• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פרויקט הבינלאומי בלוד

נעמה רז

משתמש סולידי
דירוג
5
הי!
מתעניינת לגבי פרויקט רובע הבינלאומי בלוד,
הפרויקט ממוקם בין גני אביב לניר צבי,
5 דק' מתחנת רכבת, 10 דקות לתל אביב,
המחירים באזור ה20 למ"ר בתנאי תשלום מאוד נוחים,
הכל בליווי בנקאי ורישום בטאבו,
מבדיקה שעשיתי עולה שהמחירים כיום בפרויקטים דומים בקצה ראשון לציון הינו סביב ה30 למ"ר,
כל שגם בלי שום עליית ערך נכס יש כאן רווח של כמה מאות אלפי שקלים,
ואם נוסיף את התנאי תשלום יוצא שזה רווח של מאות אחוזים על ההון העצמי
השאלה האם בכל אופן יש כאן איזה משהו שפיספסתי....

גוגל: לוד פשע
כנ"ל גם לגבי גני אביב? וניר צבי?
השאלה שאמנם זה בעיר לוד במוניציפאלי אבל תכלס' זה מקום עצמאי לכל דבר,
נוסיף את זה שיש כאן 12,000 יח"ד,
וגם את כביש 200 האסטרטגי שמקשר בין כביש 1 לכביש 431 ואז זה כבר לא כל כך לוד, לא כן?

יש גם בעיות אחרות

מבדיקה שעשיתי עולה שהמחירים כיום בפרויקטים דומים בקצה ראשון לציון הינו סביב ה30 למ"ר,
כל שגם בלי שום עליית ערך נכס יש כאן רווח של כמה מאות אלפי שקלים,
זו הנחה שגויה. אפילו כשעוברים צד ברחוב המחיר יכול להשתנות בצורה משמעותית, על אחת כמה וכמה בערים אחרות. כדי שיהיה רווח של מאות אלפי שקלים צריך מישהו שיסכים לקנות ממך במאות אלפי שקלים מעל מחיר הקניה. יש מישהו כזה?

אז למה הקבלן לא מוכר בכמה מאות אלפי שקלים יותר? הוא מטומטם?
אני חושבת שזה סוג של ברירת מחדל שלו....
כי כולנו יודעים שלאור הריביות והמלחמה יזמים חייבים להוכיח על עיסקאות, כך שעדיף ליזם להמשיך לקבל ליווי מהבנק,

גוגל: לוד פשע
גיגלתי.
לוד פשע הראה 57K תוצאות.
תל אביב פשע הראה 914K תוצאות.
השאלה האם בכל אופן יש כאן איזה משהו שפיספסתי....
מצד אחד, יש ללוד מיתוג בעייתי ואולי זאת הסיבה שהמחיר למ"ר נמוך משל שכנתה ראשל"צ. תבדקי גם את נושא הבניה הלא חוקית הנרחבת של הבדואים שם.
מצד שני, השכונה לדברייך היא בעצם פרבר חוצני אז כנראה תהיה אוכלוסיה אחרת שלא מתקוטטת (משפחות פשע, בדואים, משת"פים, גרעינים תורניים).
מצד שלישי, אני רואה בויקיפדיה שהשכר המממוצע נמוך יחסית למרכז. מי הולך לגור בשכונה הזאת? משפרי דיור מלוד או אנשים ממקומות אחרים?
ויש גם חשיבות לתיכנון השכונה, כמה יציאות וכניסות יהיו לה? האם ישתרכו פקקי ענק ביציאה כל בוקר? האם יהיו מספיק קווי אוטובוס נורמלים בשכונה?
וחשיבות נוספת היא להכיר את אופי השלטון המקומי. עני או אמיד? מטפלים מהר בבעיות או יוצרים בעיות? זמינים לכולם או רק למקורבים?
אמנם זה בעיר לוד במוניציפאלי אבל תכלס' זה מקום עצמאי לכל דבר,
במה מתבטאת עצמאות השכונה? להשתייכות המוניציפלית שלה יש חשיבות גדולה.
מציעה לך לבדוק מה קורה בשכונות החדשות שקמו לפני כן כמו גני אביב, גני יער וגני איילון ולהבין מי השוק, מה ההצלחות והכשלונות, ומה קרה לערך הדירות שם.

במה מתבטאת עצמאות השכונה? להשתייכות המוניציפלית שלה יש חשיבות גדולה.
1+

השתייכות מוניציפלית משפיעה ישירות על שירותי החינוך, התברואה, התחבורה, התרבות ועוד - כל אלו בעלי השפעה מכרעת על ערך הדירה.

5 דק' מתחנת רכבת, 10 דקות לתל אביב
צריך לקחת בחשבון גם את זמן הנסיעה ברכב - כנראה סביב שעה בשעות הבוקר לתל אביב. ואם מדברים על רכבת, צריך להתחשב גם בתדירות - ברמלה למשל המרחק ברכבת לא גבוה, אבל התדירות היא של פעם-פעמיים בשעה, למיטב זכרוני, מה שמייצר אטרקטיביות נמוכה לתחנה.

וגם את כביש 200 האסטרטגי שמקשר בין כביש 1 לכביש 431 ואז זה כבר לא כל כך לוד, לא כן?
הסיפור של שכונת גני אביב זה סיפור מורשת שצריך לספר בבתי הספר על כל המשתמע מכך.

להיות מטומטם זה ברירת מחדל שלו? קבלנים מטומטמים פושטים רגל מאד מהר, קשה לי להאמין שזה נכון.
כי כולנו יודעים שלאור הריביות והמלחמה יזמים חייבים להוכיח על עיסקאות, כך שעדיף ליזם להמשיך לקבל ליווי מהבנק,
אז הטענה היא ששלפני המלחמה והריביות המחירים היו גבוהים יותר במאות אלפי שקלים? זה קל מאד לבדוק. בדקת?

לא. את צודקת. זו שכונה חדשה ומנותקת לגמרי ממרכז העיר.

בלוד כדאי לבדוק פשע ובניה לא חוקית.
עירייה לא מתפקדת, רמה סוציאו אקונומית נמוכה, גני ילדים ובתי ספר בהתאם.
היתרונות הם בעיקר קרבה לת״א ומחיר.

אענה כאחד שמתגורר בלוד בשש השנים האחרונות.
בלוד כדאי לבדוק פשע ובניה לא חוקית.
בניה לא חוקית - מהתרשמותי קיימת בעיקר בשכונות הערביות הוותיקות. בשכונות החדשות יותר שהוזכרו כאן קודם, לא חושב שהדבר קיים באופן משמעותי. מניח שיש את זה באחוזים נמוכים כמו בכל מקום אחר בארץ.
פשע - אכן, יש הרבה. בעיקר אירועי ירי עקב סכסוכי חמולות. לא נעים, אבל בסוף מתרגלים (או שעוברים דירה, למי שלא מתרגל).
יש גם אירועים של הטרדות (לא מיניות). כל אחד מוזמן להעריך מי מטריד את מי.
המשטרה מנסה לטפל ברצינות, ההצלחה חלקית.
עירייה לא מתפקדת, רמה סוציאו אקונומית נמוכה, גני ילדים ובתי ספר בהתאם.
אני חושב שהעירייה דווקא מאד מתפקדת. לדוג' עכשיו בעת המלחמה, מוסדות החינוך חזרו מאד מוקדם, עקב מאמצים גדולים של אגף החינוך בעירייה. כמובן, שיש הרבה מקום לשיפור, אבל העירייה קשובה, עושה דברים ומתאמצת.
סוציאקונומי תלוי מאד בשכונה, קיימים הבדלים גדולים בין השכונות. בחלוקה גסה: ערביות/ וותיקות/ חדשות.
לא מסכים. השם של לוד הגיע ממקום מסויים. לא חושב שנכון להשוות לראשון, למרות שהן קרובות.
בלוד באמת יש יחסית הרבה פשע, העיר ברובה לא כ"כ מטופחת, אין כמעט תרבות ומסעדות, יש רעש (די חזק) של מואזין.
מצד שני יש גם יתרונות. יחסית הרבה מקומות עבודה, תחנת רכבת מצויינת, זולה יחסית למרכז. ואולי עוד כמה דברים.
בקיצור, זאת לא ראשל"צ ולכן המחיר שונה.

