טוב חזרתי לעדכן אחרי סיבוב ארוך ופרעון המשכנתא החלקי
קודם כל אין על הפורם הזה!! חסך לי בסיבוב הזה 50 אחוז בעמלות פרעון מוקדם שיצא סביב ה5K (וחשבתי לפני שאני באמת מבין במשכנתאות באופן יחסי)
אז תודה רבה ל
@הסולידית ותודה רבה ל
@אורי ג. בזכות הלינק לסרטון שלך למדתי על הקפצת תקופות
כמה תובנות:
1. למוקד משכנתאות הטלפוני בבנק (גם משכנתאות חדשות וגם המוקד מחזור / פרעון) אין הרבה ידע בכל הקשור לאיך הקנס פרעון מוקדם מחושב ולא גם בכלל לענות על כל הטיפים שסקרנו, לפקיד של המשכנתאות בבנק יש קצת יותר ידע אבל הוא לא מוכן להתעסק או לענות יותר מידי כי זה בתחום של המוקד רק.
המקום היחידי בבנק שבאמת ידע לענות לי על כל השאלות זה המחלקת סילוק משכנתאות של הבנק
אי אפשר להגיע אליה באופן ישיר, רק על ידי שליחת פקס עם הסבר ופירוט (כן אין להם מיילים) ואז הם חוזרים טלפונית אחרי שבוע בערך
2. לדעתי האישית יש שם רק בן אדם אחד במחלקה הזאת כי כל פעם רק הוא חזר אלי - אבל חייב להגיד שהידע שלו וגם השירותיות שלו היתה מעולה
עשינו שיחת טלפון של כמעט שעה ועברנו על כל המסלולים (יש לי 12 (-

ובכל אחד מהם חישבנו ביחד מה הסכום המינימלי שצריך להפקיד לצור קיצור תקופה להקפצה לעמודת ריביות הבאה. בסוף הוא חישב במקום ואמר לי בכל מסלול כמה כסף להפריד - הסכום כולל את עמלת הפרעון המוקדם החלקית.
> לאחר מכן הולכים לבנק (פקידה רגילה) עם הרשימה ואומרים לה איזה מסלולים לפרוע (חייבים מספר מסלול וסכום קרן כרגע וסכום לפרעון) - היא לא יודעת כלל לענות על כל זה היא רק מבצעת
> הסכומים בקרן מתעדכנים באותו יום, אבל הקנס פרעון מוקדם היחסי לא משתנה, הוא משתנה רק יום לאחר מועד החיוב החודשי של המשכנתא (כלומר אני חיכיתי שבועיים בערך) ואז העלות פרעון מתעדכנת ובמקרה לי כמעט התאפסה
> שימו לב שגם לנציג מחלקת סילוק אין גישה (או שהוא לא רוצה לקחת אחריות) על הטבלת ריביות של בנק ישראל לכל תקופה - חייבים לבוא איתה וכל החישוב מוכנים מראש (לשמור צילום מסך כי אתה לא יודע מתי הם יתקשרו)
> תסבירו לנציג בטלפון מה בדיוק אתם רוצים לעשות ואיך - זה משהו לגמרי לגיטמי והוא יבין וינסה לעזור
3. המחשבון של בנק ישראל לחישוב הפרעון מוקדם הוא די מדויק, אבל צריך להזין לו תשלום חודשי שלפעמים הוא לא מדויק (ריבית נדחת, מסלול בהקפאה וכו) אז אפשר להוציא דוח פירוט הלוואות ולמשוך ממנו את המידע. חשוב לשים לב שהמחשבון מחשב רק את החלק של הפרעון מוקדם הגדול, זה לא כולל את עמלת האי הודעה מוקדמת של 10 ימים (ואם לא הודעת עוד ועשיתם את החישוב באתר הבנק יציגו לכם את החלק הגדול+ עמלת אי הודעה מוקדמת וזה לא יהיה תואם (לקח לי זמן לעלות על הנקודה הזאת)
4. ניתן בצורה פשוטה ומהירה יחסית לעשות ערבות בין סניפית על חלק מהמשכנתא במקום לפרוע
המשמעות, הפקדת 115 (110אחוז דורש הבנק משכנתאות, 5 אחוז הסניף) אחוז מהקרן בפקמ שבועי ואז משחררים את הנכס ממשכון, תשלומי המשכנתא והריבית ממשיכים רגיל ואז אפשר בצורה רגועה לגרור את זה לנכס הבא, טירק טוב בשביל לשמר רק את המסלול פריים ואז בנכס הבא לקחת שוב תמהיל עם פריים + הפריים הקודם שלא יספר לתמהיל החדש
5. בחוזה המכירה של הבית חשוב מאוד לרשום ולפרק את הצקים לפרעון המשכנתאות לפי סכומים שמתחלקים בפרעון החלקי
לצורך העניין עם הצק הראשון הוא 400K ואת הפרעון רוצים לעשות ב2 פעימות של 200K+200K בהפרש של שבועיים בשביל להוריד את הקנס
צריך לבקש 2 צקים לאותו היום עבור הבנק, אי אפשר להפקיד צק אחד גדול ולהשתמש רק בחלקו או לשמור חלק לעוד שבוע
המוכרים לרוב יטעו ויתנו צק אחד על כל הסכום לפקודת הבנק אז צריך להזכיר להם ולהסביר להם את הרציונל
6. כל התהליך הזה דורש הרבה! נסיעות לסניף בנק
היו לי לפחות 6 פעמים שנדרשתי להגיע ונשארו לי כנראה לפחות עוד 2
סניף בנק קרוב זה יתרון!