• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פנסיה על מדד S&P500

• פותח הנושא פותח הנושא Eyald123
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Eyald123

משתמש רשום
דירוג
2
מישהו פה במקרה יודע אם יש איזשהי חברה שנותנת 100% פנסיה על מדד?
אני רוצה להעביר את כל הפנסיה או המקסימום שאפשר למדד ועם מינימום דמי ניהול, יש דבר כזה? אשמח גם להמלצות:)

רוב לחברות לדעתי מאשרות את זה.
הפנסיה שלי ב"כלל" והיא על S&P.

אני יודע שאלטשולר ו-מור לא נותנים כרגע (אולי אני כבר לא מעודכן) אבל כולם אמורים להיות בדרך.

לא המלצה
נקודת המוצא לצורך השוואות יכולה להיות קרנות פנסיה ברירת מחדל: https://pensuni.com/?p=2607

נכון לעכשיו למיטב הבנתי כולן מציעות למשך 10 שנים דמי ניהול של 0.22% מהצבירה ו-1% מהפקדה.
גם למיטב וגם לאלטשולר יש מסלולים עבור סנופי, ולאלטשולר יש גם מסלול פאסיבי עם מדד ייחוס עולמי.

יכול להיות שאתה יכול בהתמקחות להשיג תנאים יותר טובים, אבל אין סיבה שתסכים לתנאים פחות טובים בקרן פנסיה.
בהצלחה.

כן, בפנסיה מקיפה 30% מהאחזקות מניבים תשואה חלומית מובטחת של 5.15% צמוד מדד.
כל עוד אתה מאמין למדינה שתעמוד בהתחייבות הזו...אבל אם מאמין , זו באמת השקעה מאד טובה.

לא המלצה
נקודת המוצא לצורך השוואות יכולה להיות קרנות פנסיה ברירת מחדל: https://pensuni.com/?p=2607

נכון לעכשיו למיטב הבנתי כולן מציעות למשך 10 שנים דמי ניהול של 0.22% מהצבירה ו-1% מהפקדה.
גם למיטב וגם לאלטשולר יש מסלולים עבור סנופי, ולאלטשולר יש גם מסלול פאסיבי עם מדד ייחוס עולמי.

יכול להיות שאתה יכול בהתמקחות להשיג תנאים יותר טובים, אבל אין סיבה שתסכים לתנאים פחות טובים בקרן פנסיה.
בהצלחה.

זה הצעות שעדיין תקפות? או לחילופין, ההצעה של 10 שנים דמי ניהול של 0.22% מהצבירה ו-1% מהפקדה?

אם הסוכן שעובד דרך מקום העבודה שלי הביא לי הצעה שאני לא מרוצה ממנה, אני יכול לפנות לחברות ולבקש את התנאים האלה, גם אם החיסכון הקיים שלי עדיין נמוך?

כל עוד אתה מאמין למדינה שתעמוד בהתחייבות הזו...אבל אם מאמין , זו באמת השקעה מאד טובה.
סכנה נוספת היא שיצליחו להעמיד בראש הלמס מינוי פוליטי שיוכל לעשות מניפולציות בחישוב המדד לפי האינטרס של שולחיו.

מישהו פה במקרה יודע אם יש איזשהי חברה שנותנת 100% פנסיה על מדד?
יש המון.
לדעתי כמעט לכל חברת פנסיה יש מסלול מדד במשלימה.
כלומר האם העקיבה היא 100% סנופי וכך מובטח שיהיה תמיד.
רק במשלימה.
במקיפה חובה 30% "הבטחת תשואה"/אג"ח מיועדות.

סכנה נוספת היא שיצליחו להעמיד בראש הלמס מינוי פוליטי שיוכל לעשות מניפולציות בחישוב המדד לפי האינטרס של שולחיו.
אם הליכוד ממשיכים להוביל את המדינה יש לנו צרות גדולות יותר מ 30% אג"ח מיועדות...

גם כיום אני מטיל ספק בנכונות המדד שמפורסם.

הרשה לי לחלוק על זה, עבור חוסכים צעירים. בטווחי הזמן הרלוונטיים להם (30-50 שנה) מדובר בתשואה נחותה לעומת מדד מניות מפוזר. אפילו התנודתיות של מדדים כאלו מאוד נמוכה בטווחי זמן שכאלו, כך שאין למיועדות תרומה אם הן מופעלות הן רק פוגעות בתשואה.

