמל IRA, מבחינת שירות לקוחות - יש העדפה אם לעבוד מול גלובל נט או מול אקטיון? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
the_newbie מחפש המלצה לרו״ח או Enrolled agent מיסים 2
$$$ טראמפ $$$ מדד עולמי, לקנות בשקלים או דולרים. שוק ההון 53
H נ״י טיימס בכתבת פרופיל: מייקל סיילור, נוכל או גאון? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 53
K פרילנס - תשלום בדולרים - פייפאל או פיוניר יזמות והגדלת הכנסות 12
S למישהו יצא להשתמש במערכת מבוססת פקטורים לניהול השקעות של alphabeta או של חברה מתחרה ? שוק ההון 28
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ס בעיית Liquidity Risk בקנייה או מכירת אג"ח (או נכסים אחרים) שוק ההון 22
ר טופס 867, קיזוז הפסדי הון כנגד הכנסה מרבית או מדיבידנד מיסים 5
A תואר במדעי המחשב וכלכלה או ראיית חשבון ? התפתחות אישית 2
מ קרנות איריות ישראל או לונדון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A האם כדי למשוך את כספי הפיצויים או לבקש זיכוי מס במענק פרישה כנגד הזכאות לכספי הפיצויים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ג השקעה סולידית דולרית - הצעות לקרנות ETF או אופציות אחרות? שוק ההון 4
Y מימון עצמי לרכישת דירה - מתוך תיק השקעות ישראלי, תיק ני"ע ב- IB או קרן השתלמות? שוק ההון 4
כ חיסכון לפרישה עצמאי או קופגל"ה - הפעם עם טוויסט שוק ההון 43
M ניסוי בשטח - מכירת CSPX בברוקר ישראלי ובדיקה האם המיסוי צמוד מדד או לא מיסים 27
C להמשיך עם בלינק או לפתוח חשבון בבית השקעות? שוק ההון 4
D התלבטות בלימודים - הנדסה כלכלה או מתמטיקה? התפתחות אישית 6
A כדאי לקנות קרן סל באירופה צוברת או מחלקת? שוק ההון 2
A לעבור מסלולים או פשוט להישאר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
yoyo פתיחת קרן השתלמות או לקיחת הלוואה מהקרן לצורך סגירת משכנתא שוק ההון 46

נושאים דומים

Back
למעלה