• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

פילוח האג"ח בתיק- מדדי או שקלי?

• פותח הנושא פותח הנושא shlomi171
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

shlomi171

משתמש רגיל
דירוג
195
שלום לכולם, אשמח אם תייעצו לי לגבי התלבטות שיש לי בתיק:
תיק ההשקעות שלי מורכב 70% קרנות אג"ח והשאר קרנות מנייתיות, קרנות האג"ח שנמצאות אצלי הן אלומות מדדית 5100409 ופסגות מחקה אג"ח ממשלתי 5112271 (כך הומלץ לי בזמנו בבנק).בזמן האחרון ובעיקר בזכות בלוג התחלתי להתעניין יותר ובדקתי לעמוק את הקרנות.
השאלה שלי היא האם כדאי לתת יותר דגש על החלק השקלי או המדדי באג"ח כי הנושא הזה עדיין קצת מעורפל אצלי?
כמו כן האם יש קרן אחרת מומלצת לפיזור החלק האג"חי בתיק?
תודה מראש.

[מענה על הקטעים המודגשים חושף את העונה לעבירה פלילית. נא לקרוא את תקנון הפורום -ההנהלה]

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
אלו תשובות שלא יענו לך פה - במה לבחור במקום.
אנחנו יכולים להציע שתסתכל על המודל הציליאני לגבי אחוז חלוקת התיק.
או לפי ההצעה של באפט - 90% מניות, 10% אגח.
מעבר לכך... אתה קורא בבלוג, תקרא עוד כמה.

אני אנסח אחרת:
איזה קרן תשיג לי קורלציה נמוכה יותר עם קרנות מנייתיות? אגח שקלי או מדדי?

@shlomi171, קודם כל כדאי שתבדוק את דמי הניהול והנאמנות של הקרנות. אלומות עולה לך בשנה 0.95% וזה מחיר יקר רצח.
בקשר לשקלי/מדדי, זה כבר תלוי עד כמה אתה חושש מאינפלציה ורוצה להגן על עצמך ממנה. בשנה האחרונה היתה אינפלציה שלילית ולכן השקליות עשו עבודה יותר טובה. מה יקרה בשנה הבאה? אם הייתי יודע, הייתי יותר עשיר מוורן באפט.
אם אתה נחרד מהמחשבה על אינפלציה עתידית, לך על המדדי. אם אתה מאמין ביציבות השקל, לך על השקלי. אני אישית הלכתי על דרך האמצע חצי-חצי עם סל ממשלתי מאוזן.
לא משנה במה תבחר, שים לב לדמי ניהול + דמי נאמנות. אם זה יותר מ-0.03%, עושים עליך קופה.

לא ממליץ. אני אישית מחזיק בקרן איביאי סל ממשלתי מאוזן. לדעתי זו תעודה שמתאימה למשקיע הפאסיבי שרוצה להימנע מלקחת עמדה לגבי כיוון הריבית, האינפלציה וכד'. היא מחזיקה חצי אגח צמוד וחצי לא צמוד. מחמ בינוני-קצר בסביבות 5 ודמי ניהול אפסיים.

תודה על התגובות.
אלון, דמי הניהול זה אחת הסיבות שהחלטתי לחקור קצת לעומק את העניין.
חלכאי, אתה מדבר על הקרן הזו?
http://www.funder.co.il/fund.aspx?id=5117627
אם כן מה ההבדל בינה לבין הקרן של פסגות ששאלתי עליה בהודעה הראשונה? (מלבד האלמנט בדמות שיעור הוספה שהגניבו פנימה...)

