• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

על איזה דירה לקחת את המשכנתא הפוכה

• פותח הנושא פותח הנושא talifr
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

talifr

משתמש רשום
דירוג
1
היי,
ההורים שלי רוצים לקחת משכנתא הפוכה על אחד משני הנכסים שבבעלותם. הם מעדיפים שלא לקחת את המשכנתא על הדירת מגורים, אלא על הדירה השניה ששווה הרבה פחות. הם עושים את זה מתוך דאגה לאבד את הדירת מגורים לבנק במקרה שהילדים לא יצליחו למכור את הדירה השניה בתוך שנה ולהחזיר את המשכנתא.

לא הייתה אמורה להיות בעיה רק שהדירה השניה נמצאת בתהליכי פינוי בינוי כבר הרבה שנים, ובשביל לקחת עליה משכנתא הפוכה הם יצטרכו לשלם ליזם הפרויקט תוספת של 30-50 אלף ₪ (בגלל שהערבות הבנקאית שלו תעלה).

יש סיבה הגיונית להתעקש להוציא את המשכנתא ההפוכה על הדירה השניה ולא על הדירת מגורים?

תודה רבה, @nicepo1
השאלה אם יכול להיות תרחיש כלשהו שבו הם לא יצליחו למכור את הדירה בתוך שנה. הדירה נמצאת לקראת התחלת פינוי בינוי (עוד לא התחיל וכשיתחיל יכול להמשך כמה שנים).

באותו נושא, נאמר לנו שיש פרק זמן של שנה מעת פטירת הבעלים ועד שצריך לפרוע את ההלוואה. האם יש מקום להתמקח עם הבנק על הארכת פרק הזמן הזה? למיטב ידיעתי משכנתא הפוכה ניתן לקבל כיום משני מקומות (שנבדלים ביניהם בתנאי המשכנתא), כך שאין הרבה מקום להתמקחות.

השאלה אם יכול להיות תרחיש כלשהו שבו הם לא יצליחו למכור את הדירה בתוך שנה. הדירה נמצאת לקראת התחלת פינוי בינוי (עוד לא התחיל וכשיתחיל יכול להמשך כמה שנים).

באותו נושא, נאמר לנו שיש פרק זמן של שנה מעת פטירת הבעלים ועד שצריך לפרוע את ההלוואה. האם יש מקום להתמקח עם הבנק על הארכת פרק הזמן הזה? למיטב ידיעתי משכנתא הפוכה ניתן לקבל כיום משני מקומות (שנבדלים ביניהם בתנאי המשכנתא), כך שאין הרבה מקום להתמקחות.
מצטער אין לי ניסיון במשכנתה הפוכה.
לא יודע האם ניתן למכור דירה בפינוי בינוי אבל נראה לי שכן.
שווה להתייעץ עם בעל מקצוע בתחום.
לא יודע מה המטרה,אבל אולי שווה פשוט לנסות למכור את הנכס המשני.
לאנשים מבוגרים לרוב זה יכול להיות הכי פשוט ומרגיע לדעת שאין חובות,וכמובן לא צריך לשלם ריבית.

@nicepo1 המטרה היא לסגור חובות ולפנות כסף למחייה. זה בעייתי למכור את הנכס המשני כרגע. יש הרבה משתנים.
הנכס המשני בשלבים סופיים לפני ההתחלה של הפרוייקט פינוי בינוי (יש דייר מתנגד שצריך לתבוע) אבל עוד לא התחילו. אחרי הפינוי בינוי המחיר של הדירה צפוי לעלות בחצי מיליון ש"ח ככה שאם נמכור נמכור בהפסד. איך שאני מבינה את זה, בשביל לקבל החלטה טובה צריך בנוסף לכל זה לקחת בחשבון גם את מחיר הריבית במשכנתא ההפוכה כפול איקס שנים, את התנודתיות במחירי הדירות (את הסיכון המקסימלי שאפשר לצפות), וכמה נפסיד עליה אם נמכור אותה היום. זה סתם כיוון, אין לי מושג איך צריך לעשות את זה. מה דעתך?

