• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פער (גדול?) בין מועד חלוקת הדיבידנד למועד הופעת הכסף בתיק

• פותח הנושא פותח הנושא amidar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

amidar

משתמש רגיל
דירוג
1,087
אולי היתה שיחה על זה בעבר, אבל לא מצאתי אותה.
אני מנהל את התיק שלי דרך IBI, בתיק שלי יש מספר מניות שמחלקות דיבידנד. מועד חלוקת הדיבידנד ידוע מראש, אולם מועד הופעת הכסף הינו בהפרש זמן גדול (לדעתי) לאחר מכן, מדובר על יותר משבועיים לפעמים עד שאני רואה את העדכון ואת הכסף.

מה ההסבר לכך? (אם קיים, כמובן)

בלי קשר, מאחל לכולכם מועדים לשמחה ולעצב, לבחירתכם...

(לדעתי) לאחר מכן, מדובר על יותר משבועיים לפעמים עד שאני רואה את העדכון ואת הכסף.
אצלי בני"ע אמריקאים זה מופיע כעבור יום או 2 ימי עסקים אבל לא נספרים:
ימי שישי, שבת וראשון.
ימי חג בארץ
ימי חג בארה"ב

אני מנהל את התיק שלי דרך IBI, בתיק שלי יש מספר מניות שמחלקות דיבידנד. מועד חלוקת הדיבידנד ידוע מראש, אולם מועד הופעת הכסף הינו בהפרש זמן גדול (לדעתי) לאחר מכן, מדובר על יותר משבועיים לפעמים עד שאני רואה את העדכון ואת הכסף.
גם לי היו בעיות בנושא עם מגדל ובמקרה של דיבידנדים דולריים הייתי מקבל אותם בעיקוב אבל במקרים של דיבידנד מנייתי הייתי צריך לרדוף אחריהם בשביל לוודא שאני מקבל את המניות (גם כן בעיכוב - אם בכלל - עד היום לא קיבלתי כמה מניות שהייתי צריך לקבל).

דיבידנדים דולריים הייתי מקבל אותם בעיקוב אבל במקרים של דיבידנד מנייתי
סליחה על הבורות, אבל מה זה דיבידנד מנייתי (בניגוד לדולרי)?
אפשר לקבל מנייה כדיבידנד שמתקבל מהחזקת מניות?

אפשר לקבל מנייה כדיבידנד שמתקבל מהחזקת מניות?
כן.

חברה יכולה לעבור תהליך התפצלות (זהו תהליך שונה מפיצול מניות).

קח לדוגמה חברה אמריקאית פיקטיבית "משקאות בעמ" שמייצרת משקאות מוגזים ומשקאות לא מוגזים ונסחרת בבורסה האמריקאית.

דירקטוריון החברה מחליט שהוא רוצה שהחברה תתפצל ל-2 חברות שונות כאשר חברה אחת תייצר רק משקאות מוגזים שתקרא "משגז בעמ" וחברה אחרת רק משקאות לא מוגזים בשם המקורי "משקאות בעמ".

נניח שהחברה בנויה כך שהשווי של החטיבה שמייצרת משקאות מוגזים הוא פי-2 מהחטיבה שמייצרת משקאות שאינם מוגזים.

לפי יחס החלוקה הנ"ל כל שתי יחידות מניה בחברה המקורית "משקאות בעמ" יזכו את המשקיע ביחידת מניה אחת בחברה החדשה "משגז בעמ".

החברה מחליטה שבשני לדצמבר 2016 יתבצע הפיצול בצורה רשמית (תאריך האקס) וב-15 לדצמבר המשקיעים יקבלו את המניות (תאריך התשלום).

נניח לצורך הדיון שמחיר המניה המקורית "משקאות בעמ" בראשון לדצמבר 2016 עמד על 30 דולר ליחידה ואתה כמשקיע החזקת בבעלותך 100 יחידות של המניה המקורית.

בשני לדצמבר 2016 בפתיחת המסחר אתה תראה בחשבונך 100 יחידות מניה של "משקאות בעמ" החדשה ומחירה ירד בכשליש לכיוון ה-20 דולר (שליש מהחברה הועבר לחברה החדשה "משגז בעמ") אבל אתה עדיין לא תקבל את המניות של "משגז בעמ" (במאמר מוסגר - באינטראקטיב ברוקרס אתה כבר תראה את המניות הללו בחשבון שלך ותוכל למכור אותן במסחר השוטף).

בתחילת המסחר ב-15 לדצמבר אתה צריך לראות כבר את המניות של "משגז בעמ" אצלך בחשבון (בשני המקרים שקרו לי כשהיה לי חשבון במגדל אני לא ראיתי את המניות בחשבון והייתי צריך לרדוף אחריהם במשך כמה שבועות בשביל לקבל רק חלק ממה שהייתי צריך לקבל אוטומטית מלכתחילה - במהלך אותן שבועות מחיר המניה שהייתי צריך לקבל ירד בכמה עשרות אחוזים...).

את המניות של "משגז בעמ" אתה קיבלת כ-"דיבידנד מנייתי".

"הדיבידנד המנייתי" הזה (בנוסף לדיבידנדים הרגילים במידה והחברה מחלקת כאלו) יכול להפוך השקעה בחברה שפשטה את הרגל להשקעה שהניבה תשואה ממוצעת של יותר מ-6.5% בשנה...

כן.