נערך לאחרונה ע"י מנהל:
תודה על התגובות.
אלון, דמי הניהול זה אחת הסיבות שהחלטתי לחקור קצת לעומק את העניין.
חלכאי, אתה מדבר על הקרן הזו?
http://www.funder.co.il/fund.aspx?id=5117627
אם כן מה ההבדל בינה לבין הקרן של פסגות ששאלתי עליה בהודעה הראשונה? (מלבד האלמנט בדמות שיעור הוספה שהגניבו פנימה...)
זו אכן הקרן שעליה אני מדבר. היא דומה לקרן של פסגות שהבאת כדוגמא. ההבדל היא שהקרן של איביאי היא קרן 50% צמוד 50% שקלי קבוע, בעוד הקרן של פסגות היא קרן העוקבת מדד אגח כללי. שם החלוקה לצמוד/שקלי אינה קבועה ויכולה להשתנות ע"פ נתח הסדרות הקיימות בזמן נתון בשוק. כלומר אם תקופה מסויימת יונפקו יותר צמודות ויפדו יותר שקליות אתה תהיה עם הקצאה גדולה יותר של צמודות. נכון להיום החלוקה שם כ- 55% צמוד 45% שקלי.
http://maya.tase.co.il/bursa/fundDetails.asp?FundCd=5112271

עוד הבדל זה שהקרן של פסגות היא קרן מחקה על כלל האג"ח הממשלתי בארץ, לפיכך היא מחזיקה את כל האג"ח הממשלתי עד למועד הפדיון שלהם. בעוד הקרן של אייביאיי מחזיקה 4 מדדים (25% כל אחד), כאשר 50% צמודות מדד 2-10 שנים~ ו50% בריבית קבועה +2-5 שנים~.

מה שזה אומר שבניגוד לקרן מחקה של פסגות על כלל מדדי האג"ח, למדדים בקרן של אייביאיי אין פידיון. הכוונה היא שהקרן מחזיקה מספר מדדים על אגרות חוב צמודות וקבועות, כל אחת מהן פוקעת בזמן שונה.לדוגמא, במקרה של קרן שמחקה את "מדדיות שקליות" 2-5 הכוונה היא שהיא מחזיקה אגרות חוב צמודות מדד עם פקיעה בין שנתיים לחמש. כאשר אגרת חוב חורגות מהטווח הזה, הקרן מוכרת אותה. לדוגמא, אגרת חוב שהונפקה ל-17 שנה נכנסת לטווח הזה אחרי 12 שנה שהיא קיימת, (הקרן קונה אותה כי היא בטווח של 5 שנים).
בקיצור, מה שזה אומר שהקרן לא תמיד מבטיחה תשואה, כי היא לא מחזיקה עד לפדיון.
מצד שני, לא כולם מחזיקים אג"ח בשביל התשואה.

בקיצור, מה שזה אומר שהקרן לא תמיד מבטיחה תשואה, כי היא לא מחזיקה עד לפדיון.
מצד שני, לא כולם מחזיקים אג"ח בשביל התשואה.
להבנתי כל קרן אגח מחקה לא מבטיחה תשואה שהרי גם כאשר אגח מסוים יגיע לפידיון הכסף ישמש לקנית אגחים קיימים. כמו כן כאשר אגח חדש מונפק הקרן צריכה למכור חלק מהאגחים הקיימים כדי לקנות את האגח החדש.

