• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.

פתיחת חשבון ב- Schwab - טיפים למתחילים

• פותח הנושא פותח הנושא brutto
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

brutto

משתמש רשום
דירוג
7
ראשית, לא בא להוריד אף אחד ואולי כל המתחרים אותו הדבר. רק מקווה שהמקומות בהם נפלתי יעזרו לאחרים לפתוח את החשבון בצורה יותר יעילה.

לפני שבוע פתחתי חשבון ב- Schwab.
בשביל Proof of Residency העליתי איזה מסמך בעברית - כאן בפורום ראיתי שהם מקבלים עברית.
קיבלתי במייל אישור שהחשבון מאושר.
כעבור יומיים ביצעתי העברת כספים מהבנק שלי.

אתמול, משום מקום, אני מקבל הודעה שבגלל שהחשבון שלי טרם אושר (?), הכסף שהעברתי יחזור אליי לחשבון הבנק (ממש לא בא לי לשלם עמלות מט״ח שוב...).
מסתבר שאת המסמך בעברית הם שולחים לספק חיצוני שאף אחד לא יודע מתי זה יתורגם.
מצד שני, מבחינת הרגולציה אסור להם להחזיק את הכסף שלי מעל 5 ימי עסקים, אז אם החשבון שלי לא מאושר עד מחר, הכסף יחזור אליי.
היום העליתי 2 מסמכים באנגלית. אחד מהם בנק הפועלים הכינו לי ממש תוך כמה דקות - ידעתי וראיתי שיש אישור ניהול חשבון רגיל באנגלית, אבל הבנקאי הטלפוני הגיש בקשה דחופה והם הוסיפו לי למסמך את הכתובת.
כמובן, אין באמת מענה לבקשה של ״תראו, רק אם מישהו הולך להציץ במסמך ולסמן וי במהלך היום, תרוויחו לקוח מרוצה״. כמות המחלקות השונות שידברתי שם היום היא אינסופית, ללא תוצאה. מישהו יציץ במסמך הזה או היום או עוד שבוע, לאף אחד אין מושג.

בעיה שנייה - השלמת מסמך W-8BEN. אתמול השלמתי אותו וקיבלתי אישור שהוא תקין. היום בכניסה לאתר זה כותב לי שהמסמך חסר, אני ממלא (בממשק שלהם) שוב, ומיד מקבל מייל שהמסמך לא תקין כי סעיף 6a ריק - אבל בפועל הוא לא:)
אפילו במוקד הם מודים שנפלה להם טעות:
As for your W8, I do see the 6a section marked. I apologize for the inconvenience this brings. I will let the W8 Team know.

שורה תחתונה - חיפשתי ברוקר גדול ויסודי, וקיבלתי התנהלות של הוט ומערכת מאוד לא ידידותית.
אם אתם עדיין פותחים שם חשבון:
- תעלו מסמכים רק באנגלית (בנק, עירייה - במועצה המקומית שלי היו מוכנים להנפיק לי מסמך כזה, אבל ייקח להם יומיים - לי זה רלוונטי, אבל אם אתם לא ממהרים, זה אחלה פתרון)
- לפני העברת הכספים תוודאו עם נציגי השירות שלהם שהכל תקין והחשבון מוכן לקבל כספים
- אם אתם צריכים לדבר איתם טלפונים, תבקשו בצ׳אט שישלחו לכם את המספר הישראלי שלהם - זה מספר ישראלי של 1-809 שדרכו אתם מגיעים למוקד האמריקאי בלי שיחת חו״ל או משהו (פשוט לא הצלחתי לחייג למספר הבינלאומי שלהם, למרות שאני פתוח לשיחות לחו״ל וחייגתי לפני ההנחיות של ספק הסלולר שלי)

בהצלחה לכולם:)

סתם המלצה תמיד. לפני העברת סכום גדול, להעביר חוטר ואת ההעברות הבאות לעשות מתוכו.
תודה, אכן עשיתי טעות של מתחילים.
אמנם לא איבדתי את הכסף הגדול, אבל כן הגעתי לעמלת מקסימום לא מבוטלת.
אחת הסיבות לזה שהעברתי את הכל היא שגם אם הייתי מעביר רבע מזה הייתי כבר בעמלת מקסימום, אבל כן, להבא אעביר סתם סכום סמלי ואפסיד את עמלת המינימום בשביל השקט הנפשי.

נערך לאחרונה ב:
אמנם לא איבדתי את הכסף הגדול, אבל כן הגעתי לעמלת מקסימום לא מבוטלת.
אחת הסיבות לזה שהעברתי את הכל היא שגם אם הייתי מעביר רבע מזה הייתי כבר בעמלת מקסימום, אבל כן, להבאה אעביר סתם סכום סמלי ואפסיד את עמלת המינימום בשביל השקט הנפשי.
לא ברור לי למה העברת לשם ישירות כסף מהבנק הישראלי שלך. ברור שזה יקר.
לא עדיף לפתוח חשבון ב IB, ואולי אפילו להשקיע דרכו? ואם אתה רוצה גם שואב אז תעביר חלק גם לשם מ IB

איזה גרועים...
גם המסמכים באנגלית ששלחתי - מסתבר שהם פסלו אותם.
ואיך אני יודע את זה? לא כי קיבלתי מייל או שיחה. לא כי קיבלתי הודעה בתוך האתר שלהם. לא. כי פניתי בפעם ה- 15 או 20 בשבוע האחרון לצ׳אט תמיכה שם דוודא אחלה ומאוד רספונסיביים) - שם אומרים שכבר אתמול המסמכים נפסלו.
על מה? על איזה סעיף? מאיזו סיבה? אין תשובה. לך תוכיח שאתה לא עז.

