• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פתיחת תיק השקעות -שאלות שלא הצלחתי למצוא תשובות עבורן

Odnight

משתמש סולידי
דירוג
12
שלום לכולם,

אני חוזר אליכם אחרי שלקחתי לעצמי קצת זמן לחשוב בעקבות שפע המידע שחשפתם אותי אליו.

תקציר הדברים: יש לי קצת יותר מ300 אלף ש"ח שיושבים לי כרגע בעו"ש. חשבתי שאזדקק להם בקרוב לקניית דירה, אבל כנראה שזה ירד מהפרק, ואני מעוניין לשים אותם בצד כסוג של חסכון פוטנציאלי עבור הילדים בבוא היום (אם כי יכול להיות שנרצה לפדות את זה מוקדם יותר עבורם - בגדול יש סיכוי טוב שנשאיר את זה לצבור באופן פסיבי איזה 20 שנה לפחות).

לאחר שהצגתם בפני את החסרונות והיתרונות של רוב המסלולים האפשריים החלטתי שאני מעוניין ככלל הנראה להשקיע בקרנות נאמנות ביחס של 50:50 בקרנות מחקות מדד מניות ובקרנות נאמנות מחכות אג"ח.

ופה מגיעות מלא שאלות (נ.ב. אני מניח שחלק מהשאלות פה נשאלו בעבר וזה שלא הצלחתי למצוא אותן לא אומר שהן לא קיימות - אז במצב כזה אשמח לקישור למקום המתאים וקבלו את התנצלותי מראש!):
1. שמעתי המון דיבורים לכאן ולכאן לגבי הגופים שכדאי דרכם לעשות את זה - חלק ממליצים בארץ (כי זה יותר פשוט, עניין המס מסודר לך, הדיבידנדים מודקעים חזרה ללא אירוע מס, אפשר להשקיע במניות ישראליות) ואחרים המליצו בחו"ל (ארה"ב/אירלנד - דמי ניהול נמוכים יותר ללא חשש מהעלאה פתאומית, אך מנגד זה מורכב יותר וצריך לדווח על ההכנסות). מה מומלץ למישהו כמוני שרק מתחיל את דרכו? יש באמת הבדל בין הגופים הישראלים לאלו שלא? איזה שיקולים חשובים במצבי הנוכחי?
2. הבנתי שכדאי להתמקח על התנאים ושבד"כ בבנק התנאים גרועים- האם כדאי לדבר בכלל עם הבנק או שלהתחיל מיד עם בתי ההשקעות?
3. במידה ואני ארצה להמשיך ולהשקיע/לאזן את התיק פעם בשנה - זה דבר אפשרי והגיוני? עדיף בתדירות אחרת?
4. איך לעזאזל לבחור את קרנות הנאמנות המתאימות מתוך ההיצע האדיר?
- גם כשהחלטתי לחלק חצי חצי מניות-אג"ח - האם לבחור קרן יחידה שמחולקת בהתאם? לקנות שתי קרנות שונות?
- איך בוחרים את סוג האג"ח? - קצר/ארוך צמוד/לא צמוד האם כדאי לשלב? כן/לא למה?
- מניות- האם לחלק בין שווקים שונים (תל אביב 35/100 / MSCI כלשהו, S&P)?
למרות כל הקריאה שעשיתי פה, ב"בוטם ליין" אין לי מושג כיצד לבחור קרנות ספציפית ואיך לבנות תמהיל נכון (ופשוט) של תיק ההשקעות
5. האם שווה לשים את כל הכסף בתיק השקעות אחד או שאולי שווה לפצל אותו בין בתי השקעות? (פיזור סיכונים?)
6. בהנחה שאני לא מתכוון למכור בשום שלב עד לרגע בו אפדה את כל.רוב הקרן - האם צפויים לי אירועי מס. צורך לדווח על הרווחים?
7. האם יש משהו שעלי לקחת בחשבון שלא הזכרתי פה?

