• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פנייה שקיבלתי ממגדל על מסלול IRA

• פותח הנושא פותח הנושא Minimi
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

Minimi

משתמש רגיל
דירוג
819
יש לי כ400K בביטוחי מנהלים במגדל ועוד כ 150 בקה"ש. לאחרונה ניידתי הכל להלמן IRA. קפ"ג וקה"ש ב 0.25% והכל עדיין בתהליך.

עכשיו קיבלתי טלפון מנציג שימור במגדל שטען שיש להם קפ"ג מחקה מדדים חדשה שתושק בעוד חודש ואוכל לקבל 0.2 + מענק של כמה מאות שקלים. ביקש שאחכה חודש עם המעבר.
לא יודע כמה שווה הטרטור הזה בשביל 0.05% אבל אשמח לשמוע דעות.

תשווה גם את הברוקרים

תשווה גם את הברוקרים
אם זו מחקת מדדים אין ברוקר.
כמובן שצריך להכניס בחישוב ההשוואתי את הברוקר בהלמן אז אם לזה התכוונת אז +1

לאחר בירור נוסף מדובר באופציות הבאות:
1 - קפ"ג IRA ב 0.25. לא רלוונטי כי זה זהה למה שקיבלתי בהלמן
2 - קפ"ג מנוהל מחקה S&P ב 0.3%. מסלול חדש שיושק בעוד חודש. על פניו אטרקטיבי אבל פחות רלוונטי מבחינתי מכיוון שאת הפנסיה כבר העברתי למסלול הזה בהלמן ולא רוצה את כל הביצים באותו סל.

לא שווה להשאיר רק בשביל המענק? התוחלת של תרחיש קריסת מנהל הסדר, ושהמדינה לא תמצא את הדרך להציל את הכספים (בטח כשמדובר ב-IRA) נראית לי נמוכה יותר מהמענק הזה.

יש קבוצת רכישה של מגדל IRA עם 0.19% דמי ניהול, תגיד להם שאתה מודע לזה ותראה אם זה יעזור (ככל הנראה כבר לא ניתן להצטרף, אבל היא לא מזמן הגיעה ליעד)

יש קבוצת רכישה של מגדל IRA עם 0.19% דמי ניהול, תגיד להם שאתה מודע לזה ותראה אם זה יעזור (ככל הנראה כבר לא ניתן להצטרף, אבל היא לא מזמן הגיעה ליעד)
אני חושב שרשום שם עכשיו שאפשר עד סוף החודש.

אכן יש קבוצת רכישה ועד שבמגדל חזרו אלי עם אישור, בהלמן כבר שיפרו ל 0.2. מכיוון שהרוב כבר נוייד, העדפתי להשאר בהלמן.

בהלמן כבר שיפרו ל 0.2. מכיוון שהרוב כבר נוייד, העדפתי להשאר בהלמן.
איך סכימו ל0.2? לי אמרו שהכי הרבה שאפשר זה 0.25, זה היה לפני כמה חודשים.
בכל מקרה, במגדל זה 0.19, עדיין קצת יותר טוב :)

לדעתי כ 300K. אם מאחדים קה"ש וקפ"ג, קל יותר להגיע לשם.

אני חושב שרשום שם עכשיו שאפשר עד סוף החודש.
מישהו יכול לזרוק עצם בפרטי על הדרך להצטרף לקבוצת הרכישה?
חדש פה ואין לי עדיין אפשרות לשלוח הודעה פרטית...

היי כולם, עדיין רלוונטי הקבוצת רכישה והאם אפשר להצטרף?

שלום חברים,

שמתי לב מהדיונים, שככל הנוגע ל IRA, מדברים רק על פרמטר אחד, דמי ניהול שנעים סביב 0.2%.

פניתי שיחזרו אלי ממגדל, הלמן אלדובי ומיטב ד"ש לקבלת הצעה לניהול קרן ההשתלמות במסלול IRA (כרגע במסלול מנוהל באלטושלר עם 0.8%). האם בנוסף לדמי הניהול, שהבנתי שסביב ה 0.2% זאת הצעה סבירה - יש לדרוש עוד תנאים ?

אני מתכוון, הרי בנוסף לדמי הניהול - יש עמלות עסקה (אחוז מסויים שהבית השקעות גובה בקניית ניירות), המרת מט"ח, דמי שמירה (הבנתי שרק הבנק עם החוצפה לגבות את זה), וגם אני זוכר המלצה של הסולידית בבלוג, להעדיף בית השקעות שאת ניירותיו רוצים לקנות. שמתי לב רק לדיונים על דמי הניהול, האם שאר העמלות הן קשיחות פרט לדמי הניהול ?