ובגלל זה הגדירו שחוסכים צעירים יהיו עם פחות משליש "תשואה מובטחת" ועם ההתקדמות במודל הסיצליאני הם יגיעו לשליש.

הרשה לי לחלוק על זה, עבור חוסכים צעירים. בטווחי הזמן הרלוונטיים להם (30-50 שנה) מדובר בתשואה נחותה לעומת מדד מניות מפוזר. אפילו התנודתיות של מדדים כאלו מאוד נמוכה בטווחי זמן שכאלו, כך שאין למיועדות תרומה אם הן מופעלות הן רק פוגעות בתשואה.
נדיר מאד שהמח"מ של ההשקעה בפנסיה יהיה כל כך ארוך. אצל הרוב המכריע של האנשים הוא יהיה יותר באזור של 15-20 שנה ואולי אפילו פחות (תלוי בהפקדות בפועל וגם אם ובכמה רוצים להפחית סיכון לקראת פרישה).
אם מתחשבים בסיכון הכולל בתיק, כולל ההשקעות מחוץ לקרן הפנסיה, אז המיועדות הן בוננזה אמיתית.
אגב, הנתון של תשואת הסנופי לטווח ארוך, הוא דולרי. לא מצאתי את הנתון בהתחשב בערכים שקליים (תשואה ואינפלציה).

נדיר מאד שהמח"מ של ההשקעה בפנסיה יהיה כל כך ארוך. אצל הרוב המכריע של האנשים הוא יהיה יותר באזור של 15-20 שנה ואולי אפילו פחות (תלוי בהפקדות בפועל וגם אם ובכמה רוצים להפחית סיכון לקראת פרישה).
יש לך הוכחה? זה מנוגד לשכל הישר.
אגב, הנתון של תשואת הסנופי לטווח ארוך, הוא דולרי. לא מצאתי את הנתון בהתחשב בערכים שקליים (תשואה ואינפלציה).
דווקא ההצמדה לאינפלציה ולשער חליפין של כל העולם ( מדד מניות רחב מגוון עם דמי ניהול אפסיים) מקטינה את התנודתיות בלי לפגוע בתשואות הממוצעות על פני זמן ארוך.

זה מנוגד לשכל הישר.
אם משקיעים במשך 40 שנה מדי חודש, אז המחמ הוא כ 20 שנה ויש להוסיף ולהתחשב בעליית שכר עם הגיל והורדת סיכון לקראת סוף התקופה. למה זה מנוגד לשכל הישר?

דווקא ההצמדה לאינפלציה ולשער חליפין של כל העולם
לא טענתי אחרת, אלא שאם טוענים שהתשואה של המיועדות לא אטרקטיבית כדאי לבדוק את הנתון, בפרט לאור העובדה שהתשואה הדולרית גבוהה לא מאד רחוקה.

נערך לאחרונה ב:
אם משקיעים במשך 40 שנה מדי חודש, אז המחמ הוא כ 20 שנה ויש להוסיף ולהתחשב בעליית שכר עם הגיל והורדת סיכון לקראת סוף התקופה. למה זה מנוגד לשכל הישר?
עבור חוסכים צעירים המח"מ הוא 30 שנה ומעלה. אני לא מדבר על בני 40-50. דרך אגב בגלל אפקט הריבית דריבית כספים שנכנסים בגיל צעיר מהווים את רוב הקרן בזמן הקובע לפנסיה, כך שהאפקט הוא חזק.
לאדם מתחת לגיל 40 שייצא לפנסיה בגיל ,67 או כנראה יותר מאוחר בגלל העליה בתוחלת החיים, היסטורית לפחות היה כדאי להשקיע במדד מניות רחב ולא באג"ח מיועדות, כנראה בכל חלון זמן, אפילו בהתחשב בסטיות התקן.

