• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

פנסיה בכפיה| חוות דעת על המסלול החדש פאסיבי

• פותח הנושא פותח הנושא splrTual
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

splrTual

משתמש רשום
דירוג
9
היי,
בזכות הסולידית החלטתי לקחת על עצמי את הענין ולעשות סדר בפנסיה.

כבחור צעיר בתחילת דרכו(24) החלטתי שעדיף מסלול מנייתי, ומקום העבודה בו אני עוסק מחויב למכשיר פנסיוני ביטוחי,

מסתבר שקיים דבר כזה...אז קופת גמל לא באה בחשבון כרגע.

מהחיפוש שעשיתי בפנסיה נט - ראיתי שבשנה האחרונה יצאו 2 קרנות פנסיה בלבד המחכות מדדים!.

הלא הן 2 קרנות של הפניקס אשר מתחייבות להשקיע מינימום של 75% בפלח המנייתי. אחת 70% בישראל, והשניה 70% במדדים של חול.
עמלות 2% מההפקדה + 0.25% שנתי מהצבירה.

לאחר שיחה ארוכה עם נציג המכירות של הפניקס ,בה הוא התחייב לי שאכן הכספים מושקעים במדדים,

ההתלבטות שלי נותרה בין קרן חדשה וקטנה (4 מליון בקופה) במסלול מנייתי פסיבי על מדד חו"ל לבין קרן פנסיה אקטיבית וותיקה.

אשמח לחוות דעתכם בנושא.
למיטב הבנתי, החסרון העקרי של קרן פנסיה זו היא היעדר "וותק ביצועים" מבחינת השוואה למדדי השוק בעולם(האם היא באמת מחכה את המדדים בצורה טובה) + קופה קטנה (בהמשך לפוסט הקודם של הסולידית זו יכולה להיות מכה מתחת לחגורה) + היא מאד לא פופולרית כרגע....

תודה לעונים :)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
כבחור צעיר בתחילת דרכו(24) החלטתי שעדיף מסלול מנייתי, ומקום העבודה בו אני עוסק מחויב למכשיר פנסיוני ביטוחי,

מסתבר שקיים דבר כזה...אז קופת גמל לא באה בחשבון כרגע.
זה פשוט לא נכון. המעסיק מחויב לאפשר לך לחסוך בכל כלי פנסיוני שתרצה. אתה יכול לפנות ישירות לקופות הגמל ולבקש מהם לנייד את הקופה ובכך לעקוף את הנציג של המעסיק. ייתכן ולא יראו זאת בעין יפה אך זו זכותך.

עם זאת, תשקול את כל ההשלכות של מעבר כזה במיוחד מה שנוגע לביטוחים שתצטרך לרכוש בעצמך. יש גם כאלו שיגידו שאתה פראייר שאתה מוותר על 30% אגח מיועדות, אבל אני לא.

מנייתי פסיבי על מדד חו"ל
איזה מדד זה מחקה? הרבה פעמים מציגים מסלול כפאסיבי אבל בפועל למנהל ההשקעות כל הזמן משנה את המשקלים בין תעודות הסל השונות ואז זה לא פאסיבי באמת.

@splrTual
ברוך הבא לפורום!
המודעות והאחריות שיש לך לנושא בגיל כה צעיר מבורכת וראויה לחיקוי.

חשוב לזכור שאסור לנו להמליץ באופן פרטני הן בנושא השקעות והן בנושא הפנסיה וכן אסור לבקש יעוץ פרטני, זה נוגד את החוק ואת תקנון הפורום.

כפי שאמר לך @FIYaacov הבחירה באיזה מכשיר לחסוך לפנסיה נתונה בידך על פי חוק ולמעסיק אין אפשרות להתנגד, כמובן שלא תמיד יהיה חכם להיאבק אך במקומך כן הייתי מנסה לברר לכל הפחות,
במידה ואתה מתלבט באיזה מאפשרויות לבחור תמצא הרבה מידע בשרשורים הבאים אל תיבהל מכמות המידע, ובמידה ומשהו לא ברור דיו או לא נידון מספיק אל תהסס לשאול במקום המתאים.
להלן כמה שרשורים שממצים את הנושא היטב:
פנסיה VS קופת גמל
שילוב מעניין של קרן פנסיה עם קופת גמל?
"דע את ההשלכות״ - פתיחת קופת גמל
ויש גם את התגובה של @נדב בפוסט האם כדאי להעביר את קרן הפנסיה לקופת גמל? (גם דיון נרחב בתגובות)
במידה ואתה מתלבט באפשרויות קח זמן וקרא אותם בנחת.

תודה על המענה המהיר,
השאלות שלי בעצם הן:
א. האם לדעתכם קרן חדשה וקטנה (סך נכסים של 4 מ' ש"ח) מהווה סיכון משמעותי ? במיוחד שאינה פופולרית כרגע ולא צפויה לגדול במהרה.

