• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פספסתי הזדמנות גדולה, לא יודע איך אני ממשיך הלאה

• פותח הנושא פותח הנושא Eviatar
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eviatar

משתמש סולידי
דירוג
16
לפני 6 שנים בערך השקעתי ממש ממש קצת בביטקוין כי לא היה לי אומץ להשקיע עוד בגלל שזה נחשב סיכון גבוה מאוד
ואז אני מגלה שזה כבר הגיע ל+30 אלף דולר רק לפני שבוע הבנתי שממש פספסתי הזדמנות גדולה שהייתה יכולה לסדר אותי לכל החיים
ומאז זה יושב לי על הראש עד עכשיו.. איך אני ממשיך הלאה?

תתנחם בכך שאתה בחברה טובה של בערך 99.99999% מאוכלוסיית העולם...
כולנו פה, כולל כל החכמים שחושבים שביטקוין זה פיקציה ובדיחה וכולל את הגאונים שכן השקיעו בביטקוין, מתבאסים שלא השקענו בזה כסף (או יותר כסף).
נו, מילא, C'est la vie.

יכולת גם לשים את כל חסכונות חייך אצל ענבל אור או כל אחד מהסקאמים האחרים בישראל.
יכולת להחנק מענב ולמות.
יכולת להוולד בשוויץ בתור בלונדינית.
אם היית יכול לשנות את העבר או לדעת את העתיד, ההשקעה שעשית או לא עשית בביטקוין לפני 6 שנים זה הדבר האחרון שהיה אכפת לך ממנו.

images

לפני 6 שנים בערך השקעתי ממש ממש קצת בביטקוין כי לא היה לי אומץ להשקיע עוד בגלל שזה נחשב סיכון גבוה מאוד
ואז אני מגלה שזה כבר הגיע ל+30 אלף דולר רק לפני שבוע הבנתי שממש פספסתי הזדמנות גדולה שהייתה יכולה לסדר אותי לכל החיים
לכל אחד יש את הטסלה אן המגרש לפני הפשרה שהוא פספס.
אם אתה משקיע, פעלת נכון ומכרת נכס שלא תואם את העדפת הסיכון שלך (וממילא היית מוכר הרבה לפני 30k כי היה נראה לך מסוכן מאד להמשיך להחזיק בנכס).
אם אתה מהמר, אז עוד יהיו הרבה כרטיסי לוטו ומספרים ברולטה שכמעט יעשו אותך עשיר. זו דרך לא טובה לבחון דברים.
אגב, אם היית קונה ביטקוין 5 שנים קודם ומחזיק עד היום, כנראה היית אחד מעשירי ישראל.

אגב, אם היית קונה ביטקוין 5 שנים קודם ומחזיק עד היום, כנראה היית אחד מעשירי ישראל.
100 דולר ביטקוין כשהוא היה 2 דולר, שזה שקול אז לתת 100 במתנה לזר באינטרנט כי אתה חושב שזה הופך אותך למגניב, היה שווה היום 1.5 מיליון דולר לפני מס. סכום נחמד, רחוק מאד מאחד מעשירי ישראל.
וממילא היית מוכר הרבה לפני 30k
זה הפער הכי גדול שלא מבינים אנשים שמשקיעים בשיטת ״אילו רק הייתי״. הוא היה מוכר ועוד איך מוכר.
את הביטקוין הראשון שלי קניתי ב-1000 דולר עגול בשיא הבועה של 2013 מחבר שקנה ב-100-200 והיה מבסוט שהוא מוכר לי את זה ומממן את הטיול שלו לחול עם זה.
את הביטקוין האחרון מכרתי ב-33 אד (ואז הסתכלתי מהצד איך זה עולה נון סטופ כל הדרך ל-60+). מה זה אומר עליו? מה זה אומר עלי כשהביט יגיע ל-100 אד, 500 אד, 1 מד?
ביטקוין זה רכבת הרים והמחיר שאתה משלם זה המחיר של הכרטיס כניסה לרכבת.
השקעות זה פסיכולוגיה, מי שאוכל את עצמו שלא קנה והתעשר, לא היה מחזיק מעמד להחזיק נכס שעולה ויורד כמו רכבת הרים, בין אם זה ביטקוין או טסלה או אמזון.

