היה כאן איזה דיון שהעירו בו שאם פעולה נעשית רק למטרת החזר מס, פקיד מס יכול להחליט לבטל את ההחזר. לא יודע אם המסקנה היתה שזה באמת בפועל כך. אני חושב שזה היה בהתייחסות לקניית אותו ני"ע במועדים שונים ומכירה של אלה שיוצאים בהפסד, כשאפשר להוכיח שנמכרו הספציפיים שנקנו בתאריך מסוים.
בכל מקרה, האם הדבר הבא נשמע לכם אפשרי...
לפי 125ד, בעלי הכנסות נמוכות יכולים לקבל החזר ריבית עד כ-10K₪ לשנה. זה חל גם על פוליסות חסכון. אני משער שסף ההכנסות הנמוכות מתייחס להכנסות חייבות במס, כך שבמשיכה סכום הקרן לא משפיע. נניח 100K שמקבלים 4% לשנה. אם אני מבין נכון את אופן חישוב המס, משיכת מלוא הסכום בשנתיים הראשונות תאפשר החזר מלא, אבל בסוף השנה השלישית יהיה 3K מס. האם יש בעיה, כל 1-2 שנים, למשוך הכל, לקבל החזר, ואז להפקיד הכל מחדש?
(admins: אם מתאים יותר לפורום "פינת המשקיעים", תוכלו להעביר?)
בכל מקרה, האם הדבר הבא נשמע לכם אפשרי...
לפי 125ד, בעלי הכנסות נמוכות יכולים לקבל החזר ריבית עד כ-10K₪ לשנה. זה חל גם על פוליסות חסכון. אני משער שסף ההכנסות הנמוכות מתייחס להכנסות חייבות במס, כך שבמשיכה סכום הקרן לא משפיע. נניח 100K שמקבלים 4% לשנה. אם אני מבין נכון את אופן חישוב המס, משיכת מלוא הסכום בשנתיים הראשונות תאפשר החזר מלא, אבל בסוף השנה השלישית יהיה 3K מס. האם יש בעיה, כל 1-2 שנים, למשוך הכל, לקבל החזר, ואז להפקיד הכל מחדש?
(admins: אם מתאים יותר לפורום "פינת המשקיעים", תוכלו להעביר?)