• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פתיחת תיק במס הכנסה - טופס 5329

XpH

משתמש סולידי
דירוג
21
שלום לכולם,

אני צריך לדווח למס הכנסה על דבידנדים שהתקבלו מקרנות סל אמריקאיות הנסחרות ב IB ארה''ב.
בין אם מדובר בדו''ח שנתי מלא או מקוצר (כרגע נראה שלא אצטרך לשלם כלום למס הכנסה אלא רק לדווח), הבנתי שבשלב הראשון אצטרך בכל מקרה לפתוח תיק במס הכנסה.

אני עוקב אחרי המדריך של אלפי.
שלב ראשון - סוג תיק - הבנתי מפוסט בפורום שאני צריך תיק מס' 93 - הכנסות מחו''ל. אני שכיר.
שלב שני - טופס 5329 - אני צריך למלא פרטים כגון מספר ילדים, הכנסות בשנה הקודמת וכו'.

זה החלק שבו התבלבלתי - בהנחה שאצטרך לדווח על שנת 2022 (באיחור) וגם על 2023 (ובעתיד גם השנים הבאות), האם אני צריך למלא בטופס פרטים הנכונים לשנת 2022 (לדוגמא - סך ההכנסות בשנה קודמת - כלומר 2021), או עבור השנה הנוכחית?
כלומר, אני מנסה להבין אם טופס 5329 הוא ספציפית לשנת המס שבה ארצה בהמשך להגיש דו''ח, או שזה משהו כללי רק עבור פתיחת התיק עצמו.

באלפי אמרו לי שאמלא לפני שנת המס שארצה להגיש (קרי 2022) ותמיד אוכל לעשות פניה חדשה באמצעות 5329 חדש, או לפנות למפ"ל עבור סגירת סוג התיק. נשארתי מבולבל.

תודה רבה!

תעשה לעצמך טובה. תשתמש ברואה חשבון או יועץ מס. תחסוך לעצמך כאבי ראש ותשלם 800 שקל בשנה. שתקזז אותם כנגד הכנסה חייבת.

אני עשיתי מה שאלפי אמרו וזה היה לכתוב גם בטופס וגם בפנייה עצמה שאומנם אני מגיש בקשה לשנת 2020 (והכנסה של שנה קודמת של 2019) אבל אני אצטרך להגיש גם לשנים העוקבות ובבקשה לפתוח לי ל2020,2021,2022,2023 וזה עבד.

תעשה לעצמך טובה. תשתמש ברואה חשבון או יועץ מס. תחסוך לעצמך כאבי ראש ותשלם 800 שקל בשנה. שתקזז אותם כנגד הכנסה חייבת
זו קונספציה ישנה ;)
היום יש את אלפי - 275 שקל לשנה (שגם מקזזים כנגד הכנסה חייבת)

זו קונספציה ישנה ;)
היום יש את אלפי - 275 שקל לשנה (שגם מקזזים כנגד הכנסה חייבת)
כן אני רואה הבן אדם מתבלבל מהסברים באלפי. ממש נוח.

זה החלק שבו התבלבלתי - בהנחה שאצטרך לדווח על שנת 2022 (באיחור) וגם על 2023 (ובעתיד גם השנים הבאות), האם אני צריך למלא בטופס פרטים הנכונים לשנת 2022 (לדוגמא - סך ההכנסות בשנה קודמת - כלומר 2021), או עבור השנה הנוכחית?

אתה צריך למלא נתונים על שתי שנות המס האחרונות שהסתיימו, כלומר על 2023 ועל 2022.
לא מבין איך קשורה לכאן השנה שעליה אתה רוצה לפתוח את התיק.
בהערות אתה רושם איזה סוג תיק אתה מעוניין ועל איזה שנה לפתוח

אז תפנה אותו לשירות הלקוחות שלהם.
הפניה אמורפית לבעל מקצוע כאשר אני נתקלתי בלא מעט חאפרים וטעויות, היא לא רצינית בלשון המעטה.

קושי התחלתי דבר טבעי בלמידה והתנסות בדברים אחרים.
מן הסתם שעוסקים במשהו חדש יכולים להיות קשיים.
כשיש סתימה, לא תנסה להשתמש בפומפה?
למדת לנהוג או שתמיד תסתמך על נהגי מוניות ואוטובוסים?
למדת חשבון בכיתה א' או שנתת לאנשים לעשות אותו עבורך?

לומדים. מתנסים. זה מבורך.

אתה צריך למלא נתונים על שתי שנות המס האחרונות שהסתיימו, כלומר על 2023 ועל 2022.
לא מבין איך קשורה לכאן השנה שעליה אתה רוצה לפתוח את התיק.
בהערות אתה רושם איזה סוג תיק אתה מעוניין ועל איזה שנה לפתוח
כמוסיפים למשל "מעסיק בשנה קודמת", בפתיחת תיק עבור שנת המס 2022, לא מוסיפים מידע מ2021? על מנת למשל לבדוק שלא היה מס יסף ויש חובת הגשה?
פה זה זה קצת פלחות קריטי כי פותח הדיון מבקש סוג תיק 93.

אבל ברמה העקרונית : קובעת השנה בה אנו נמצאים, או השנה עבורה רוצים לפתוח תיק?

כמוסיפים למשל "מעסיק בשנה קודמת", בפתיחת תיק עבור שנת המס 2022, לא מוסיפים מידע מ2021? על מנת למשל לבדוק שלא היה מס יסף ויש חובת הגשה?
פה זה זה קצת פלחות קריטי כי פותח הדיון מבקש סוג תיק 93.

אבל ברמה העקרונית : קובעת השנה בה אנו נמצאים, או השנה עבורה רוצים לפתוח תיק?
למס הכנסה יש העתקים של טפסי 106 ןשל אישורי 867 שקיבלת.
אבל של השנתיים האחרונות, יתכן שטרם קיבל.
לכן אני חושב שהכוונה היא אכן לשנתיים האחרונות

יותר מזה
אז תפנה אותו לשירות הלקוחות שלהם.
הפניה אמורפית לבעל מקצוע כאשר אני נתקלתי בלא מעט חאפרים וטעויות, היא לא רצינית בלשון המעטה.
אף אחד לא מדבר על חאפרים שאתה נתקלת בהם. אלה אנשי מקצוע שיעשו עבודה טובה ויתנו מענה נאות לבירורי הנישום. בסופו של דבר אדם נשאר עם השאלות שלו לבד. לך יש ידע בתחומים הללו לכן אין לך בעיה להשתמש בשירות הזה..השירותים הללו הם לא שגר ושכח אלה יש התעסקות . בדברים הללו תמיד חשוב שיהיה אבא ואמא שניתן לפנות בכל שאלה שלא תצוץ, שיסביר וגם ירגיע.

נערך לאחרונה ב:
קושי התחלתי דבר טבעי בלמידה והתנסות בדברים אחרים.
מן הסתם שעוסקים במשהו חדש יכולים להיות קשיים.
כשיש סתימה, לא תנסה להשתמש בפומפה?
למדת לנהוג או שתמיד תסתמך על נהגי מוניות ואוטובוסים?
למדת חשבון בכיתה א' או שנתת לאנשים לעשות אותו עבורך?

לומדים. מתנסים. זה מבורך.
זה טוב לאדם שיש לו זמן וכח לזה. לא לאדם שרוצה שקט נפשי ולדעת שהכל סגור ונעול.

יותר מזה

אף אחד לא מדבר על חאפרים שאתה נתקלת בהם. אלה אנשי מקצוע שיעשו עבודה טובה ויתנו מענה נאות לבירורי הנישום. בסופו של דבר אדם נשאר עם השאלות שלו לבד. לך יש ידע בתחומים הללו לכן אין לך בעיה להשתמש בשירות הזה..השירותים הללו הם לא שגר ושכח אלה יש התעסקות . בדברים הללו תמיד חשוב שיהיה אבא ואמא שניתן לפנות בכל שאלה שלא תצוץ, שיסביר וגם ירגיע.
אומנם ערכת אבל ראיתי מה כתבת קודם.

החוויה שלי איתם בנתיים היא שאפשר לשאול בוואטסאפ והם עונים מהר ולעניין, הם בודקים עם המחלקה הטכנית כשזה משהו יותר מורכב והם מקשיבים לביקורת לגבי ההסברים שלהם.
ההרגשה איתם היא למלא את הטופס בעצמך כשמישהו מחזיק לך את היד, אומר לך מה למלא איפה ועונה על שאלות, זה לא שגר ושכח אבל זה גם לא אמור להיות שירות שגר ושכח.

אומנם ערכת אבל ראיתי מה כתבת קודם.

