• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פתיחת תיק השקעות או קופת גמל להשקעה?

• פותח הנושא פותח הנושא דנהדנה
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

דנהדנה

משתמש רשום
דירוג
1
שלום, אני חדשה בפורום, עם זאת קראתי המון ובחצי שנה האחרונה למדתי על שוק ההון.
אני מרגישה שיש לי את הידע על השקעות פסיביות אבל עכשיו כשאני מרגישה שהגיע הרגע לבצע את הצעד הראשון בפתיחת התיק אני קצת מתקשה. יש לי כמה שאלות שאשמח אם תענו לי עליהם.

1. האם כדאי לפתוח תיק השקעות ולקנות כמה מדדים מובילים או לנהל קופת גמל להשקעה (בהנחה ואני לא יחזיק את הכסף בקופה עד גיל 60). מבחינת ניהול הייתי מעדיפה ניהול עצמי עם רכישה כל רבעון (אין לי מספיק הון לIRA)
2. אני רוצה לרכוש מדד של S&P 500, בשביל שדיבידנדים יהיו מושקעים מחדש אני צריכה לקנות מדד מסוג TOTAL RETURN, או מצד שני איך עושים השקעה מחדש של הדיבידנדים מבלי לשלם מס עליהם?
3. אם אני ירצה לפתוח תיק השקעות, איך אני עושה את זה? פשוט מתקשרת לחברות ומבקשת מהם פרטים על עמלות? יש מישהו שאולי יכול לעזור לי בבחירת החברה?

השאלות האלה הן בעיקר מה שמונע ממני להתחיל ואני מרגישה שכל יום שעובר הוא יום מבוזבז, עם זאת אני קצת חוששת לעשות טעות ורוצה להיות בטוחה בצעדים שלי.
תודה מראש

1. האם כדאי לפתוח תיק השקעות ולקנות כמה מדדים מובילים או לנהל קופת גמל להשקעה (בהנחה ואני לא יחזיק את הכסף בקופה עד גיל 60). מבחינת ניהול הייתי מעדיפה ניהול עצמי עם רכישה כל רבעון (אין לי מספיק הון לIRA)
ראשית, אין קשר ל-IRA - IRA זה רק לחיסכון פנסיוני או לקרן השתלמות.
שנית, לעצם העניין - בקופ"ג להשקעה יש דמי ניהול, מה שלרוב הופך את זה לפחות משתלם מתיק השקעות לאורך זמן. השיקולים שאני מכיר בעד קופ"ג להשקעה זה בעיקר למי שחושש לנהל תיק בעצמו. אם, כמו שכתבת, את מעדיפה ניהול עצמי, אז רוב הסיכויים שזה גם יהיה הרבה יותר משתלם עבורך.
2. אני רוצה לרכוש מדד של S&P 500, בשביל שדיבידנדים יהיו מושקעים מחדש אני צריכה לקנות מדד מסוג TOTAL RETURN, או מצד שני איך עושים השקעה מחדש של הדיבידנדים מבלי לשלם מס עליהם?
אי אפשר להשקיע במניות אמריקאיות (S&P 500) בלי מס דיבידנד, כי האמריקאים גובים מס במקור בכל חלוקת דיבידנד. לכן לרוב המעקב הוא אחרי מדד NTR (כלומר לאחר מס דיבידנד). קרנות ישראליות עוקבות אחרי מדד NTR "סטנדרטי", כלומר בניכוי 30% מס דיבידנד. קרנות אמריקאיות פשוט יחלקו את הדיבידנד כך שתשלמי 25% (ויש גם אופציה למתקדמים - קרנות איריות צוברות, מהן האמריקאים יגבו רק 15%, אבל כשתממשי רווחים תצטרכי לשלם עוד מס, ולכן פחות מוסכם איזו אופציה עדיפה. תוכלי להתחיל לקרוא על זה כאן, אבל תזכרי שזו סופר-אופטימיזציה ויותר חשוב להתחיל להשקיע).
חשוב לציין- גם קופ"ג להשקעה עוקבת אחרי NTR.
3. אם אני ירצה לפתוח תיק השקעות, איך אני עושה את זה? פשוט מתקשרת לחברות ומבקשת מהם פרטים על עמלות? יש מישהו שאולי יכול לעזור לי בבחירת החברה?
בגדול כן. אישית אני לא אוהב את זה אז בחרתי בבית ההשקעות שנתן לי את מלוא התנאים בצורה שקופה באינטרנט. בדיעבד אני מרוצה מהבחירה (מבין בתי ההשקעות הישראליים). בכל מקרה אין הבדלים דרמטיים בין בתי ההשקעות.

