• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פעולות פיננסיות שמומלץ לעשות בביקור בארה"ב

• פותח הנושא פותח הנושא חושב
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חושב

משתמש סולידי
דירוג
6
יש אזרחות של ארה"ב.
אין עדיין SSN. (יתכן ונספיק לקבל כשנהיה שם)
בעוד מספר חודשים אנחנו צפויים ליסוע לארה"ב למספר שבועות כשבתחילת הטיול נעבור במשרדי ההגירה ונוציא אזרחות לילדים ו SSN.

מה כדאי ואפשר לעשות מבחינת דברים פיננסים שאי אפשר לעשות מהארץ?
פתיחת חשבון בנק? הנפקת כרטיס אשראי?

מה שרשמת,
קבל כמה טיפים:

הנה רשימת המסמכים הדרושים על מנת לפתוח חשבון פרטי או ל LLC
1. מסמכי של ה LLC, מהסטט. מורידים מהאתר של הסטט.
Article of organization
2. Operating Agreement OA
3. מסמך רשמי המראה את מספר מס Employer Identication Number ובקיצור EIN
4. צילום דרכון . וכל הדרכונים של הממברים והמנגר שב OA
5. ‏צילום וויזה לארהב מהדרכון של כולם אם יש.
6. ‏צילום רישיון נהיגה של כולם
7. לחשבון בנק פרטי מסמך רשמי מ irs שרשום בו את מספר המס הפרטי ITIN number או לחילופים
social security 0number.
8. מספר נייד אמריקאי, חשוב מאוד שישאר אתכם גם בארץ .
9. כתובות בארה"ב:
א. כתובת למשלוח דואר . כתובת פיזית, אמיתית למשלוח מכתבים ,פנקס שיקים וכרטיס דביט קארד
מהבנק. (כתובת של בית לא משרדים ).
ב. כתובת מגורים- יכולה להיות של חברת הניהול, הברוקר, חבר, נכס שרכשתם..
ג. כתובת Email.
מספר דגשים:
לומר לבנק שאתם פורינר.
לודא שהבנק עושה וויר. לדוגמה בחשבון פרטי ב tdbank אין ווייר. זא לא ניתן לשלוח כסף לארץ.
בפתיחת החשבון לבקש דביט, צקים, קרדיט אם יש לכם רקורד.
לבקש שסכומי העברה וההפקדה יהיו גדולים לדוגמה מעל 50 אלף דולר.

מה כדאי ואפשר לעשות מבחינת דברים פיננסים שאי אפשר לעשות מהארץ?
חשבון Google Voice, ייתכן וידרוש שתשנה את הGoogle Play לחשבון אמריקאי (אחרי שנה אפשר להחזיר לישראלי).

מסמכי של ה LLC, מהסטט. מורידים מהאתר של הסטט.
Article of organization
2. Operating Agreement OA
3. מסמך רשמי המראה את מספר מס Employer Identication Number ובקיצור EIN
כל אלו לא רלוונטיים לחשבונות פרטיים אלא רק לחשבון חברה (שאינו רלונטי לרוב האנשים).
צילום דרכון . וכל הדרכונים של הממברים והמנגר שב OA
5. ‏צילום וויזה לארהב מהדרכון של כולם אם יש.
6. ‏צילום רישיון נהיגה של כולם
מי זה "כולם"? ולמה אתה אומר שצריך צילומים?
לא צריך שום צילום ושום כלום וגם לא ויזה.
צריך להגיע עם 2 תעודות מזהות וזהו. נכון שדרכון ורשיון יכולים לשמש כתעודה מזהה, אבל אין חובה להשתמש דוקא בהם.
לחשבון בנק פרטי מסמך רשמי מ irs שרשום בו את מספר המס הפרטי ITIN number או לחילופים
social security 0number
רלונטי רק למי שיש. וגם אז לא חייבים את המסמך עצמו.
לא חייבים ITIN/SSN כדי לפתוח חשבון בנק.
מספר נייד אמריקאי, חשוב מאוד שישאר אתכם גם בארץ .
לא חובה.
אבל בהחלט רצוי.
כתובות בארה"ב:
א. כתובת למשלוח דואר . כתובת פיזית, אמיתית למשלוח מכתבים ,פנקס שיקים וכרטיס דביט קארד
מהבנק. (כתובת של בית לא משרדים ).
ב. כתובת מגורים- יכולה להיות של חברת הניהול, הברוקר, חבר, נכס שרכשתם..
לא הבנתי למה פיצלת ל2. מספיקה כתובת אחת.
אגב, היא לא חייבת להיות כתובת של בית. אפשר בהחלט להשתמש בחברה שנותנת שרותי משלוח/העברת דואר.
לומר לבנק שאתם פורינר.
לא בטוח שהם יבינו.
עדיף להגיד שאתה NRA כלומר non resident alien.
לודא שהבנק עושה וויר. לדוגמה בחשבון פרטי ב tdbank אין ווייר. זא לא ניתן לשלוח כסף לארץ.
לא באמת חשוב אם יש חשבון ב IB
בפתיחת החשבון לבקש דביט, צקים, קרדיט אם יש לכם רקורד
צ'קים זה מיותר לגמרי.
דביט זה חביב אבל לא חובה.
אם יש לך קרדיט היסטורי אז דוקא אין סיבה מיוחדת להוציא אשראי דוקא של הבנק הזה ודוקא בפתיחת חשבון בנק.
דוקא אם אין היסטוריה אז חשוב לזכור להוציא אשראי סקיורד בבנק, כי דברים כאלה אי אפשר לעשות מרחוק (בניגוד לאשראי רגיל שאין בעיה להוציא מרחוק)
לבקש שסכומי העברה וההפקדה יהיו גדולים לדוגמה מעל 50 אלף דולר
למה?

חשבון Google Voice, ייתכן וידרוש שתשנה את הGoogle Play לחשבון אמריקאי (אחרי שנה אפשר להחזיר לישראלי).
מה נדרש בשביל זה?
רק להיות עם IP שם?
לגבי ה play - לא עדיף פשוט לפתוח חשבון גוגל חדש?

כל אלו לא רלוונטיים לחשבונות פרטיים אלא רק לחשבון חברה (שאינו רלונטי לרוב האנשים).

מי זה "כולם"? ולמה אתה אומר שצריך צילומים?
לא צריך שום צילום ושום כלום וגם לא ויזה.
צריך להגיע עם 2 תעודות מזהות וזהו. נכון שדרכון ורשיון יכולים לשמש כתעודה מזהה, אבל אין חובה להשתמש דוקא בהם.

רלונטי רק למי שיש. וגם אז לא חייבים את המסמך עצמו.
לא חייבים ITIN/SSN כדי לפתוח חשבון בנק.

לא חובה.
אבל בהחלט רצוי.

לא הבנתי למה פיצלת ל2. מספיקה כתובת אחת.
אגב, היא לא חייבת להיות כתובת של בית. אפשר בהחלט להשתמש בחברה שנותנת שרותי משלוח/העברת דואר.

לא בטוח שהם יבינו.
עדיף להגיד שאתה NRA כלומר non resident alien.

לא באמת חשוב אם יש חשבון ב IB

צ'קים זה מיותר לגמרי.
דביט זה חביב אבל לא חובה.
אם יש לך קרדיט היסטורי אז דוקא אין סיבה מיוחדת להוציא אשראי דוקא של הבנק הזה ודוקא בפתיחת חשבון בנק.
דוקא אם אין היסטוריה אז חשוב לזכור להוציא אשראי סקיורד בבנק, כי דברים כאלה אי אפשר לעשות מרחוק (בניגוד לאשראי רגיל שאין בעיה להוציא מרחוק)

למה?
2 תעודות מזהות - מספיק דרכון אמריקאי ודרכון ישראלי?

ראיתי איזשהו אתר שטוען שיש בנקים שדורשים SSN ויש כאלו שלא. זה לא נכון, לא צריך בכלל?

IB יש רק על שם הבן זוג הלא אמריקאי. במידת הצורך - נפתח עוד אחד.

כתובת - יש לנו משפחה בארה"ב אבל לא נעים לנו לבקש מהם שנשים את הכתובת שלהם. במיוחד אם יש מכתבים שבאמת יוצאים.
אני מבין שהפתרון הוא לתת כתובות של חברות שעושות משלוחים של חבילות מחו"ל, אבל יש דרך לבקש חשבון "ירוק" בו המכתבים נשלחים במייל ולא בדואר (לא רוצה לשלם על כל מכתב מסכן 20$ לחברת המשלוחים...)

אין היסטוריית אשראי.
יש המלצה איפה להוציא מספר אמריקאי?
יש המלצה באיזה בנק לפתוח?
יתנו גם לילדים (מתחת לגיל 18 לפתוח חשבון בנק)?

מה נדרש בשביל זה?
רק להיות עם IP שם?
צריך לקבל סמס לאימות, במספר אמריקאי.
אז צריך שתרכוש סים מקומי בטיול, ולא להיות עם חבילה מהארץ.
בהינתן שניתן לשים אותם על אותו טלפון זה אכן פתרון אלגנטי שלא חשבתי עליו בזמנו

2 תעודות מזהות - מספיק דרכון אמריקאי ודרכון ישראלי?
כן.
זה יכול להיות גם רשיון נהיגה (ישראלי או זר), תעודת זהות, לדעתי אפילו כרטיס אשראי יכול לשמש תעודה מזהה.
פחות או יותר כל תעודה שרשום עליה השם שלך. לא בטוח אם בכלל צריך תמונה על התעודה אפילו :-)
ראיתי איזשהו אתר שטוען שיש בנקים שדורשים SSN ויש כאלו שלא. זה לא נכון, לא צריך בכלל?
יכול להיות שיש בנקים שדורשים SSN, לא בדקתי בכל הבנקים.
אני יודע בודאות שיש מספיק בנקים שלא דורשים SSN ואפילו לא ITIN.
IB יש רק על שם הבן זוג הלא אמריקאי
אפשר לפתוח לו גם חשבון בנק באותה הזדמנות.
ואולי לפתוח חשבון בנק משותף.
כתובת - יש לנו משפחה בארה"ב אבל לא נעים לנו לבקש מהם שנשים את הכתובת שלהם. במיוחד אם יש מכתבים שבאמת יוצאים.
אישית אני משתמש בכתובת של חברים.
כתובת של משפחה זאת אכן אופציה טובה. דוקא בגלל שיש באמת מכתבים שמגיעים (בעיקר כרטיסי אשראי חדשים וכאלה).
אני מבין שהפתרון הוא לתת כתובות של חברות שעושות משלוחים של חבילות מחו"ל, אבל יש דרך לבקש חשבון "ירוק" בו המכתבים נשלחים במייל ולא בדואר (לא רוצה לשלם על כל מכתב מסכן 20$ לחברת המשלוחים...)
יש חברות שמתעסקות ספציפית בקבלת מכתבים עבור אמריקאים שחיים בחו"ל. אלו לא חברות המשלוחים של חבילות (אם כי גם הן יכולות להיות אופציה, אבל פחות נוחה לדעתי).
בחברות הללו יש שרותי סריקה. ברמה שהם סורקים את המכתב מבחוץ ואתה יכול לבחור אם לסרוק את התוכן, לשלוח את התוכן או לזרוק את המכתב. לרובם גם יש שרותי סינון דואר זבל (בארה"ב יש המון דואר זבל פיסי).

אין היסטוריית אשראי.
אז שווה להוציא כרטיס ראשון כשאתם שם.
אפשר להתחיל מסקיורד, אפילו מאותו בנק שבו אתם פותחים את העו"ש.
בעבר היו כמה בנקים שהסכימו להוציא כרטיס אשראי בסיסי רגיל (כלומר לא סקיורד) גם לאנשים שאין להם הסטוריה, אבל אני לא בטוח אם זה עדיין עובד היום.
טלפון?
כמו שיעקב אמר - גוגל וייס. זה אומנם לא עובד עם כל הבנקים, אבל עובד עם חלק גדול מהם.
אם אתה ממש רוצה, אפשר לפתוח קו אמריקאי "אמיתי", אבל זה כבר יעלה כמה דולרים בחודש.
יש המלצה באיזה בנק לפתוח?
אם אין לך הוכחת כתובת (== מסמך רשמי עם השם שלך והכתובת האמריקאית שלך כתובים עליו) אז מהנסיון שלי BOFA הכי נוחים.
רוב הבנקים יבקשו הוכחת כתובת. גם חלק מהסניפים של BOFA. אבל יש מספיק סניפים של BOFA שלא יבקשו, ויש מספיק סניפים של BOFA בכל עיר, ככה שזה כנראה הפתרון הכי קל :-)

יתנו גם לילדים (מתחת לגיל 18 לפתוח חשבון בנק)?
שאלה טובה. האמת שאין לי מושג.
בהינתן שניתן לשים אותם על אותו טלפון זה אכן פתרון אלגנטי שלא חשבתי עליו בזמנו
האמת שאני עשיתי הפוך - החשבון העיקרי שלי מוגדר אמריקאי (נוח גם בשביל להוריד את כל אפליקציות הבנקים וכו'), ואח"כ כשחזרתי לארץ פתחתי חשבון נוסף שמוגדר כישראלי (כדי שאוכל להתקין דרכו את כל האפליקציות שזמינות רק בישראל).

וכן, אין בעיה לשים כמה חשבונות גוגל על אותו טלפון.

אני משתמש ב Tello ומשלם שם 5 דולר לחודש על קו של data בלבד על eSIM כמספר שני בתוך האייפון שלי - משמש לקבלת קוד זיהוי. יש לי גם גוגל וויס אבל יצא לי שלא קיבלו אותו כזיהוי (הרגישו כנראה שזה VOIP ולא SIM אמיתי) לכן עשיתי את ה Tello. זה נעשה מרחוק. גם את הסקיורד קארד הראשון עשיתי מרחוק מישראל - אבל יש לי כתובת של קרובים בארה"ב שמוכנים להביא לי את הכרטיסים שהם מבקרים בארץ (ועד אז ניתן לצלם ולהכניס ל Apple Pay )

אני משתמש ב Tello ומשלם שם 5 דולר לחודש על קו של data בלבד על eSIM כמספר שני בתוך האייפון שלי - משמש לקבלת קוד זיהוי. יש לי גם גוגל וויס אבל יצא לי שלא קיבלו אותו כזיהוי (הרגישו כנראה שזה VOIP ולא SIM אמיתי) לכן עשיתי את ה Tello. זה נעשה מרחוק. גם את הסקיורד קארד הראשון עשיתי מרחוק מישראל - אבל יש לי כתובת של קרובים בארה"ב שמוכנים להביא לי את הכרטיסים שהם מבקרים בארץ (ועד אז ניתן לצלם ולהכניס ל Apple Pay )
אם זה דאטה בלבד לאיזה מספר נשלח קוד הזיהוי?

זה לא רק DATA, זה מספר אמיתי לכל דבר.
לדעתי הוא התכוון לכך שהוא קנה חבילה שלא כוללת דקות שיחה ושליחת הודעות כחלק מהחבילה אלא רק 1GB DATA. זאת אחת החבילות הכי זולות שלהם.
למרות שגם החבילה עם 100 דקות שיחה בלי DATA תעלה אותו דבר.

זה מספר אמיתי שיושב על ה eSIM (מספר שני בטלפון). הוא מתקשר דרך Wifi. אם אני מחוץ לבית הוא מתקשר דרך רשת הנתונים הסלולרית של המספר הישראלי שלי. הדיל שלקחתי הוא רק לנתונים במיוחד כדי לקבל הודעות SMS מארה"ב ולא לדקות שיחה. בעוד כמה זמן אני נוסע לאירופה והרחבתי את המינו קניתי גם דקות שיחה (שילמתי סכום מסויים שהוא טוב ל 90 יום) וכבר עשיתי על זה שיחות לאירופה מישראל במחירים מצחיקים.