100 דולר ביטקוין כשהוא היה 2 דולר
אז 6 שנים.
תיאורטית, יש אנשים שהרוויחו פי מליון. 1000 דולר הפכו למיליארד.
בפועל, כנראה אין אף אחד כזה בדיוק מהסיבה שכתבת. מהבחינה הזו הלוטו עדיף - אין הזדמנות לממש לפני שאתה מתעשר.

1626127903501.png

ורק שאלה, מאיפה הביטחון שלא היית מוכר הרבה לפני 30k? או שהביטקוין לא היה נגנב לך? או שלא היית מאבד את המפתח הפרטי? או שמס הכנסה לא היה קורע אותך וגורם לך להתחרט שהתקרבת לזה בכלל? או שלא היית מתפתה להמר ולקנות אלטים ולהפסיד את הביטקוין שלך?

אתה רוצה שנתחיל עם סיפורי טרגדיות של ביטקוינרים? כי זה לא יגמרD:

בקיצור, Overthinking is a bitch.

תיאורטית, יש אנשים שהרוויחו פי מליון. 1000 דולר הפכו למיליארד.
בפועל, כנראה אין אף אחד כזה בדיוק מהסיבה שכתבת.
לא בדיוק אף אחד, גם בארץ יש כמה ישראלים שעשו סכומים דמיוניים מביטקוין.
אבל זה בהחלט לא כמו שזה נראה, יש גרפים ויש את המציאות.

חפש את אחד הפוסטים האחרונים בבלוג-ניהול חרטות.
נכון זה לא כיף, אבל זה לא סוף העולם. יש עוד המון הזדמנויות אחרות (לאו דווקא ביטקוין) לעשות כסף.
תשלים עם זה ותמשיך הלאה. יותר חכם יהיה להשקיע מחשבה איך אתה עושה כסף בדרכים אחרות.
בנוסף, יש בעיות עם משיכת ביטקוין לבנק. כשתרצה למשוך, הבנק לא יסכים לקבל את הכסף ויערים המון קשיים ומס הכנסה ירצו את החלק שלהם.
היה כאן לא מזמן שרשור על מישהוא שלא מצליח להכניס כסף -שהרוויח מביטקוין- לבנק.

אני מסרב להתמכר לחרטות על החלטות שנלקחו בצורה הגיונית ושקולה לאור המידע שהיה קיים ונגיש לי בעת ביצוע ההחלטה.

דווקא שאני לוקח החלטה וסיכון, משיקולים שברור לי שהם לא טובים ובסופו של יום הסיכון משתלם ואני מרוויח, אני לא ממש חש שביעות רצון, אלא יותר חרטה על ההחלטה הלא טובה וניסיון לקבל החלטה לא לקחת סיכונים כאלה יותר.

בתחילת 2011 עבדתי ברוטשילד בתא והייתי עובר הרבה ליד שגרירות ביטקוין בת״א. ביטקוין היה אז שווה 1$. אמנם אז חסכנו בצורה די אגרסיבית, אבל בקלות יכולתי לקנות 100 ביטקויין בתור גחמה. אני עדיין חושב שההחלטה לא לקנות , הייתה הגיונית ולא החמצה.

לי יש למשל, שק של חרטות והחמצות לגבי החלטות גרועות מאד שפגעו קשה ובאופן בלתי הפיך בבריאות שלי וכפועל יוצא מכך בבת הזוג שלי , אבל על הביטקויין לא (וחשתי כך גם שאיבדתי את כושר העבודה שלי והעתיד הכלכלי שלנו היה לוטה בערפל ובדיוק באותו זמן היה פיק מטורף של הביטקויין שהגיע 20,000$).