ב. גודל הסיכון בחוסר שקיפות ההשקעה במדדים, לא ניתן לקבל פירוט מעבר להתפלגות ה% של ההשקעה מניות -אג"ח

ג. אין וותק ביצועים לקרן כיוון שהיא חדשה, אני לא הצלחתי להשוות את ביצועיה למדדים הגדולים .

האם המשתנים הנ"ל מהווים סיכון משמעותי בעיניכם?
מבחינת אטרקטיביות היא קרן הפנסיה היחידה שמצאתי שמציעה השקעה במדדי מניות חו"ל

שים לב שאם כבר אתה הולך על קרן קטנה, אז יש יד חברות שמציעות דמי ניהול בערך פי שניים יותר זולים (בשני הפרמטרים).
הייתה לי התלבטת דומה. בחרתי בסוף ללכת על קרן גדולה במסלול מנייתי עם האגח היעודי (לפחות עד שיבטלו אותו לחוסכים הצעירים).
יתכן ואעבור למסלול מחקה מדד כאשר אלו יהיו קצת יותר מבוססים.
לגבי מעבר לקופת גמל במקום פנסיה, אתה חייב להבין טוב טוב את כל ההשלכות הנללות לכך. כאמור יש דיונים נרחבים בנושא בפורום ויש את הבלוג המקיף של @נדב בשם פנסיוני.

לשאלתך, הסיכון הוא לא שהיא תפשוט רגל ותאבד את כספך, הרי הכספים בכל מקרה בנאמנות בנפרד מהחברה המנהלת, אבל סביר שעלות התפעול של הקרן הקטנה תהיה גבוהה ושתווצר לך טעות עקיבה אל מול המדדים. יתכן והמסלול גם יסגר או יתמזג בעתיד עם מסלול אחר עקב חוסר ביקוש ואז תגלה יום אחד שהועברת למסלול כללי. שוב, סיכון לכספים אין אבל לא בהכרח תקבל את מה שציפית לו.

גודל הסיכון בחוסר שקיפות ההשקעה במדדים, לא ניתן לקבל פירוט מעבר להתפלגות ה% של ההשקעה מניות -אג"ח
בעיני זהו סיכון משמעותי מאוד שרבים מתעלמים ממנו. במסלולים המנייתיים המנוהלים יש היסטוריה של תת-תשואה יחסית למדד sp500. לא כולם כמובן, אבל לך תעשה עכשיו ראיונות לכל מנהלי ההשקעות ולך תדע מתי חברה מחליפה את המנהל.

אין וותק ביצועים לקרן כיוון שהיא חדשה, אני לא הצלחתי להשוות את ביצועיה למדדים הגדולים .
ההיסאוריה לא רלוונטית כל כך, גם כי מנהלי השקעות לא כל כך צפויים, ועיקר המטרה שלהם הוא להשיג לקוחות חדשים ויש להם מספיק שיטות לעוות את תוצאות העבר (בעיקר מיזוג/ביטול קרנות כושלות לתוך קרנות אחרות שלהם).
עוד סיבה שתוצאות העבר לא רלוונטיות היא שאתה לא יודע מי היה מנהל ההשקעות ומתי.

האם המשתנים הנ"ל מהווים סיכון משמעותי בעיניכם?
בעיני כן.

מבחינת אטרקטיביות היא קרן הפנסיה היחידה שמצאתי שמציעה השקעה במדדי מניות חו"ל
תבדוק שזה פאסיבי ושלמנהל ההשקעות אין שיקול בשינוי משקולות המדדים, אחרת זה בדיוק כמו קרן מנוהלת לכל דבר.
אם כן, תבדוק שהתמהיל הזה מתאים לך. זה שמנהל השקעות קבע משקל מסוים לכל מדד בתיק לא אומר שזה מתאים לכולם, גם אם אתה רוצה 100% מניות.

אחזור על דבריו של @מתכנת כל הכבוד שאתה חוקר על דברים כאלה בגיל 24. נותר לי רק לקנא שאני לא הייתי בעניינים בגיל הזה.

הייתה לי התלבטת דומה. בחרתי בסוף ללכת על קרן גדולה במסלול מנייתי עם האגח היעודי
אג"ח מיועדות יש גם אצל הפניקס וגם מיטב דש במסלולים מחקי מדד,
מה היו השיקולים שהכריעו לבחור קרן מנוהלת על פני מחקי מדד?

מה היו השיקולים שהכריעו לבחור קרן מנוהלת על פני מחקי מדד?
שהעדפתי ללכת על קרן גדולה (ספציפית אני במנורה) ולידיעתי אין לקרנות הגדולות מסלולים מחקי מדד.