אענה כאחד שמתגורר בלוד בשש השנים האחרונות.

בניה לא חוקית - מהתרשמותי קיימת בעיקר בשכונות הערביות הוותיקות. בשכונות החדשות יותר שהוזכרו כאן קודם, לא חושב שהדבר קיים באופן משמעותי. מניח שיש את זה באחוזים נמוכים כמו בכל מקום אחר בארץ.
פשע - אכן, יש הרבה. בעיקר אירועי ירי עקב סכסוכי חמולות. לא נעים, אבל בסוף מתרגלים (או שעוברים דירה, למי שלא מתרגל).
יש גם אירועים של הטרדות (לא מיניות). כל אחד מוזמן להעריך מי מטריד את מי.
המשטרה מנסה לטפל ברצינות, ההצלחה חלקית.

אני חושב שהעירייה דווקא מאד מתפקדת. לדוג' עכשיו בעת המלחמה, מוסדות החינוך חזרו מאד מוקדם, עקב מאמצים גדולים של אגף החינוך בעירייה. כמובן, שיש הרבה מקום לשיפור, אבל העירייה קשובה, עושה דברים ומתאמצת.
סוציאקונומי תלוי מאד בשכונה, קיימים הבדלים גדולים בין השכונות. בחלוקה גסה: ערביות/ וותיקות/ חדשות.

לא מסכים. השם של לוד הגיע ממקום מסויים. לא חושב שנכון להשוות לראשון, למרות שהן קרובות.
בלוד באמת יש יחסית הרבה פשע, העיר ברובה לא כ"כ מטופחת, אין כמעט תרבות ומסעדות, יש רעש (די חזק) של מואזין.
מצד שני יש גם יתרונות. יחסית הרבה מקומות עבודה, תחנת רכבת מצויינת, זולה יחסית למרכז. ואולי עוד כמה דברים.
בקיצור, זאת לא ראשל"צ ולכן המחיר שונה.
מוסיף את השנקל שלי: המון תוכניות פינוי בינוי באישורים סופיים ואף בוותמ"ל, אישית,
הייתי הולך על רמלה במקום, שם יש רק מעורבות בשוק ובג'ואריש(בקצה העיר).

גיגלתי.
לוד פשע הראה 57K תוצאות.
תל אביב פשע הראה 914K תוצאות.
אחרי הכל, עם כל הכבוד לעיר תל אביב יש בה מקומות יותר אפלים... ואולי זה הסיבה לתוצאה...
מי הולך לגור בשכונה הזאת? משפרי דיור מלוד או אנשים ממקומות אחרים?
ברובע הבינלאומי ישנו גם פרויקט של מחיר למשתכן של צעירים
ויש גם חשיבות לתיכנון השכונה, כמה יציאות וכניסות יהיו לה? האם ישתרכו פקקי ענק ביציאה כל בוקר? האם יהיו מספיק קווי אוטובוס נורמלים בשכונה?
וחשיבות נוספת היא להכיר את אופי השלטון המקומי. עני או אמיד? מטפלים מהר בבעיות או יוצרים בעיות? זמינים לכולם או רק למקורבים?
אני חושבת שתשובות לרוב השאלות רק השם יודע....
תכלס זה חלק מלוד, שהעיריה מאוד מנסה ויש לה גם תוצאות לא מבוטלות של קידום פני העיר כמו הפרויקטים של גני אביב ויער ועוד כמה בשלבים מתקדמים
מציעה לך לבדוק מה קורה בשכונות החדשות שקמו לפני כן כמו גני אביב, גני יער וגני איילון ולהבין מי השוק, מה ההצלחות והכשלונות, ומה קרה לערך הדירות שם.
ערך הדירות שם הוא סביב ה20 למ"ר,
הערך נכס זינק בצורה משמעותית.
אבל שם זה סיפור קצת שונה, חלק מהפרויקט זה אוכלסיה דתית שמורה, כך שזה לא מהוה אינדיקציה לכאן
להיות מטומטם זה ברירת מחדל שלו? קבלנים מטומטמים פושטים רגל מאד מהר, קשה לי להאמין שזה נכון.
אז אני רוצה להבין אתה מתכוין שיש כאן משהו שהיזם יודע ומחפש לקוחות תמימים? אין מצב שהוא בלחץ ולכן זה המחיר?
אז הטענה היא ששלפני המלחמה והריביות המחירים היו גבוהים יותר במאות אלפי שקלים? זה קל מאד לבדוק. בדקת?
אני לא אומרת שהמחירים כיום הם בפחות מאות אלפי שקלים,
אני רק טוענת שבעיקבות הלחץ של הריביות והמלחמה הוא חייב להוכיח על עיסקאות כך שזה כבר נותן אינדיקציה שסיבת ההטבה בתנאים וכו' זה מחמת הלחץ שיש לו, ולא מחמת העיסקא שהיא גרועה
לא. את צודקת. זו שכונה חדשה ומנותקת לגמרי ממרכז העיר.
גאוגרפית או עיסקית?
זאת אומרת מבחינה מקיומות זה במקום אחר או מבחינה עיסקית אנשים רואים אותה כמיקום בפני עצמו?

