• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פלטפורמה מועדפת ira - מיטב / מזרחי / פועלים

half-solid

משתמש בכיר
דירוג
1,750
אשמח לחוות דעת לגבי עדיפות הפלטפורמות הבאות עבור חשבון ira (דרך מיטב דש):

1. ישירות דרך מיטב דש
2. באמצעות בנק מזרחי
3. באמצעות בנק הפועלים

העמלות די דומות, השאלה נטו על מה יותר נוח / פוקנציונלי בהינתן שלוש האפשרויות לפלטפורמות הנ"ל.

נערך לאחרונה ב:
בנק מזרחי - ממשק גרוע, המחירים בבורסת ארה"ב מעודכנים לאתמול כך שאתה חייב לבדוק בגוגל מה השער העדכני. בורסת לונדון מצריכה טלפון.
לטעמי האתר שלהם ממש גרוע.

אשמח גם לתגובה, אם יש, לגבי הפועלים.

כמו כן, לוודא: כשמיטב דש אומרים שאפשר להחזיק ira ישירות דרכם, מה זה בעצם אומר? שאין בנק מתווך, אלא משתמשים בפלטפורמה שלהם (כמו במסחר בתיק ממוסה)?
לכאורה נשמע יותר נוח מאשר לעבוד דרך עוד גוף (בנק מתווך), לא?

החזקתי בעבר IRA במיטב. בזמנו היה לי אורדרנט / viewtrade כמו בתיק עצמאי. לי זה היה נוח.

העמלות די דומות, השאלה נטו על מה יותר נוח / פוקנציונלי בהינתן שלוש האפשרויות לפלטפורמות הנ"ל.
חסרה לי שם האופציה של לאומי.
פעם אחרונה שבדקתי הם היו הכי זולים ונוחים למסחר באירופה

כשמיטב דש אומרים שאפשר להחזיק ira ישירות דרכם, מה זה בעצם אומר?
זה אומר שמיטב דש גמל (חטיבת הגמל/קה"ש) פותחים לך חשבון מסחר ב"מיטב דש טרייד" (חטיבת בית ההשקעות).
מאחר ו"מיטב דש טרייד" הם בית השקעות (והם מופרדים ברמה מסויימת מחברת הגמל), זה בדיוק כמו שחטיבת הגמל תפתח לך תיק השקעות בבית השקעות אחר או באחד הבנקים שציינת.
לכאורה נשמע יותר נוח מאשר לעבוד דרך עוד גוף (בנק מתווך), לא?
לא בהכרח.
בסוף אלו חטיבות נפרדות אז כמות הבירוקרטיה לא בהכרח תיהיה קטנה יותר. ומבחינת עמלות/ממשק וכו' לא בטוח שמיטב דש הם הפיתרון האופטימלי.

הטענה היא שהם פותחים רק בסכום של חצי מיליון.

זולים ונוחים למסחר באירופה
יש משהו מיוחד במסחר באירופה?
מאמין שפחות יצא לי לסחור באירופה. לרוב, מחקי מדד המקובלים שאנשים קונים הם בארה"ב או בישראל (על הבורסה האמריקאית, אבל ניירות ישראלים כמו בלאקרוק), לא?
יש משהו מיוחד בבורסות אירופה שאני מפספס?

אולי לא ניסחתי טוב, אחדד את הניסוח

מהבנתי של הלך הרוחות בפורום, ומקריאה של פוסט מייק, הדעה הרווחת היא אחזקה של מחקי מדד בארץ (הגרסה השקלית של בלאקרוק) או של ונגרד האמריקאית.
לא נתקלתי במשהו מיוחד לגבי בורסות אירופה (וספציפית לונדון).

עם זאת, במחשבה לאחור, זו לא פעם ראשונה שאני רואה שמתייחסים כאן בכובד ראש לתנאי המסחר בבורסת לונדון.

מה אני מפספס שם? מה מיוחד?