אין הבדל גדול בין לחכות לפדיון לבין למכור את האג"ח בשנה האחרונה שלו, ככל שהזמן יותר קצר המחיר של האג"ח יותר קרוב למחיר הפדיון.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S מעקב אחרי פילוח התיק שוק ההון 2
A דעה על פילוח תיק ההשקעות ועזרה לגבי החלק האגחי שוק ההון 5
ברננקי פילוח מדדים לפי סקטורים שוק ההון 1
ש העברת פלח האג"ח לברוקר זר ברוקרים ופלטפורמות מסחר 17
M האג"ח בסביבה של היום שוק ההון 38
ר משקיע מתחיל- נושא האג"ח שוק ההון 11
א אג"חים תמיד מפתיעים אותי, למה תשואת האג"ח הישראלי התרסקה ? שוק ההון 34
ב חשיפה לכלל סוגי האג"חים הממשלתיים שוק ההון 4
A איך זה שבפיקדון דולרי מציעים באיזור ה6 אחוז והתשואה על האג״ח הקצר טווח נושק רק ל5 ? שוק ההון 13
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
R קריסת האג"ח הממשלתיות ומעבר לאפיק סולידי אחר שוק ההון 12
I עד כמה תשואות האג"ח לטווח ארוך משפיעות על מחירי הדירות? שוק ההון 21
deussex שוקל למכור את החלק האג"חי לקניית המדד עכשיו שוק ההון 31
tomer111 כשאומרים שמחיר האג"ח ירד או שתהיה קריסה באג"ח מה זה משנה אם אני מחזיק אותם עד הסוף? שוק ההון 27
Yos העלאת דמי ניהול של קרן האג"ח - התלבטות שוק ההון 6
לא חשוב שמות מספר שאלות על הפלח האג"חי בתיק שוק ההון 2
P החזרת האג"ח לתיק ההשקעות שלי שוק ההון 4
NightStyle בקשה: הכנסת גרסאות האג"ח של מייק, המשקיע המתחיל שוק ההון 1
ד התלבטות לגבי החלק של האג"ח בהנחה שתהיה אינפלציה שוק ההון 8
B חלוקת פלח האג"ח בתיק שוק ההון 8
OiNK מה דעתכם על קרנות האג״ח של BlackRock? שוק ההון 34
R סיוע בפלח האג"ח שוק ההון 4
לא חשוב שמות בקשת דעות בדבר הפלח האג"חי בתיקי הקט. שוק ההון 42
נ עד כמה האג"ח הממשלתיות עוד יכולות לעלות שוק ההון 2
E הוספת החלק האג"חי לתיק שוק ההון 8
N איך אתם מגדרים את החלק האג"חי שלכם מאינפלציה שוק ההון 11
unrealx בנק ישראל מזהיר על מקריסה במחירי האג"ח שוק ההון 3
S כתבה : מלך האג"ח: "אני לחלוטין מאמין שמדד ה-S&P500 יקבע שפל חדש" שוק ההון 60
שיקלר מעקב אחרי תשואת האג"ח ללא מיסים שוק ההון 0
הטירונית החלק האג"חי בתיק השקעות פאסיבי וסולידי שוק ההון 4
M השקעה בכלל שוק האג"ח (מדד אג"ח כללי) שוק ההון 12
א לא מבין - התשואות על האג"ח עלו שוק ההון 0
A הקצאת נכסים בחלק האג"ח של התיק שוק ההון 8
חתול לילה האם ניתן לתזמן את שוק האג"ח שוק ההון 25
O מה אתם עושים עם החלק האג"חי בתיק? שוק ההון 25
S בעיה אמריקאית עם אפיק האג"ח בתיק שוק ההון 31
Sesquiterpene התלבטות לגבי החלק האג"חי בתיק שוק ההון 12
C האם לדעתכם בעקבות חוק פנסיה לעצמאים, האג"ח והמניות יעלו? שוק ההון 2
I האם קרנות מחקות מדדי חו"ל שיכות לפלח המנייתי או האג"חי שוק ההון 17
N חוסר הבנה של מצב האג"ח הממשלתי שוק ההון 62
R מה צריך ליהיות המח"מ הכולל של האג"ח בתיק שלך? שוק ההון 12
doc29 ניסיון לעשות קצת סדר בנושא האג"ח שוק ההון 65
Lio התייעצות בנושא מרכיב האג"ח בתיק 50-50 שוק ההון 16
ה האם רעידת האדמה החלה בשוק האג"ח ? שוק ההון 25
Zohar איך יודעים שהתשואה על האג"ח הגיע לקצה גבול יכולתו? ושאלה בנוגע לאיזון תיק הארי בראון שוק ההון 2
V החלק האג"חי בתיק למי שבונה את התיק שלו בימים אלה - איזו סיבה יש לקנות ולא לחכות? שוק ההון 54
עומר חלופה לקרנות האג"חיות בתיק שוקולד מריר שוק ההון 12
E למה מסתבכים כל כך עם האג''ח? שוק ההון 13
I כיצד לאייש את חלק האג"ח בקרן השתלמות IRA? שוק ההון 11
M הקצאה בתיק לחברות או סקטור מועדף שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה