• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פקיעת אופציה - מה קורה בפועל ?

• פותח הנושא פותח הנושא Investoril
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Investoril

משתמש רגיל
דירוג
104
נניח ורכשתי אופציה של call במחיר y(עלות האופציה) ומחיר strike של x למניה.
מה קורה במועד פקיעת האופציה במקרים הבאים:
מחיר מניה > x
מחיר מניה = x
מחיר מניה < x

האם אני צריך לעשות משהו באופן יזום או שהוא יקנה אוטומטית אם המחיר הוא גדול יותר ?

כיצד מתייחסים לזה מבחינת מיסוי?
ישנה אפשרות שאני לא עושה כלום עם החוזה כי המחיר של המניה במילא נמוך יותר.
ישנה אפשרות שמכרתי את החוזה עצמו למישהו אחר.
ישנה אפשרות שבחרתי לממש את החוזה כי מחיר המניה הוא גדול יותר ממחיר הstrike.

אם זה רלוונטי מדבר על ברוקר בחול.(IB)

הברוקר מממש לך אוטומטית את האופציה בזמן בפקיעה.
מומלץ להתקזז על האופציות לפני המימוש, כי המימוש האוטומטי כרוך בעמלות יותר גבוהות כמעט תמיד (עמלה על קנייה\מכירה של מניות + עמלת מימוש אוטומטי).
מבחינת מיסוי, בדיוק כמו כל עסקה אחרת, הדבר היחיד שמעניין היא השורה התחתונה.
אם לאחר עמלות אתה ברווח - אז תמוסה, אם אתה בהפסד - אז יש לך מגן מס.

השאלה אם קניתי אופציה ב1000 דולר, לסטרייק של 100 דולר .
בפקיעה ערך המניה הוא 200 דולר .
לכן אני הוצאתי 1000 דולר על האופציה, ועוד 100*100=10000 דולר על המניות.
עכשיו אני לא מוכר את המניות, האם אני יכול להתחשב ב1000 דולר לקיזוז רווחים עתידיים(לא בהכרח המניות הספציפיות האלו).

ואם קרה שהמניה בכלל ירדה ל60 דולר.
מה קורה עם ה1000 דולר האלו? הם נחשבים מגן מס ?

@Investoril נראה לי שברירת המחדל היא cash settlement, כלומר בפקיעה תקבל את שווי האופציה במזומן, ולא מימוש במובן של רכישת נכס הבסיס.
במקרה כזה, אם היה לאופציה ערך גבוה יותר ממחיר הקניה שלה, זהו רווח הון שחייב במס. אם היה לה ערך נמוך יותר, או שלא היה לה ערך בכלל, זהו הפסד הון שיכול לשמש כמגן מס.
אם בחרת לממש (exercise) את האופציה אז המיסוי מורכב יותר - מחיר האופציה מתווסף למחיר הבסיס שישמש לחישוב הרווח/הפסד כשתבחר בעתיד למכור את המניה.

(לא רו"ח או יועץ מס.)

נערך לאחרונה ב:
@Investoril נראה לי שברירת המחדל היא cash settlement, כלומר בפקיעה תקבל את שווי האופציה במזומן, ולא מימוש במובן של רכישת נכס הבסיס.
במקרה כזה, אם היה לאופציה ערך גבוה יותר ממחיר הקניה שלה, זהו רווח הון שחייב במס. אם היה לה ערך נמוך יותר, או שלא היה לה ערך בכלל, זהו הפסד הון שיכול לשמש כמגן מס.
אם בחרת לממש (exercise) את האופציה אז המיסוי מורכב יותר - מחיר האופציה מתווסף למחיר הבסיס שישמש לחישוב הרווח/הפסד כשתבחר בעתיד למכור את המניה.

(לא רו"ח או יועץ מס.)
הcash settlement זה בדר"כ באופציות חוזים או סחורות (שם זה לא בדיוק, ib מוכרים בדר"כ את האופציות לפני התאריך הקובע).
במניות מקבלים אותם (או מקבלים בחסר).
כמו שאמרו, בדוג' של הcall, אתה תקבל מגן מס על הפרמיה ששילמת על האופציה (1000$) והמניות יירשמו לך בחשבון במחיר של הסטרייק של האופציה שקנית (100$).
כשתמכור את המניות אז המס\מגן יחושב לך בהתאם.

במניות מקבלים אותם
אתה צודק לגבי אופציות אמריקאיות.

אתה תקבל מגן מס על הפרמיה ששילמת על האופציה (1000$) והמניות יירשמו לך בחשבון במחיר של הסטרייק של האופציה שקנית (100$).
כשתמכור את המניות אז המס\מגן יחושב לך בהתאם
אני לא בטוח שמה שכתבתי למעלה נכון, אבל גם בכלל לא בטוח לגבי מה שכתבת כאן. מקור? אני יודע שבעיסקה עתידית זה לא כמו שכתבת. לא בטוח לגבי אופציות.