יש משהו מיוחד במסחר באירופה?
קרנות איריות (חפש בפורום, יש על זה המון מידע)
מאמין שפחות יצא לי לסחור באירופה. לרוב, מחקי מדד המקובלים שאנשים קונים הם בארה"ב או בישראל (על הבורסה האמריקאית, אבל ניירות ישראלים כמו בלאקרוק), לא?
נכון שיש עכשיו כמה איריות של בלקרוק שנסחרות בארץ, אבל אם אתה רוצה קרן של ואנגרד למשל או אחת הקרנות שבלקורק לא הביאו לארץ אין לך ברירה אלא לקנות באירופה.

לגבי קרנות אמריקאיות, בגדול זה פחות משתלם בתיקים פטורים (אלא אם אתה אמריקאי)

מהבנתי של הלך הרוחות בפורום, ומקריאה של פוסט מייק, הדעה הרווחת היא אחזקה של מחקי מדד בארץ (הגרסה השקלית של בלאקרוק) או של ונגרד האמריקאית.
באופן כללי בחשבון בפטור לרוב עדיפה קרן אירית. בחשבון ממוסה זה פחות חד משמעי.
יש אנשים שמעדיפים את הגרסה האירית של ונגארד (או אפילו של סטייט סטריט) על פני הגרסה האירית של בלקרוק. חוץ מזה שלא כל הקרנות האיריות של בלקרוק זמינות בארץ.

עם זאת, במחשבה לאחור, זו לא פעם ראשונה שאני רואה שמתייחסים כאן בכובד ראש לתנאי המסחר בבורסת לונדון.
אין שום דבר מיוחד דוקא בלונדון. את הקרנות האיריות אפשר לקנות במספר רב של בורסות אירופאיות

בנק מזרחי - ממשק גרוע, המחירים בבורסת ארה"ב מעודכנים לאתמול כך שאתה חייב לבדוק בגוגל מה השער העדכני. בורסת לונדון מצריכה טלפון.
לטעמי האתר שלהם ממש גרוע.
תוספת: חייבים להתייצב פיזית בסניף של מזרחי לפתיחת חשבון.

מסתבר שגם בפועלים ובמיטב..
רוצה לחדד - התייצבתי לפני מספר שנים בסניף לפתיחת חשבון עבור קה"ש וקופ"ג במעמד עצמאי. ניידתי לאחר מספר שנים גם קופ"ג במעמד שכיר ועדיין אולצתי להתייצב שוב בסניף (!) בגל הראשון של הקורונה (!!).
יש לציין עוד שלמרות שהנציגה שתיאמה את הפגישה היתה ממש נחמדה ומבינת עניין בסניף עצמו כשהגעתי לא הבינו מה אני רוצה מהם ונשארתי שם יותר מחצי שעה עד שהם התאפסו על עצמם (בעזרת אותה נציגה שאני השגתי בטלפון).

תוספת: חייבים להתייצב פיזית בסניף של מזרחי לפתיחת חשבון.
כשפתחתי IRA עם חשבון בלאומי המליצו לי לפתוח בסניף ראשי בתל אביב שמבין בזה. היה צורך בהתייצבות לזיהוי אבל איפשרו לי להגיע לסניף לאומי קרוב וטלפונית מולם ביצעו את הזיהוי. הגמישות היתה מבורכת.

מסתבר שגם בפועלים ובמיטב..
לדעתי בכולם.
גם בIBI כשפתחתי בזמנו היה צריך להגיע אליהם פיסית.
במיטב הם שלחו בעבר נציג בשביל הזיהוי הפרונטלי (לפחות ככה היה לחבר לפני כמה שנים - הגיע במיוחד מישהו אליו לעבודה רק כדי לזהות אותו ולהחתים אותו).

בלאומי לא צריך להגיע פיסית אם כבר יש לך חשבון אצלהם. מניח שבפועלים ובמזרחי זה דומה (כלומר צריך להגיע רק אם הם עדיין לא מכירים אותך).

בIRA מ2010, פעם היה לי חשוב נוחות מסחר באירופה. הודות לזה שבלאקרוק עכשיו בארץ אז ממש לא אכפת לי דרך מי לעבוד.
כעת דרך מזרחי, בחיים לא אפתח חשבון פרטי אצלהם, אתר חרא וחסר 2FA שזה דיי בסיסי היום.
אבל ... מספיק לקניה של ISAC שמאז שדמי ניהול שלה ירדו הרבה יותר עדיפה על הצמד של IWDA וEIMI ונסחרת בישראל.

