• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פרוק קרן - מה לעשות?

• פותח הנושא פותח הנושא iTayb
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

iTayb

משתמש רשום
דירוג
2
קרן שאני משקיע בה עומדת בפני פרוק.
זוהי ההודעה שקיבלתי: http://www.magna.isa.gov.il/details...03-027057#?id=013292&reference=2019-03-027057

מה המשמעות? האם אני צריך למהר למכור את הניירות שלי? האם אני אזוכה בשווי של הניירות כאשר הקרן תפורק בעוד כחודש?
כיצד אוכל לא לגרום לאירוע מס בפירוק הקרן?

תודה
איתי

קרן שאני משקיע בה עומדת בפני פרוק.
זוהי ההודעה שקיבלתי: http://www.magna.isa.gov.il/details...03-027057#?id=013292&reference=2019-03-027057

מה המשמעות? האם אני צריך למהר למכור את הניירות שלי? האם אני אזוכה בשווי של הניירות כאשר הקרן תפורק בעוד כחודש?
כיצד אוכל לא לגרום לאירוע מס בפירוק הקרן?

תודה
איתי

אצלי, כשהייתה קרן שנסגרה, בוצעה מכירה כפויה של הקרן בתאריך הסגירה וכמובן אירוע מס.
ככה זה - לקרנות ישראליות יש נטייה להיסגר פתאום.

החלטה לפרק את הקרן נתונה בידיו של מנהל הקרן לפי קטריונים שהוא קובע - לא ריווחית, לא פופולארית, לא הצליחה ומהווה נטל ולא משתלם לתחזק אותה ועוד.
זה לגיטימי ובאישור הבורסה והרשות לניירות ערך.
אתה יכול לקבל את ערך הקרן במכירה מהיום עד יומיים לפני פירוק הקרן, או להמתין ותקבל את כספך בזמן תהליך הפירוק.
למחזיקי יחידות הקרן תעמוד האפשרות לפדות את יחידות הקרן עד שני ימי מסחר (כולל) לפני מועד הפירוק, קרי עד ליום 23באפריל 2019. בהתאם, המועד הקובע ליחידות יהיה יום מסחר אחד לפני מועד הפירוק (24 באפריל 2019). כלומר, מחזיק יחידות במועד הקובע יהיה זכאי לתמורת הפידיון.
בכול אופן זה ארוע מס.
נראה לי שהקרן גם סחירה בין יום ההודעה על לפירוק למעט פדיון. מה ערך ביום הפדיון? אין לי מושג ולכן אני מציע לך לפנות להנהלת הקרן ישירות כדי לקבל הבהרות.

אצלי, כשהייתה קרן שנסגרה, בוצעה מכירה כפויה של הקרן בתאריך הסגירה וכמובן אירוע מס.
ככה זה - לקרנות ישראליות יש נטייה להיסגר פתאום.
בהצלחה לגלול לתחתית הרשימה:
https://www.etf.com/etf-watch-tables/etf-closures

קרנות נסגרות כל הזמן על ימין ועל שמאל.
קרנות זה תעשיה - לא מעניין את החברות שמקימות אותן אם הקרן טובה לך או לא, מעניין אותם אם היא רווחית לא לא, אז הם פותחים מאות על גבי מאות של קרנות חדשות כי זה קל וזול, אלו שהופכות לפופולריות ממשיכות לעבוד ולהרוויח כסף ואלו שלא הולכות לפח.

.....

יש קישור\אתר שעושה באופן מקביל רשימה של קרנות ישראליות שנסגרו?
אני רוצה לדעת מה התדירות\סבירות של קרן ישראלית מחקה\סל מדד S&P 500 להיסגר

.....קישור.....

לפני כמה חודשים סגרו קרן ישראלית מחקה של סנופי והחליפו אותה באחרת. אני יודע כי אני מחזיק בקרן כבר המון שנים ולא משתלם לי לעבור לקרן אמריקאית/אירית. הם לא הודיעו לי כלום, אבל השם של הקרן מספר היחידות שהחזקתי השתנה ביום אחד.

