• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פתיחת חשבון ב TD AMERITRADE שקצת מסתבכת

ace11

משתמש רשום
דירוג
0
שלום לכולם,
רציתי לשתף אתכם ואולי לקבל עצה לגבי פתיחת חשבון ב-TD שמתחילה פוטנציאלית להסתבך.
אני עובד של אחד הבנקים בארץ (בסקטור שלא קשור לשוק ההון), ולמרות ההנחות שיש לי במסחר, הן עדיין יקרות, ובחישוב קר שעשיתי, עולה שגם אם אשלם עמלות על העברת כסף לחו"ל/ מחו"ל, ואשלם לרו"ח שיכין לי דוחות, וגם עם טרחת חובת הדיווח העצמאי, עדיין יהיה משתלם לפתוח ח-ן מסחר בברוקר בחו"ל.
עזבו לרגע את נושא הכדאיות.
הבעיה התחילה כשמילאתי באתר של TD את הבקשה לפתיחת ח-ן מסחר, ויש שם מקום שצריך להצהיר אם אני עובד אצל ברוקר מסויים. הפרשנות שלי היתה שהבנקים בישראל נחשבים ברוקרים, כי עובדתית אני סוחר דרכם בניירות ערך אמריקאים, ולא רציתי לקחת סיכון שלא אדווח נכון (או לרשום שאני מובטל), ומתישהו הם יגלו אחרת ואז לך תדע איך מה יהיה.
דיווחתי איפה אני עובד, וציינתי את הכתובת וכו' של המשרדים הראשיים של הבנק.
אחרי זה היתה עוד שאלה אם אני או מישהו אחר מבני ביתי עובדים אצל ברוקר (הבנתי שהכוונה היתה בעיקר לבני ביתי, אך שאלו אם גם אני) וסימנתי שכן (אני).
5 ימים אח"כ קיבלתי מייל מ TD שמציין שמבחינת הבקשה שלי עלו 2 בעיות:
1. בגלל שאני עובד של הבנק, והוא ברוקר, אז בהתאם לחוק FINRA , הם יחכו 10 ימי עסקים עם פתיחת הח-ן, משום שהם רוצים ליצור קשר עם הבנק שלי, ושרק אם הבנק יתנגד הם לא יפתחו חשבון מסחר.
2. בגלל שהם הבינו שיש לי בני משפחה שעובדים בברוקר זר, הם מבקשים לדעת איפה וכו', ואם אין , שאוציא להם מעין הצהרת LOI, או משהו כזה, שמסביר שזה לא ככה.