אפשר דוגמה?
לאדם בן 30 יש 37 שנה עד הפנסיה, לפחות. (עד שהוא יגיע לגיל 67 גיל הפרישה יעלה ככל הנראה.) התשואה מהכסף שהוא יפקיד בעשור הקרוב יהווה מרכיב לא פרופורציונלי בקרן בזמן הקובע, בגלל אפקט הריבית דריבית. היסטורית לחוסך הנ"ל היה עדיף להשקיע במדד מניות רחב וזול, זה כמובן תלוי אופי, אבל מתמטית זה נכון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B פנסיה למסלול מחקה מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 50
B קרן פנסיה מחקה מדד S&P500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
P פנסיה - מתלבט האם לעבור ממסלול מחקה מדד מניות פאסיבי למסלול מחקה - S&P500. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
maverick פנסיה - האם זה לא מסוכן מדי להשקיע במסלול מחקה מדד s&p500? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 79
H קרן פנסיה הפניקס מסלול מחקה מדד s&p500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 162
מ קרן פנסיה מקיפה מחקה מדד Sַ&P500 - בשורה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 680
S האם מסלול "הפניקס פנסיה מקיפה עוקב מדד S&P 500" מושפע משער הדולר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
B דיבידנדים במחקי מדד בק.פנסיה והשתלמות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
B תשואות של מסלול פנסיה לפי חודש (מחקה מדד s&p 500) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
J פנסיה - מחקה מדד- למה בעצם ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
J מספר שאלות לגבי פנסיה, דמי צבירה, ומחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
C פנסיה + קה"ש עוקבות מדד? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 19
K קרן פנסיה ומסלול מחכה מדד SP500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D קרן פנסיה מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S עוקב מדד S&P בהראל פנסיה פוסטים מאיכות נמוכה 6
R פנסיה מנייתית מחקה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
M הבדל בין חברות לניהול פנסיה במסלול מחכה מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
R החלפת מסלול פנסיה לעוקב מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
tomer111 מסלול עוקב מדד מניות עולמי פאסיבי קרן פנסיה מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 23
B פנסיה גמל להשקעה עוקב מדד בשקלים ודמי ניהול שוק ההון 0
T פנסיה וקרנה"ש מחקות מדד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
S קרן פנסיה מחקה מדד S&P 500 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
D פנסיה בהפניקס מחקה מדד מניות עולמי או מחקה סנופי ממונף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
ה מדד מחקה מדד 500 S&P עבור פנסיה - מה מומלץ? צרכנות פיננסית 18
שמנת חמוצה בנוגע לקרן פנסיה מחקה מדד של הלמן אלדובי צרכנות פיננסית 3
J האם פנסיה עוקב מדד s & p 500 של הלמן אלדובי עדיף על מסלול מנייתי של הראל? צרכנות פיננסית 10
ramiv השוואת קרנות פנסיה - הפניקס מחקה מדד חו"ל - הראל מניות צרכנות פיננסית 2
1 הלמן אלדובי | פנסיה מקיפה מחקה מדד צרכנות פיננסית 11
M נעשה פה ריכוז/השוואה של קרנות פנסיה עם מסלולים מחקי מדד ברוח הסולידית? צרכנות פיננסית 190
מ פנסיה - מיועדות + מדד עולמי צרכנות פיננסית 6
ג האם ניתן להעביר קרן פנסיה לקופת גמל מחקה מדד? וכדאי? צרכנות פיננסית 17
I העברת קרן פנסיה שוק ההון 1
G שאלות על פנסיה - איחוד קופות/מעבר קרן, עיתוי משיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
מ קצבת שאירים מקרן פנסיה מיסים 4
O פנסיה,קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
S איך להגדיל/לעבות פנסיה ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
א דמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
algo.il פנסיה דרך IRA שווה את פערי עלות הביטוח בקרן פנסיה מנוהלת להפקדות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
algo.il התנהלות נכונה עם קרן פנסיה עבור בן 39 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
B הפקדה עצמאית לקרן פנסיה - האם מייצרת כיסוי ביטוחי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
O קרן פנסיה נבחרת / ברירת מחדל של מיטב דש - העלו לי דמי ניהול ללא ידיעתי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
H רווק שמשנה סטטוס בקרן פנסיה: משמעות למצב רפואי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D שאלה לגבי תמהיל מסלולים בקרנות פנסיה והשתלמות הפניקס פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z קרן פנסיה בהראל עם איזון אקטוארי שלילי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
D כמה שאלות שנוגעות לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ח השוואת דמי ניהול פנסיה - האם אני או אתם משלמים יותר מדי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 29
ש השלמת פיצויים בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
ביולוג ירושלמי קצבת פרישה (פנסיה) גבוהה מדי? יש דבר כזה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 78
ש תמהיל פנסיה והשתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 28
G קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3

נושאים דומים

Back
למעלה