החוויה שלי איתם בנתיים היא שאפשר לשאול בוואטסאפ והם עונים מהר ולעניין, הם בודקים עם המחלקה הטכנית כשזה משהו יותר מורכב והם מקשיבים לביקורת לגבי ההסברים שלהם.
ההרגשה איתם היא למלא את הטופס בעצמך כשמישהו מחזיק לך את היד, אומר לך מה למלא איפה ועונה על שאלות, זה לא שגר ושכח אבל זה גם לא אמור להיות שירות שגר ושכח.
אם השירות מתאים לך מה טוב. אני רק אומר שזה לא לכולם. יש אנשים שצריכים יותר מזה, יחס אישי. שלא רוצים שיחזיקו להם ביד אלה שיעשו במקומם, בצורה איכותית, ודאית, נכונה ובעלות סבירה.
שאם יש בעיה מול מס הכנסה יטפלו בזה ישירות. אני לא יודע כמה זמן בזבזת על כל התהליך הזה ומה יקרה ותעשה במידה ותתעורר בעיה..אבל נראה לי שכל אחד צריך לבחון כאן את עלות התועלת בתהליך.

יותר מזה

המחיר שאני מכיר לא שווה את זה, אבל כל אחד ומה שמרגיע אותו.

אגב הרו"ח שלך מכיר את פס"ד מוזס/ארקין?

ובעלות סבירה
אשמח לשמוע מה נחשב עלות סבירה לדוח עם ברוקר זר?

בנוסף, רואה חשבון שרק מגיש לך דוחות זה קצת חוטא למטרה של רואה חשבון.
הוא בסך הכל מתעד מצב נתון.
אם אני משלם למישהו אני רוצה ממנו תכנון מס בראייה קדימה.
מהנסיון שלי בפורום הזה יש המון גורמים נעים, כך שלמצוא מישהו שידע להמצא בהכל הוא אולי אפשרי, נדיר ובטוח יקר מאוד.
ככל שהעמקתי פה בלמידה, לא רק חסכתי את העלות, אלא גם עשיתי עבודה טובה יותר. זה הבנפיט האמיתי של למידה.

נערך לאחרונה ב:
המחיר שאני מכיר לא שווה את זה, אבל כל אחד ומה שמרגיע אותו.

אגב הרו"ח שלך מכיר את פס"ד מוזס/ארקין?
בטח שמכיר.
יש אנשים סופר מקצועיים, רואי חשבון ויועצי מס.
אשמח לשמוע מה נחשב עלות סבירה לדוח עם ברוקר זר?
הכל תלוי במורכבות הדוח.
מחיר סביר לדוח פשוט 1200-800 שח,
שכיר ללא ניכוי מס במקור.

יש דוחות סופר מורכבים ושם זה כבר מחירים שונים כנראה. בדוחות סופר מורכבים דעתי היא שחייבים להשתמש במומחה.

תכנון מס בראייה קדימה.
זה שירות נפרד.

מהנסיון שלי בפורום הזה יש המון גורמים נעים, כך שלמצוא מישהו שידע להמצא בהכל הוא אולי אפשרי, נדיר ובטוח יקר מאוד.
זה לא נדיר. יש הרבה אנשים שיודעים את העבודה.

ככל שהעמקתי פה בלמידה, לא רק חסכתי את העלות, אלא גם עשיתי עבודה טובה יותר. זה הבנפיט האמיתי של למידה.
בגלל זה ציינתי שאנשים כמוך יכולים להגיש לבד או להשתמש בשירות הזה.
אתה גם אדם שככל הנראה מאוד אוהב ונגיש לתחום. לא כולם כאלה..
יותר מזה היתי משתמש בשירותים שאתה נותן באופן עצמאי כי אתה מבין עניין, אני צריך לדבר רק מולך ואתה אחראי לעבודה שלך.

בכל אופן כל אחד יעשה מה שטוב לו, פשוט צריך להראות שיש צדדים שונים ולכל אחד יש יתרונות וחסרונות.

יש אנשים סופר מקצועיים, רואי חשבון ויועצי מס.
זה לא נדיר. יש הרבה אנשים שיודעים את העבודה.

אני בטוח שיש, אבל אם אני לא נתקלתי זה אומר משהו. אני מרגיש יותר בטוח בתוצאה בלשלוח אנשים לאלפי מאשר לכל רואה חשבון.
אני גם נתקלתי בלא מעט שלא יודעים את העבודה. ככה שהמלצה גורפת ללכת לאיש מקצוע היא קצת בעייתית.

מחיר סביר לדוח פשוט 1200-800 שח,
כולל רווחי הון? כולל חישוב לפי מוזס ארקין? (כלומר דיווח לפי החוק ולא לפי רווח כפול ממוצע שנתי)

כולל רווחי הון? כולל חישוב לפי מוזס ארקין? (כלומר דיווח לפי החוק ולא לפי רווח כפול ממוצע שנתי)
לדוח פשוט שכיר כולל רווחי הון מניירות ערך סחירים שלא נוכה מהם מס במקור, לפי פסקי דין המדוברים.