@nicepo1 המטרה היא לסגור חובות ולפנות כסף למחייה. זה בעייתי למכור את הנכס המשני כרגע. יש הרבה משתנים.
הנכס המשני בשלבים סופיים לפני ההתחלה של הפרוייקט פינוי בינוי (יש דייר מתנגד שצריך לתבוע) אבל עוד לא התחילו. אחרי הפינוי בינוי המחיר של הדירה צפוי לעלות בחצי מיליון ש"ח ככה שאם נמכור נמכור בהפסד. איך שאני מבינה את זה, בשביל לקבל החלטה טובה צריך בנוסף לכל זה לקחת בחשבון גם את מחיר הריבית במשכנתא ההפוכה כפול איקס שנים, את התנודתיות במחירי הדירות (את הסיכון המקסימלי שאפשר לצפות), וכמה נפסיד עליה אם נמכור אותה היום. זה סתם כיוון, אין לי מושג איך צריך לעשות את זה. מה דעתך?
יש לאחד הילדים אפשרות לממן את המשכנתא ההפוכה? לתת כסף להורים, תוך קבלת זכויות בדירה?

@nicepo1 לא בטוחה שהבנתי, לילדים אין כסף פנוי.

זה סתם כיוון, אין לי מושג איך צריך לעשות את זה. מה דעתך?

