כמה עמוק הם מנסים לנבור כדי לדעת האם הפרטים שאני מספק להם אמיתיים?
הם לא באמת יבדקו כמה כסף יש לך בעו"ש. ואתה תמיד יכול להגיד שאתה לא רוצה לשתף מידע כזה ומקסימום יסגרו לך את החשבון ויעבירו את המניות לברוקר אחר שתבחר.
בנוגע לנקודה השנייה, ממה שביררתי IB הם בערך הברוקר הזר הגדול היחיד שניתן להשתמש בשירותיו כישראלי כדי להשקיע בארה"ב. ייתכן שפספסתי משהו. אשמח לשמוע אם אתה מכיר משהו אחר.
אם כל מה שאתה רוצה זה לקנות מניות אמריקאיות אז כל בית השקעות/בנק ישראלי יכול להיות פתרון.
אם אתה רוצה ממש ברוקר אמריקאי (או ברוקר זר) אז אכן IB הוא פתרון טוב, אבל ממש לא היחיד. יש לא מעט ברוקרים אמריקאים אחרים שפתוחים לזרים, ויש גם כמה אירופאים ובטח בעוד מדינות. הייתרון הגדול של IB עליהם זה האפשרות להפקיד ישירות בש"ח.
אני מבין את מה שאתה אומר לגבי אחוזים שלמים מההשקעות שילכו על אחזקת החשבון אצלם, אבל לא עדיף להתחיל כבר עכשיו
זה הכל חישוב של עלות/תועלת.
בסכומי השקעה מאוד קטנים העמלות יכולות לעלות לך יותר מאשר התשואה שתקבל, ואז חבל על הזמן/כסף.
בנוסף, אם הסכום קטן אז גם אם תפסיד תשואה של כמה אחוזים בודדים, בסופו של דבר זה לא הרבה כסף כי הסכום המקורי לא גדול.
לא יודע כמה כסף בדיוק יש לך להשקיע, ואני מסכים שבאמת יש יתרון להתחיל כמה שיותר מוקדם (גם אם זה רק בשביל "ללמוד איך הכל עובד"), אבל למשל בשביל 1000 ש"ח לא הייתי פותח חשבון השקעות, בטח שלא בIB.
בנוסף יש כל מיני אפשרויות אחרות ששווה לשקול. למשל בנקים הרבה פעמים יותר משתלמים בסכומים קטנים (כל עוד העמלה השנתית שלהם באחוזים קטנה יותר מעמלה השנתית של בתי ההשקעות שמצויינת בסכום קבוע).
יש גם פתרונות כמו פפר-אינבסט שיכולים להיות טובים להשקעה בסכומים קטנים יחסית (כי העמלות רק באחוזים מהתיק. אומנם אחוז גבוה, אבל כל עוד התיק קטן זה יכול להיות משתלם).
ו ולהקדים את הגל (לדוגמה במקרים של מניות אורניום)
תקרא קצת בבלוג ובפורום על יעילות השוק ולמה הרבה אנשים פה מעדיפים להשקיע במדדים רחבים ולא במניות ספציפיות

רובינו לא מאמינים שאפשר "להקדים את הגל" או לדעת מראש איזה סקטור (למשל אורניום) יתן תשואה יותר טובה מאחרים.