אני לא יודעת אם זה מנחם אותך, אבל כיוון שהתחום קרוב לנושאי המחקר שלי, הקריפטו מוכר לי עוד מההתחלה של ההתחלה. עוד ב2010 דיברנו על להשקיע 100$ כל אחד בביטים בשביל הקטע אבל התעצלנו. באמת שקשה לתפוס בעצם כמה עושר היה יכול לצאת מה100$ המסכנים האלה, ואני אשקר שלא צובט לי טיפה בלב כשאני מדברת עם קולגות שכן השקיעו והפכו מליונרים. מצד שני זה באמת רק כסף, וכסף סה"כ יש לנו מספיק לכל צורכינו גם אם מותרות כמו מושב ליד ג'ף בזוס בטיסה לחלל ישארו מחוץ להישג ידינו.

מבחינת ההגיון הפנימי שלי השקעה בקריפטו אף פעם לא נתפסה הגיונית עבורי, וסה"כ מדיניות ההשקעה של להכניס כסף רק לדברים שאני מבינה אותם שירתה אותנו נאמנה. אין לי באמת חרטות על זה שלא התחלנו לשים כסף בצורה לא רציונלית על ביטים ונהיינו עשירים. ולך תדע אם לא היינו משקיעים ב mt.GOX או חוטפים וירוס או משהו דומה שהיה גורם לנו לעוגמת נפש ברמה שקשה לתאר. בסוף באמת שאי אפשר לדעת מה היה קורה אילו וזה גם לא משנה.

בוא ואגלה לך סוד, כל יום נולדות הזדמנויות חדשות כאלו של פי X על הכסף. עכשיו, לך תמצא אותם

והיום?
אתה משקיע באפיקים חסרי ערך שיש עליהם כתבות שהם בכלל הונאה?

בוא ואגלה לך סוד, כל יום נולדות הזדמנויות חדשות כאלו של פי X על הכסף. עכשיו, לך תמצא אותם
הזדמנויות של להתעשר מהשקעת סכומים קטנים ? זה נדיר מאוד.
אילו הזדמנויות כאלו יש בכל יום ? נגיד בראייה אחורה ?

איך אני ממשיך הלאה?
סיפור דומה אצלי.
הרווחתי סכום נחמד, לא משנה חיים.. יותר כמו משדרג חופשה.

מה המסקנה שלי?
1. לא לפחד להשקיע סכומים קטנים מידי פעם
2. להמשיך להיות חרוץ, לעבוד קשה ולהרוויח כסף
3. לא לשכוח להנות מהכסף שכן הרווחת
4. העיקר הבריאות