כרגיל המון תודה מראש, אתם עוזרים המון!

1. אתה יכול לקנות קרנות אמריקאיות ואיריות גם בבנק או בית השקעות ישראלי, ועניין המס עניין מטופל באותה מידה. בחירת בית ההשקעות והקרנות די בלתי תלויים. אין תשובה נכונה, כל אחד מה שמתאים לו. אם אתה מחפש מינימום התעסקות אז הייתי מעדיף חשבון בארץ.
2. תעשה השוואה בכל מקרה, כי יש הבדלים במבנה העמלות ובייחוד בתיקים בגודל בינוני לא ברור מאליו מי יותר משתלם.
3. פעם בשנה זה מספיק טוב ולא עושה הבדל גדול לעומת פעם ברבעון או חצי שנה, זה על בסיס backtests, כמובן שהתזמון שעליהם יפלו האיזונים שלך יכולים לצאת מאד מוצלחים או מאד לא מוצלחים.
4. רוב המשקיעים הפסיביים בוחרים בקרנות רחבות ככל הניתן כדי לקבל כמה שפחות החלטות אישיות ולהסתמך כמה שיותר על יעילות השוק. זה נכון גם למניות וגם לאג״ח. אתה יכול לראות שלל דוגמאות לתיקים בגלריה, רובם אבל כן מכילים הטיות כאלו ואחרות שאינן על בסיס משקל השוק. סך כל ההטיות של כלל המשקיעים בעולם - זה משקל השוק, אז ככל שהמדגם שלך גדול יותר כך הממוצע מתקרב למשקל השוק בכל מקרה.
5. לדעתי אין טעם לפצל, הסיכונים מאד נמוכים.
6. אם הקרן מחלקת דיבידנדים (אמריקאיות למשל) אז חלוקת הדיבידנד היא אירוע מס וייתכן שתצטרך לדווח על כך.
7. KISS

על כל אחת מהשאלות שלך, שהן טובות אגב, יש דיונים שלמים בפורום.

על כל אחת מהשאלות שלך, שהן טובות אגב, יש דיונים שלמים בפורום.

תודה רבה! ראיתי שיש המון דיונים, אך ככל שמתארך הדיון פחות נהיר לך מהי המסקנה שכדאי לקחת ממנו (:

תודה רבה! ראיתי שיש המון דיונים, אך ככל שמתארך הדיון פחות נהיר לך מהי המסקנה שכדאי לקחת ממנו (:
בהחלט. רוב הדיונים הם מתוך עניין ולא באמת מקדמים קבלת החלטה.
אלא אם כן השקעות מעניינות אותך בשוטף (אותי הם כן למשל, אחרים לא), אז KISS זאת דרך טובה לקבל החלטות.

בהחלט. רוב הדיונים הם מתוך עניין ולא באמת מקדמים קבלת החלטה.
אלא אם כן השקעות מעניינות אותך בשוטף (אותי הם כן למשל, אחרים לא), אז KISS זאת דרך טובה לקבל החלטות.
הם מעניינות אותי בעיקר כדי להבין את העולם ולא להרגיש בור, פחות בתוך תחביב יום יומי (:. וסליחה על הבורות, אבל מה זה KISS?

