• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

פיקדון מובנה על הסנופי בבינלאומי

אריקנבון

משתמש רגיל
דירוג
44
הבינלאומי יצאו עם מוצר חדש על הסנופי. היתרון הוא שהקרן מוגנת (במונחי דולר), והחיסרון הוא חוסר נזילות (סגור לשנתיים) והאפסייד מוגבל (ל21%).

חשבתי שיכול להיות מעניין למי שרוצה להכניס כסף חדש אבל חושש מהווליואציה הנוכחית הגבוהה.

גילוי נאות: אני עובד בבינלאומי.
גילוי נאות 2: אני לא מרוויח כלום מזה שאנשים יצטרפו לזה

צירפתי לינק, הכל מפורט שם.
לי זה נראה אחלה ואני חושב לפתוח כזה..מבחינתי הדילמה העיקרית היא חוסר הנזילות
לי זה נשמע כמו הצעה לאנשים בוא תשקיע בשוק ההון לשנתיים, תשתתף איתנו ברווחים בתמורה להגנה על הקרן. זה נוגד את כל העקרנות של השקעה בשוק ההון.

אשמח לשמוע מה ייעוד הכספים שאתה חושב להכניס לפיקדון כזה
אם זה כסף שמיועד לטווח ארוך אז זה מיותר להכניס אותו ועדיף להשקיע באופן ישיר בקרן מחקה
אם זה כסף שבאמת צריך בסוף תקופת הפיקדון אז אתה מסכן את כח הקנייה שלך - זה פשוט הימור.

אותי למשל מטרידה הסיטואציה הבאה, אתה מפקיד כסף, המדד עלה, הבנק יכול לעשות כרצונו. למכור\לקנות יחידות מהקרן ולקחת רווחים אבל בסוף התקופה לא מחוייב לתת לך אותם. נגיד אחרי שנה המדד עלה ב30%, הבנק יכול למכור יחידות. אחרי השנה השנייה המדד ירד לרווח של 5%. הבנק עשה כסף יפה אבל אתה נשארת עם פירורים כי הוא חייב לתת לך רק לפי ה-5% תשואה

מעבר לזה יש סיכון של תשואה אלטנטיבית, היום אפשר להשיג 4% או יותר בקלות עם נזילות יומית ובלי נזילות גם קרוב ל-5% שנתי, שזה יוצא סדר גודל של10% בתקופה של שנתיים. כלומר כדי לא לפסיד צריך לקוות שהסנופי יעשה בשנתיים יותר מ12% כדי לקבל מה שיכולת לקבל בלי סיכון (כי אתה מקבל רק 85% מהמענק).

אותי למשל מטרידה הסיטואציה הבאה, אתה מפקיד כסף, המדד עלה, הבנק יכול לעשות כרצונו. למכור\לקנות יחידות מהקרן ולקחת רווחים אבל בסוף התקופה לא מחוייב לתת לך אותם. נגיד אחרי שנה המדד עלה ב30%, הבנק יכול למכור יחידות. אחרי השנה השנייה המדד ירד לרווח של 5%. הבנק עשה כסף יפה אבל אתה נשארת עם פירורים כי הוא חייב לתת לך רק לפי ה-5% תשואה
ממש לא הבנתי איך הגעת לסיטואציה הזו. מה קשור מה הבנק עושה?
המדד עלה בשנתיים האלה? אחלה, הרווחת 85% מזה. המדד ירד? לא נורא קיבלת את הקרן הדולרית שלך (כמובן שחיקה וכו). זה הסיפור ואין לבנק שום דרך להפעיל מניפולציה כאן.

למה אני חושב על זה? כי מצד אחד אני רוצה להשקיע ולהיחשף לסנופי עם כסף חדש, אבל המכפילים בשמיים והמדד השיא. אז downside מראה לי גדול מאוד.

שיהיה ברור - אני מושקע בשוק חשוף עם לא מעט כסף למדד הזה, אבל מאוד מהסס להכניס כסף חדש בכאלה גבהים

הבינלאומי יצאו עם מוצר חדש על הסנופי. היתרון הוא שהקרן מוגנת (במונחי דולר), והחיסרון הוא חוסר נזילות (סגור לשנתיים) והאפסייד מוגבל (ל21%).