אין לי שום נסיון בזה אז זה רק דעה מידע כללי:
אני מאמין שהפינוי בינוי יתומחר בדרך מסוימת במחיר אין לי מושג בכמה,הייתי מתחיל מלברר.
@nicepo1 לא בטוחה שהבנתי, לילדים אין כסף פנוי.
זה לא אני שאלתי.....
אני לא מכיר כמובן את המצב שלכם אבל אולי לנסות להתייעץ בנושא המשכנתה ובמקביל בנושא מכירת הדירה.
באופן כללי אני מאמין שכשיש חובות ודאגות כלכליות לאנשים מבוגרים עדיף למכור נכס מלקחת עוד התחייבות גדולה שנשמע שלא נוח להם איתה.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
R איזה בעל מקצוע יכול לאתר נזקים נסתרים - לפני קנית דירה נדל"ן 27
N איזה גודל דירה להשקעה לקנות-מחיר למשתכן נדל"ן 4
A איזה סוג של קופה עדיף למכור לפני קניית דירה? שוק ההון 6
E איזה מכשירים פיננסיים עדיף לפדות ברכישת דירה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ה לקנות דירה או לחכות? עד איזה סכום? נדל"ן 10
T 100,000 פנויים - איזה מסלול הכי "כלכלי" לפרוע במשכנתה והאם בכלל? נדל"ן 9
D איזה פלטפורמות יש כמו equitybee ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
N איזה קרנות פנסיה מציעות 0% דמי ניהול שנתי? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
מ איזה ברוקר נותן להכניס יותר מ 2 ספרות אחרי הנקודה בערך לימיט בניירות חו"ל ברוקרים ופלטפורמות מסחר 9
R ביטוח בריאות פרטי – איזה חברות ביטוח עושות הכי מעט בעיות כשצריך אותן לדברים הכבדים? צרכנות פיננסית 5
B איזה בתי השקעות היום מאפשרים IRA לקרן השתלמות שוק ההון 2
Vit7 איזה כרטיס אשראי הכי מומלץ לי בתור בעל עסק צרכנות פיננסית 2
B מסלול מחקה סנופי, יש הבדל איזה קרן קונים? שוק ההון 17
G איזה מניות בבורסה בישראל מותר לאזרח אמריקראי לקנות (כאלה שהן לא PFIC)? שוק ההון 11
א איזה כרטיס אשראי כדאי לי לבחור? צרכנות פיננסית 22
מ איזה דיווחים נדרשים עבור עוסק זעיר מיסים 9
ש איזה סוגי תשלומים ודמי ניהול יש בקרנות גמל? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M איזה מסלול הכי קרוב לקרן כספית? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
W פתיחת IB דרך המתווך הישראלי, אבל איזה מסלול לבחור - ארה"ב או אירלנד ברוקרים ופלטפורמות מסחר 3
מ איזה רכב מהאופציות לשכור בחו"ל? אוף טופיק 7
E איזה בידוד יעיל על רעשים מכביש סואן? נדל"ן 5
D למי משמקיע דרך IB בקרנות איריות איזה אתם קונים? פוסטים מאיכות נמוכה 7
G איזה מסלול/י משכנתא מומלץ לסלק בעת קבלת סכום כסף בירושה? נדל"ן 15
M איזה קרנות ריט ישראליות כיום יש? שוק ההון 25
A איזה קרנות סל/עוקבות בארץ מחלקות דיבידנדים? שוק ההון 9
D איזה בנק ישראלי הכי מתירני לקבל כסף שמקורו בקריפטו קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 7
A איזה מסלול לפרוע במשכנתא? נדל"ן 5
Y פרעון חלקי במשכנתא - איזה מסלול לפרוע נדל"ן 11
D איזה פלטפורמת מסחר הכי עדיפה?. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 1
Nons Ense 200,000₪ איזה מטבעות עדיף להחזיק ולמה בהתחשב באינפלציה בארץ שוק ההון 35
A איזה מכשיר מאפשר השקעה סולידית עם מט״ח בלי להמיר לשקלים צרכנות פיננסית 5
ע איזה איש מקצוע צריך להזמין? אוף טופיק 5
V איזה מסלול בקרן פנסיה עדיף למישהו בן 35 - מניות, עוקב סנופי או משהו אחר? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 17
K איזה ETF לקנות בתור ישראלית שגרה בארה"ב (לא אזרחית אמריקאית)? שוק ההון 1
ש איזה קרנות סל איריות ישראליות יש על מדד הדאו גונס ואיזה קרנות חו"ל יש? שוק ההון 22
י משכנתא קטנה וקצרת טווח איזה מסלול כדאי? נדל"ן 5
T איזה בנק מספק כיום את המענה הדיגיטילי והישירותי הטוב ביותר? צרכנות פיננסית 69
E מקרר שהפסיק לעבוד. כדאי להשקיע בתיקון? ואם לא, איזה אתם ממליצים לקנות? אוף טופיק 6
F יש איזה ברוקר שיכול לנעול לי את ההשקעה לטווח של כמה שנים ? שוק ההון 2
מ מתלבטת איזה תואר ללמוד - איזה תואר בהנדסה או משהו אחר בכלל? התפתחות אישית 2
ס איזה הטבות פיננסיות זמינות לבעלי אזרחות אירופאית? צרכנות פיננסית 2
ש חוץ מיס/הוט איזה רשת אתם ולמה? צרכנות פיננסית 5
Y מתלבט איזה מדד לבחור בין 3 מדדים ל-20-30 שנה הבאות שוק ההון 3
מ מי שמעונין לקנות ביטקיון אמיתי ולא קרן שמחכה את הביטקיון איזה מהאפשריות עדיף קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 1
D איזה בית השקעות נותן דו"חות מס צרכנות פיננסית 8
מ איזה טופס אני צריך ממיטב דש? מיסים 8
מ איזה מסמך אני צריך לבקש ממיטב ד"ש שיביאו לי בשביל שאדע מה היה העלות של המניות כשקניתי אותם? שוק ההון 8
ד דרך איזה בית השקעות אפשר לקנות ביטקוין ? קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
E איזה עתיד (נורא) מצפה לי? יומני מסע אישיים 74
D לבעל עסק ריווחי - איזה סיבה יש לא להשקיע דרך חברה בעמ מיסים 8

נושאים דומים

Back
למעלה