• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פתיחת תיק עצמאי רק בשביל קה"ש

יובללל

משתמש רשום
דירוג
1
שלום לכולם
קראתי בחודשיים האחרונים הרבה בבלוג, הכסף מהחתונה שלנו כבר חצי שנה נרקב בבנק אז החלטתי שאני רוצה להשקיע בשוק ההוןD:
מתוך הבנת החשיבות של יעילות המס בתיק ההשקעות אני חושב לפתוח תיק עוסק פטור תחת "שיעורים פרטיים" או משו בסגנון, (עסק פיקטיבי ברובו ) בשביל ליהנות מפטור ממס רווחי הון ולהפקיד עד תקרת הפטור.
אשמח לשמוע את דעתכם (לא לקבל יעוץ חס וחלילה) אם זה משתלם/לא שווה את הטרחה ואת ההיקלטות ברשת המס .
תודה רבה!

אמ; לק
האם זה סבבה לפתוח תיק עצמאי רק בשביל קרן השתלמות

בנוסף אשמח לשמוע את דעתכם לגבי הכדאיות באופן כללי של קה"ש מבחינת דמי הניהול הגבוהים יחסית (הנחה לא מבוססת שלי) אל מול הפטור ממס

מתוך הבנת החשיבות של יעילות המס בתיק ההשקעות אני חושב לפתוח תיק עוסק פטור תחת "שיעורים פרטיים" או משו בסגנון, (עסק פיקטיבי ברובו ) בשביל ליהנות מפטור ממס רווחי הון ולהפקיד עד תקרת הפטור.
בתור התחלה... נראה לי השרשור יימחק אם לא תשנה את הניסוח

הטבה לעוסק מורשה בלבד לא לפטור

הטבה לעוסק מורשה בלבד לא לפטור
ממש לא.

בוא נפריד את ההטבות:
1) הטבה בסך 4.5% מהרווח השנתי של העסק. הטבת ניכוי כלומר בגובה המס השולי של העוסק.
2) הטבת מס רווחי הון, על הפקדות שנתיות שאינן עולות על 18,240 (לא לתפוס אותי באגורה, בטח היה הצמדה למדד בין 2017 ל-2018).

שני ההטבות הללו מגיעות לכל עוסק בין אם פטור או מורשה.
ד.א פטור או מורשה לא מעניין את מס הכנסה בכלל, אלא רק את מע"מ.

ומס הכנסה ומעמ הם תחת אותו גוף שנקרא רשות המיסים אגב

ומס הכנסה ומעמ הם תחת אותו גוף שנקרא רשות המיסים אגב
הלוואי והיה תיאום ביניהם.
איזה סיבה בעולם שמישהו רוצה לפתוח עסק וצריך לפתוח תיק ב-3 מוסדות שונים? במיוחד אם שניים מתוכם תחת אותו רשות.

איזה סיבה בעולם שמישהו רוצה לפתוח עסק וצריך לפתוח תיק ב-3 מוסדות שונים? במיוחד אם שניים מתוכם תחת אותו רשות.
ברור כשמש, בשביל שיהיו 3 מוסדות שונים עם מלא תיקים ומלא "עבודה" לעשות לפיכך הם צריכים להתאגד ואז וועד עובדים ואז תקציבים ואז ימי כיף וכיו"ב

• אהבתי
Reactions: HHH
בהנחה ויש לך כבר קרן השתלמות כשכיר, האם שווה לך להתעסק בהגשת דוח שנתי למס הכנסה בשביל חיסכון במס רווח הון על עוד 18,240?
תיקח בחשבון "שתזכה" גם להגיש הצהרת הון בעקבות פתיחת התיק כעצמאי

• אהבתי
Reactions: HHH
בהנחה ויש לך כבר קרן השתלמות כשכיר, האם שווה לך להתעסק בהגשת דוח שנתי למס הכנסה בשביל חיסכון במס רווח הון על עוד 18,240?
תיקח בחשבון "שתזכה" גם להגיש הצהרת הון בעקבות פתיחת התיק כעצמאי
לא שווה את הטרחה בשביל "לזכות" בקרן השתלמות שתניב לו ריבית דריבית [אולי] נטולת מס רווח הון ?

לא שווה את הטרחה בשביל "לזכות" בקרן השתלמות שתניב לו ריבית דריבית [אולי] נטולת מס רווח הון ?
1. הריבית דריבית לא תלויה בקרן השתלמות.
2. דמי ניהול נוגסים בפטור ממס רווחי הון.

1. הריבית דריבית לא תלויה בקרן השתלמות.
2. דמי ניהול נוגסים בפטור ממס רווחי הון.
אבל הריבית דריבית פטורה ממס רווח הון.
לדידך אין לראות קרן השתלמות כהטבה שיש לעצמאי [הוצאה מוכרת עד 11K + ביטול מס רווח הון עד 18K] ?

אבל הריבית דריבית פטורה ממס רווח הון.
וכל הקרן פלוס הריבית דריבית חשופה לדמי ניהול.

לדידך אין לראות קרן השתלמות כהטבה שיש לעצמאי [הוצאה מוכרת עד 11K + ביטול מס רווח הון עד 18K] ?
אני אישית לא היית מפקיד מעבר ל-4.5% שמקבלים עליהם ניכוי, אלא אם היה לי דמי ניהול נמוכים מ-0.15%

אתה מתכוון שההטבה הנ"ל לא "שווה" יותר אם אתה משקיע את ההפרש לבד בחשבון השקעות?
כלומר קרן השתלמות עד מלוא ההטבה לא משתלמת יותר מחשבון השקעות רגיל ?

נערך לאחרונה ב:
כלומר קרן השתלמות עד מלוא ההטבה לא משתלמת יותר מחשבון השקעות רגיל ?
לא אמרתי את זה. אבל דמי הניהול יכולים לנגוס בהטבה ואף לבטל אותה כליל, תלוי בהנחות התשואה שלך, ובדמי הניהול.

לא אמרתי את זה. אבל דמי הניהול יכולים לנגוס בהטבה ואף לבטל אותה כליל, תלוי בהנחות התשואה שלך, ובדמי הניהול.

תוכל להסביר לי את הטענה שלך מספרית ? לי זה נראה קצת אחרת כשאני מסתכל על הדוגמה הבאה:
אם ניקח נניח קרן השתלמות שיש בה 100,000 ש"ח שעשתה רווח של 5% בשנה מסוימת כלומר רווח של 5000 ש"ח (כמובן שזה רלוונטי ליום המימוש).
מכיוון שהקרן פטורה חסכת תשלום מס של 5000*0.25= 1,250 ש"ח.
מצד שני הפסדת דמי ניהול של 0.5 (זה דמי הניהול של IBI במסלול מחקה מדד SP500 לצורך הדוגמא) הפסדת 500 ש"ח.
כלומר בשקלול חיסכון במס ובניכוי דמי ניהול חסכת עדיין 750 ש"ח יותר (וכמובן יש להשוות דמי ניהול של 0.5 מול דמי ניהול במקום אחר ואז
ההפרש גבוה יותר).
נכון שיש שנים שבהם יש הפסד ואז יש רק דמי ניהול גבוהים אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהקרן תעשה בממוצע תשואה חיובית.

מה אני מפספס?

תוכל להסביר לי את הטענה שלך מספרית ? לי זה נראה קצת אחרת כשאני מסתכל על הדוגמה הבאה:
אם ניקח נניח קרן השתלמות שיש בה 100,000 ש"ח שעשתה רווח של 5% בשנה מסוימת כלומר רווח של 5000 ש"ח (כמובן שזה רלוונטי ליום המימוש).
מכיוון שהקרן פטורה חסכת תשלום מס של 5000*0.25= 1,250 ש"ח.
מצד שני הפסדת דמי ניהול של 0.5 (זה דמי הניהול של IBI במסלול מחקה מדד SP500 לצורך הדוגמא) הפסדת 500 ש"ח.
כלומר בשקלול חיסכון במס ובניכוי דמי ניהול חסכת עדיין 750 ש"ח יותר (וכמובן יש להשוות דמי ניהול של 0.5 מול דמי ניהול במקום אחר ואז
ההפרש גבוה יותר).
נכון שיש שנים שבהם יש הפסד ואז יש רק דמי ניהול גבוהים אבל אני יוצא מתוך נקודת הנחה שהקרן תעשה בממוצע תשואה חיובית.

מה אני מפספס?
וגם התעלמת מהמקרה הנ"ל בניכוי מס' עד 11K בשנה, למרות שהוא מציין שהוא מפקיד עד המקסימום.
כמדומני הוא מעריך שקניית הניירות ערך עדיין משתלמת יותר אל מול הדמי ניהול 0.0X% אל מול 0.35 ...
כמוני כמוך אגב.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Y פתיחת תיק עצמאי - התייעצות שוק ההון 0
Omri. פתיחת תיק השקעות עצמאי שוק ההון 3
שמוליקק פתיחת תיק עצמאי צרכנות פיננסית 4
S פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
H פתיחת תיק מניות במיטב דש שוק ההון 4
A פתיחת תיק השקעות גדול בבנק שוק ההון 4
A פתיחת תיק כעצמאי, חשש ממס הכנסה מיסים 4
D פתיחת תיק השקעות למסחר swing ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס פתיחת תיק השקעה פאסיבי ארוך טווח שוק ההון 5
השכמה מאוחרת פתיחת תיק השקעות לצורך הלוואה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex פתיחת תיק ב IB במקביל לפסגות, ומעבר הדרגתי ל IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
U מחויבות בירוקרטית על פתיחת תיק עוסק פטור מיסים 2
Y חוות דעת לפני פתיחת תיק שוק ההון 4
I פתיחת תיק ראשון כאזרח אמריקאי שוק ההון 2
W מה לעשות עם כסף מתחת לרף פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
בייניש עברה שנה מאז פתיחת תיק ההשקעות שלי, איפה והאם אני יכול לייעל? שוק ההון 5
S פתיחת תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 3
S מינוף חיצוני לצורך פתיחת תיק השקעות צרכנות פיננסית 9
G פתיחת תיק מתנה לילד לבר מצווה שוק ההון 6
ז קפיצה למים - פתיחת תיק השקעות וקופ"ג שוק ההון 21
א פתיחת תיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
A התייעצות פתיחת תיק בבית השקעות, זוג נשוי שוק ההון 12
A פתיחת תיק בבית השקעות זוג נשוי - התייעצות שוק ההון 1
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
פ קופצת למים - רגע לפני פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 1
E פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 5
A פתיחת תיק בלאומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
O התייעצות לגבי פתיחת תיק שוק ההון 1
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
H התייעצות לגבי פתיחת תיק שוק ההון 18