אני בדר"כ מוכר את האופציות ולא מחכה לפקיעה וממה שזכור לי בפעמים הבודדות שכן קרה לי, זה שהמניות נכנסו לחשבון ולא היה realized.
אבל, אני צריך להיכנס לדוחות בשביל לוודא את זה 100%.
מה הכוונה שלך בעסקה עתידית? אם אתה מתכוון חוזה עתידי אז בib יצא לי עד עכשיו רק לסחור בcash settlement.

טוב, נכנסתי לעסקאות והתייאשתי מהר מאוד, יש שם מאות.
קצת גוגל:

ועוד אחד, (ההדגשה שלי):

Some Examples​

Exercised options are treated differently than expired ones. Here are some examples of what I’m speaking about:

Suppose you’d bought an AAPL Jan. 2021 $120 Call for $5 per share back when Apple (AAPL) sold for much cheaper. If you later exercised your call option to take delivery of 100 shares, your cost basis would become $125 per share ($120 strike price + $5 call premium paid) plus any option exercise fees.

There is no taxable event, though, until you later sell your 100 AAPL shares. That would be true even if AAPL had been $150 at the time of exercise. The paper profit of $25/share would simply be reflected on your brokerage statement.

The holding period for your AAPL position would start on the date of exercise, just as if you’d purchased on the open market. If held for over one year from that time, the ultimate gain or loss from the adjusted price paid would qualify for long-term tax treatment

נערך לאחרונה ב:
מה הכוונה שלך בעסקה עתידית? אם אתה מתכוון חוזה עתידי
כן. במקרה כזה לפי החוק הישראלי (להבנתי), המחיר המקורי הוא המחיר בו נרכש החוזה, ואילו המחיר ששולם אחר כך בעת המימוש נחשב להוצאות השבחה.
מקור: תקנות מס הכנסה (חישוב רווח הון בעסקה עתידית), תשס"ג-2002, סעיף 3(2)(ב).
If you later exercised your call option to take delivery of 100 shares, your cost basis would become $125 per share ($120 strike price + $5 call premium paid) plus any option exercise fees.

There is no taxable event, though, until you later sell your 100 AAPL shares. That would be true even if AAPL had been $150 at the time of exercise.
זה בדיוק מה שאני כתבתי בהודעה למעלה (ולא כמו שכתבת בהתחלה), אבל אני לא יודע בוודאות אם זה המצב גם בישראל.

כן. במקרה כזה לפי החוק הישראלי (להבנתי), המחיר המקורי הוא המחיר בו נרכש החוזה, ואילו המחיר ששולם אחר כך בעת המימוש נחשב להוצאות השבחה.
מקור: תקנות מס הכנסה (חישוב רווח הון בעסקה עתידית), תשס"ג-2002, סעיף 3(2)(ב).

זה בדיוק מה שאני כתבתי בהודעה למעלה (ולא כמו שכתבת בהתחלה), אבל אני לא יודע בוודאות אם זה המצב גם בישראל.
בקיצור אנחנו מסכימים. זה בדיוק מה שכתבתי גם אם לא הבנת את זה כמו שהתכוונתי.
הדוחות שלי בשנתיים האחרונות עברו בהצלחה במס הכנסה שנתיים עם הרבה אופציות.
אולי זה נבלע בין כל העסקאות, אולי לא.
בתכל'ס גם לא החזקתי את המניות הרבה זמן אף פעם, אז לא מדובר בשינויים אסטרונומיים.
באופן כללי, להבנתי הרבה דוחות שמוגשים למס הכנסה מחושבים בצורה שונה ועוברים.
כנראה שעד לא מדובר בסכומים גבוהים הם לא חופרים יותר מדי.

הם לא חופרים יותר מדי
הן לא בודקים בכלל את פירוטי העסקאות כשלא מדובר בסכומים גבוהים מאוד. אולי מדגמית. הכל מתקבל כ"שומה עצמית".
זה בדיוק מה
אז רק להבהיר: אתה לא מקבל מגן מס על הפרמיה, ומחיר הקניה הוא לא הסטרייק.
אם מימשת אופציה על מניה א' ולא מכרת אותה, ומכרת מניה ב' ברווח, אתה חייב במס. אין לך הפסד (הפרמיום ששילמת) לקזז מולו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
Ramos מה קורה בעת מימוש אוטומטי פקיעת חוזי אופציות ? שוק ההון 10
נ אופציה להעברת בעלות חלקית על נכס תוך שימור משכנתא קיימת - אפשרי? נדל"ן 5
T הבנת החלופות של מימוש כתבי אופציה שוק ההון 2
I אופציה CALL על קרן סל של בלקרוק שוק ההון 1
M מסחר באופציות או מסחר יומי במניות - אופציה אפשרית? שוק ההון 0
J מימוש אופציה על מניה בארה״ב שוק ההון 5
ptom חוזה העסקה ללא קה"ש וללא אופציה לעבודות מהצד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה דירה בלי אופציה לתמא באיזור מתחדש נדל"ן 0
M קיזוז הפסדי הון על כתב אופציה שפג תוקפו מיסים 6
E יש אופציה להפריד בין תיקים? שוק ההון 4
I פרטי אופציה ב- IBKR Client Portal? פוסטים מאיכות נמוכה 0
D מיסוי על כתב אופציה מיסים 4
oferM אופציה להיכנס להייטק, האם כדאי? התפתחות אישית 17
L רכישת חוזה עתידי על המדד מול אופציה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 4
Y מנסה להבין שורה לדוגמה שמתארת מחיר אופציה על הSPY שוק ההון 8
א כתבי אופציה ותקנות IRA שוק ההון 11
A החזר מס - אופציה לריבית נחמדה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 7
פרפרים האם פרישה מוקדמת זו אופציה ריאלית למשפחות? אוף טופיק 16
SpidiMan מקרה מוזר או סתם אי הבנה? (כתב אופציה) שוק ההון 22
adamshalev אופציה חינמית לגידור נפילה בכל גודל בשוק ההון שוק ההון 55
B מחפש אופציה זולה לניהול תיק בחשבון פרטי שוק ההון 2
wolf השקעה לטווח קצר (עם אופציה להארכה) + שאלות נוספות :) שוק ההון 14
H מה קורה אחרי פרישה לבעלי פוליסות ביטוחי מנהלים לפני 2001? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S מה קורה במיסים ל-2025 לפני אישור תקציב 2025 מיסים 6
Yoshi_Invest מה קורה ב Finish Line( או באמצע ) מבחינת חיסכון? שוק ההון 1
א שווקים מתפתחים – מה קורה פה? שוק ההון 6
מ מה קורה לפנסיה ולקופת גמל לאחר פטירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
2 IB - ******************* - מה קורה עם התיק במקרה של פטירה / מוות (חלילה)? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
2 IB - מה קורה עם התיק במקרה של (חלילה) פטירה / מוות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
D מה קורה לפנסיה במקרה של משבר פיסקאלי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
מ מה קורה לתשואות קיימות כשמחליפים מסלול פנסיה/קה"ש? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A מה קורה אם הסוכן הבורסאי שלך קורס? שוק ההון 1
B משקיע מתחיל, מה קורה למניות שלי שהונפקו על ידי iShares במידה ופושטת רגל?? שוק ההון 2
P העברות בנק מיידיות בארץ (לא זה"ב) - מה קורה עם זה צרכנות פיננסית 7
N יש לי חשבון באינטרקטיב ארהב. מה קורה אם הברוקר קורס? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 2
ק מה קורה עם הנפט - למה הכל בצניחה? שוק ההון 5
Y מה קורה בפלטפורמות כמו ******************* כדאי לא להסתבך בעתיד עם חוקים אמריקאים? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 19
Level מה קורה לבעלי האגחים, במידה ומדינת ישראל "מצילה" את אחד הבנקים הגדולים מקריסה? שוק ההון 7
N מה קורה כשמחירי הדיור ממש גבוהים בייחס להכנסת האזרחים? נדל"ן 87
S מה קורה כאשר קרן נסגרת? שאלת תם מתחיל פוסטים מאיכות נמוכה 8
M קרן השתלמות לעוסק פטור - מה קורה שאני סוגר את העסק? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B מה קורה אם צ'ק ששולם איתו חשבון בדואר חוזר? אוף טופיק 2
ק מה קורה עם הנפט שוק ההון 2
LtWorf מה קורה עם כספים המוחזקים אצל נאמן לצורך סעיף 102 שוק ההון 13
N קרן מחקה אג"ח ממשלתי כללי - אז מה קורה עכשיו? שוק ההון 16
S מה קורה להפרשת חלק העובד בהפרשה רטרואקטיבית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y מה קורה עם BLACKROCK יש התפתחות בנושא שוק ההון 20
M מה קורה אם קונה דירה לא מצליח לשלם אחרי חתימת חוזה ורישום הערת אזהרה? נדל"ן 7
ת מה קורה למניות בחברה סינית אם היא נמחקת מהבורסה בארה"ב שוק ההון 10
Y העברה בנקאית - אם מבוצעת טעות, מה קורה? צרכנות פיננסית 67

נושאים דומים

Back
למעלה