שלום ,
אני מנסה להבין איפה כדאי לי לפתוח את תיק ההשקעות .
כן הסתכלתי בפוסטים דומים בנושא אבל לא הצלחתי להגיע להחלטה על בסיסם ולכן אני פותח את הנושא .
החלטתי גם על הקצאה של המשאבים שלי ל3 שנים הקרובות :
ברשותי בין 20k ל 40k שזמינים להשקעה (אני בתהליך רכישת רכב ולכן לא ברור לגמרי הסכום הסופי אבל המשחק)
אני מתכנן לקנות 20k שח סחורות (זהב / כסף / מתכות) .
לאחר מכן אני מתכנן להשקיע 50% מההכנסה שלי בחודש , שזה כ 4k שח כל חודש לפי האלוקציה הבעיה :
1k - קופת גמל להשקעה , 50% מנייתי , 50% כללי . ( ככה התחלתי וזה כבר קיים . קל ונוח ואפילו משיג תשואה לא רעה)
1k - קניה עצמאית של מדדים פאסיבים.
2k - קניה לפי אסטרטגית DGI .
האסטרטגיה היא מעין אחזקה של המקל ב2 הקצוות .
אם ישאר אקסטרא כסף בין 20 ל 40 אני אתלבט האם לקנות איתו לפי DGI או לחופש מניות ספציפיות .
לאור האמור לעיל -אני מנסה להבין איפה כדאי לפתוח חשבון .
אקסלנס נתנו לי תנאים קצת יותר טובים ממה שיש בפוסט של הסולידית + שנה ראשונה בלי תשלום חודשי. הכסף בחשבון נאמנות.
ב IB לעומת זאת הבנתי שהעלות היא 10$ דולר חודשית .
על פניו נראה שבית השקעות ישראלי עדיף אבל אני רואה לא מעט אנשים בפורום עוברים לIB כשהתיק שלהם עובר את ה200kשח , יוצא מזה שאולי עדיף לפתוח עכשיו ב IB ואחרי 3 שנים פשוט להמשיך שם במקום לעשות העברת תיק השקעות מבית השקעות ישראלי לIB ?
האם העלות של 10$ היא משמעותית ביחס לקניות שאני מתכנן ?
עד כמה מסובך עניין המיסים והאם זה שווה את כאב הראש פעם בשנה?
אני מנסה להבין איפה כדאי לי לפתוח את תיק ההשקעות .
כן הסתכלתי בפוסטים דומים בנושא אבל לא הצלחתי להגיע להחלטה על בסיסם ולכן אני פותח את הנושא .
החלטתי גם על הקצאה של המשאבים שלי ל3 שנים הקרובות :
ברשותי בין 20k ל 40k שזמינים להשקעה (אני בתהליך רכישת רכב ולכן לא ברור לגמרי הסכום הסופי אבל המשחק)
אני מתכנן לקנות 20k שח סחורות (זהב / כסף / מתכות) .
לאחר מכן אני מתכנן להשקיע 50% מההכנסה שלי בחודש , שזה כ 4k שח כל חודש לפי האלוקציה הבעיה :
1k - קופת גמל להשקעה , 50% מנייתי , 50% כללי . ( ככה התחלתי וזה כבר קיים . קל ונוח ואפילו משיג תשואה לא רעה)
1k - קניה עצמאית של מדדים פאסיבים.
2k - קניה לפי אסטרטגית DGI .
האסטרטגיה היא מעין אחזקה של המקל ב2 הקצוות .
אם ישאר אקסטרא כסף בין 20 ל 40 אני אתלבט האם לקנות איתו לפי DGI או לחופש מניות ספציפיות .
לאור האמור לעיל -אני מנסה להבין איפה כדאי לפתוח חשבון .
אקסלנס נתנו לי תנאים קצת יותר טובים ממה שיש בפוסט של הסולידית + שנה ראשונה בלי תשלום חודשי. הכסף בחשבון נאמנות.
ב IB לעומת זאת הבנתי שהעלות היא 10$ דולר חודשית .
על פניו נראה שבית השקעות ישראלי עדיף אבל אני רואה לא מעט אנשים בפורום עוברים לIB כשהתיק שלהם עובר את ה200kשח , יוצא מזה שאולי עדיף לפתוח עכשיו ב IB ואחרי 3 שנים פשוט להמשיך שם במקום לעשות העברת תיק השקעות מבית השקעות ישראלי לIB ?
האם העלות של 10$ היא משמעותית ביחס לקניות שאני מתכנן ?
עד כמה מסובך עניין המיסים והאם זה שווה את כאב הראש פעם בשנה?