שלום לכולם אני Argaman חייל משוחרר בן 21.
לאחר קריאה לא רציפה במהלך השנתיים האחרונות החלטתי שסוף סוף צריך לתת לכסף לעבוד, לכן פתחתי חשבון מסחר עצמאי בברוקר ישראלי כאשר הסכום ראשוני להשקעה הוא 70k
טווח ההשקעה הוא ארוך 15+ וייעודו הגעה לעצמאות כלכלית .
כרגע חלוקת התיק שלי תיהיה 90/10 (מניות/אגח) לטובת המניות
האופציות בחלק המנייתי:
* יש לציין שהברוקר לוקח עמלת המרת מט"ח של 0.1%
אופציה ראשונה:
האופציה הפשוטה ביותר
VT
אופציה שניה:
להבנתי דמי ניהול זולים יותר מאשר VT בלבד
אך קצת יותר מסורבלת
55/45 VTI+VXUS
לטובת VTI
אופציה שלישית:
קרנות בלאקרוק בשקלים ללא המרת מטח אך דמי ניהול יקרים יותר,הבנתי שאני מפספס איתם גם חלק מהפיזור בשוק העולמי
55% s&p 500
30% eu
15% שווקים מתפתחים
אופציה רביעית:?
אופציה יותר טובה לדעתכם התיאורטית
חלק האג"ח
תכלית TTF אג"ח ממשלתי כללי דמי ניהול 0.1%
יש קרן יותר זולה?
מטרת הפוסט להבין מה הדרך הכי זולה להשקיע בכלל השוק העולמי למשקיע ישראלי דרך ברוקר ישראלי לטווח הארוך.
אני מודע לכך שהנושא עלה בעבר לגבי האם להשקיע בקרנות בלאקרוק או אמריקאיות,ראיתי שאנשים בנו מחשבונים וסימולציות אך עם חוסר הידע וניסיון שלי לא הצלחתי להבין מה לעשות במקרה שלי.
כל הערה על הרכב התיק, החלוקה שלו והאופציות תתקבל בברכה
נ.ב אשמח שתתקנו אותי בכל שימוש שגוי במושגים שהשתמשתי, פוסט ראשון בפורום ובאתי ללמוד
לאחר קריאה לא רציפה במהלך השנתיים האחרונות החלטתי שסוף סוף צריך לתת לכסף לעבוד, לכן פתחתי חשבון מסחר עצמאי בברוקר ישראלי כאשר הסכום ראשוני להשקעה הוא 70k
טווח ההשקעה הוא ארוך 15+ וייעודו הגעה לעצמאות כלכלית .
כרגע חלוקת התיק שלי תיהיה 90/10 (מניות/אגח) לטובת המניות
האופציות בחלק המנייתי:
* יש לציין שהברוקר לוקח עמלת המרת מט"ח של 0.1%
אופציה ראשונה:
האופציה הפשוטה ביותר
VT
אופציה שניה:
להבנתי דמי ניהול זולים יותר מאשר VT בלבד
אך קצת יותר מסורבלת
55/45 VTI+VXUS
לטובת VTI
אופציה שלישית:
קרנות בלאקרוק בשקלים ללא המרת מטח אך דמי ניהול יקרים יותר,הבנתי שאני מפספס איתם גם חלק מהפיזור בשוק העולמי
55% s&p 500
30% eu
15% שווקים מתפתחים
אופציה רביעית:?
אופציה יותר טובה לדעתכם התיאורטית
חלק האג"ח
תכלית TTF אג"ח ממשלתי כללי דמי ניהול 0.1%
יש קרן יותר זולה?
מטרת הפוסט להבין מה הדרך הכי זולה להשקיע בכלל השוק העולמי למשקיע ישראלי דרך ברוקר ישראלי לטווח הארוך.
אני מודע לכך שהנושא עלה בעבר לגבי האם להשקיע בקרנות בלאקרוק או אמריקאיות,ראיתי שאנשים בנו מחשבונים וסימולציות אך עם חוסר הידע וניסיון שלי לא הצלחתי להבין מה לעשות במקרה שלי.
כל הערה על הרכב התיק, החלוקה שלו והאופציות תתקבל בברכה
נ.ב אשמח שתתקנו אותי בכל שימוש שגוי במושגים שהשתמשתי, פוסט ראשון בפורום ובאתי ללמוד