• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחברה בלבד ואין באמור בה כדי לשקף את דעותיה של בעלת האתר.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

עסקאות שליש דירה

• פותח הנושא פותח הנושא dvir13
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

dvir13

משתמש רגיל
דירוג
30
אהלן,

אני, חבר ילדות וחברה טובה מעוניינים להכנס לשוק הנדל"ן ביחד, התכנון זה בעסקאות שליש.
ההתחייבויות, הזכויות וכל מה שנקבע ביננו יהיו מעוגנים בחוזה מסודר שנסכים עליו שלושתינו וזאת למרות שאנחנו חברים טובים, לא מתייעץ על החלק הזה כי בזה אני בטוח - אני רוצה להכנס איתם לעסקאות משותפות אבל אני כאן כדי לבחון את הקטע של המיסוי + החלק של המשכנתא.

להבנתי היתרונות העיקריים בעסקאות מהסוג הזה זה בעיקר הפיזור הגאוגרפי, פיזור הסיכון, חלוקת עבודה בין השותפים והמיסוי שבו אני לא בקיא לעומק וחלק מהפוסט עוסק בו.

לגבי החסרונות זה בעיקר חילוקי דעות ממה שקראתי (לא חושב שזה המקרה אצלנו, אין לי דרך להמחיש את החיבור שלנו מעבר למסך) והחיסרון הבולט זה שכבר בעסקה השניה הבנק יכיר בנו כאילו יש לנו דירה, אז זה יהיה אוטומטית משכנתא של 50-50 ולא 25-75.

אשאל הרבה שאלות, אשמח אפילו על מענה חלקי של שאלה אחת שתרכיב לי לאט לאט את הפאזל

1. בעסקה של שליש ראשון אני לא משלם מס רכישה, מה בעניין שליש שני או ושלישי? וכן הלאה? בנוסף, אני באיזשהו שלב כבר מאבד את הזכות שלי לקנות דירה שלמה מבלי לשלם מס רכישה עד התקרה שבחוק?

2. טווח ההחזקה של הדירות הוחלט על טווח ארוך של 10-12 שנה מרגע רכישה, אבל בכל זאת אשאל מה בעניין מס שבח במידה ואחליט למכור את השליש מהעסקה הראשונה (אם לצורך הדוגמה יש לי עוד 3 חלקי דירה שונים בארץ בעסקאות שליש) ?

3. בנושא המשכנתא, יש פיתרון לכך שבדירה השניה זה לא יהיה 50-50 מול הבנק? כוח המינוף לא יהיה איתי בשאר העסקאות אלא רק בעסקה הראשונה וזה חיסרון מטורף בעיניי.

4. בהמשך לשאלה הקודמת, האם יהיה כדאי שהעסקה הראשונה תהיה העסקה הכי גדולה שלנו? זאת בעצם לצורך המינוף הגדול שהבנק יתן. לצורך הדוגמה עסקה ראשונה על סך 2 מיליון, עסקה שניה על סך מיליון, שלישית 900 וכו'

5. אם אחרי 5 שנים מהרגע השקענו לראשונה בדירה הראשונה, הערך של הדירה עלה, האם יהיה ניתן למחזר משכנתא ולהוציא הון כלוא? זאת אומרת שמהעסקה הראשונה אוכל להוציא משכנתא מקסימלית לפי ערך הדירה שעלה מאז שקנינו לטובת עסקת שליש נוספת..

ראוי לציין שנשב לפגישה עם עו"ד מקרקעין/יועץ מס בנושא מקרקעין כדאי להבין את הכל אבל אני רוצה לדעת אם זה באמת עסקאות שכדאי לשרוף בהן אנרגיה, זמן וכסף או לכל הפחות אם יש היתכנות להשקעה איכותית לאורך זמן, פלוס העובדה שארצה להגיע מוכן לפגישה ולהבין על מה היועץ מדבר.

תודה רבה לעונים !!

1. בעסקה של שליש ראשון אני לא משלם מס רכישה, מה בעניין שליש שני או ושלישי? וכן הלאה? בנוסף, אני באיזשהו שלב כבר מאבד את הזכות שלי לקנות דירה שלמה מבלי לשלם מס רכישה עד התקרה שבחוק?
ממה ששמעתי פעם מעו"ד ואני מקווה שאני מדייקת, זה לא מוגדר בחוק , כלומר עקרונית אין הגבלה.
למעשה, הוא הכיר סיפור על שלישית שותפים שרכשו מעל 10 דירות כאלו , ובשלב הזה מס הכנסה החליט שזה נקרא תכנון מס וכו' וזה לא קביל לענין הפטור.

גם השליש ראשון - לא מדוייק 'לא משלם מס רכישה'. אלא 'משלם מס רכישה כדירה יחידה'. לרוב דירה של עד 2 מיליון בערך המס אפס. אם דירה ראשונה שתקנו היא ב- 5 מיליון, תשלמו כל אחד שליש ממס רכישה שמן על החלק שבין 2 מיליון ל-5 מיליון (כמו אדם רגיל שקונה דירה ראשונה ב-5 מיליון, פשוט כל אחד מכם ישלם שליש מזה)

5. אם אחרי 5 שנים מהרגע השקענו לראשונה בדירה הראשונה, הערך של הדירה עלה, האם יהיה ניתן למחזר משכנתא ולהוציא הון כלוא? זאת אומרת שמהעסקה הראשונה אוכל להוציא משכנתא מקסימלית לפי ערך הדירה שעלה מאז שקנינו לטובת עסקת שליש נוספת..
למה 'למחזר'? אתה כנראה מתכוון 'לקחת עוד משכנתא'. לא תמיד קל. ובדרך כלל מוגבל עד 50% משווי הנכס (אלא אם תלך לחוץ בנקאי, עד 60%. וגם זה, לא תמיד יסכימו כי זו תהיה משכנתא מדרגה שנייה). צריך גם לחשוב יצירתי איך אתה משכנע את הבנק לגבי סיבת המשכנתא, כי לקחת משכנתא כדי לקנות עוד נכס - אסור (לפי תקנת בנק ישראל). מה תגיד להם? למה אתה צריך את הכסף?

לא ייעוץ

בעסקה של שליש ראשון אני לא משלם מס רכישה, מה בעניין שליש שני או ושלישי? וכן הלאה? בנוסף, אני באיזשהו שלב כבר מאבד את הזכות שלי לקנות דירה שלמה מבלי לשלם מס רכישה עד התקרה שבחוק?
מבחינת חוק מיסוי מקרקעין, כל עוד אין ברשותך ברגע הקניה מעל שליש דירה בנכס מסוים (לא סוכמים חלקים בין דירות שונות שאינן באותו בניין), אתה תשלם מס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה. בפרקטיקה, כפי שציינו מס הכנסה יכול משלב כלשהו (10 דירות, בפסיקה שהייתה לפני מספר שנים) לטעון שמדובר למשל בעסק, ולגבות ממך מיסוי בהתאם.

טווח ההחזקה של הדירות הוחלט על טווח ארוך של 10-12 שנה מרגע רכישה, אבל בכל זאת אשאל מה בעניין מס שבח במידה ואחליט למכור את השליש מהעסקה הראשונה (אם לצורך הדוגמה יש לי עוד 3 חלקי דירה שונים בארץ בעסקאות שליש) ?
בדירה שתמכור תוכל להימנע מתשלום מס שבח, אבל ממה שזכור לי תצטרך "לסמן" את הזנבות (כל השלישי) כחייבים במס שבח, כך שבמכירתם תהיה חייב בתשלום.

בנושא המשכנתא, יש פיתרון לכך שבדירה השניה זה לא יהיה 50-50 מול הבנק? כוח המינוף לא יהיה איתי בשאר העסקאות אלא רק בעסקה הראשונה וזה חיסרון מטורף בעיניי.
כל עוד אין ברשותך חלק של מעל שליש בדירה יחידה, כל רכישה מדווחת כממוסה לפי דירה יחידה, מה שמאפשר לך משכנתא של עד 75%.

בהמשך לשאלה הקודמת, האם יהיה כדאי שהעסקה הראשונה תהיה העסקה הכי גדולה שלנו? זאת בעצם לצורך המינוף הגדול שהבנק יתן. לצורך הדוגמה עסקה ראשונה על סך 2 מיליון, עסקה שניה על סך מיליון, שלישית 900 וכו'
ההנחה שציינת בסעיף הקודם אינה נכונה, לכן גם אין הכרח לקנות מהגבוה נמוך.

אם אחרי 5 שנים מהרגע השקענו לראשונה בדירה הראשונה, הערך של הדירה עלה, האם יהיה ניתן למחזר משכנתא ולהוציא הון כלוא? זאת אומרת שמהעסקה הראשונה אוכל להוציא משכנתא מקסימלית לפי ערך הדירה שעלה מאז שקנינו לטובת עסקת שליש נוספת..
הגדלת הון על דירה קיימת חסומה ב50% משווי הדירה (כולל ההלוואה הקיימת), וגם לא תהיה במשכנתא שמסווגת כדיור אלא במשכנתא לכל מטרה, שהיא יקרה משמעותית.

ממה ששמעתי פעם מעו"ד ואני מקווה שאני מדייקת, זה לא מוגדר בחוק , כלומר עקרונית אין הגבלה.
למעשה, הוא הכיר סיפור על שלישית שותפים שרכשו מעל 10 דירות כאלו , ובשלב הזה מס הכנסה החליט שזה נקרא תכנון מס וכו' וזה לא קביל לענין הפטור.
כן יש כבר תקדימים וככל הנראה מס הכנסה לא יתייחס עד ל7-8 דירות כאלו, אני מאמין שנעצור ב5-6 כדי להיות במרווח ושמס הכנסה לא יסתכל עלינו בטעות בתור משהו אחר

גם השליש ראשון - לא מדוייק 'לא משלם מס רכישה'. אלא 'משלם מס רכישה כדירה יחידה'. לרוב דירה של עד 2 מיליון בערך המס אפס. אם דירה ראשונה שתקנו היא ב- 5 מיליון, תשלמו כל אחד שליש ממס רכישה שמן על החלק שבין 2 מיליון ל-5 מיליון (כמו אדם רגיל שקונה דירה ראשונה ב-5 מיליון, פשוט כל אחד מכם ישלם שליש מזה)

למה 'למחזר'? אתה כנראה מתכוון 'לקחת עוד משכנתא'. לא תמיד קל. ובדרך כלל מוגבל עד 50% משווי הנכס (אלא אם תלך לחוץ בנקאי, עד 60%. וגם זה, לא תמיד יסכימו כי זו תהיה משכנתא מדרגה שנייה). צריך גם לחשוב יצירתי איך אתה משכנע את הבנק לגבי סיבת המשכנתא, כי לקחת משכנתא כדי לקנות עוד נכס - אסור (לפי תקנת בנק ישראל). מה תגיד להם? למה אתה צריך את הכסף?

לא ייעוץ
תודה על הפירוט,
בנוגע למה שרשמת בפסקה הראשונה, במידה ואני קונה כל פעם שליש דירה ששווי הדירה אינו עולה על מדרגת הפטור של דירה ראשונה, נעגל ל2 מיליון לצורך הנוחות, האם גם בפעם השניה כשאקנה שליש דירה לא אשלם מס רכישה כאילו אין לי דירה בכלל?

לגבי המשכנתא, יש פסול בלהגיד הדירה לצורך השקעה או שיסתכלו על זה באור אחר?

מבחינת חוק מיסוי מקרקעין, כל עוד אין ברשותך ברגע הקניה מעל שליש דירה בנכס מסוים (לא סוכמים חלקים בין דירות שונות שאינן באותו בניין), אתה תשלם מס רכישה לפי מדרגות דירה יחידה. בפרקטיקה, כפי שציינו מס הכנסה יכול משלב כלשהו (10 דירות, בפסיקה שהייתה לפני מספר שנים) לטעון שמדובר למשל בעסק, ולגבות ממך מיסוי בהתאם.
זאת אומרת שטכנית, אוכל לקנות 5 שלישים כשהשווי של כל דירה לא יעלה על 2 מיליון ובכך לא לשלם מס רכישה בכלל?
בדירה שתמכור תוכל להימנע מתשלום מס שבח, אבל ממה שזכור לי תצטרך "לסמן" את הזנבות (כל השלישי) כחייבים במס שבח, כך שבמכירתם תהיה חייב בתשלום.
אז על השליש הראשון שאצטרך למכור לא אצטרך לשלם מס שבח, על השליש מהדירות האחרות כן אצטרך משמע אצטרך לקחת בחשבון שהמכירה הראשונה צריכה להיות בהכרח המכירה בדירה שהרווח בה הכי גדול אם הבנתי נכון..
כל עוד אין ברשותך חלק של מעל שליש בדירה יחידה, כל רכישה מדווחת כממוסה לפי דירה יחידה, מה שמאפשר לך משכנתא של עד 75%.
לגבי הסעיף של המשכנתא, ברגע שיש לי שליש דירה בלבד ואני בא לבנק לבקש משכנתא לשליש נוסף, לפי כל מה שקראתי את הבנק לא מעניין אם זה שלישי חצי או שלם, יש לי דירה אז הוא יתן לי עד 50%... זה לא נכון?
ההנחה שציינת בסעיף הקודם אינה נכונה, לכן גם אין הכרח לקנות מהגבוה נמוך.

הגדלת הון על דירה קיימת חסומה ב50% משווי הדירה (כולל ההלוואה הקיימת), וגם לא תהיה במשכנתא שמסווגת כדיור אלא במשכנתא לכל מטרה, שהיא יקרה משמעותית.
תודה רבה על הפירוט הרחב!! שאלתי עוד כמה שאלות הגוף התשובה

זאת אומרת שטכנית, אוכל לקנות 5 שלישים כשהשווי של כל דירה לא יעלה על 2 מיליון ובכך לא לשלם מס רכישה בכלל?
כן, כל עוד בשום שלב לא יהיה לך מעל שליש של דירה (או שני חלקים באותו בניין).
אז על השליש הראשון שאצטרך למכור לא אצטרך לשלם מס שבח, על השליש מהדירות האחרות כן אצטרך משמע אצטרך לקחת בחשבון שהמכירה הראשונה צריכה להיות בהכרח המכירה בדירה שהרווח בה הכי גדול אם הבנתי נכון..
למרות ששיקול המס הוא שיקול מרכזי, הוא בוודאי לא השיקול היחיד. אולי הדירה עם הרווח הכי גדול היא גם הדירה עם פוטנציאל התשואה הגבוה ביותר. לכן אני לא מסכים עם המשפט האחרון, במיוחד עם המילה בהכרח.
לגבי הסעיף של המשכנתא, ברגע שיש לי שליש דירה בלבד ואני בא לבנק לבקש משכנתא לשליש נוסף, לפי כל מה שקראתי את הבנק לא מעניין אם זה שלישי חצי או שלם, יש לי דירה אז הוא יתן לי עד 50%... זה לא נכון?
הבנק קובע את גובה המימון מירבי לפי מה שמילאת בטופס הדיווח למיסוי מקרקעין. כל העסקאות במקרה שתיארת ידווחו כדירה יחידה, על כן תוכל לקבל מהבנק מימון של עד 75% בכל אחת מהן.

הבנק קובע את גובה המימון מירבי לפי מה שמילאת בטופס הדיווח למיסוי מקרקעין. כל העסקאות במקרה שתיארת ידווחו כדירה יחידה, על כן תוכל לקבל מהבנק מימון של עד 75% בכל אחת מהן.
לא מזלזל אבל אתה בטוח בנוגע לזה? לא מניסיון אבל גם אני זוכר שקראתי פעם שלאחר שליש ראשון השלישי או דירה מלאה הבאה שתיגש לבנק לקחת משכנתה, יתנו לך 50% זאת אומרת מינוף 1 ל-1..
יש מישהו שהתנסה במקרה הזה?

לא מזלזל אבל אתה בטוח בנוגע לזה? לא מניסיון אבל גם אני זוכר שקראתי פעם שלאחר שליש ראשון השלישי או דירה מלאה הבאה שתיגש לבנק לקחת משכנתה, יתנו לך 50% זאת אומרת מינוף 1 ל-1..
יש מישהו שהתנסה במקרה הזה?
לבנק אין מושג כמה דירות וחלקי דירות אתה מחזיק. המקור של הבנק הוא העתק של הדיווח שהעברת למיסוי מקרקעין, ועליו הוא מסתמך.

לגבי המשכנתא, יש פסול בלהגיד הדירה לצורך השקעה או שיסתכלו על זה באור אחר?
אין בעיה לומר

פשוט אם תרצה לקחת עוד כסף מהקירות, לא תוכל בשביל להשתמש כהון עצמי לעוד נכס, אלא בשביל סגירת חובות או שיפוץ (ולהוכיח זאת)

אתה לא חייב לבקש את הפטור על השליש הראשון שתמכור, אבל ברגע שתבקש פטור, אז על שאר חלקי הדירות שהיו ברשותך בזמן המכירה, לא תוכל לבקש פטור0

בנוסף לנאמר למעלה, ועל אף החיבור המצויין ביניכם - אני הייתי נמנעת מזה ומוצאת אפיק השקעה (פרטי) אחר.

כן, כל עוד בשום שלב לא יהיה לך מעל שליש של דירה (או שני חלקים באותו בניין).
מעולה, זה חידש לי מלא תודה.
למרות ששיקול המס הוא שיקול מרכזי, הוא בוודאי לא השיקול היחיד. אולי הדירה עם הרווח הכי גדול היא גם הדירה עם פוטנציאל התשואה הגבוה ביותר. לכן אני לא מסכים עם המשפט האחרון, במיוחד עם המילה בהכרח.
לקחתי לתשומת ליבי.
אם העסקאות האלו ידווחו בטופס כדירה יחידה, אז הבנק נותן בעצם 25%-75% רק לדירה היחידה זאת אומרת שבפעם הבאה שאגש ויש לי דירה יחידה יתנו לי משכנתא של 50%-50% לדירה להשקעה..? שוב תודה

אין בעיה לומר

פשוט אם תרצה לקחת עוד כסף מהקירות, לא תוכל בשביל להשתמש כהון עצמי לעוד נכס, אלא בשביל סגירת חובות או שיפוץ (ולהוכיח זאת)
הבנתי, אז ברוב המקרים האופציה של לקחת עוד כסף על דירה קיימת לא תהיה קיימת אלא אם באמת אצטרך כסף לשיפוץ הבית מכל סיבה שהיא. תודה

אתה לא חייב לבקש את הפטור על השליש הראשון שתמכור, אבל ברגע שתבקש פטור, אז על שאר חלקי הדירות שהיו ברשותך בזמן המכירה, לא תוכל לבקש פטור0
הבנתי טוב לדעת

בנוסף לנאמר למעלה, ועל אף החיבור המצויין ביניכם - אני הייתי נמנעת מזה ומוצאת אפיק השקעה (פרטי) אחר.
מה למשל אם אפשר בבקשה דוגמה?

אם העסקאות האלו ידווחו בטופס כדירה יחידה, אז הבנק נותן בעצם 25%-75% רק לדירה היחידה זאת אומרת שבפעם הבאה שאגש ויש לי דירה יחידה יתנו לי משכנתא של 50%-50% לדירה להשקעה..?
הבנק נותן עד 75% על כל דירה שנחשבת כדירה יחידה.

לא לציטוט כלפי מס ההכנסה - אבל מה שאתה מציע להיכנס אליו זה להתחיל עסק.
וכמו כל עסק / סטארט-אפ עם שותפים יש סל גדול של תרחישים שצריכים לחשוב עליהם לפני שמתחילים.
ממליץ לך לעשות חקר על הסכם שותפים, וגם ללכת לעו"ד שעוסק בהסכמים כאלו שינסח לשלושתם כזה חוזה שתחתמו עליו. יכול לחסוך הרבה עוגמת נפש בהמשך הדרך

* תרחישים לדוג': מה קורה אם רק שותף אחד רוצה למכור והאחרים לא? מכריחים את השלישי (החלטת רוב)? אם הוא מוכר למי מותר לו למכור? האם יש לשותפים קדימות על פני מישהו זר? מה קורה אם לא מוצאים קונה לשליש דירה אלא רק לדירה מלאה? אם מכריחים, האם יש תרחישי ווטו (נניח מחלה קשה של השותף שרוצה לצאת)? ולשאלה האחרונה תניח שכולכם בריב נוראי והמכירה תקריס אתכם כלכלית (מחיר השוק בשפל חסר תקדים). ונוסף על כל זה וטווח הזמן שציינת, תניח שייכנסו בני זוג לתמונה עם תוכניות כלכליות שסותרות את תוכנית העבודה היפה שתבנו ביום הראשון

עריכה - העסק הוא חברת אחזקות, זה שמדובר בנדלן ולא במשאיות זה לא המהות של הניסיון הדרוש עבור ההסכם. העו"ד הרלוונטי לעניין הסכם השותפים הוא עו"ד חברות ולא עו"ד מקרקעין (שגם אותו תצטרכו).
וגם סליחה על התגובה כי יודע שלא ביקשת אותה, אבל ממליץ לא לנסח לבד אלא להיעזר באיש מקצוע