מאחר ובפועל 2 הבעיות הן אותה בעיה, הרי רק אני עובד אצל ברוקר, אם הבנק בישראל בכלל נחשב ברוקר, התקשרתי לשירות הלקוחות שלהם (השירות שלהם בטוויטר לא באמת שווה משהו), שם היו מאוד נחמדים, ביקשו ממני להמתין מס' דקות על הקו להתייעצות עם הבק אופיס, ואז ביקשו ממני רק לארגן מהבנק שלי מכתב "407".
אז עזבו רגע שבמייל המקורי הם אמרו שהם הולכים לפתוח את החשבון תוך 10 ימי עסקים אלא אם יקבלו התנגדות מהבנק שלי, ופה פתאום נדרשתי אקטיבית להביא מכתב מהבנק (שכמעט בוודאות לא יסכימו להביא לי, למה ? "ככה"), הבעיה היותר גדולה היא שכשחיפשתי בגוגל " 407 letter" התברר לי שזה מכתב שמוסדות שחוסים תחת חוק FINRA מוציאים, והבנקים בישראל להבנתי הם לא תחת החוק הזה.
מה לעשות.... ? פשוט לחכות 10 ימי עסקים ולראות מה יקרה ? להתקשר שוב ? לשקר בפעם הבאה לגבי מקום העבודה ?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P פתיחת חשבון בtd ameritrade למסחר באופציות שוק ההון 1
י רילוקיישן לארה"ב - פתיחת חשבון השקעות שוק ההון 1
ה פתיחת חשבון באינטרקטיב למרות שאקסלנס פתחו בשמי צרכנות פיננסית 0
ShayIL פתיחת חשבון. EUR בWise צרכנות פיננסית 7
מ פתיחת חשבון השקעות בבנק אמריקאי שוק ההון 2
R פתיחת חשבון בIB לאזרח אמריקאי פוסטים מאיכות נמוכה 27
R יתרונות פתיחת חשבון בIB ישירות כמישהו עם אזרחות אמריקאית מיסים 1
G פתיחת חשבון ב-IB כזוג או כיחיד מיסים 5
B פתיחת חשבון ב Wise צרכנות פיננסית 15
M הטבת פתיחת חשבון- מענק או הלוואה צרכנות פיננסית 6
identitybridge פתיחת חשבון בInteractive Brokers - ישראל, אנגליה או אמריקה צרכנות פיננסית 21
N פתיחת חשבון מסחר לטובת קופ"ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
J מספר שאלות לפני פתיחת חשבון בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
ס רגולציה (חדשה?) על פתיחת חשבון Schwab צרכנות פיננסית 4
א פתיחת חשבון בנק באוסטריה צרכנות פיננסית 9
H פתיחת חשבון נוסף- ברוקר ארה"ב שוק ההון 7
מ פתיחת חשבון בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
M פתיחת חשבון בבנק זר צרכנות פיננסית 2
O פתיחת חשבון באינטרקטיב ארה"ב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
Mongo פתיחת חשבון להשקעות פסיביות שוק ההון 4
C מיסוי דיבידנדים בארה״ב + פתיחת חשבון מסחר בבנק אמריקאי מיסים 43
amidar פתיחת חשבון בנק לוועד הבית - איפה עושים? האם אפשר דיגיטלי? צרכנות פיננסית 20
ס פתיחת חשבון השקעות "סודי" לבן משפחה מקרבה ראשונה שוק ההון 4
B פתיחת חשבון בנק אמריקאי - ללא נוכחות פיזית בארה"ב צרכנות פיננסית 1
S פתיחת חשבון ראשון בארץ או בארצות הברית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
ת פתיחת חשבון מסחר בבית השקעות בישראל - שאחד מהנהנים אזרח אמריקאי? שוק ההון 5
מ הלוואה תמורת פתיחת חשבון צרכנות פיננסית 7
T פתיחת חשבון ב-IB ארה"ב - מהם הסיכונים למשקיע? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 29
Y פתיחת חשבון בנק אמריקאי- איפה יש לכם חשבון? צרכנות פיננסית 65
שם משתמש בעייתי לפני פתיחת חשבון מסחר: איזה בית השקעות בוחרים ולמה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
I אחרי פתיחת חשבון בצ'ייס - האם לבקש סקיורד של BOFA ? צרכנות פיננסית 6
T פתיחת חשבון בנק אמריקאי ע״י קרוב משפחה צרכנות פיננסית 7
E פתיחת חשבון בנק ב-"הבינלאומי" לחברי הייטקזון צרכנות פיננסית 5
XpH פתיחת חשבון מט''ח דולרי צרכנות פיננסית 2
ב פתיחת חשבון בנק אירופאי מישראל שוק ההון 46
S פתיחת חשבון מסחר ראשון דרך הבנק- עמלות. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
ע פתיחת חשבון בבנק ברקליס ללא אזרחות בריטניה מרחוק + פתיחת חשבון בבנק אירופאי כלשהו צרכנות פיננסית 7
לאץ' פתיחת חשבון במיטב דש טרייד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 16
oren-roach פתיחת חשבון מסחר עצמאי - מסחרי או פרטי שוק ההון 2
א פתיחת חשבון בבית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
B IB דורשת Proof of Income בשביל פתיחת חשבון Margin, יש דרך אחרת? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
L פתיחת חשבון בנק בארה"ב עבור non resident שוק ההון 8
unrealx פתיחת חשבון בנק נפרד לעסק צרכנות פיננסית 2
E IRA בהלמן - זמן טיפול/פתיחת חשבון פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Y פתיחת חשבון מסחר בברוקר אמריקאי לזוג שאחד מבני הזוג אמריקאי והשני לא שוק ההון 5
H פתיחת חשבון בבנק לאומי בחינם בלי העברת משכורת - אפשרי? צרכנות פיננסית 32
J פתיחת חשבון דולרי לחנות דיגיטלית. צרכנות פיננסית 12
stamEhad פתיחת חשבון להעברת כספים מרווחי נדל"ן בארצות הברית שוק ההון 10
X פתיחת חשבון בIB לאחר פתיחת חשבון(ללא העברת כסף) באינטרקטיב ישראל - אזרח אמריקאי ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
D פתיחת חשבון בנק באינטרנט ללא צורך הגעה לסניף צרכנות פיננסית 1

נושאים דומים

Back
למעלה