• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פקיד שומה - מנסיונכם האישי

• פותח הנושא פותח הנושא טלי88
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

טלי88

משתמש רשום
דירוג
2
היי חברי המנוסים ,
אני מתכוונת לגשת השבוע לפקיד שומה
לצורך קבלת אישור על גובה המס שיש לנכות עבורי ועבור בעלי -
במשיכת כספי קרן השתלמות לפני הזמן ולפני התנאים המזכים.

יש לציין שהיו לנו השנה הפסדים בשוק ההון בתיק השקעות עצמאי בחשבון בנק שהוא על שמי ועל שם בעלי במשותף.

אי לכך, עם אילו מסמכים כדאי להגיע לפקיד השומה כדי לקבל במקום או כמה שיותר מהר אישור על גובה המס שיש לנכות לנו (לכל אחד בנפרד) כדי שנוכל להעביר את המסמך לגוף ממנו אנחנו מעוניינים למשוך את כספי קרן ההשתלמות?

יש לציין שיש קרן אחת על שמי בלבד וקרן אחרת על שמו של בעלי בלבד.
חשבון הבנק שלנו שבו הפסדים בשוק ההון מהשנה הנוכחית הינו חשבון משותף.

אני בשאיפה לצמצם את המס על החלק של המעביד בהפקדות בקרן השתלמות וגם לצמצם את המס על רווחי ההון שנצברו בקרן...

תודה רבה!

מנסיוני עם מס הכנסה (ירושלים) - הפקידים לא מכירים את החוק והם מקסימום יודעים לעשות תיאום מס. אגב - עבדתי במקום עבודה יחיד כשכיר מינואר עד ספטמבר ועברתי למקום אחר מאוקטובר עד דצמבר ולמרות שהיו לי את כל התלושים מהמקום הראשון ותלוש מהמקום השני עדיין החליטו במס הכנסה שצריך לנכות לי 35% מס מהשקל הראשון בעבודה השניה.
בקיצור - המקרה שלך סבוך מהממוצע ולכן תבואי עם כל מסמך אפשרי והרבה סבלנות.

תודה לכן מנסה להיעזר בכם לבניית רשימת המסמכים שכדאי לי להצטייד עימם מראש :)

לא הבנתי, השנה לא נגמרה אז אילו מסמכים קיימים ברשותך שמדווחים על ההפסדים השונים?
המס על רווחי ההון שנצברו בקרן
קרן השתלמות? על איזה מס מדובר, מעל התיקרה?

האם קיימות נקודות זכות לניצול?

לא הבנתי, השנה לא נגמרה אז אילו מסמכים קיימים ברשותך שמדווחים על ההפסדים השונים?

קרן השתלמות? על איזה מס מדובר, מעל התיקרה?

האם קיימות נקודות זכות לניצול?

1. מסמכים על קניה ומכירה ומסמכים משנים קודמות. זה תקין ? יש סוג טופס ספציפי שצריך לשם כך?

2. מברור אמרו לנו שמשיכת הקרן תיהיה כרורכה ב 48% מס

אני בשאיפה לצמצם את המס על החלק של המעביד בהפקדות בקרן השתלמות וגם לצמצם את המס על רווחי ההון שנצברו בקרן...
משיכה לפני 6 שנים, שלא למטרת השתלמות, חלק המעסיק + רווחים ממוסים לפי מדרגת הכנסה מעבודה. מקור.
לא יודע איך יעזרו לכם ההפסדים.

אתם יכולים לנסות לעשות תיאום מס מול פקיד השומה, אבל כנראה תצטרכו פקיד עם נסיון בזה. אבל בכל מקרה תשלמו מס שולי.

נערך לאחרונה ב:
משיכה לפני 6 שנים, שלא למטרת השתלמות, חלק המעסיק + רווחים ממוסים לפי מדרגת הכנסה מעבודה. מקור.
לא יודע איך יעזרו לכם ההפסדים.
ההפסדים זה לצורך קיסוז מס רווחי הון מדומני... השאלה לגבי ניכוימסבמקור איך לוודא שמנכים לנו את המס הנכון ולא המקסימאלי לכן שאלתי אילו טפסים יש להציג לדם כך לפקיד השומה... ממש אודה לעזרה

מנסה להיעזר בכם
היי טלי,
כדאי להתקשר לפקיד השומה ולברר מראש איתם באילו מסמכים כדאי להצטייד.
בנוסף קיים מידע נרחב באתר מס ההכנסה.

היי טלי,
כדאי להתקשר לפקיד השומה ולברר מראש איתם באילו מסמכים כדאי להצטייד.
בנוסף קיים מידע נרחב באתר מס ההכנסה.

יש לך אולי בהישג לינק ךנושא הזה ספציפית באתר מס הכנסה??? תודה מראש!!!

כדאי להתקשר לפקיד השומה
מחזק את דברי @כימאי.
ייתכן ובכלל הם לא נותנים לעשות תיאום מס על זה, ותצטרכו להגיש דוח שנתי כדי לקבל חזרה את ההפרש בין 47% למס השולי שלכם.
לכן עדיף להתקשר אולי יחסך לכם טיול (כמובן שברור שעדיף שהם כן עושים תיאומי מס על המצב שלכם).

קשה להוציא אישור למשיכה מוקדמת מקרן השתלמות ללא מס. לא יודע אם הפסדים בתיק השקעות יביאו את פקיד השומה לתת אישור.

נערך לאחרונה ב:
קשה להוציא אישור למשיכה מוקדמת מקרן השתלמות
פקיד שומה לא מחליט אם אתה יכול למשוך או לא, רק כמה מס אתה תשלם.

אם משכת מוקדם, תצטרך לשלם מס שולי. כשבפועל התקנה היא שבית ההשקעות מנכה ממך 47% ואז בסוף שנה תוכל לבקש החזר מס.

מה שטלי בודקת זה אם ניתן לעשות תיאום מס ואז שבית ההשקעות ינכה מס שולי ולא 47%.

פקיד שומה לא מחליט אם אתה יכול למשוך או לא, רק כמה מס אתה תשלם.

אם משכת מוקדם, תצטרך לשלם מס שולי. כשבפועל התקנה היא שבית ההשקעות מנכה ממך 47% ואז בסוף שנה תוכל לבקש החזר מס.

מה שטלי בודקת זה אם ניתן לעשות תיאום מס ואז שבית ההשקעות ינכה מס שולי ולא 47%.

שלום ,
נו ברור לי שהיא רוצה לפנות לפקיד שומה לקבל אישור על גובה המס שיש לנכות מראש , אם ראית אישורי מס של פקידי שומה אז הכותרת בחלק מהפעמים היא "משיכה מוקדמת מ****" לזה התכוונתי.
ד"א 47% מתגמולי מעביד ורווחים. חלק העובד לא ממוסה

לפי מה שאני מבין, מס קרן השתלמות הוא מס על עבודה ולא קשור לקיזוז הפסדי הון,
במקרה של מס 47% כבר עדיף לקחת הלוואה מקרן ההשתלמות כנראה שאפשר עד 48% מגובה הקרן אם היא לא נזילה ולהחזיר כשהקרן הופכת לנזילה ללא מס
לפי אתר פנסיוני של נדב
https://pensuni.com/?p=1220

נושאים דומים

Back
למעלה