• חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פנסיה, קה"ש ושאלות שבניהם

9982yoni

משתמש רשום
דירוג
0
אהלן סולידים וסולידיות. למרות שאני הרבה זמן קורא ולומד, עדיין יש כמה דברים שאני לא מצליח להבין ואולי אתם תוכלו לעזור לי.מתנצל מראש אם זה נושאים שכבר דיברו עליהם, אם כן אשמח לקישור לשרשור ואמחק את הפוסט. לפני שאתחיל אגיד שלא מזמן השתחררתי מצהל ולכן אין לי קרנות עם סכומים משמעותיים בנתיים. עכשיו, אני קודם כל לא סגור על מה עדיף דמי ניהול נמוכים על צבירה או על הפקדה (אני נוטה לחשוב שעל הפקדה בגלל כל העניין של הריבית דריבית). שאלה שנייה היא האם בכלל צריך קרן פנסיה, ז"א האם אפשר להפריש לקה"ש בניהול עצמי במקום לקרן פנסיה?

עשיתי בזמנו סימולציה, שמשווה בין קרנות פנסיה שונות על פי דמי ניהול. ההבדל בין סך הצבירה אחרי 50 שנה בין הקרן שלי לקרן הכי זולה היה 4%, ובין הקרן שלי לקרן דמיונית בלי דמי ניהול היה 5%. אני לא כזה מתלהב מלהרוויח 4% ב50 שנה, לכן החלטתי שחבל על הזמן שלי ואשאר עם הקרן שלי (שגם יותר ותיקה וגדולה מהקרנות הזולות, ובכל אופן אני לא יודע איך לקחת בחשבון עלויות ביטוח, הוצאות ישירות וגרעון אקטוארי).
אף על פי כן, אם אתה משלם את המקסימום המותר בחוק, ההבדל בין הקרן הגרועה ביותר שמתיר החוק לקרן הטובה ביותר שישנה עולה ל20%, זה כבר נשמע משמעותי.

בטווח הארוך דמי הניהול על הצבירה יותר חשובים.

לגבי האם להפקיד בקרן השתלמות או קרן פנסיה - אתה שכיר או עצמאי? בתור שכיר לא ישאלו אותך, בתור עצמאי עדיף שעצמאי יענה.

אם יהיה ביקוש אעלה את הסימולציה מאוחר יותר, עלולים להיות בה באגים ומידע לא עדכני.

נ.ב. אני לא יועץ פנסיוני, ועל כן אני גם לא מייעץ, סתם אומר מה עשיתי עבור עצמי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L מעבר IRA בקה"ש בלבד או קה"ש + פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 47
Y ניוד קה"ש נזילה | קופת גמל מפעלית | התמקחות קרן פנסיה צרכנות פיננסית 2
S פנסיה מקיפה - ביטוח מינימלי על א.כ.ע ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S מעסיק משלם על ביטוח אובדן כושר עבודה - שאלה לגבי הפקדה לקרן פנסיה משלימה או קופת גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S האם יש הבדל מיסויי בין קופת גמל (לתגמולים) לקרן פנסיה בעת קבלת קצבת פנסיה? (לשכירים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S העברת כספי פיצויים לקופת גמל והמשך הפקדות תגמולים לקרן פנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S קרן פנסיה מקיפה - איך עובד מנגנון הבטחת התשואה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S האם יש כאן אנשים שמפקידים לקופת גמל ולא לקרן פנסיה משלימה? אם כן - אשמח לשמוע למה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 51
ס העברת צבירת פנסיה לקופת גמל IRA שוק ההון 31
S פנסיה/השתלמות - חשש מעודף משקל לשוק האמריקאי. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
A קרן פנסיה כללית עם כיסוי ביטוחי או תחליף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
Y ביטוח מנהלים מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ משיכת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
I הפעלת קרן פנסיה לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
י פנסיה או השתלמות - מסלול מחקה nasdaq 100 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
c881 הלוואה ב - 1% דמי ניהול מצד אחד. מצד שאני - העברת קופת גמל/ קרן פנסיה לניהול של גוף לא ידוע. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
G הכנה לפני פגישה עם סוכן פנסיה עבור קרוב משפחה צרכנות פיננסית 1
S ביטוח מנהלים מ-2012 מול פנסיה משלימה מול ק. גמל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
T מסלול פנסיה כתלות בגיל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
AbuNafha פנסיה מקיפה VS פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ב שורת המחץ בקרנות פנסיה/השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
deussex קופות גמל לאישה אחרי גיל פנסיה במקום העבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 22
P מחפש מחשבוני פנסיה להשוואת דמי ניהול ומסלולי תשואות, יש דבר כזה? פוסטים מאיכות נמוכה 1
T האם כדאי למשוך כספים מקרנות פנסיה/השתלמות מעבר לתקרה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
B האם להקים פנסיה באופן עצמי לפני תחילת עבודה כשכיר, למי שאין קופה פעילה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ב התלבטות ביטוח מנהלים מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
K קרן פנסיה ומסלול מחכה מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
fizban מחשבון פנסיה במנורה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M התיישנות על הוצאת כספי פנסיה של נפטר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
א העברת קרן פנסיה - איחוד צבירות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
J התלבטות בנוגע למשיכת כספי פנסיה בצורה חד פעמית לפורש לפנסיה עקב הכנסות אחרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
מ איזו קרן פנסיה מחקת סנופי בחרתם ולמה? (יש גם סיכום של תמונת המצב היום) פוסטים מאיכות נמוכה 5
deussex וותק קרן פנסיה משלימה - בעקבות העברת ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D קרן פנסיה מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Y בחירת קרן פנסיה ו"אנומליה" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U קרן פנסיה לא פעילה מצד מעביד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
O מחשבון IRA מול פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
A יש לי פנסיה מ-2 מקורות: פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א כספי פנסיה פוסטים מאיכות נמוכה 2
E ניוד פנסיה עם החרגה רפואית פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
לאץ' מבטחים - עמיתים קרנות פנסיה ותיקות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
E קרן פנסיה מול גמל IRA - הבדל תשואות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
A אני מקבל פנסיה מ-2 מקומות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ה משיכת כספים מקרן פנסיה כללית (משלימה) צרכנות פיננסית 12
ס פנסיה במסלול מחקה s&p פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
I האם קורס פנסיה מצויין מייתר את הצורך בתכנון פנסיוני+פרישה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ב העברת פנסיה משלימה לקופת גמל IRA ללא רכיב פיצויים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D התייעצות על דמי ניהול בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
A התייעצות לגבי פנסיה ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה