אימי בת 53 וכרגע נמצאת במסלול ״כללי״ של קרן הפנסיה, אומנם יש לה עוד זמן עד הפנסיה אך היא גם לא בת 20.. האם לפי דעתכם זה נכון להעביר אותה למסלול אחר? (כגון עוקב S&P500) או ש״הרכבת עזבה את התחנה״ וזה כבר מאוחר מדי לזה?
היא בת 53 (עובדה), והיא תפרוש בגיל 62-64 (נתון שהוא לא עובדה).
נניח שהיא פורשת בגיל 64, כלומר שאם נעגל אז יש לה 10 שנים להיות בשוק ההון.
האם 10 שנים הם מספיק זמן בשוק ההון ונחשבים כהשקעה לטווח ארוך?
בהחלט (לדעתי).
אבל, מה יקרה אם בעוד 5 שנים מהיום היא תשכח מהמסלול הזה, אתה תשכח מהמסלול הזה ושוק ההון יקרוס ב- 40% והפנסיה שלה תיחתך ב- 40%?
קריסה של 40% בשוק ההון היא די נדירה, ועדיין...
לא נשכח ש- 30% מקרן הפנסיה המקיפה שלה מוגנים
במנגנון של הבטחת תשואה, אז דנים פה בעצם על 70% מקרן הפנסיה שלה.
לגבי אותם 70% מקרן הפנסיה המקיפה שלה - אני לא ממליצן, אבל
אני לא בטוח שהייתי עושה כזה לעצמי, כלומר בגיל 53 נכנס ל- 100% חשיפה מלאה למניות (לא משנה המדד שאליו מצמידים את קרן הפנסיה) על 70% מהכסף.
נהוג לומר (לא אני אמרתי, המדינה החליטה) שהחל מגיל 50 מורידים חשיפה לשוק ההון, בין גיל 50-60 חשופים מעט, ובגיל 60 והלאה חשופים כמה שפחות...
השאלה שנשאלת פה, ונשאלה כבר באינסוף שירשורים אחרים היא
מתי נכון להוריד חשיפה לשוק ההון ולא להעלות אותה.
פה כדאי לכם להתחשב בשאר הנכסים של אימך - בעלות על דירה למגורים, בעלות על דירה להשקעה, צאצאים מחושבים כלכלית (אתם, הילדים שלה) שיוכלו לתמוך בה בזקנתה או שלא, פיקדונות בבנק, קצבה של הבעל אם ישנה וכו' וכו'.
אם היא תהיה תלויה בקצבה מקרן הפנסיה בצורה "לוחצת" או שלא כל כך.
זה רק אתה תוכל לענות.
ואולי גם שווה שלא לחסוך את הכסף (!), כי טעויות או החלטות לא מושכלות פה יכולות לעלות
עשרות אלפי ש"חים (או מאות אלפי ש"חים רחמנא לזעפרן) לעומת ייעוץ מקצועי, מקיף ורציני שיעלה כמה אלפי ש"חים...
ראוי לשקול לקחת ייעוץ פנסיוני רציני ומקצועי שיענה על השאלות האלו במסודר במקום לקרוא תגובות של אהבל כמוני עם כריזמה של חילזון מוכה הרפס.