הדיל שלקחתי הוא רק לנתונים
אגב למה לא לקחת את הדיל בלי דאטא שכולל 100 דקות שיחה ועולה אותו דבר?

בעוד כמה זמן אני נוסע לאירופה והרחבתי את המינו קניתי גם דקות שיחה (שילמתי סכום מסויים שהוא טוב ל 90 יום) וכבר עשיתי על זה שיחות לאירופה מישראל במחירים מצחיקים
לא עדיף גוגל וייס בשביל זה?
הרי גם ככה אתה צריך wifi או data מסים אחר בשביל טלו (אין להם הסכמי נדידה).
הם יותר זולים מגוגל בשיחות לאירופה?

אגב למה לא לקחת את הדיל בלי דאטא שכולל 100 דקות שיחה ועולה אותו דבר?
אתה מתכוון לאופציה של שיחות וטקסט. יכול להיות שאתה צודק - לא ראיתי את האופציה הזו בזמן שנרשמתי לראשונה - אולי היא לא היתה קיימת. נראה לכאורה שטקסט מכסה גם קבלת SMS שזו היתה הסיבה העיקרית שרכשתי את המינוי. יתכן שאני לא באמת צריך את ה data. אני אחקור את זה עוד בהמשך. אם זה מכסה שיחות בינלאומיות זה עדיף בהחלט.
לא עדיף גוגל וייס בשביל זה?
האמת שיש לי גוגל וויס וניסיתי להטעין אותו בכסף לפני שלקחתי את Tello לנושא הזה. אבל משום מה לא הצלחתי לחייב את כרטיס האשראי האמריקני בגוגל (גם תוך שימוש ב VPN) . הצלחתי לצרף את הכרטיס בלי בעיה אבל לא לחייב אותו ולא הבנתי למה. לא היה לי כל כך זמן להתעסק עם השירות לקוחות כדי לחקור את זה.

אתה מתכוון לאופציה של שיחות וטקסט.
כן - 100 דקות שיחה והודעות טקסט בלי הגבלה.
למרות שהייתי בטוח שהודעות טקסט מקבלים גם בחבילה של הדאטא, והתשלום הוא רק על 100 דקות שיחה. אבל לא התעמקתי מספיק.
נראה לכאורה שטקסט מכסה גם קבלת SMS שזו היתה הסיבה העיקרית שרכשתי את המינוי.
רגע במסלול שלך אתה משלם על קבל הודעות סמס?
אם זה מכסה שיחות בינלאומיות זה עדיף בהחלט.
אין לי מושג. אני מנחש שזה רק שיחות בארה"ב.
אבל מבחינתי זה גם הדבר החשוב. לסתם שיחות לחו"ל יש לי את גוגל :)
הסיבה היחידה להשתמש בטרלו זה בשביל זיהוי בבנקים, כלומר הסיבה היחידה להוציא ממנו שיחות יוצאות זה לבנקים בארה"ב.
האמת שיש לי גוגל וויס וניסיתי להטעין אותו בכסף לפני שלקחתי את Tello לנושא הזה. אבל משום מה לא הצלחתי לחייב את כרטיס האשראי האמריקני בגוגל (גם תוך שימוש ב VPN) .
מוזר.
אני הטענתי אותו כמה פעמים בלי שום בעיה.

רגע במסלול שלך אתה משלם על קבל הודעות סמס?
ב- data אני משלם 5 דולר לחודש וזהו. אני יכול להעביר 1GB ללא תשלומים נוספים זה כמובן מכסה הרבה יותר הודעות SMS ממה שאני צריך רק לצורך זיהוי אבל זו החבילה הכי קטנה שהציעו. אני צריך באמת לבדוק את האופציה שהעלית
מוזר.
אני הטענתי אותו כמה פעמים בלי שום בעיה.
תודה - אני אחקור את זה עוד

ב- data אני משלם 5 דולר לחודש וזהו. אני יכול להעביר 1GB ללא תשלומים נוספים זה כמובן מכסה הרבה יותר הודעות SMS ממה שאני צריך רק לצורך זיהוי אבל זו החבילה הכי קטנה שהציעו
לא הבנתי את הקשר בין דאטא לבין סמס.
אלו שני דברים שונים ובלתי תלויים.