חשבתי שיכול להיות מעניין למי שרוצה להכניס כסף חדש אבל חושש מהווליואציה הנוכחית הגבוהה.

אם מישהו יטרח להרים את הכפפה ולבנות סימולטור אם סוג עסקה כזה היה מביא תוצאות טובות יותר או פחות מהמדד לאורך זמן הייתי נותן לך תשובה

מצד אחד הגנה מירידות, מצד שני הגנה מעליה מוגזמת

מה שכן הייתי מוסיף שאלמנט הריבית דריבית שחזק בהשקעה לטווח ארוך נחלש פה, כי:
א. אתה לא יודע מה הבנק יציע בעוד שנתיים, יכול להיות שיהיו לו הצעות פחות אטרקטיביות
ב. בסוף השנתיים תשלם מס על הרווח, אם ישנו

נקודה נוספת לרעת הפיקדון היא שבמקרה של עליית מדד - אתה לא מקבל את מלוא עליית המדד אלא רק 85% ממנו

מוצר מעולה.
זה עשוי למי שתשואה 4.5% זה קטן עליו.
יותר חשוב לו האפשרות להרוויח תשואה עודפת.
סך הכל הסכם הגיוני של הבנק עם הלקוח.

נניח ובאופן תיאורטי, אני רוצה לקנות דירה על הנייר בפריסייל ובעוד כשנתיים-שלוש, אני צריך את הכסף.
עבור תקופה קצרה יחסית לא אסכן את אותו סכום הכסף בהשקעה מנייתית, מה דעתכם על האופציה הזו (פיקדון מובנה) בסיטואציה הנ"ל?
נראה שיש פוטנציאל גבוה יותר מה 4-4.5% התשואה השנתית הנומינאלית, שהקרן הכספית עשויה להניב.

נערך לאחרונה ב:
לדעתי פתרון מעניין במקרה שלך, כי סוגיית הנזילות לא מפריעה לך במקרה הזה. הסיכון העיקרי זה חשיפה למטח לכסף שבסוף תצטרך אותו בשקלים.

מצד אחד אני רוצה להשקיע ולהיחשף לסנופי עם כסף חדש, אבל המכפילים בשמיים והמדד השיא
גם כשאני התחלתי להשקיע במדד הוא היה בשיא (קצת מעל 2000 נקודות) והיום הוא מעל 5000. ורוב הזמן מאז הוא היה בשיא...
אשמח לשמוע מה ייעוד הכספים שאתה חושב להכניס לפיקדון כזה
בדיוק!
אם אתה צריך כסף נזיל, לא מתאים לך.
אם אתה לא צריך לשנים הקרובות, לא מתאים לך.
אז הכסף שחשבת לסגור שם, למה הוא צבוע ולמתי? @אריקנבון

קראתי היטב, עדיין לא מבין. אתה מוזמן להאיר את עיניי
כמו שאמרתי, נדון כבר מספר רב של פעמים בפורום.
ניסית לעשות חיפוש?

סתם לדוגמא:

וכו'

סתם לדוגמא
שלחת אותי לקרוא את האותיות הקטנות אבל אתה בעצמך לא טרחת לקרוא את הלינק שצירפתי. בשרשורים יש טענות טובות נגד מוצרים אחרים אבל שום דבר מזה לא רלוונטי למוצר הזה. אני מאתגר אותך למצוא loophole במוצר הזה שיגרום לך להפסיד משהו מהקרן. אין כזה. בהחלט יש סיכון שתצא רק עם הקרן כשיכולת לקבל ריבית בפקדון, בהחלט יש סיכון שהסנופי יטוס ואתה תקבל רק חלק מזה, אבל הדברים שקופים והוגנים.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R פיקדון מובנה $ צמוד אמזון - דעתכם? צרכנות פיננסית 32
ה איך דיסקונט מגדרים את הפוזיציה הזאת? - פיקדון מובנה קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
א פיקדון מובנה שוק ההון 2
ד פיקדון יתרון מובנה שוק ההון 4
Y קרן כספית או פיקדון? שוק ההון 2
D פיקדון TWINWIN דולרי על מדד הנאסד"ק 100 VS קרן כספית שוק ההון 17
E מיסוי פיקדון של בת 18 מיסים 6
ליאונידס מק״מ מול פיקדון בנקאי שוק ההון 14
D קרן כספית או פיקדון לאחר רכישת דירה מקבלן שוק ההון 3
A מס על ריבית על פיקדון דולרי אצל ברוקר בארה"ב מיסים 3
O פיקדון שקלי בפועלים, לשנה, 4% ריבית - האם כדאי? שוק ההון 6
yossik ריבית על פיקדון פריים שוק ההון 1
H להתמקח על אחוזים על פיקדון בבנק שוק ההון 18
N פיקדון דולרי 5.4% ריבית שוק ההון 10
S קרן כספית כנגד פיקדון בנקאי - במקרה של קריסת בנק שוק ההון 5
A פיקדון דולרי == חלק סולידי ? שוק ההון 33
T לריבית מובטחת, פיקדון חודשי או מוצר אחר ? פוסטים מאיכות נמוכה 1
K השקעה בטווח קצר - פיקדון בבנק? שוק ההון 10
מ התלבטות בין פיקדון בבנק לקרן מחקה אגח מיסים 0
Y קרן כספית? נקובה בדולר? פיקדון בבנק? - שאלות שיעזרו לי להבין. שוק ההון 3
D פיקדון או אג"ח - הצמדה למדד המחירים לצרכן שוק ההון 2
S חיסכון במק"מ לעומת פיקדון בבנק שוק ההון 5
Roi פיקדון פלוס דולרי עם הבטחת קרן בהתאם לשינוי מדד מניות הזהב GLD UP שוק ההון 8
I פיקדון בנקאי/תיק השקעות מנוהל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
I ריבית ומס על פיקדון בנקאי שוק ההון 16
י מס על פיקדון בבנק שוק ההון 3
M טעות בהזנת נתוני פיקדון בנק - בוננזה או טעות נוראית? צרכנות פיננסית 12
ה לא מסכימים לשבור פיקדון צרכנות פיננסית 12
H שאלה לגבי איפה לשים פיקדון לשנה שנתיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
H איפה מקבלים פיקדון הכי גבוה ? לשנה שנתיים פוסטים מאיכות נמוכה 2
P פיקדון בנקאי ראשון - מיסוי ואופטימיזציה מיסים 3
ג פיקדון שיקלי - כמליון ש"ח שוק ההון 2
B פיקדון ללירות שטרלינג צרכנות פיננסית 1
א פיקדון בבנק לאומי צרכנות פיננסית 1
י מה עושים עם הכסף - פיקדון או קרן כספית? שוק ההון 3
Y מיסוי על פיקדון צמוד מדד ללא שום תוספת ריבית מעבר שוק ההון 1
M פיקדון דולרי ב ******************* צרכנות פיננסית 10
N מה שיעור המס עבור פיקדון דולרי? פוסטים מאיכות נמוכה 5
C קביעת ריבית פיקדון מט״ח צרכנות פיננסית 2
S פיקדון שירות צבאי התפתחות אישית 2
ש לעבור בנק כדי לפתוח פיקדון שוק ההון 17
ת פפר היום הודיעו באפליקציה, פיקדון עם ריבית של 5%. מישהו בדק פוסטים מאיכות נמוכה 2
ש פיקדון - 3 שנים 7.5% צרכנות פיננסית 21
א אג"ח מול פיקדון בבננק שוק ההון 8
נ פיקדון בנקאי- מה וכמה שוק ההון 19
ה פיקדון צמוד מדד שוק ההון 65
Y פיקדון צמוד מדד - חלופה לקרמבולה של מזרחי שוק ההון 31
T היעלמותו המסתורית של פיקדון קרמבולה שוק ההון 3
R פיקדון בבנק גדול - מה הסיכונים פרט לחדלת פירעון של הבנק? שוק ההון 0
N אג"ח או פיקדון? כבר מבולבל שוק ההון 9

נושאים דומים

Back
למעלה