אז תצבור אותו... למה אתה מחכה?
שמהפייסכלוב תבוא הישועה?
אתה מבזבז שם גם ככה יותר מדי זמן. תפסיק.
הגיע הזמן, אתה כבר בן 25.
יש פה חברים בפורום שכבר בגיל 12 עבדו בהייטק במשרה של מתכנת פיתוח היי-טק-לואו-טק BA MA CA בכיר, שותפים במשרד עו"ד גדול ואחראי משמרת בפאב של מוטי בשדרות כולל תפקיד בכיר במשמרות זה"ב, והם עשו משכורת פי 2.4 ממך, כולל אופציות וכולל RSUs וכולל קלפים של חבורת הזבל, וגם אחזו בתיק השקעות של 3 מליון רובל ו- 4 בתים בציריך, קראוון ברישפון וקורקינט חשמלי במסוף 2000.
סימן גרוע מאוד ה"כלשהוא" הזה... אתה אפילו לא יודע באיזה מסלול אתה בנאדם.
נהדר.
(והכי גרוע - שגם כשכתבת את התגובה/שאלה הזו, לא טרחת לבדוק לפני ולטרוח לציין בפני החברים שמהם אתה מבקש עצה, כי לא באמת אכפת לך מהתשובה וכי לא באמת היה אכפת לך לעשות בעבור עצמך את המינימום מאמץ, כי לא חשוב להיות מפורט,
העיקר להגיב, לשאול, לקבל עצה שלאו דווקא תבין מה אומרת לגבי המשך החיים שלך והעתיד שלך).
ככה זה בהיי-טק (לא פעם ראשונה שאני נתקל בזה), וכמובן גם בכלל.
או שככה זה בכלל וככה זה גם בהיי-טק.
אדם שמרוויח
22K - אגב, הלוואי עליי, משכורת נ-ה-ד-ר-ת בגיל הזה, פאק בכל גיל (!), שיכולה להביא אותך בגיל 30-81 תלוי בך, לכמעט עצמאות כלכלית מטורפת, אם לא 2 בתים בפתח תקווה וסוזוקי ג'אסטי בחנייה) -
לא יודע אפילו באיזה מסלול הוא בקרן הפנסיה 
איך הגעת להרוויח כזו משכורת?
אני כבר 20 שנה כמעט ממש משתדל וכל מה שמצליח לי זה בקושי פעמיים מינימום לא כולל נסיעות, שעות נוספות, תן ביס, דמי חניה, דמי אחזקה, דמי נעילה, דמי עמלה, דמי שירות ודמי מור.
עם 22K בגיל 25 אתה יודע איפה הייתי היום?..
שותה פרילי תות מוגז באיזה חוף בנהריה, מנשנש ביסלי זעתר וצוחק על העולם ועל הגעתון שכל חורף מראה לרשות הביוב העירונית מאיפה משתין ה- GOD.
העיקר להרוויח מספיק כסף כדי שבכלל שלא להתעניין בו בכדי לדעת לשמור אותו בכיס שלך?
מעגל עכברים קלאסי.
כן. יכול להיות משתלם.
לא. לא יכול להיות משתלם.
עשה טובה?...
וזה באמת נאמר ברוח טובה גם אם קצת מסתלבטת (תסלח לי, בדיוק נפרדו ממני אתמול לפני יומיים), אבל רק מתוך נסיון לעזור לך שאם לא אז לא הייתי יושב וטורח לכתוב לך את התגובה בכלל ומדפדף הלאה וגם לערוך אותה ולנסח אותה - שב וקרא בבלוג, תחפור במשך חודש-חודשיים או 7 שנים, ותגיע למסקנות.
אל תעשה כלום לפני שאתה לפחות מבין בכלום הזה.
וממש לא קשה להבין ברמה הזו.
אה... ותשחרר מהפסייכלוב. זה מזיק לתת-מודע וצוקרברגר מגיע בחלומות.