1. שמעתי המון דיבורים לכאן ולכאן לגבי הגופים שכדאי דרכם לעשות את זה - חלק ממליצים בארץ (כי זה יותר פשוט, עניין המס מסודר לך, הדיבידנדים מודקעים חזרה ללא אירוע מס, אפשר להשקיע במניות ישראליות) ואחרים המליצו בחו"ל (ארה"ב/אירלנד - דמי ניהול נמוכים יותר ללא חשש מהעלאה פתאומית, אך מנגד זה מורכב יותר וצריך לדווח על ההכנסות). מה מומלץ למישהו כמוני שרק מתחיל את דרכו? יש באמת הבדל בין הגופים הישראלים לאלו שלא? איזה שיקולים חשובים במצבי הנוכחי?
אתה מערב שני דברים: איפה חשבון ההשקעות שלך (ברוקר ישראלי, כולל בנק, או ברוקר זר), ואיפה הקרן שאתה קונה מאוגדת. אצל ברוקר ישראלי אפשר לקנות גם קרנות ישראליות, גם אמריקאיות, גם איריות ועוד. אצל ברוקר זר לרוב אפשר אמריקאיות, איריות ועוד, אבל לא ישראליות.
עכשיו בצורה יותר ממוקדת:
בארץ [...] עניין המס מסודר לך
ברוקר ישראלי ינכה עבורך מס במידת הצורך, גם אם תשקיע בקרנות אמריקאיות/איריות. ברוקר זר לא ינכה לך מס ישראלי.
בארץ [...] הדיבידנדים מודקעים חזרה ללא אירוע מס
אין הבדל בין ברוקר ישראלי לזר: אם אתה מקבל דיבידנד, זהו אירוע מס (ללא תלות בברוקר), גם אם אתה משקיע אותו מחדש. אם הקרן משקיעה אותו בעצמה מחדש (ישראליות, חלק מהאיריות), אז לך אין אירוע מס אבל הקרן עדיין תשלם מס דיבידנדים לפני שהיא תשקיע אותם מחדש (בהפשטה, ישראליות ישקיעו את הדיבידנד אחרי כ-30% מס, איריות ישלמו רק 15%). אם הקרן מחלקת (כל האמריקאיות) אז הקרן לא תשלם מס, אבל אתה תשלם בחלוקה. אם הברוקר ישראלי, הוא יטפל עבורך במס, אם הברוקר זר הוא לא יטפל במס הישראלי (אבל אם הקרן אמריקאית, והברוקר אמריקאי, אז הברוקר ינכה את מס הדיבידנדים עבור ארה"ב. ברוב המקרים זה יפטור אותך מלשלם שוב מס בישראל).
בארץ [...] אפשר להשקיע במניות ישראליות
אכן, רק בברוקר ישראלי.
ארה"ב/אירלנד - דמי ניהול נמוכים יותר ללא חשש מהעלאה פתאומית
לא תמיד נמוכים יותר, אבל אכן עם מסורת של הוזלה.
ארה"ב/אירלנד [...] צריך לדווח על ההכנסות
אם הברוקר ישראלי, אין צורך לדווח גם אם אתה מחזיק קרנות אמריקאיות/איריות. אם הברוקר זר אז אם מימשת רווחים (ואולי גם אם קיבלת דיבידנדים) צריך.
6. בהנחה שאני לא מתכוון למכור בשום שלב עד לרגע בו אפדה את כל.רוב הקרן - האם צפויים לי אירועי מס. צורך לדווח על הרווחים?
אם תקבל דיבידנדים זה אירוע מס. אם קרן תיסגר זה אירוע מס. בשאר המקרים אם לא מכרת כנראה שזה לא אירוע מס (אני לא מצליח לחשוב כרגע על אירועי מס נוספים). האם יהיה צורך לדווח? בברוקר זר כנראה שכן (אם קיבלת רק דיבידנדים שנוכה מהם במקור 25% אז אולי לא). בברוקר ישראלי לא (אלא אם אתה מחוייב לדווח מסיבה אחרת).

יש באמת הבדל בין הגופים הישראלים לאלו שלא?
יש הבדל בעלויות, המוצרים, אותם מוצרים
. הבנתי שכדאי להתמקח על התנאים ושבד"כ בבנק התנאים גרועים- האם כדאי לדבר בכלל עם הבנק או שלהתחיל מיד עם בתי ההשקעות?
לדבר תמיד אפשר, מה גם שהסכום שלך לא נמוך, בבנק יש דמי משמורת שחובה לבטל, בתי ההשקעות יחסית בקו אחד מבחינת הצעות ללקוחות, בנק כנראה יהיה יותר יקר בכל מקרה
זה דבר אפשרי והגיוני? עדיף בתדירות אחרת?
הכל אפשרי והכל הגיוני, השאלה איזה אדם שואלים
האם נוח לך לבצע פעולה רק פעם בשנה? במקום יותר? (לא חובה יותר כמובן)
אם ייכנס כסף חדש (ולמה לא בעצם) אתה בעצמך תגדיל את התדירות, הכל באמת ליכולת שלך לראות מזומן צובק אבק במשך שנה
בעיקרון, התממשקות לדיבידנדים אם אתה מחזיק קרן שמחלקת, הכוונה איזון 4 פעמים בשנה, כל רבעון עם חלוקת הדיבידנד
הכל במידה וצריך כמובן, אם אין מה לאזן, אז אין מה לאזן
. איך לעזאזל לבחור את קרנות הנאמנות המתאימות מתוך ההיצע האדיר?
אתה שואל איזה מוצר לבחור או את התכולה, כי במהשך השאלה נראה שאתה לא סגור על ההקצאה
תיסגר על ההקצאה - או מה אתה אוהב לאכול, ואז תלך עם רשימה לסופר
תרים את המוצרים, תבדוק עלויות, אל תיתפס למותגים, תיתפס לאלא שעושים את העבודה שאתה צריך
אם אתה רוצה לחקות את כל העולם אז אתה בוחר את הקרן (או 2) שעושות את זה פאסיבית
אם אתה לא יודע מה לבחור - אז תקנה את הכל
אם אתה לא קונה את הכל, אז תסביר לעצמך למה אתה בוחר משהו מתוך הכלל
האם שווה לשים את כל הכסף בתיק השקעות אחד או שאולי שווה לפצל אותו בין בתי השקעות?
בסכומים כאילו, נשמע כמו פי 2 עלויות (וללא חיסכון ממשי בסיכון)
. בהנחה שאני לא מתכוון למכור בשום שלב עד לרגע בו אפדה את כל.רוב הקרן - האם צפויים לי אירועי מס. צורך לדווח על הרווחים?
רווח נוצר בעת מכירה, אז אם לא מכרת או שמישהו מכר לך בכוח לא יהיה רווח
מה שכן אם יש דיבידנדים (ולא אמריקאיים) יש לבדוק שניכו במקור את הכל, אם לא תצטרך להשלים בישראל ל 25%
בכל מקרה, עבודה עם ברוקר ישראלי תחסוך את רוב הטופסיאדה כי הוא ינכה לך את רווחי ההון במקור
בעיקרון, כל סכום כסף שקיבלת (הכנסה) יש לדווח אלא אם... (רשימה ארוכה שקיימת ברחבי הפורום)

תודה רבה על הפידבקים העניינים! אני לומד המון

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
מ ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות שוק ההון 1
A פתיחת תיק השקעות גדול בבנק שוק ההון 4
D פתיחת תיק השקעות למסחר swing ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
השכמה מאוחרת פתיחת תיק השקעות לצורך הלוואה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
W מה לעשות עם כסף מתחת לרף פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
S פתיחת תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 3
S מינוף חיצוני לצורך פתיחת תיק השקעות צרכנות פיננסית 9
ז קפיצה למים - פתיחת תיק השקעות וקופ"ג שוק ההון 21
א פתיחת תיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
A התייעצות פתיחת תיק בבית השקעות, זוג נשוי שוק ההון 12
A פתיחת תיק בבית השקעות זוג נשוי - התייעצות שוק ההון 1
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
פ קופצת למים - רגע לפני פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 1
E פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 5
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
א פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
T פתיחת תיק השקעות בתקופה תנודתית שוק ההון 6
T לקראת פתיחת תיק השקעות - חוות דעתכם בבקשה שוק ההון 12