• אהבתי
Reactions: HHH
@adamshalev "קרן גדולה" אני מניח התכוונת גודל הקרן המנוהלת ולא גוף מנהל גדול,
אז בעתיד הקרוב לעין לא נראה לי תהיה קרן פנסיה גדולה מחקה מדד, לא?!

@adamshalev "קרן גדולה" אני מניח התכוונת גודל הקרן המנוהלת ולא גוף מנהל גדול,
אז בעתיד הקרוב לעין לא נראה לי תהיה קרן פנסיה גדולה מחקה מדד, לא?!
הנחתי באופן לא מפורש שגודל הקרן המנוהלת היא פרופורציונאלית לסך הנכסים שהגוף המנהל מנהל בפועל. שניהם חשובים, אבל בפרט הקרן עצמה (סך הנכסים במסלול מחקה מדד).

שהעדפתי ללכת על קרן גדולה (ספציפית אני במנורה) ולידיעתי אין לקרנות הגדולות מסלולים מחקי מדד.
התשואות של המסלול הזה במנורה מאוד מאכזבות - כשהשוק עולה התשואה מעט יותר גבוהה מהכללי וכשיש נפילה, הכללי כבר עוקף :(

תבדוק שזה פאסיבי ושלמנהל ההשקעות אין שיקול בשינוי משקולות המדדים, אחרת זה בדיוק כמו קרן מנוהלת לכל דבר.
אם כן, תבדוק שהתמהיל הזה מתאים לך. זה שמנהל השקעות קבע משקל מסוים לכל מדד בתיק לא אומר שזה מתאים לכולם, גם אם אתה רוצה 100% מניות.
למה זה כל כך רע שהיא מנוהלת?
הרי אם עכשיו מדד מסויים נמצא בירידה ומדד אחר בעלייה, למה שלא נרוויח מהעלייה של השני יותר בתקופה הזו?
האם העלייה היא כל כך חדה ופתאומית שאם חלוקת ההשקעות של הקרן קצת השתנתה לתקופה מסויימת זה יגרע כל כך מהרווח?

אתה יודע להסביר (1) מה ההבדל בין קרן מנוהל לבין קרן מחקה מדד (2) ומי מהן מנסה להכות את השוק?

הרי אם עכשיו מדד מסויים נמצא בירידה ומדד אחר בעלייה, למה שלא נרוויח מהעלייה של השני יותר בתקופה הזו?
האם העלייה היא כל כך חדה ופתאומית שאם חלוקת ההשקעות של הקרן קצת השתנתה לתקופה מסויימת זה יגרע כל כך מהרווח?

הבעיה היא שאין לך שקיפות במה מושקע הכסף שלך.
זה לא שמנהל הקרן אומר יש לי שתי קרנות ואני רק מחליט כל הזמן לשנות את האחוזים ביניהם. אם תוריד אקסל של הקצאת הנכסים אתה תראה בלאגן שלם של תעודות סל, קרנות נאמנות, מניות בודדות, ועוד כל מיני דברים (קרנות גידור, נדלן מסחרי). אם זה מתאים לך אז בכיף. לי זה לא ומבחינתי חוסר הוודאות במה מושקע הכסף גדול בעיני מחוסר הוודאות של שוק ההון עצמו.

בנוסף, מנהל הקרן מנהל כל כך הרבה כסף, שהיכולת שלו לעשות שינויים מאוד מוגבלת. נניח הוא חושב שקרן גידור X כבר לא טובה, ונניח שהוא צודק. קרנות גידור לרוב נותנות להוציא את הכסף פעם ברבעון ויש כאלה שפחות תדיר. גם הפעולות שהוא מבצע עם תעודות סל וקרנות נאמנות הופכות מאוד מסובכות בסכומים הללו. ואני... אני בכלל לא רוצה שהוא יזיז לי את הכסף ממקום למקום. היכולת של מנהל השקעות לתזמן את השוק לא יותר טובה מהיכולת שלי ושלך לבצע זאת.
במקום להשקיע זמן בלחפש מנהל שכן יודע להכות את השוק, אני העדפתי ללמוד בעצמי לנהל את הכסף בצורה יותר פשוטה ושקופה. זה לוקח פחות או יותר אותו זמן. אפשר כמובן לסמוך באופן עיוור על מנהל השקעות כלשהוא שהמעסיק החליט שאני צריך ללכת לחברת הביטוח שלו. לא נראה לי שיטה טובה לצאת עם קצבה גבוהה.

מבחינתי אין יותר פשוט מלהשקיע במדד 1 (או 2) לקבוע אחוז קבוע בינהם שמהווה את סיבולת הסיכון שלי, ולתת לזה לרכב 30 שנה.