חברה יכולה לעבור תהליך התפצלות (זהו תהליך שונה מפיצול מניות).
אתקן את דבריו של דעת.
מה שהוא דיבר עליו זה SPINOFF, אין לזה קשר לדיבידנד.
ישנו מושג שנקרא: "דיבידנד בעין" בו אם יש לך מניות של חברת אם אתה מקבל מניות של חברת בת, עוד מידע פה:
http://www.globes.co.il/news/article.aspx?did=1000709488
גם מנסיוני בארץ לברוקרים אכן יש בעיות עם פיצולי מניות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
H אג"ח ממשלתי: פער גדול בין שער מסחר ושער בסגירה? שוק ההון 2
M מדוע קיים אצלי פער גדול בין קרנות פנסיה והשתלמות בעלות מסלול זהה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
Royi אופטימיזציה של תשלום מס בתא משפחתי עם פער גדול ברמות שכר מיסים 6
stamEhad אג"ח ממשלתי של ישראל מול ארה"ב - פער גדול מאד בתשואות היסטוריות (לטובת ישראל), מנסה להבין מדוע שוק ההון 15
B פער מחיר גדול בין VTI ל-VOO שוק ההון 3
נ לא הבנתי למה יש פער גדול בגרף בין מחקי SP500 שוק ההון 2
MichaelScott פער של 0.7% בין ריבית המשכנתא שהייתי אמור לשלם למה שאני משלם בפועל נדל"ן 27
C פער בשיעור השינוי היומי של קרנות ETF שוק ההון 6
R פער בין מחקה סנופי לסנופי שוק ההון 2
T פער תשואות בין המדד העולמי לאמריקאי שוק ההון 11
K פער בין עלות אופציות למחירי מימוש שונים לא הגיוני שוק ההון 0
ח פער בין תשואה ממוצעת להחזר בפועל שוק ההון 6
F הסבר בבקשה על פער בין 1159193 שנסחרת ב7310 אגורות לבין IUIT שנסחרת ב-20.99 דולר? שוק ההון 2
Echelon פער מס בין 1042S ודו"ח הפעילות השנתית ב-IB מיסים 21
N קופת גמל IRA פער הבנתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ניר ס פער בעקיבה של קרן מחקה שוק ההון 9
א פער ריבית מופרך בין משכנתא להלוואת גישור נדל"ן 8
מ פער מחיר gaps שוק ההון 9
B פער בין funder למדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
L פער מחירי דירות באריאל - מישהו יודע להסביר בבקשה נדל"ן 3
R פער בתשואה בין אג"חים ממשלתיים לקרנות אג"חים ממשלתיים שוק ההון 4
ש פער בין קרן סל לני"ע הנעקבים שוק ההון 9
Y איני מצליח להבין איך בקרנות סל יש פער בין מה שהמדד עשה למה שהקרן עשתה שוק ההון 5
M פער קיצוני בין רשימות הנכסים למדיניות ההשקעה שוק ההון 3
מ איך בודקים פער עקיבה שוק ההון 5
ג פער בין תשואת מדדSP500 לתשואה בק"הש מחקה שוק ההון 19
C האם יש פער בין שינוי באחוזים בשער המדד לבין השינוי המצטבר בשווי האמיתי של השקעה? שוק ההון 5
י פער בין תשואות קופת גמל להשקעה עוקבת לבין המדדים הנעקבים?? שוק ההון 9
Oziris פער בין 2 קרנות בקרן השתלמות לעומת אותן קרנות בחשבון ממוסה שוק ההון 1
O פער ב-Turnover בין VT ל-VTI & VXUS שוק ההון 10
א שימוש/הימור באופציות עם פוטנציאל להפסד קטן בסבירות גבוהה ורווח גדול בסבירות קטנה פוסטים מאיכות נמוכה 27
ז האם משקיע "לוגי" יכול לעשות כסף גדול שוק ההון 11
T העברת סכום כסף גדול מחשבון ibkr לישראל צרכנות פיננסית 48
A הפסקת לימודים בטכניון - לאן הולכים מכאן? קושי נפשי גדול התפתחות אישית 40
N השקעה פאסיבית שיש סכום גדול בתחילה שוק ההון 7
BittLover מעבר לבית מסחר גדול שוק ההון 3
S מחשבות על הנזלת פנסיה/קופת גמל לחוסכים עם סכום חסכון גדול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 30
ה השקעת סכום גדול - בבת אחת או בהדרגה? שוק ההון 4
ori_ להפקיד סכום כסף גדול - ולקבל קצבה חודשית שוק ההון 11
ע עצות במכירת תיק השקעות גדול שוק ההון 14
N הימנעות ממס יסף - בעת מכירת מניות בסכום גדול מיסים 17
ש מפחד מתיק השקעות גדול שוק ההון 11
J חיסכון של סכום גדול בקרן כספית שוק ההון 4
ה נמאס לי מהבנק ה"גדול". המלצות? צרכנות פיננסית 6
Y איפה להשקיע או איך לפצל השקעה של תיק גדול שוק ההון 15
Homer הפקדת סכום גדול בפנסיה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
A פתיחת תיק השקעות גדול בבנק שוק ההון 4
ת העברת סכום גדול מבנק אמריקאי לבנק בישראל השייכים לאותו אדם צרכנות פיננסית 27
א השקעה סכום גדול שמיועד לרכישת נכס שוק ההון 5