אז אני רוצה להבין אתה מתכוין שיש כאן משהו שהיזם יודע ומחפש לקוחות תמימים? אין מצב שהוא בלחץ ולכן זה המחיר?
הכל יכול להיות רק שזה מידע שקוף, קל לבדוק אותו. בדקת?
אני רק טוענת שבעיקבות הלחץ של הריביות והמלחמה הוא חייב להוכיח על עיסקאות כך שזה כבר נותן אינדיקציה שסיבת ההטבה בתנאים וכו' זה מחמת הלחץ שיש לו, ולא מחמת העיסקא שהיא גרועה
זו סיבה שאולי הוא יורד או ירד במחיר, זה לא אומר שבפועל זה ירד, עוד הפעם: בדקת?

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K פרויקט פריסייל-המלצות נדל"ן 4
נ פרויקט 'שובל ברמות' ירושלים מישהו מכיר? נדל"ן 1
N דירה בהנחה- פרויקט נאות פרס ב׳ הגרלת 12/2022 נדל"ן 7
ל פרויקט בזמן פנוי כסטודנט למדעי המחשב התפתחות אישית 2
M הלוואה לצרוך קניית ק. עם תב"ע מאושרת לצורך ייזום פרויקט נדל"ן 1
M באיזה פתרונות אתם משתמשים בעבודה לניהול פרויקט אוף טופיק 7
S ריבית על הלוואה לצורך פרויקט נדל"ן 7
י תמא 38/1 - יש פה יזם שעושה/עשה פרויקט כזה? נדל"ן 4
מ אפשרויות מימון פרויקט יזמי נדל"ן 3
משה פרויקט הדסטראט לתמיכה בתחבורה ציבורית בשבת אוף טופיק 2
אבי-נ ניהול פרויקט התפתחות אישית 8
M משיכה מ-IB לבנק הבינלאומי - ש״ח או מטח? צרכנות פיננסית 5
O העברת כספים מ IBKR לבנק הבינלאומי צרכנות פיננסית 10
S הצעה להעביר תיק לבנק הבינלאומי פוסטים מאיכות נמוכה 17
E פתיחת חשבון בנק ב-"הבינלאומי" לחברי הייטקזון צרכנות פיננסית 5
P הודעה על העברת פרטים מחברת אשראי לגוף הבינלאומי? צרכנות פיננסית 1
יבגני_ל חשבון הייטק בבנק הבינלאומי (לחברי הייטק-זון) צרכנות פיננסית 99
קורא הדוק הטבות של מועדון הוט בבנק הבינלאומי הסתיימו צרכנות פיננסית 15
shirbi האתר של הבנק הבינלאומי לא מציג יותר התפלגות השקעות אוף טופיק 5
Mancini חסכון בדמי ניהול - מעבר למועדון הצרכנות של הוט (בבנק הבינלאומי) שוק ההון 6
האופטימית תיק השקעות בבנק הבינלאומי - מועדון צרכנות הוט צרכנות פיננסית 81
N רכישת דירה בלוד גני רביב נדל"ן 11

נושאים דומים

Back
למעלה