ברוכה הבאה לפורום!

ויש גם אופציה למתקדמים - קרנות איריות צוברות, מהן האמריקאים יגבו רק 15%, אבל כשתממשי רווחים תצטרכי לשלם עוד מס, ולכן פחות מוסכם איזו אופציה עדיפה.
אל תשכח שגם הקרנות הישראליות הן צוברות, ובעצם גם שם תשלם עוד מס במכירה. ולכן אין באמת חוסר הסכמה על כך שקרנות איריות עדיפות על ישראליות (לפחות לא מהסיבה הזאת. יש את ענייני מיסוי ריאלי מול נומינלי ועוד שלל הבדלים).

אל תשכח שגם הקרנות הישראליות הן צוברות, ובעצם גם שם תשלם עוד מס במכירה. ולכן אין באמת חוסר הסכמה על כך שקרנות איריות עדיפות על ישראליות (לפחות לא מהסיבה הזאת. יש את ענייני מיסוי ריאלי מול נומינלי ועוד שלל הבדלים).
זה נכון, אבל יש מספיק דיונים בעניין... לא רציתי להתפזר.

תודה רבה על העזרה. אני יודעת שאתם לא יכולים להמליץ פה אבל אולי עדיין יש איזה רשימה של בתי השקעות שכדאי להשקיע בהם או להפך. בתי השקעות שצריך להתרחק מהם?

אופציה נוספת, בית השקעות עם אתר נוח לתפעול ותמיכה 24/7?
תודה לכם

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 5
מ ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות שוק ההון 1
A פתיחת תיק השקעות גדול בבנק שוק ההון 4
D פתיחת תיק השקעות למסחר swing ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
השכמה מאוחרת פתיחת תיק השקעות לצורך הלוואה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
W מה לעשות עם כסף מתחת לרף פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
S פתיחת תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 3
S מינוף חיצוני לצורך פתיחת תיק השקעות צרכנות פיננסית 9
ז קפיצה למים - פתיחת תיק השקעות וקופ"ג שוק ההון 21
א פתיחת תיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
A התייעצות פתיחת תיק בבית השקעות, זוג נשוי שוק ההון 12
A פתיחת תיק בבית השקעות זוג נשוי - התייעצות שוק ההון 1
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
פ קופצת למים - רגע לפני פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 1
E פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 5
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5
א פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
T פתיחת תיק השקעות בתקופה תנודתית שוק ההון 6
T לקראת פתיחת תיק השקעות - חוות דעתכם בבקשה שוק ההון 12
ב כמה שאלות תם על פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 11
D בחירת ברוקר עבור פתיחת תיק השקעות - אזרח אמריקאי שוק ההון 53
Omri. פתיחת תיק השקעות עצמאי שוק ההון 3
H פתיחת תיק השקעות להשקעה חד פעמית בבית השקעות/בנק שוק ההון 10
M פתיחת תיק השקעות למתחיל שוק ההון 4
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 3
Odnight פתיחת תיק השקעות -שאלות שלא הצלחתי למצוא תשובות עבורן שוק ההון 8
O פתיחת תיק השקעות בפעם הראשונה.. שוק ההון 10
W פתיחת תיק השקעות IRA שוק ההון 10
ת פתיחת תיק בית השקעות ibi שוק ההון 4
A שאלה לגבי פתיחת תיק השקעות שוק ההון 9
K פתיחת תיק השקעות שוק ההון 0
R פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 33
משה פתיחת תיק השקעות - התייעצות שוק ההון 51
מרק סרפדים פתיחת תיק השקעות שוק ההון 81
O מחיקת הלוואות / פתיחת תיק השקעות צרכנות פיננסית 5
ayeletavr פתיחת תיק השקעות לעומת קופות גמל והשתלמות שוק ההון 10
PAPI שאלה (או שתיים) על פתיחת תיק השקעות בפועל שוק ההון 7
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
XpH פתיחת תיק במס הכנסה - טופס 5329 מיסים 46
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
S פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
H פתיחת תיק מניות במיטב דש שוק ההון 4
A פתיחת תיק כעצמאי, חשש ממס הכנסה מיסים 4
ס פתיחת תיק השקעה פאסיבי ארוך טווח שוק ההון 5
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5

נושאים דומים

Back
למעלה