הזדמנויות של להתעשר מהשקעת סכומים קטנים ? זה נדיר מאוד.
אילו הזדמנויות כאלו יש בכל יום ? נגיד בראייה אחורה ?
אופציה זולות על כל דבר כמעט.
פסיכולוגית עדיף על ביטקוין כי יש תאריך תפוגה ולא צריך לשמור ססמאות. קנה, החזק ובדוק בתאריך הפקיעה אם נכנס הון לחשבון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ר העברה מקרן פנסיה וביטוח מנהלים לקופ"ג IRA - מה (אולי) פספסתי? צרכנות פיננסית 5
עכברת רגע לפני פרישה מוקדמת – תבדקו אם פספסתי משהו? פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 31
flower תרחיש 61: ממשלה חד-מפלגתית – הזדמנות להציל את ישראל? פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 32
ש הזדמנות להשקעה בנדלן מניב - אני מוכר יזמות והגדלת הכנסות 9
S מחפש הזדמנות נדלן עד 1 מש"ח. נדל"ן 0
ד האם אתם רואים בנפילה של הביטקוין בשבוע האחרון הזדמנות קנייה ? פוסטים מאיכות נמוכה 5
י בית עם 5 יחידות דיור, האם זה כאב ראש או שדווקא הזדמנות? נדל"ן 33
ה השקעה בישראל - הזדמנות? שוק ההון 5
ה הזדמנות השקעה באגח - סקירה פנימית והתייעצות שוק ההון 0
H התלבטות לגבי הזדמנות שנפתחה בפני. נדל"ן 67
א הוצאות קבועות הזדמנות לחיסכון? צרכנות פיננסית 2
M איך לנצל הזדמנות נדל"ן בתור מתווך נדל"ן 12
Y מלון בספרד - הזדמנות? נדל"ן 9
T הזדמנות או שטות? נדל"ן 29
Yos השקעה בקרנות פיננסים - הזדמנות? שוק ההון 17
Mr. Bigglesworth ניצול הזדמנות מס עם הירידות האחרונות מיסים 25
A תוכנית המאה - הזדמנות או סיכון מיותר? נדל"ן 34
A campione d'italia - הזדמנות? נדל"ן 27
TunaGolem הזדמנות אחרונה למימוש הפסדים שוק ההון 47
ETL ירידה דרמטית בשער בליש"ט - הזדמנות לקניה במחירי רצפה? שוק ההון 3
א משכנתא גדולה מדי? נדל"ן 2
ג לקראת משכנתה גדולה ל -25-30 שנה נדל"ן 2
U קנייה גדולה של מניות, בזמן הזה, מחפש חיזוקים מנטליים שוק ההון 15
A התעייצות לגבי שימוש חכם ביתרת מט"ח גדולה להשקעה (חשבון ממוסה) שוק ההון 8
littleSeal מעבר מעוסק זעיר לחברה גדולה יזמות והגדלת הכנסות 0
painblanc נזילה גדולה מהשכן בדירה של בני נדל"ן 8
P ירושה גדולה והמון בלאגן שוק ההון 10
R מכירה גדולה משיקולי דמי ניהול - מה כדאי לדעת? שוק ההון 4
א לקחת משכנתא יותר גדולה כדי לחסוך לנכס נוסף נדל"ן 5
B קניית מט"ח בכמות גדולה צרכנות פיננסית 11
GeraltOfHaifa חוב למס הכנסה - האם אפשרי לקבל הלוואה גדולה ללא פקדונות? צרכנות פיננסית 21
E סקר: דירה ענקית 6 חדרים VS ארבע חדרים עם גינה גדולה נדל"ן 9
L למה לא? הפרשה גדולה מוקדמת לפנסיה אוף טופיק 12
מ משכנתא גדולה או פתיחת חסכונות? נדל"ן 14
unrealx עסקת נדל"ן גדולה וראשונה: התלבטויות נדל"ן 19
מ דמי ניהול קופת גמל IRA גדולה צרכנות פיננסית 10
ש ניוד פנסיה מקרן גדולה לקרן ברירת מחדל צרכנות פיננסית 3
Summers חשיפה גדולה מדי של S&p500 לחברות הגדולות שוק ההון 13
ע כמות מזומן גדולה בקרן השתלמות מחקה סנופי ושאלה של מתחילים שוק ההון 10
Yos איפה לקנות חומץ סינטטי 5% שקוף בכמות גדולה? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 35
ע מכירת כמות גדולה של מניות צרכנות פיננסית 6
O סיכון בפקודת מרקט בהמרת מט"ח גדולה שוק ההון 11
yossik רשת שיווק גדולה תמכור החל משישה סוגי פירות וירקות באריזות בלבד במקום בתפזורת מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 34
C סטארטאפ לעומת חברה גדולה אוף טופיק 34
Gentlemen יתרת מזומן גדולה בעו"ש שוק ההון 16
N ההחמצה הכי גדולה שלכם שוק ההון 32
Mamaof מרווח שער בהמרת דולר - הטבה להמרה גדולה חד פעמית שוק ההון 8
amikal יצירת "קופת כסף זמינה" לצורך השקעה אגרסיבית יותר למטרות תשואה גדולה יותר שוק ההון 44
ב העברה גדולה לחשבוני בחו"ל באופן החלק ביותר צרכנות פיננסית 2
S האם החזקת כמות גדולה של אג"ח קונצרני יכולה ליצור חשיפת יתר לשוק הישראלי? שוק ההון 12

נושאים דומים

Back
למעלה