Hi <>, I do see that the operation team did worked on your case yesterday. Let me double check on what stage they are at.
2:42 PM
thanks
2:42 PM
Hi <>, I see a note from the operation team. It still says POR does not match after the review. Let me check with the operation team after they open to see if I can escalate it again.

נראה כמו שרשור שמטרתו להתלונן ולא בדיוק "טיפים למתחילים".

לא לפתוח אצלם חשבון!
נראה לי שהגזמתם קצת. הבחור נתקל קצת קשיים בפתיחת חשבון, בעיקר בגלל הבדלי מדינות, שפה וכדומה. נכון שזה מציק אבל מצד שני מראה שהם לא מתפשרים על אבטחה. בסופו של דבר מדובר במאמץ חד פעמי. יש לי חשבון גם בשוואב וגם באינטרקטיב. במקרים הבודדים שהייתי צריך תמיכה הם היו בסדר גמור.

יש לי שאלה. בעקרון אם מעבירים סכום של עשרות אלפים שלא לחשבון בנק בחו"ל על שמך הרבה פעמים הבנק בארץ מבקש אישור ממס הכנסה או להוריד מס של עשרים וחמש אחוז אחוז לפי החוק.
בבית השקעות אין באמת חשבון בנק על שמך אלא חשבון כללי של הבית השקעות.

העברת בלי בעיות? לא ביקשו אישור ממס הכנסה?
היתרון שלהם לדעתי על פני IB הוא בעיקר הדביט קארד

הרבה פעמים הבנק בארץ מבקש אישור ממס הכנסה או להוריד מס של עשרים וחמש אחוז אחוז לפי החוק.
על מה להוריד מס? לא עשו לי בעיות אף פעם אבל נדמה לי שלא העברתי משהו בשנה האחרונה.
אם מעבירים סכום של עשרות אלפים שלא לחשבון בנק בחו"ל
החשבון של אינטרקטיב בארץ, לא בחו״ל. תמיד העברתי אליהם ומהם לSCHWAB אם רציתי

ככה החוק - אם אתה מעביר כסף לחו"ל למישהו שאינו תושב פה למעט רשימת חריגים(שרותי תיירות, חשבון בנק שלך, וכו) יש מס. תסתכל באינטרנט תראה שככה זה. כנראה בסכומים קטנים הבנק לא אוכף אבל קראתי כמה פעמים על כאלה שהעבירו לבית השקעות בחו"ל והבנק רצה מהם או לגבות את המס או אישור פטור מפקיד שומה או שיביאו אישור שמדובר על חשבון בנק על שמם. אתה העברת לחשבון של IB בארץ ולכן אין מס. שם זה כבר מעורבב בכסף של IB אין לך חשבון בנק על שמך ואין משמעות אם הכסף שלך שוכב פה בארץ או בחו"ל (שזה גם מעניין למשל אם פעם יש איסור להוציא מפה כסף לחו"ל איפוא מבחינת IB הכסף שלך נמצא).
כותב הפוסט לא העביר כמוך מחשבון בארץ לחשבון של IB בארץ אלא מחשבון בארץ לחשבון של שוואב בחו"ל.

תודה על השיתוף ובהצלחה.
האם עדיין יש את הדרישה להפקדה מינימלית של 25k?

אני פתחתי חשבון עם מסמכים בעברית בלבד. שוואב זאת דוגמה טובה למפגש התרבויות בין ישראל לארה"ב, ששם הכל אך ורק לפי הספר. אתה צריך לשלוח מסמך של Utilities, כלומר חשבון חשמל או מים שכל הפרטים נמצאים בו: שמך המלא, שם אשתך המלא (לחשבון משותף) והכתובת הנכונה במדויק. לא מצאתי שום מסמך כזה בגלל הפרטצ'יות הישראלית. לבסוף, נכנסתי לצ'ט והגעתי למישהו שהסכים לקבל את מסמך ביטוח הבית, שבו חייבת להיות הכתובת הנכונה. גם בו לא היו 2 שמותינו, אבל סידרנו את זה בחברת הביטוח. מהנקודה הזאת הכל עבד. החשבון אושר, הכסף עבר (שום מס בסכומים גבוהים) הכרטיסים הגיעו ואפילו עובדים. אגב, יש להם מספר ישראלי שעובר ישר לארה"ב - 1809303250 .

ככה החוק - אם אתה מעביר כסף לחו"ל למישהו שאינו תושב פה למעט רשימת חריגים(שרותי תיירות, חשבון בנק שלך, וכו) יש מס.
לא, זה ממש לא החוק.
איו מס על העברות כספים יש ניכוי במקור במקרים מסויימים (כשמפחדים שיש פה עסקה שחייבת במס והמס לא ישולם אח''כ).
אם אתה מעביר את הכסף לצרכי השקעה למשל (בין אם זה לחשבון בנק של ברוקר זר, או אפילו ישירות לאדם פרטי צד ג שקנית ממנו נכס) אין ניכוי מס.

• אהבתי
Reactions: Roi
רגע, 1-809..... זה לא מספר טלפון אמריקאי?
אם אתה מתקשר מחוץ לארה"ב, ולא מחייג +1809 או 001809 אז לא, זה לא מספר אמריקאי.

נכון שיש קידומות כאלה בהרבה מדינות, אבל ככה זה עם קידומות.
למשל בחלק מטוקיו הקידומת היא 03. זה לא אומר שזה מספר טלפון בת"א אם אתה מחייג 03 כשאתה ביפן...

חינם, לא חינם... יש עוד אנשים בארץ שמשלמים לפי דקות שיחה? :O

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס רגולציה (חדשה?) על פתיחת חשבון Schwab צרכנות פיננסית 4
M פתיחת חשבון השקעות ב-Schwab שוק ההון 93
L פתיחת חשבון Schwab והשקעה ב-S&P 500 שוק ההון 19
שמוליק קיפוד פתיחת חשבון ב-schwab (טכנית) ברוקרים ופלטפורמות מסחר 10
M פתיחת חשבון השקעות ב-Schwab, האם מגיע עם חשבון בנק ? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 163
U פתיחת חשבון בנק בארה"ב מיסים 0
shahar7 אמריקאים: פתיחת חשבון בנק זוגי לאמריקאי וישראלית צרכנות פיננסית 2
shahar7 פתיחת חשבון בנק לאמריקאי שגר בישראל צרכנות פיננסית 23
T פתיחת חשבון בib עם אזרחות פורטוגלית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Y פתיחת חשבון השקעות - ib ישראל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
הסולידית פתיחת חשבון ב-Wise צרכנות פיננסית 0
M פתיחת חשבון בלאומי טרייד עבור קרן כספית ברוקרים ופלטפורמות מסחר 12
D פתיחת חשבון עם מטבע חוץ צרכנות פיננסית 0
L פתיחת חשבון מסחר עצמאי - שירות לקוחות שוק ההון 0
מ פתיחת חשבון בנק זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 13
Shamran88 פתיחת חשבון IB כאזרח אמריקאי (וישראל) נשוי לישראלית שוק ההון 3
ח פתיחת חשבון בנק בארה"ב - ביקור פיזי בארה"ב שוק ההון 13
ה פתיחת חשבון-כמה שאלות צרכנות פיננסית 4
D פתיחת חשבון בנק אמריקאי מרחוק עם ITIN צרכנות פיננסית 0
U פתיחת חשבון אצל הברוקר שוואב ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D פתיחת חשבון באינטראקטיב ברוקרס לחברה בע"מ ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
R פתיחת חשבון מסחר - משלם מס בארה״ב שוק ההון 6
V פתיחת חשבון ב-IB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
ב פתיחת חשבון מסחר לזוג מיסים 0
ש פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 8
Y פתיחת חשבון ib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
עידו ג פתיחת חשבון מסחר עבור הורי מיסים 12
Y פתיחת חשבון ib לאזרחים אמריקראים ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
I פתיחת חשבון בנק וחשבון השקעות לילד? צרכנות פיננסית 2
M פתיחת חשבון השקעה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ת פתיחת חשבון ב IB לילד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 14
מ פתיחת חשבון בib ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
א פתיחת חשבון מסחר / אזרחות אמריקאית שוק ההון 2
סנופקין חוות דעת: פתיחת חשבון ב IB ישראל וחיבור לחשבון האמריקאי שלי ב IB שוק ההון 51
צ פתיחת חשבון ב IB, תעודת סל לטווח ארוך ב IB ועוד. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 35
M פתיחת חשבון משותף ומשכנתא נדל"ן 3
H הוזלת עמלות בעת פתיחת חשבון מסחר שוק ההון 9
H פתיחת חשבון נוסף באינטרקטיב והפרדת פעילות שוק ההון 5
edangz שאלה לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 2
א שתי שאלות בסיסיות לקראת פתיחת חשבון בניירות ערך שוק ההון 5
P גילוי מרצון לזוג אמריקאי + פתיחת חשבון ב ib מיסים 28
N מס' שאלות לקראת פתיחת חשבון מסחר בIB שוק ההון 59
Omer Daniel פתיחת חשבון באקסלנס שוק ההון 5
ג פתיחת חשבון בחו"ל לחירום שוק ההון 11
G פתיחת חשבון בנק בארה"ב ללא נוכחות שם צרכנות פיננסית 5
N פתיחת חשבון מסחר באינטראקטיב בתור תושב אירופה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1