לפני כמה חודשים סגרו קרן ישראלית מחקה של סנופי והחליפו אותה באחרת. אני יודע כי אני מחזיק בקרן כבר המון שנים ולא משתלם לי לעבור לקרן אמריקאית/אירית. הם לא הודיעו לי כלום, אבל השם של הקרן מספר היחידות שהחזקתי השתנה ביום אחד.
סביר להניח שזה היה במסגרת המעבר מתעודות סל לקרנות סל.
או במסגרת ההנחיות החדשות שכל גוף מנהל יוכל להחזיק רק קרן אחת על מדד מסויים (עד אז הם היו עושים מלכודות מס לרוב).

בכל מקרה לפי התאור שלך לא נגרם לך שום נזק ולא היה ארוע מס.

נשמע לי שזה לא קרן אלא תעודת סל שהומרה לקרן סל.
מה שאני מתייחס אליו ומחפש מידע זה לגבי קרנות (לא תעודות סל) ישראליות, מחקות מדדים , שנסגרו מסיבה כזאת או אחרת

• אהבתי
Reactions: HHH
אני חושב שהמשפט הזה קצת קיצוני.
זה תלוי איזה סוגי קרנות, אקטיביות או פסיביות ומה הבסיס שלהן.
יש הרבה משקיעים סולידיים שיש להם אותה קרן כבר שנים על גבי שנים ולא קרה לה כלום וזה נראה לי המצב השכיח יותר.

אני חושב שהמשפט הזה קצת קיצוני.
זה תלוי איזה סוגי קרנות, אקטיביות או פסיביות ומה הבסיס שלהן.
יש הרבה משקיעים סולידיים שיש להם אותה קרן כבר שנים על גבי שנים ולא קרה לה כלום וזה נראה לי המצב השכיח יותר.
ברור, רוב הקרנות שנסגרות הן הקרנות הקטנות, אם כי היו גם סגירות של קרנות עם 1 מיליארד דולר. קרן שמרוויחה כסף לבעלים שלה לרוב לא נסגרת, שזה כמעט תמיד עם קורלציה חיובית עם קרן שמנהלת הרבה מאד נכסים.
מה זה קיצוני? לא יודע, אבל מאות קרנות נסגרות כל שנה.

קרן שמרוויחה כסף לבעלים שלה לרוב לא נסגרת, שזה כמעט תמיד עם קורלציה חיובית עם קרן שמנהלת הרבה מאד נכסים.
אז אני רוצה לשאול: כדי להימנע ממצב שמשקיע שם את כספו בקרן שעתיד להיסגר בקרוב בגלל חוסר ריווחיות:
איזה אינדקציה למשקיע שקרן מסוימת היא ריוחית, מעבר לכמות גדולה של נכסים שהיא מנהלת? דמי ניהול לא אפסיים?
יש משהו בפרטי הקרן שאני יכול לראות\לחפש? בתשקיף שלה? משהו?
אני יודע שזה תמיד הימור וקרן תמיד יכולה להיסגר אבל לפחות אני רוצה להיות בטוח שעברתי על כל פרט אפשרי לפני שבחרתי

אז אני רוצה לשאול: כדי להימנע ממצב שמשקיע שם את כספו בקרן שעתיד להיסגר בקרוב בגלל חוסר ריווחיות:
איזה אינדקציה למשקיע שקרן מסוימת היא ריוחית, מעבר לכמות גדולה של נכסים שהיא מנהלת? דמי ניהול לא אפסיים?
אני יודע שזה תמיד הימור וקרן תמיד יכולה להיסגר אבל לפחות אני רוצה להיות בטוח שעברתי על כל פרט אפשרי לפני שבחרתי
BlackRock (iShares) חברה ציבורית, אתה יכול לנסות לבדוק בדוחות אבל לא יודע מה תמצא שם.

