2 תעודות מזהות - מספיק דרכון אמריקאי ודרכון ישראלי?
כן.
זה יכול להיות גם רשיון נהיגה (ישראלי או זר), תעודת זהות, לדעתי אפילו כרטיס אשראי יכול לשמש תעודה מזהה.
פחות או יותר כל תעודה שרשום עליה השם שלך. לא בטוח אם בכלל צריך תמונה על התעודה אפילו
ראיתי איזשהו אתר שטוען שיש בנקים שדורשים SSN ויש כאלו שלא. זה לא נכון, לא צריך בכלל?
יכול להיות שיש בנקים שדורשים SSN, לא בדקתי בכל הבנקים.
אני יודע בודאות שיש מספיק בנקים שלא דורשים SSN ואפילו לא ITIN.
IB יש רק על שם הבן זוג הלא אמריקאי
אפשר לפתוח לו גם חשבון בנק באותה הזדמנות.
ואולי לפתוח חשבון בנק משותף.
כתובת - יש לנו משפחה בארה"ב אבל לא נעים לנו לבקש מהם שנשים את הכתובת שלהם. במיוחד אם יש מכתבים שבאמת יוצאים.
אישית אני משתמש בכתובת של חברים.
כתובת של משפחה זאת אכן אופציה טובה. דוקא בגלל שיש באמת מכתבים שמגיעים (בעיקר כרטיסי אשראי חדשים וכאלה).
אני מבין שהפתרון הוא לתת כתובות של חברות שעושות משלוחים של חבילות מחו"ל, אבל יש דרך לבקש חשבון "ירוק" בו המכתבים נשלחים במייל ולא בדואר (לא רוצה לשלם על כל מכתב מסכן 20$ לחברת המשלוחים...)
יש חברות שמתעסקות ספציפית בקבלת מכתבים עבור אמריקאים שחיים בחו"ל. אלו לא חברות המשלוחים של חבילות (אם כי גם הן יכולות להיות אופציה, אבל פחות נוחה לדעתי).
בחברות הללו יש שרותי סריקה. ברמה שהם סורקים את המכתב מבחוץ ואתה יכול לבחור אם לסרוק את התוכן, לשלוח את התוכן או לזרוק את המכתב. לרובם גם יש שרותי סינון דואר זבל (בארה"ב יש המון דואר זבל פיסי).
אז שווה להוציא כרטיס ראשון כשאתם שם.
אפשר להתחיל מסקיורד, אפילו מאותו בנק שבו אתם פותחים את העו"ש.
בעבר היו כמה בנקים שהסכימו להוציא כרטיס אשראי בסיסי רגיל (כלומר לא סקיורד) גם לאנשים שאין להם הסטוריה, אבל אני לא בטוח אם זה עדיין עובד היום.
יש המלצה איפה להוציא מספר אמריקאי?
טלפון?
כמו שיעקב אמר - גוגל וייס. זה אומנם לא עובד עם כל הבנקים, אבל עובד עם חלק גדול מהם.
אם אתה ממש רוצה, אפשר לפתוח קו אמריקאי "אמיתי", אבל זה כבר יעלה כמה דולרים בחודש.
יש המלצה באיזה בנק לפתוח?
אם אין לך הוכחת כתובת (== מסמך רשמי עם השם שלך והכתובת האמריקאית שלך כתובים עליו) אז מהנסיון שלי BOFA הכי נוחים.
רוב הבנקים יבקשו הוכחת כתובת. גם חלק מהסניפים של BOFA. אבל יש מספיק סניפים של BOFA שלא יבקשו, ויש מספיק סניפים של BOFA בכל עיר, ככה שזה כנראה הפתרון הכי קל
יתנו גם לילדים (מתחת לגיל 18 לפתוח חשבון בנק)?
שאלה טובה. האמת שאין לי מושג.
לגבי ה play - לא עדיף פשוט לפתוח חשבון גוגל חדש?
בהינתן שניתן לשים אותם על אותו טלפון זה אכן פתרון אלגנטי שלא חשבתי עליו בזמנו
האמת שאני עשיתי הפוך - החשבון העיקרי שלי מוגדר אמריקאי (נוח גם בשביל להוריד את כל אפליקציות הבנקים וכו'), ואח"כ כשחזרתי לארץ פתחתי חשבון נוסף שמוגדר כישראלי (כדי שאוכל להתקין דרכו את כל האפליקציות שזמינות רק בישראל).
וכן, אין בעיה לשים כמה חשבונות גוגל על אותו טלפון.