• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פתיחת עוסק פטור

• פותח הנושא פותח הנושא golma123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

golma123

משתמש רשום
דירוג
1
היי. לאחר כמה חודשים כמתכנת שכיר, אני הולך להתנסות בקרוב כעצמאי ולשם כך אני מעוניין לפתוח בקרוב תיק עוסק פטור.
שאלות קטנות :

1) האם למס הכנסה מעניין ההכנסה החודשית בנוגע לפתיחת עוסק פטור/מורשה, או שרק ההכנסה השנתית הצפויה? כלומר, אם אדם מסוים ירוויח בחודש אחד 100,000 וזאת גם תהיה ההכנסה השנתית שלו, וסכום זה אכן תחת תקרת העוסק פטור, האם הוא עדיין יכול להיות עוסק פטור?
2) השירות שאני אתן הוא יהיה שירותי תוכנה, ייעוץ. הבנתי שיש מקצועות שלא יכולים להירשם כעוסק פטור. האם יש ייעוץ בהייטק / תכנות כעצמאי גם איכשהו עונים על ההגדרות שמה? האם יש ממה להיזהר כשבוחרים את תחום העיסוק?

יודע שהשאלות בסיסיות, אך לא מצאתי תשובה חד משמעית. תודהרבה!

האם למס הכנסה מעניין ההכנסה החודשית
אין שום קשר בין ההגדרה עוסק פטור, או בכלל ההגדרה עוסק, לבין מס הכנסה.
1) האם למס הכנסה מעניין ההכנסה החודשית בנוגע לפתיחת עוסק פטור/מורשה, או שרק ההכנסה השנתית הצפויה? כלומר, אם אדם מסוים ירוויח בחודש אחד 100,000 וזאת גם תהיה ההכנסה השנתית שלו, וסכום זה אכן תחת תקרת העוסק פטור, האם הוא עדיין יכול להיות עוסק פטור?
למע"מ משנה כמה המחזור השנתי, לא החלוקה לחודשים.
2) השירות שאני אתן הוא יהיה שירותי תוכנה, ייעוץ. הבנתי שיש מקצועות שלא יכולים להירשם כעוסק פטור. האם יש ייעוץ בהייטק / תכנות כעצמאי גם איכשהו עונים על ההגדרות שמה? האם יש ממה להיזהר כשבוחרים את תחום העיסוק?
לא נראה לי שיש הגבלה על הגדרת עוסק פטור שקשורה לתוכנה, אבל עדיף לשאול את משרדי מע"מ, ולא סתם זרים באינטרנט

לא עונה על ההגדרה, אין בעיה

מכיוון שאתה ככל הנראה הולך לתת ייעוץ לחברות ולא ליחידים, כנראה שמבחינה כלכלית עדיף לך לפתוח תיק עוסק מורשה כיוון שזה יאפשר לך להתקזז על המע״מ ולחברות שלהן תתן שירות המע״מ לא משנה כיוון שגם הן מתקזזות עליו.

מכיוון שאתה ככל הנראה הולך לתת ייעוץ לחברות ולא ליחידים, כנראה שמבחינה כלכלית עדיף לך לפתוח תיק עוסק מורשה כיוון שזה יאפשר לך להתקזז על המע״מ ולחברות שלהן תתן שירות המע״מ לא משנה כיוון שגם הן מתקזזות עליו.
אבל על מה בדיוק אוכל להתקזז עם המע"מ?
אם לצורך העניין להפעלת העסק אין לי כמעט הוצאות.

בנוסף, מה קורה אם אפתח עוסק מורשה, אשלם מע"מ אך בסוף השנה אגלה שהייתי על פחות מ120,000 ש"ח? אקבל את כל המע"מ ששילמתי חזרה? (ומה עם כבר חלק מהצדדים התקזזו עליו?)

אתייעץ עם רואה חשבון, אבל כמו שנרשם פה למעלה לפעמים העזרה שמתקבלת באינטרנט לא פחות טובה מרואה חשבון ונעשית מכוונה טובה בלבד שזה מדהים. תודה

אבל על מה בדיוק אוכל להתקזז עם המע"מ?
אם לצורך העניין להפעלת העסק אין לי כמעט הוצאות.
מע״מ על מחשב, טלפון, הוצאות תקשורת (אינטרנט, סלולרי), הוצאות הנהלת חשבונות וכו׳. בתנאים מסוימי אפשר גם להתקזז על חלק מהמע״מ על הוצאות הרכב הפרטי.
בנוסף, מה קורה אם אפתח עוסק מורשה, אשלם מע"מ אך בסוף השנה אגלה שהייתי על פחות מ120,000 ש"ח? אקבל את כל המע"מ ששילמתי חזרה? (ומה עם כבר חלק מהצדדים התקזזו עליו?)

אתייעץ עם רואה חשבון, אבל כמו שנרשם פה למעלה לפעמים העזרה שמתקבלת באינטרנט לא פחות טובה מרואה חשבון ונעשית מכוונה טובה בלבד שזה מדהים. תודה
אתה לא מאבד את הסטטוס של עוסק מורשה גם אם סך ההכנסות שלך מתחת לסף המחייב פתיחת עוסק מורשה.
החסרון בלהיות עוסק מורשה הוא הצורך לדווח למע״מ.

מע״מ על מחשב, טלפון, הוצאות תקשורת (אינטרנט, סלולרי), הוצאות הנהלת חשבונות וכו׳. בתנאים מסוימי אפשר גם להתקזז על חלק מהמע״מ על הוצאות הרכב הפרטי.

אתה לא מאבד את הסטטוס של עוסק מורשה גם אם סך ההכנסות שלך מתחת לסף המחייב פתיחת עוסק מורשה.
החסרון בלהיות עוסק מורשה הוא הצורך לדווח למע״מ.
כל ההוצאות האלה הם לא מסתכמות ליותר מכמה מאות שקלים שזה זניח ביחס להכנסה הצפויה.

אז מרגיש לי שאין יתרון בעוסק מורשה, נגיד ואפתח מורשה ואכניס 117,000 בשנה, סתם 17,000 שקל הלכו לפח למע"מ והיה עדיף שאקח אותם נקי אליי. או שאני מפספס משהו?

כשהלקוח שלך הוא עסק, ללקוח בדרך כלל לא מאוד משנה אם אתה מחייב אותו על 100,000 ש״ח כעוסק פטור או על 117,000 ש״ח כעוסק מורשה. כאשר אתה עוסק מורשה, את המע״מ על סך 17,000 ש״ח הלקוח העסקי יכול לקזז כנגד הכנסות אחרות שלו. המצב שונה כשאתה מספק שירותים לאנשים פרטיים.

נערך לאחרונה ב:
כשהלקוח שלך הוא עסק, ללקוח בדרך כלל לא מאוד משנה אם אתה מחייב אותו על 100,000 ש״ח כעוסק פטור או על 117,000 ש״ח כעוסק מורשה. כאשר אתה עוסק מורשה, את המע״מ על סך 17,000 ש״ח הלקוח העסקי יכול לקזז כנגד הוצאות אחרות שלו
תוכל לפרט בבקשה למה?
נשמע שבשני המקרים הוא יוציא מהכיס 100,000 (אלא אם הוא לא מגיע לקיזוז של 17k ואז עדיף לו בכל מקרה לשלם בלי מע"מ)

תוכל לפרט בבקשה למה?
נשמע שבשני המקרים הוא יוציא מהכיס 100,000 (אלא אם הוא לא מגיע לקיזוז של 17k ואז עדיף לו בכל מקרה לשלם בלי מע"מ)
בדיוק מהסיבה הזו. לרוב העסקים יש מספיק הכנסות עליהם הם חייבים בתשלום מע״מ שאותו ניתן לקזז כנגד הוצאות כאלה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
ל פתיחת עוסק פטור- האם לשלם לבעל מקצוע או לעשות הכל לבד? יזמות והגדלת הכנסות 21
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T כדאיות פתיחת עוסק פטור לשכיר עם שכר גבוה מיסים 21
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
U מחויבות בירוקרטית על פתיחת תיק עוסק פטור מיסים 2
M פתיחת עוסק פטור עבור קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
א פתיחת עוסק פטור עבור הטבת קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
T פתיחת תיקים עוסק פטור במס הכנסה אונליין מיסים 0
G פתיחת עוסק פטור במקביל לעבודה כשכיר - שווה את הבלאגן? אוף טופיק 1
מ פתיחת עוסק פטור להכנסה שנתית נמוכה מאד צרכנות פיננסית 7
ד פתיחת עוסק פטור וכו' צרכנות פיננסית 48
Fitch פתיחת עוסק פטור לשכיר - רשימת מטלות ראשונית התפתחות אישית 30
S פתיחת עוסק פטור - שאלות על התהליך צרכנות פיננסית 7
Sinister פתיחת עוסק פטור למטרת הפרשה לקרן השתלמות - הצד הביורוקראטי צרכנות פיננסית 8
littleSeal פתיחת עוסק זעיר יזמות והגדלת הכנסות 26
unrealx פתיחת עוסק זעיר התפתחות אישית 6
D פתיחת חשבון בנק עבור עוסק מורשה צרכנות פיננסית 0
A פתיחת עוסק מורשה בשביל קרן השתלמות של עצמאי שוק ההון 59
זאב פתיחת עוסק מורשה התפתחות אישית 7
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
B פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
מ פתיחת חשבון בנק זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
Res Cogitans פתיחת קופת גמל חדשה במעבר למעסיק חדש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Shamran88 פתיחת חשבון IB כאזרח אמריקאי (וישראל) נשוי לישראלית שוק ההון 3
ח פתיחת חשבון בנק בארה"ב - ביקור פיזי בארה"ב שוק ההון 13
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
Y פתיחת עסק עצמאי במקביל לעבודה כשכירה יזמות והגדלת הכנסות 4
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי מרחוק עם ITIN צרכנות פיננסית 0
A אני שכיר- וקיבלתי הודעה מרשות המיסים על פתיחת תיק במס הכנסה על שמי מיסים 7
U פתיחת חשבון אצל הברוקר שוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס לחברה בע"מ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
R פתיחת חשבון מסחר - משלם מס בארה״ב שוק ההון 6
V פתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ב פתיחת חשבון מסחר לזוג מיסים 0
ש פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 8
Y פתיחת חשבון ib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
Y פתיחת חשבון ib לאזרחים אמריקראים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
I פתיחת חשבון בנק וחשבון השקעות לילד? צרכנות פיננסית 2
M פתיחת חשבון השקעה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
XpH פתיחת תיק במס הכנסה - טופס 5329 מיסים 46
ת פתיחת חשבון ב IB לילד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
מ פתיחת חשבון בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
צ פתיחת חשבון ב IB, תעודת סל לטווח ארוך ב IB ועוד. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 35

נושאים דומים

Back
למעלה