(אגב ייתכן שהמרת מט"ח, והעדפת בית ההשקעות לא רלוונטיות במקרה שלי, שכן אני כמו מייק מעוניין ב IRA לקנות קרן שקלית עולמית אירית של בלאקרוק SSAC ACWI).

אז חוץ מדמי הניהול שנעים סביב ה 0.2%, האם ישנן עוד עמלות שיש להתמקח עליהן ב IRA מול בית ההשקעות ? ואז בעצם המשא ומתן הוא לא חד מימדי, אלא סוג של מטריצה של כלל העמלות ? (למשל מגדל יכולים לתת 0.19% ואז להביא דמי עיסקה סופר גבוהים למשל).

דעתכם ?

האם שאר העמלות הן קשיחות פרט לדמי הניהול ?
כן, בערך.
בגדול כל חברת גמל עושה מכרז בין הברוקרים השונים והמחיר שהיא משיגה תקף לכל הלקוחות שלה. לך כלקוח אין יכולת להשפיע על המחיר הזה, אתה יכול רק לבחור מבין ההצעות.
בנוסף, רוב הברוקרים נותנים כמעט את אותה ההצעה לכל חברות הגמל. כלומר לא יהיה הבדל גדול בין לאומי דרך הלמן לבין לאומי דרך מגדל למשל.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
P פנייה לגופים ציבוריים באימייל - מסתבר שלא תמיד אוף טופיק 0
S כח מיקוח מול מתווך שיוזם פנייה למוכר נדל"ן 9
S כיצד מדווחים על דיבידנד שקיבלתי, שנוכה ממנו מס במקור? מיסים 0
ה מייל שקיבלתי.האם יש דברים בגו ויש צד ששוה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
T חוות דעת על ייעוץ שקיבלתי מיועץ השקעות בבנק שוק ההון 9
N לא בטוח מה קרה עם הדיבידנדים שקיבלתי ב-IB שוק ההון 5
M 2 הצעות שקיבלתי לקרן הפנסיה, אשמח לדעתכם. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
V מספר הצעות שקיבלתי לקרן פנסיה מקיפה ומשלימה - אשמח לדעתכם לפני שאני בוחר פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
IceCold להחזיר משהו שקיבלתי בעבודה הקודמת אוף טופיק 3
M הרכב הלוואת משכנתא שקיבלתי מהבנק נדל"ן 16
D אשמח לביקורת על הצעת משכנתא שקיבלתי נדל"ן 7
M האם כדאי לי להגיש דוח מס ,לפי ה867 שקיבלתי ? מיסים 2
סול הצעת מגורים לא שגרתית שקיבלתי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 33
ת הצעה לפיקדון שקיבלתי (עבור קרן חירום) צרכנות פיננסית 31
F מיסוי RSU שקיבלתי בארץ אבל מכרתי בעת רילוקיישן מיסים 40
F הצעה שקיבלתי מפסגות למסחר עצמאי על תיק בשווי 1,100,000 ש״ח שוק ההון 14
D הצעה שקיבלתי לפקדונות מובנים בבנקים באירופה שוק ההון 19
S איך אפשר לדעת שקיבלתי דיבידנדים? שוק ההון 1
ב איך להעריך האם הציטוט מט״ח שקיבלתי מחדר מסחר אטרקטיבי? שוק ההון 8
M פוליסת מטרייה קולקטיבית - מכתב שקיבלתי צרכנות פיננסית 1
oz1987 הצעה שקיבלתי במסגרת קורס שוק ההון 12
c881 שיחת מכירה שקיבלתי מ"מימון ישיר" מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 26
Oziris תשובה שקיבלתי מבית השקעות שוק ההון 12
Avi להלן מחירים מארבע בתי השקעות שקיבלתי לאחרונה שוק ההון 15
A אני מקבל פנסיה ממגדל החל ממרץ 2023 והפנסיה לא עודכנה מאז למרות שהמדד עלה. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
deussex לפני מהלך להעברת ביטוח מנהלים ופנסיה ממגדל לקופת ברירת מחדל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8
deussex פלונטר עם א.כ.ע מהעבודה, בעקבות מעבר של ביטוח מנהלים לקרן פנסיה משלימה, ממגדל למיטב דש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
Y העברת קרן פנסיה לא פעילה ממגדל למיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 8

נושאים דומים

Back
למעלה