מקווה שעזרתי.
ג"נ: בלונג על הקללות שציינתי, לא ממליץ ולא נעליים.

פעם אחרונה שבדקתי הם היו הכי זולים ונוחים למסחר באירופה
אגב לגבי העניין הזה...
מסתבר שהעמלות די מטורפות, ברמה שאני חושב שלא משתלם לממש את הרעיון האירופאי שהצעת אולי (עבור שלוש האופציות הפתוחות בפניי).

במזרחי זה אולי סביר (באירופה 0.06%, מינימום של 10 דולר, פלוס עמלת קורוספונדנט, פלוס הוצאות סליקה, פלוס עמלות מדינה).
(אגב, אין לי מושג מה ערך העמלות הנוספות האלה)

במיטב דש 0.1%, מינימום 25 במטבע העסקה, פלוס עמלת סוכן.

בפועלים גם 0.1%, מינימום 25 דולר, פלוס עמלת סוכן של מינימום 5 במטבע העסקה. כלומר בערך 30 דולר לקניה.

נשמעים לי מספרים מטורפים.
לעומת קניה של ניירות בארץ,
או בארה"ב.

אגב, בארה"ב אלו המספרים:
מזרחי: 0.06% מהעסקה, 10 דולר מינימום, פלוס עמלת קורוספונדנט, פלוס הוצאות סליקה, פלוס עמלות מדינה
פועלים: 0.1% מהעסקה, 10 דולר מינימום, פלוס עמלת סוכן של חצי סנט למניה עם מינימום 3 דולר.
מיטב: סנט למניה, מינימום 10 דולר.

נשמעים לי מספרים מטורפים.
נשמע אכן מטורף.
בלאומי זה 0.05% בלי מינימום.
לעומת קניה של ניירות בארץ,
או בארה"ב.
בלאומי המחירים זהים בארץ ובאירופה (0.05% בלי מינימום).
לא יודע איך זה בארה"ב, אבל מניח שלא שונה בהרבה.

כנראה שהגיע הזמן לעבור ברוקר :-)

כנראה שהגיע הזמן לעבור ברוקר :)
לצערי כרגע אין אלטרנטיבות. לאומי פתוחים מחצי מיליון...

להבנתי כרגע יש 3 אופציות ל-ira: מיטב, מגדל, קל גמל.

נראה שבינתיים אאלץ להסתפק ברע במיעוטו (מיטב, ומסחר דרכם)

להבנתי כרגע יש 3 אופציות ל-ira: מיטב, מגדל, קל גמל.
אתה מתבלבל בין חברות גמל/השתלמות לבין ברוקרים.
ושכחת שם ברשימה את הפניקס. ואולי הלמן עדיין מוסיפים לקחות (לא יודע אם המכירה כבר הושלמה או לא).
לצערי כרגע אין אלטרנטיבות. לאומי פתוחים מחצי מיליון...
אתה בטוח?
בזמנו הלמן הסכימו לפתוח לי בלאומי עם מינימום של 100 או 200 אש"ח.
גם בקל גמל הדרישות היו דומות ללאומי.