לדוח פשוט שכיר כולל רווחי הון מניירות ערך סחירים שלא נוכה מהם מס במקור, לפי פסקי דין המדוברים.
אלו לא המחירים שאני מכיר, אבל טוב לדעת

אם השירות מתאים לך מה טוב. אני רק אומר שזה לא לכולם. יש אנשים שצריכים יותר מזה, יחס אישי. שלא רוצים שיחזיקו להם ביד אלה שיעשו במקומם, בצורה איכותית, ודאית, נכונה ובעלות סבירה.
שאם יש בעיה מול מס הכנסה יטפלו בזה ישירות. אני לא יודע כמה זמן בזבזת על כל התהליך הזה ומה יקרה ותעשה במידה ותתעורר בעיה..אבל נראה לי שכל אחד צריך לבחון כאן את עלות התועלת בתהליך.
לי זה מתאים אבל לא מדובר בי, אתה כתבת שיש מלא תלונות עליהם (ואז ערכת) אז כתבתי את החלק שלי.
בנוסף פותח השרשור שנראה שמעוניין לבדוק אם שווה לו לעשות בעצמו הסתבך קצת וחיפש עזרה והתשובה האוטומטית שלך היא שמישהו אחר יעשה לו בלי לבדוק אם זה רלוונטי אליו או לא, בגלל זה האנטי.

לגבי המחיר, ההצעות שאני קיבלתי זה 2000-2500 לדוח מלא על משהו פשוט מאוד.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
S פתיחת תיק באמצעות טופס 5329 מיסים 2
D לקראת פתיחת תיק בחו"ל, עד כמה משנה עניין המיסוי? שוק ההון 2
שם_משתמש פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לארהב שוק ההון 6
B התלבטות לגבי פתיחת תיק השקעות בצל רילוקיישן לאוסטרליה שוק ההון 6
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
מ ממש לקראת פתיחת תיק בבית השקעות שוק ההון 1
S פתיחת תיק עבור צעיר עם חשיפה גבוהה לשוק המניות (העולמי) שוק ההון 8
H פתיחת תיק מניות במיטב דש שוק ההון 4
A פתיחת תיק השקעות גדול בבנק שוק ההון 4
A פתיחת תיק כעצמאי, חשש ממס הכנסה מיסים 4
D פתיחת תיק השקעות למסחר swing ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ס פתיחת תיק השקעה פאסיבי ארוך טווח שוק ההון 5
השכמה מאוחרת פתיחת תיק השקעות לצורך הלוואה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex פתיחת תיק ב IB במקביל לפסגות, ומעבר הדרגתי ל IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 5
U מחויבות בירוקרטית על פתיחת תיק עוסק פטור מיסים 2
Y חוות דעת לפני פתיחת תיק שוק ההון 4
I פתיחת תיק ראשון כאזרח אמריקאי שוק ההון 2
W מה לעשות עם כסף מתחת לרף פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
בייניש עברה שנה מאז פתיחת תיק ההשקעות שלי, איפה והאם אני יכול לייעל? שוק ההון 5
S פתיחת תיק השקעות פאסיבי שוק ההון 3
S מינוף חיצוני לצורך פתיחת תיק השקעות צרכנות פיננסית 9
G פתיחת תיק מתנה לילד לבר מצווה שוק ההון 6
ז קפיצה למים - פתיחת תיק השקעות וקופ"ג שוק ההון 21
א פתיחת תיק השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
א פתיחת תיק השקעות ומיסוי ללא תושבות קבועה מיסים 19
ש ייעוץ: העלאה בשכר / קרן השתלמות / פתיחת תיק השקעות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
A התייעצות פתיחת תיק בבית השקעות, זוג נשוי שוק ההון 12
A פתיחת תיק בבית השקעות זוג נשוי - התייעצות שוק ההון 1
S פתיחת תיק השקעות ראשון שוק ההון 1
פ קופצת למים - רגע לפני פתיחת תיק השקעות שוק ההון 6
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 1
E פתיחת תיק השקעות שוק ההון 4
A פתיחת תיק השקעות שוק ההון 5
A פתיחת תיק בלאומי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
ס אשמח לשמוע דעות לפני פתיחת תיק השקעות, האם זה הדבר הנכון כרגע? שוק ההון 20
O התייעצות לגבי פתיחת תיק שוק ההון 1
Y פתיחת תיק עצמאי - התייעצות שוק ההון 0
ע פתיחת קופת גמל מול הגדלת תיק השקעות קיים שוק ההון 5