קפיצת הדרך
משתמש בכיר
- הצטרף ב
- 17/2/19
- הודעות
- 3,419
- דירוג
- 5,341
אבל להבנתי אתה משלם 40% על כל הסכום ברגע ההפשרה. כך שהחלקים המופשרים לאחר שנה/שנתיים/שלוש/ארבע כנראה כוללים בתוכם די הרבה רווח הון.אחוזי מס נמוכים יותר. גם כשמשלמים על ה-RSU בארץ (אמנם רק בעת מימוש) אז צריך על השווי המקורי לשלם 50% ועכשיו זה יגדל ל52% בגלל העלאת מס יסף. פה המס שאשלם יהיה סביב 40% - משמעותית פחות מה50-52% שיש בארץ.
בישראל ה- 50% זה רק על מחיר ההענקה. והשאר זה 28% (או 25% אם לא עברת מס יסף).
לגבי התוספת של מס יסף, להבנתי מדובר על 2% נוספים רק אם יש רווחי הון של מעל כ- 700K₪. כלומר אתה תוכל למכור כל שנה RSU בשווי של (לפחות) 700K בלי שזה יחול עלייך (בהנחה שאין לך רווחי הון אחרים). ומכיוון שחלק מהכסף הוא פירותי ורק חלקו רווח הון אז כנראה תוכל למכור גם יותר.
כן, אחרי מכירת ה- RSU, מבחינת מס, כנראה עדיף לגור בארצות הברית.מס רווחי הון נמוך משמעותית. על רווחי ההון של RSUs בארץ משלמים 28% (מס יסף חל גם על הרווחים של RSU) וכאמור יעלה עכשיו ל30%. בארה״ב ממה שאני מכיר מס רווחי הון נע במדרגות בין 0 ל-20% (0 עד $100K, 15% עד $600K, הלאה 20%). זה אומר שאם מכרת את הRSU וקנית מדד לתקופה דומה לאחזקת הRSU בארץ, אז בארה״ב תשלם הרבה פחות מס באחוזים על הרווחים של הקרן הזאת (גם אם בארה״ב הקרן עצמה תהיה יותר קטנה כי היא after tax - אבל תהיה גם יותר diversified)
בקיצור הכי כדאי למכור את ה- RSU בישראל, לקנות מדד רחב ומיד לעבור לגור בארצות הברית
בכל מקרה מודה שלא ממש השתכנעתי…
לדעתי לא לקחת בחשבון את דחיית המס ואת המשמעות של זה על הסכום שנצבר.
ונכון שיש כאן סיכון יתר אבל בהינתן שאתה מתאים אותו לסיבולת הסיכון שלך אז בסופו של יום זו בחירה שלך לקחת את הסיכון ולהרוויח (בפוטנציאל) יותר.
סתם לדוגמא, משפחה שיש לה בית מגורים (ואולי נדל״ן נוסף) שיש לה פנסיה מכובדת, שיש לה חשבון נזיל (קה״ש + חשבון ממוסה) שיכול לאפשר לה עצמאות כלכלית, יכולה לבחור להשאיר אחוז מסוים מההון שלה ב- RSU לאורך זמן. בוודאי כזה שעולה על שלב ההבשלה ולפעמים גם עד לפנסיה (ואז להינות גם מהטבות המס בפנסיה).
פשוט בארצות הברית אין את האפשרות הזו...