דוקא לפועלים אני זוכר שהיו את הדרישות הכי גבוהות, בפער די גדול.
נראה שבינתיים אאלץ להסתפק ברע במיעוטו (מיטב, ומסחר דרכם)
מיטב הגמל אולי סבבה, אבל לא הייתי משתמש בברוקר של מיטב.
מכיר כמה אנשים שבמיטב הגמל ועברו מהברוקר מיטב ללאומי (כלומר הגמל מיטב והברוקר לאומי). הבנתי שמערכת המסחר של מיטב (הברוקר) לא משהו, בלשון המעטה.
אגב, גם במיטב אני לא זוכר שהיה מינימום כזה גבוה לעבודה דרך לאומי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א פלטפורמה נוחה של בית השקעות ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
T מתחילים לגור לבד: אז מה זה ""זול"? פלטפורמה למעקב מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 14
U פלטפורמה למעקב אחרי תיק השקעות שוק ההון 0
ג קנית קרן מחקה מדד סנופי + בחירת פלטפורמה שוק ההון 0
Lag פלטפורמה ללימוד אנגלית התפתחות אישית 3
L פלטפורמה מומלצת למסחר יומי השקעות אלטרנטיביות 6
H FAIR- פלטפורמה לרכישה קרנות נאמנות שוק ההון 2
F FAIR פלטפורמה חדשה לרכישת קרנות נאמנות נאמנות אקטיביות - האם מישהו התנסה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 37
ל פלטפורמה לבעלי מקצוע שמציעים שירותים שונים מכל העולם אוף טופיק 4
שם משתמש בעייתי האם interactive brokers היא פלטפורמה מתאימה להשקעה צנועה לתווך זמן של שנים בודדות? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
י איזה פלטפורמה אני מחפשה? ברוקרים ופלטפורמות מסחר 8
D הבנק עושה בעיות להכניס שקלים ממכירת קריפטו דרך פלטפורמה ישראלית השקעות אלטרנטיביות 147
D מישהו יודע מה קורה עם מיטב דש טרייד? שירות לקוחות לא זמין, פלטפורמה לא תקינה. צרכנות פיננסית 4
F פלטפורמה למשקיע פסיבי עצלן (מאוד) שוק ההון 10
T פלטפורמה עבור פורקס שוק ההון 10
H linux באיזה הפצה אתם משתמשים? ואיזה פלטפורמה? אוף טופיק 181
י פלטפורמה מומלצת להשווה קרנות נאמנות וקרנות מחקות שוק ההון 5
V קרן סל מחקה s&p מועדפת שוק ההון 1
אורי רשת סלולארית מועדפת? צרכנות פיננסית 16
א IRA שוק ההון 4
I אני מצטרף לקה״ש ira, האם לסגור את חשבון המסחר הישן? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
S ניכוי מס דיבידנדים של חברה ישראלית בקרן מחקה ישראלית וב IRA ישראלי מיסים 9
H שאלות לגבי קרן השתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
מ קה״ש IRA ורילוקיישן פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Odnight התייעצות לגבי השקעה ראשונית ב-IRA שוק ההון 6
ד קופת גמל IRA בפועל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
B קופת גמל הונית מול קצבתית בניהול IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
N חישוב דמי ניהול מצבירה - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 20
חצי פנסיון הלוואה על חשבון קרן השתלמות IRA נדל"ן 2
C תשלום דמי ניהול קופג IRA ללא הפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
N IRA הפקדה חסרה או איחור בהפקדות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 18
M דמי ניהול תיק ממוסה לעומת IRA שוק ההון 0
אדריאן מסלולי IRA בפנסיה\גמל ? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
U השתלמות ira עם פחות הקפדה על מגבלות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
O ירושה של קרן השתלמות בניהול עצמי (IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
B הבנה טכנית ב ira פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
כ מס על הפקדות בקרן השתלמות מעל לתקרת הפטור - IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 12
C קופת גמל IRA בפרישה ומשיכה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
CoinCollector דילמה בהשקעה בהשתלמות IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
Echelon יתרות שגויות בקופ"ג בניהול אישי (IRA) במיטב פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
מ מחפש קבוצת רכישה לקרן השתלמות זולה (עדיף IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
ב קרנות נאמנות ישראליות מחקות בחשבון IRA שוק ההון 14
R קרן השתלמות IRA בדמי ניהול של 0.5, האם כדאי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
S האם מדד חלקי סקטוריאלי של סנופי נחשב מדד מבחינת גמל IRA? שוק ההון 1
M כמה שאלות בנוגע לקופ״ג IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
A הלוואה כנגד קה"ש, חסכון פנסיוני או IRA והלוואה מהבנק. פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
R איך מאזנים קרן השתלמות IRA כשאין הפקדות? שוק ההון 6
R גלובלנט - האם בטוח לפתוח שם חשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 72
S 1099div בחשבון IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 31

נושאים דומים

Back
למעלה