אני די בטוח שבכל החבילות יש סמסים בלי הגבלה, גם באלו בלי דקות שיחה מובנות.
וגם אם לא, בכל מקרה קבלת סמס היא בחינם.

לא הבנתי את הקשר בין דאטא לבין סמס
כל דבר שאתה מעביר ברשת הסלולרית זה data , גם SMS , כמובן שפרקטית אתה יכול להעביר כמעט אינסוף SMSים עם 1GB.

כל דבר שאתה מעביר ברשת הסלולרית זה data , גם SMS , כמובן שפרקטית אתה יכול להעביר כמעט אינסוף SMSים עם 1GB.
זה נכון שבסוף למטה זה הכל ביטים, אבל לא ככה עובד החיוב של חברות הסלולר.
הם מפרידים בין ביטים של דאטה לביטים של שיחת טלפון לביטים של סמס.

גם אם תעביר אינסוף סמסים, זה לא יוריד לך בית אחד מההקצאה של הדאטה.
אם אתה משלם על סמסים אז תשלם גם על סמס אחד, אפילו אם יש לך חבילה של אינסוף גיגה דאטה.

אם אתה משלם על סמסים אז תשלם גם על סמס אחד, אפילו אם יש לך חבילה של אינסוף גיגה דאטה.
בסדר. אם כך, כיום בפועל יש לי חבילה של דאטה של 1GB ואני גם מקבל SMSים מארה"ב אבל לא משלם עליהם ( כנראה הם כלולים בחבילת ה data)
ואם זה המצב אני מסכים איתך שחבילת דקות + טקסט תשרת יותר טוב את המטרות שלי.
אני מניח שאם הייתי בארה"ב החבילה הזו של ה data היתה נותנת לי שרות נתונים סלולרי מחוץ לבית.
כאן בישראל היא בעצם חסרת משמעות כי אני מתחבר דרך wifi ממילא ומחוץ לבית נשען על רשת הנתונים הסלולרית של המספר הישראלי שלי.
אם זה המצב אני אחליף לחבילה של דקות + טקסט
תודה על כל העזרה שלך!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ה סדר פעולות בלקיחת משכנתא נדל"ן 9
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
P מגבלות סוגי פעולות בחשבונות נאמנות? צרכנות פיננסית 3
M סדר פעולות בקניית דירה נדל"ן 20
Y דוח שנתי - ברוקר זר המרת מטח בברוקר מציגה רווח לא ברור בפירוט פעולות מיסים 2
ט מסחר דרך בנק one zero (ללא עמלת המרת מטח ו-10 פעולות חינם בחודש) שוק ההון 6
כ ביצוע פעולות יזומות על מנת לקזז מס שוק ההון 2
Dončić האם חברות הפנסיה מבצעות פעולות שהן ספק כשרות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
S סדר פעולות מומלץ אחרי תאונת דרכים אוף טופיק 12
פ פעולות לקראת סגירה של חשבון בנק צרכנות פיננסית 9
notavailable הסבר על תיאור פעולות במערכת Spark Ordernet ברוקרים ופלטפורמות מסחר 4
N כמות פעולות מומלצת שוק ההון 13
1337justme מגן מס - פעולות באותו יום שוק ההון 4
shlomi171 IB- הפקת דו"חות על פעולות עבר שוק ההון 2
C האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח? שוק ההון 13
unrealx הברוקר הישראלי המשתלם ביותר ל 1-3 פעולות בחודש? שוק ההון 1
R סדר פעולות ברכישת דירה נדל"ן 17
ב חוסר בידע מעשי על ביצוע פעולות בשוק ההון צרכנות פיננסית 6
H ביצוע 2 פעולות מסחר בו זמנית שוק ההון 3
א עמלה על פעולות שוק ההון 2
K מתי יודעים על פעולות מוסדיים שוק ההון 15
M שינוי בעמלות פעולות בקרנות - אקסלנס שוק ההון 78
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2