כפי שכתבת בהמשך, השולחן ערוך לא מחייב אף אחד ללמוד ולא לעבוד, הוא כן פוסק שאין בעיה של קבלת כספים עבור לימוד תורה במקום יציאה לעבודה, הפסיקה הזו מקובל גם על ספרדים חסידים וחלק מהחרד"לים (אאל"ט)..
בהחלט. בכל הציבורים, גם החילוני באקדמיה, יש אנשים שלומדים תורה ומקבלים על זה כסף. קוראים להם עילויים, אקדמאים, רבנים פוסקים.
אבל יש רק ציבור אחד שבו
כל הציבור, מקבל כספים עבור לימוד. האם כל הציבור הזה עילוי? כולם מוכשרים יותר מהשאר ללימוד? הכלל הסכים לממן ציבור שלם ללא הוכחת חוכמה?
כלומר מותר לי? אז מה הבעיה שלך אם כך שה"יהדות" אוסרת את זה.
רק אם אתה עילוי שמוכן לחיות חיי עוני, או מוצא מי שיממן אותך
מרצונו החופשי. אתה יכול להיות גם לא עילוי, אבל ללמוד רק מכספי תרומות
שניתנו מרצון חופשי.
בעולם הקפיטליסטי, מי יתן לך כסף או רבנות בלי הוכחת יכולת?
לא יכול להיות שציבור שלם כל כך מוכשר ללימוד, כל כך עילוי, שכולו חייב לשבת וללמוד ולהסתמך על הכלל.
יש נכון ללני כ3 שנים פחות ממאה אלף אברכים (אאל"ט), והכל מקרה זה נגד רצון הציבור כמו שזה נגד דעתו לממן את השידור הציבורי, בדמוקרטיה רצון הציבור משתקף בחוקי הכנסת
בוודאי שזה נגד רצון רוב הציבור. מה לעשות שהמפלגות החרדיות מפעילות לחץ? אם הציבור שלך נגד מימון השידור הציבורי, זה אחלה, זה עדיין לא
הציבור, זה מיעוטו.
כמו שכתבתי, נראה שרוב הציבור דווקא כן מוכן ל
מוסד עילויים כזה או אחר - בו חרדים מועטים לא יתגייסו, וילמדו, בתוכנית מיוחדת. לא למאה אלף, גם לא ל20 אלף.
כלומר למרות שהאשה בכו"כ יצאה לשוק העבודה ומפרנסת את המשפחה הבעל גם צריך לצאת לעבוד ולא ללכת ללמוד? אתה מקדש את העבודה כערך ולא כצורך
אין מניעה לא לעבוד, גם לאישה וגם לאיש - אבל צריך להיות מוכנים לשאת בתוצאות - עוני, רעב, מוות.
זה בדיוק העתיד שמצפה ל
כלל ישראל אם המצב כמו היום ימשיך - גרעון, עוני, כליה - אי אפשר לממן מאות אלפים שלא עובדים, גם אם נשותיהם עובדות (עזוב שזו סטייה מהטבע).
כל
גביר חרדי,
רשאי לשבת ורק ללמוד. יש לו כסף. כל
חרדי עני מרוד,
רשאי לשבת וללמוד, הוא ויתר על מותרות כדי ללמוד.
אף חרדי לא רשאי להתפרנס מכספי המדינה נגד רצון העם. בוודאי שלא
ציבור שלם כזה, שלא הוכיח למה מגיע לו. ציבור שלוקח יותר משהוא נותן, חי על חשבון הציבור נגד רצונו.
אי אפשר גם לחיות חיי רוח בלבד - וגם לצפות לא לשאת בתוצאות.
אתם (בהכללה) לא מבדילים בין הקבוצות השונות, הבעיות שלהם, המניעים שלהם והתקציבים שלהם.
אני כמובן מדבר על חרדים בכלל, ועל ליטאים בפרט. לא דיברתי על שום חוק רבנים, ואני בטח לא
אתם. תנהל בבקשה ויכוח ענייני.
הם הקבוצה הקרובה ביותר ליהדות ההיסטורית, מנהגיה, גישתה הלוגית, שקרובה אליי ולהגות ההיסטורית היהודית. ממי שמחדד שכלו בגמרא כל היום, אני מצפה ליכולת לוגית.
דא עקא, זוהי הקבוצה שסטתה יותר מכל מהטבע ההגיוני של העולם, מהדרך ארץ, ומההתנהגות המעשית של יהודים לאורך 3000 שנה, ויצרה את ההזייה שהיא
חברת הלומדים.
יותר מדי פלפול, פחות מדי הגיון בריא - אם אין קמח, אין תורה. אם אתה לא יכול לייצר את הקמח שלך בעצמך, אל תצפה שלנצח מישהו אחר ייצר עבורך אותו. פורים שמח.