כי אז יש סיכון של קבלת תשואה מתחת למדד ההשוואה וזה סיכון שאין בקרן מחקה.
מצד שני, אם יש תמהיל נניח של 50%-50% בין שני מדדים(תיאורטי, אני יודע שיש חלוקה נרחבת הרבה יותר), אתה יכול להרוויח לכל היותר את הממוצע שבין שניהם.
ואם בצורה מנוהלת מרבית הנכסים יהיו במדד שבתקופה זו הוא בעלייה, תוכל להרוויח יותר מן הממוצע, לא?

מבחינתי אין יותר פשוט מלהשקיע במדד 1 (או 2) לקבוע אחוז קבוע בינהם שמהווה את סיבולת הסיכון שלי, ולתת לזה לרכב 30 שנה.
יש כזאת קרן פנסיה??? (או שאתה פשוט מתכוון לקופת גמל?)

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ח פתיחת קרן פנסיה חדשה כל כמה שנים כביטוח חיים בחינם פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ה מסלולי השקעה בקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
K קרן פנסיה כללית/קופת גמל - איזון אקטוארי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
D שינוי מסלול בקרן פנסיה, דווקא עכשיו? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N השוואה בין קרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
ב פנסיה וגמל: האם כדאי להשקיע עצמאית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
M התנהלות בעייתית של סוכנת פנסיה של עובדת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
ה פנסיה לשכירים אפשריות נוספות למי שרוצה להגדיל את הצבירה וגם את האובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
ל פיזור פנסיה ומוצרי פנסיונים שוק ההון 26
ה בחירת קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
I פתיחת קופת פנסיה חדשה בגלל אי פעילות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S ניוד קרן פנסיה לקופת גמל עבור מי שלא מתגורר בישראל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H הפקדות לקרן פנסיה כעצמאי תוספת לשכיר: רישום כמוכרת פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
M העברת פנסיה לא פעילה לקרן פנסיה ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N האם לקופת גמל קיצבתית יש יתרון כלשהו על פני קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
F כלי למעקב אחרי הרכב נכסים בקרנות פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
algo.il המורכבויות של ניוד פנסיה מIRA חזרה לגוף מנוהל- פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N מעבר לקרן פנסיה מקיפה ממשלימה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
N עמלה של קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
B ביטוח מנהלים או פנסיה משלימה להפקדות מעל התקרה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
algo.il החזר מס - ביטוח חיים פרטי + IRA לעומת ביטוח חיים פרטי + פנסיה רגילה ועוד מיסים 0
alinchik העברת כספי ביטוח מנהלים לקרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
N שאלות על קרן פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
א איך משתנה קיצבת פנסיה לאורך שנות הפרישה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 15
מ פנסיה לסטודנט שאינו עובד פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
E בחירת קרן פנסיה ומסלול דקה לפני פרישה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
MichaelScott השקעה בקופת פנסיה סגורה - בחירה בין אופציות לא אידיאליות שוק ההון 7
י טופס 101 - עבור מי ששכיר ומקבל פנסיה בו זמנית מיסים 2
R עיכוב בהעברת פנסיה למיטב מגלובלנט וחיובים של IBI פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
ב פנסיה כעצמאי ללא תעודת עוסק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
I התלבטות באיחוד שתי קרנות קיימות (פנסיה וביטוח מנהלים) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
H אי התאמה בין טופס 106 ו דיווחים של קרן פנסיה וביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M משיכה מוקדמת מקרן פנסיה של מעסיק נוכחי פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
P כיצד נכון לבחור מסלול קרן פנסיה? (עודף מידע) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
ע קרן פנסיה לתושב חוץ פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
E הפרשות לפנסיה מעבר לתקרה - ביטוח מנהלים/קופת גמל/פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
M במעבר בקרן פנסיה רכיב פיצויים חוזר למסלול תלוי גיל האם זה תקין ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
S השוואה בין ביטוח מנהלים לקרן פנסיה בהיבט של זכויות המוטבים / השאירים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
י פנסיה והשתלמות העברת מסלול פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
Homer פנסיה לאמא במשרה מלאה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
N פנסיה/גמל משמעות הותק ואופטימיזציה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
N דמי ניהול בקרן פנסיה ברירת מחדל לא פעילה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M הלוואה מקרן השתלמות או פנסיה צרכנות פיננסית 8
ד קרן פנסיה משלימה או מקיפה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
R קצבת פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
H משיכת פנסיה לפני הזמן - מצב מסכנות נכות קרוב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 35
Y הוזלה בדמי ניהול ביטוח מנהלים אל מול פנסיה משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
H פנסיה צמודה לsnp500 ירדה ב2.3% מתחילת השנה אפילו שהמדד עלה.. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M מיסים במשיכה מקרן פנסיה "לפני הזמן" פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9

נושאים דומים

Back
למעלה