נערך לאחרונה ב:
נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס עסקאות עם אח שלי באיזה דרך מומלצת נדל"ן 3
א עסקאות עם צדדים הקשורים בחו"ל טופס 1301 מיסים 0
S עסקאות באשראי כדי להגיע למינימום חיוב / הטבות פרימיום צרכנות פיננסית 7
P עסקאות קניית קרקע נדל"ן 13
A עזרה בהבנת עסקאות וזמינות כסף בIB שוק ההון 1
grimble grumble אפשרות להעביר עסקאות תשלומים בין כרטיסים? צרכנות פיננסית 4
T עסקאות מחוץ לשעות המסחר הרגילות - חסרונות? שוק ההון 13
Oracle פירוט עסקאות בכ.אשראי חוץ בנקאי, באתר הבנק צרכנות פיננסית 12
P "עסקאות עתידיות" במט"ח בהפועלים שוק ההון 4
I איך עובדות עסקאות החלף שמבטיחות TR? שוק ההון 3
Y דיני מיסים של שליש דירה בנוסף לדירה בבעלותי נדל"ן 2
Y שליש דירה מבחינה כללית נדל"ן 4
ה שליש דירה במתנה לבעל דירה נדל"ן 3
K משכנתא על שליש דירה נדל"ן 12
ש רכישת שליש דירה לאחר זכייה במחיר למשתכן. נדל"ן 3
י התייעצות לגבי קניית שליש דירה נדל"ן 9
P משיכת שליש מקרן השתלמות לא חוסמת הפקדות? מיסים 4
A דירה בהנחה - המחזיקים בעד שליש דירה (כולל) מוגדרים מחוסרי דיור? נדל"ן 12
T מיסוי שליש דירה - מקרי קצה נדל"ן 44
י משכנתא על שליש דירה נדל"ן 13
H שאלת משכנתא - חישוב שליש מההכנסה בניכוי הוצאות נדל"ן 6
ה תמהיל שני שליש נדל"ן 11
י.ג שליש מהעבודות אינן נחוצות אוף טופיק 15
N שוק ההון מול קניית דירה נדל"ן 1
C מכירת דירה ושכירת דירה יקרה יותר במקום נדל"ן 15
A שיעבוד דירה להלוואה פרטית נדל"ן 12
נימי אסטרטגיית stop loss לקראת קניית דירה שוק ההון 7
M מיסוי שכירות דירה שניה אחרי חתונה נדל"ן 24
Y שדרוג דירה- מס שבח ורכישה נדל"ן 0
I הקטנת מס רכישה - חלוקת דירה ישנה לשלישים נדל"ן 9
Y אמא שרוכשת דירה על שמי, או שמעבירה כסף במתנה לחשבוני ואני זה שרוכש - יש הבדל משמעותי? מיסים 1
S דירה להשקעה נדל"ן 6
E זקוק לעצה: דירה באשקלון למול פתח תקווה ישנה נדל"ן 22
מ סדר בנושא זכאות ל"דירה בהנחה" לבעלי דירה לשעבר נדל"ן 0
JBUZZ חדרה: סחירות של דירה עתידית? נדל"ן 17
ר מה היתרון ברכישת דירה שניה לעומת שוק ההון? נדל"ן 21
T מיקסום תשואה במכירת דירה שעוברת פינוי-בינוי נדל"ן 19
L מעבר דירה בעקבות ריב שכנים נדל"ן 2
C אסרטגיית השקעה לאחר רכישת דירה על הנייר שתימסר עוד 4 שנים נדל"ן 7
GeraltOfHaifa דודה שלי מתכננת למכור את דירתה בצפון הישן ת"א, לקראת תמ"א. יש יתרונות לרכישת דירה מבן משפחה והפוך? נדל"ן 1
H חששות לפני קניית דירה ראשונה להשקעה - האם יש ביקוש לדירות 2 חדרים? נדל"ן 15
S דירה למגורים אל מול שוק ההון נדל"ן 7
ב קביעת החזר חודשי בהלוואה לרכישת דירה נדל"ן 2
yotamavi דירה ראשונה להשקעה נדל"ן 9
וולפסון דירה בירושה של ההורים והתלבטות אם לרכוש חלק ממנה נדל"ן 6
מ מיסוי דירה יחידה מיסים 4
ד התייעצות על דירה להשקעה נדל"ן 21
I קניית ארון בעת מעבר דירה צרכנות פיננסית 2
I מזגן מרכזי בעת השכרת דירה צרכנות פיננסית 8
V רכישת דירה למגורים בשותפות עם חברה בע''מ נדל"ן 6

נושאים דומים

Back