AUM - Assets under management
זה הנתון שמכיל את שווי הנכסים שהקרן מנהלת, ככל שהוא גדול יותר, סכנת הסגירה נמוכה יותר
אתה צריך לבדוק את ה Fund Flows, שזה בעצם תנועת הכספים לקרן
יש כאן כלי שניתן לבדוק אם הקרן הגדילה את הכספים שהיא מנהלת לאורך השנים
https://www.etf.com/etfanalytics/etf-fund-flows-tool

ומה קורה בתרחיש בו יש ירידה חדה במדד/נפילה בבורסה והקרן נסגרת? מכריחים את כל המשקיעים לממש בהפסד גבוהה?.
נשמע קצת כמו חסרון רציני לקרנות ישראליות, לא כך?.

ומה קורה בתרחיש בו יש ירידה חדה במדד/נפילה בבורסה והקרן נסגרת? מכריחים את כל המשקיעים לממש בהפסד גבוהה?.
נשמע קצת כמו חסרון רציני לקרנות ישראליות, לא כך?.
דוקא להיפך.
אם הקרן נסגרת כשהבורסה למטה אתה פשוט קונה קרן אחרת עם אותו כסף (בהנחה שזאת לא נפילה רגעית), ולא באמת הפסדת יותר מידי
לעומת זאת אם היא נסגרת כשאתה ברווח אז אתה מחוייב לשלם מס. וזה כבר כסף שלא יחזור אליך.

דוקא להיפך.
אם הקרן נסגרת כשהבורסה למטה אתה פשוט קונה קרן אחרת עם אותו כסף (בהנחה שזאת לא נפילה רגעית), ולא באמת הפסדת יותר מידי
לעומת זאת אם היא נסגרת כשאתה ברווח אז אתה מחוייב לשלם מס. וזה כבר כסף שלא יחזור אליך.
החשש שלי היה באמת מתרחיש כזה שזו נפילה זמנית ולא תספיק לקנות קרן חדשה לפני שהמדד יעלה שוב. מצד שני, עד כמה נפילות זמניות כאלו שכיחות במדדים כגון s&p 500?.

ובכל מקרה, גם במצב שאתה נאלץ למכור ברווח, ולשלם מס גבוה, האם זה לא חסרון רציני לקרנות ישראליות?.

יכול להיות שלא הבנתי נכון את מה שקורה כשקרן נסגרת. אם נניח הקרן ירדה ב90%, והיא נסגרת עכשיו, זה לא אומר ש'מכריחים' אותך למכור בהפסד עצום?,
כן
כלומר לממש הפסד ולאבד סכום אדיר של כסף?.
לא בדיוק.
כלומר איבדת אומנם כסף זמנית, אבל כל עוד אתה יכול לקנות קרן אחרת לפני שהשוק עולה, אין באמת הבדל מהותי בין זה לבין להשאר באותה קרן.

נניח שקנית קרן X על מדד A ב1,000 ש"ח. עכשיו המדד ירד ב90% והקרן נסגרת.
קיבלת לייד 100 ש"ח. עם ה100 ש"ח האלה אתה יכול לקנות קרן Y אחרת שעוקבת אחרי אותו מדד A. בהנחה שהמדד לא זז הרבה מרגע שהקרן נסגרה ועד שקנית, אז ברגע שהמדד יחזור לקדמותו גם ההשקעה שלך תחזור לעצמה ותיהיה שוב שווה 1,000 ש"ח.
כלומר בתכלס לא הפסדת כלום.

עכשיו תדמיין את אותו תרחיש, רק שהפעם הקרן עלתה פי 10 לפני שהיא נסגרה. במצב הזה אתה צריך לשלם מס של 25% על 9,000 ש"ח רווח. אלו 2250 ש"ח שהלכו לאיבוד ולא יחזרו אליך יותר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
חתול לילה פרוק קרן אקטיבית שוק ההון 1
ג קרן פנסיה מול ביטוח מנהלים עם דמי ניהול דומים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
H שינוי מסלול בביטוח מנהלים מלפני 2001 מגדל יותר קרן י' פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
K מתלבט אם לפתוח קרן השתלמות רק בשביל להשקיע דרך IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
Count Olaf מה לשאול סוכן שמציע לנייד קרן פנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
Y קרן כספית או פיקדון? שוק ההון 2
S קרן פנסיה--מקיף או משלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
E פרעון משכנתא VS קופת גמל VS קרן מחקה מדד שוק ההון 0
H העברת קרן י' בביטוח מגדל למסלול תלוי גיל בטופס 780 והעברה בהמשך למסלולים נוספים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א קרן כספית - קניה דרך תיק מסחר עצמאי (כמו אקסלנס טרייד) או דרך הבנק. שאלה נקודתית שוק ההון 11
ל קרן השתלמות - אג"ח - לא מדובר בסיכון מיותר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ת מכירה בשכבות מלאכותית של קרן כספית-מיקרו אופטימיזציה או לא? שוק ההון 13
L קרן השתלמות שכיר בעל שליטה +עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ש קרן נאמנות בגידור שוק ההון 2
ה מוצר פיננסי אופטימלי עבור קרן חירום שוק ההון 22
N מחפשת קרן אירית שלא חשופה לתנודות מטח שוק ההון 3
tonytony בדיקה האם קרן כספית היא מוגבלת שוק ההון 0
ע קרן נדל''ן כתחליף לדירה נדל"ן 8
ב האם לקחת הלוואה מבוססת פריים או צמודה למדד על בסיס קרן ההשתלמות? צרכנות פיננסית 4
מ מה עדיף קרן השתלמות עם פטור ממס אך דמי ניהול גבוהים או חשבון מסחר בבית השקעות רגיל ודמי ניהול נמוכים שוק ההון 2
D קופת גמל להשקעה / תעודת סל / קרן כספית? שוק ההון 0
F מה המשמעות של "(00)" בשם של קרן כספית שקלית? פוסטים מאיכות נמוכה 4
ת בסופו של דבר קרן כספית כן מייצרת תשואה ריאלית חיובית? שוק ההון 43
F קרן פנסיה לילדה בת 4 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
י קרן י' הישנה במגדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
D שאלה לגבי קרן נקובת דולר שוק ההון 5
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
י דחיית/פטור ממס על ידי שימוש בBOX וקנייה מקבילה של קרן אג''ח קצרה מיסים 18
ץ קרן השתלמות אלטשולר שחם עוקב מדדי מניות מספר קופה: 14863 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
נ קרן כספית דולרית לאזרחים אמריקאים שוק ההון 8
E מעבר קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A קרן השתלמות/חיסכון ארוך טווח לעצמאי עם אזרחות אמריקאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D יש דרך לרכוש בהוראת קבע בכל חודש קרן אירית בישראל? שוק ההון 3
ש הבדל עלות בין קרן נאמנות לתעודת סל על אותו מכשיר שוק ההון 2
S התנהלות עם קרן הפנסיה בעת הגעת אישה לגיל 63 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
W הבדל עקרוני בין תשואת קרן פנסיה/גמל/השתלמות לבין תשואת השקעה עצמית, למשל במניות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N איך ייתכן אגח "נמלי ישראל אגח א" עם מחמ של 1.27 אבל תשלום קרן אחרון 31/12/26 ? שוק ההון 0
B קרן השתלמות לשכיר + עצמאי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
N בחירת קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S חיפוש קרן סל אירית חשופה לאירו שוק ההון 10
ב ב IBKR המלצה על קניית קרן כספית דולרית וביורו פוסטים מאיכות נמוכה 1
א מיסוי קרן כספית - סימולציה של הבנק שוק ההון 21
A קרן מחקה שווקים מתעוררים ללא סין שוק ההון 1
א אג"ח ממשלתי מול קרן כספית שוק ההון 7
S קרן השתמות במעמד עצמאי ללא הכנסות שנתיות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
D קרן סל בינ"ל דואלית שמפרישה דיבידנדים? שוק ההון 0
לאץ' קרן כספית מטבע זר שוק ההון 3
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
ס קופגל''ה מסלול שיקלי מול קרן כספית שוק ההון 5