• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עלייה ברמת החיים או חסכון

• פותח הנושא פותח הנושא SolidStudent
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

SolidStudent

משתמש רשום
דירוג
1
איך אתם עושים את האיזון בין רצון לעלייה ברמת החיים - להתפנק, לקנות משהו שאני רוצה(בגד חדש, רכב טוב יותר) לבין רצון לחסוך?

אני חושב אם זה באמת יעזור לי, או שאני יכול להסתדר בלי. ואני גם חושב בשביל מה אני חוסך.
הרי אתה חוסך ומשקיע בשביל מטרה מסוימת : בשביל חיים טובים יותר לך ולמשפחתך, למשל בשביל שתוכל לפרוש מוקדם יותר, או בשביל שתוכל לשלוח את הילדים להוגוורטס, או טיול ליפן.
במקרה כזה, אין סתירה, כי אני יודע שאני חוסך בשביל משהו שאני רוצה.

שאלה טובה, שנכתבה כבר רבות לאורך השנים בצורה כזאת או אחרת.
שני הסנט שלי:
1. להבין שיש אני בהווה ואני העתידי. בשניהם כדאי לטפל היטב, כולל פינוקים.
2. להבין שיש אני עתידי קרוב ואני עתידי רחוק.
אם מופרשת לך פנסיה, היא נועדה לאני העתידי הרחוק ביותר (החל מגיל 67 או 70 עד שתגיע לשם או אפילו 75 חס וחלילה) ביחד עם קיצבת בט"ל.
לאני העתידי שעד הפנסיה, יש לבנות בנק מטרות לחסכון. כך תוכל להבין כמה כסף יהיה נחוץ לך בשבילן ולמתי. מתוך זה תוכל להבין כמה עליך להפריש לחסכון מההווה כדי לממשן (אם תעדיף להשקיע, ותשקיע היטב, זה יכול לקצר לך זמן להגעה ליעד עקב תשואות).
אחרי שהבנת כמה כסף אתה צריך להפריש מהנטו שלך לטובת העתיד, נשאר לך הסכום לאני בהווה. את הסכום הזה אני ממליצה להכניס לטבלת תקציב לפי סעיפים הכרחיים וסעיפי חשק.
(בגד חדש, רכב טוב יותר)
אחד עולה כמה מאות ש"ח והשני כמה עשרות או מאות אלפים. אתה לא אמור להתייחס לשניהם אותו הדבר.

זה לא מאוד שונה מאשר למצוא את האיזון בין הרצון לחיות בריא לבין לרדת על המבורגר עסיסי....
איך אתה מאזן בין הדברים בתחום הזה? (בתקווה שאתה מאזן)

התחלה טובה תהיה להבין איזו הקרבה אתה עושה למען הקניה, ולהרגיל את עצמך לעשות חשבון נפש לאחר כל קניה ולברר האם היא היתה שווה את זה.
יותר מידי אנשים שאני מכיר לא יודעים לעשות את הקישור בין אירועים שליליים שהם חווים בחייהם לבין חצפים שהם רכשו. הכי קל לראות בחוויות שליליות בתור גזרה משמיים (או מהממשלה) ולא בתור תוצאה של פעולות שעשית בעבר, אבל החוכמה היא להיות קצת יותר מודע למעשיך.

ובהמשך לשים לב שחיסכון זה כמו שריר שלוקח זמן לאמן, ושאתה הולך להתנדנד הרבה בין צרכניזם כפייתי לקמצנות פתולוגית לפני שתגיע לנקודת האופטימום שלך.

אחד עולה כמה מאות ש"ח והשני כמה עשרות או מאות אלפים. אתה לא אמור להתייחס לשניהם אותו הדבר.
קיימים אנשים שאצלם בגדים זה עשרות אלפי ש"ח...

נעזרים במחשבון הזה:

זה קצת פשטני, אבל נותן לנו מסגרת נוחה לקבל החלטות -
כדי לפרוש בגיל 58 ולשמור על אותה רמת החיים וההוצאות, אנחנו צריכים לחסוך 15% מההכנסה השנתית.
את ה 85% מבזבזים בכיף ובלי רגשות אשמה

יוצאים מהקונספט צריכה מוגברת = רמת חיים גבוהה = אושר

צריכה = פינוק, ולא צריכה מיותרת = בזבוז.

הסולידית כתבה בשנים הראשונות הרבה על תרבות הצריכה ומושגיה.

יוצאים מהקונספט צריכה מוגברת = רמת חיים גבוהה = אושר

צריכה = פינוק, ולא צריכה מיותרת = בזבוז.

הסולידית כתבה בשנים הראשונות הרבה על תרבות הצריכה ומושגיה.
אתה בעצם טוען שרמת חיים לא עולה כסף?
אפשר לשלוח את הקונספט לקניה או סומליה? נראה לי שחסר להם קצת רמת חיים, אבל הם חשבו שזה עולה כסף

אפשר לשלוח את הקונספט לקניה או סומליה? נראה לי שחסר להם קצת רמת חיים, אבל הם חשבו שזה עולה כסף
אתה טוען שאפשר לפתור את כל הבעיות של מדינות אפריקה בכך שפשוט נזרוק על היבשת הזו כסף?
אולי המדינות האלו סובלות מאותה בעיה שיש לאנשים אינדיבידואלים: הם לא יודעים איך להשתמש בכסף שתיתן להם, ואילו היו יודעים אז הם לא היו צריכים את הכסף שלך מלכתחילה.

אתה טוען שאפשר לפתור את כל הבעיות של מדינות אפריקה בכך שפשוט נזרוק על היבשת הזו כסף?
אולי המדינות האלו סובלות מאותה בעיה שיש לאנשים אינדיבידואלים: הם לא יודעים איך להשתמש בכסף שתיתן להם, ואילו היו יודעים אז הם לא היו צריכים את הכסף שלך מלכתחילה.
אני בטוח שאי אפשר להשיג מים נקיים בלי כסף, לזרוק כסף על הבעיה זה לא פתרון, אבל זה בעיה שהיא לא פתירה בלי כסף. אין רמת חיים בלי לשלם עליה, אחרת איזה תאגיד היה דואג לקחת בעלות

ראה ערך פעילות נסטלה באפריקה.

תלוי בסיטואציה שלך.
אני אישית מכניס משכורת של עשירון עליון, וחוסך 70% ממנה.
כל דבר שרציתי פעם לקנות ועבדתי קשה בשבילו, היום הרבה יותר נגיש.
עם השנים והניסיון וההבנה שקנייה של דברים לא תמיד משפרת את איכות החיים בצורה שמצדיקה את האלטרנטיבה (החיסכון), אפשר לדעת מה כדאי ומה פחות כדאי לקנות.

עוד נתון שאני נהנה להשתמש בו הוא מה ההוצאה הזו יכולה לתת לי כאלטרנטיבה ל"חופש".
כלומר אם אני לא אבצע את ההוצאה, אולי בכמה מאות/אלפי שקלים האלו שווים לחודש מחייה שאני צריך פחות לעבוד בשבילו.
(לווא דווקא הוצאה יחידה, אלא הוצאה קבוצה לדוגמא על משהו מסןיפ, כגון הוצאה חודשית/שנתית על אוכל בחוץ, חוגים וכו')

כן יש מינימום מסוים של מזון, לבוש, קורת גג ובריאות שבן אדם צריך,
לא על זה מדובר בשרשור הזה ובאחרים.

כן יש מינימום מסוים של מזון, לבוש, קורת גג ובריאות שבן אדם צריך,
לא על זה מדובר בשרשור הזה ובאחרים.
לקחתי את הקיצון רק כדי להדגים כמה הטענה לוקה בחסר.

לכל בן אדם יש את סט התחביבים/הנאות שלו, כל אחר מהם יכול להשתפר עם עוד כסף, וזה מעצבן שכל פעם שמישהו מעלה שאלה שדומה לזה אתם קוראים לו צרכן.

איך אתם עושים את האיזון בין רצון לעלייה ברמת החיים - להתפנק, לקנות משהו שאני רוצה(בגד חדש, רכב טוב יותר) לבין רצון לחסוך?

באופן אובייקטיבי, אני מפיק הנאה רבה יותר מצפיה בחסכון שלי גדל מאשר מרכישה של מוצרי צריכה.
וגם כשאני כבר "נאלץ" לקנות משהו אני מחפש את ה-VFM הכי טוב ומה שמייצר אצלי תחושת סיפוק זה בין אם עשיתי "עסקה טובה" או לא, פחות המוצר עצמו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ס השפעת עלייה קלה בריבית הפריים נדל"ן 33
א מכירת ESPP ו-RSU ללא עלייה למדרגת המס הבאה שוק ההון 15
א אג"ח עלייה מחיר VS ירידת תשואה שוק ההון 6
O ירידה בשכר לצורך עלייה בקריירה התפתחות אישית 15
L עלייה וירידה של ריבית במשק שוק ההון 1
ה דירה להשקעה ברמת גן נדל"ן 0
G זכייה בדירה בהנחה ברמת גן נדל"ן 22
ג מושע ברמת גן נדל"ן 9
פשוט יותר אפשר את זה בהכי פשוט ברמת מכולת בבקשה ? שוק ההון 22
ט יש פה כאלה שמנהלים עצמאית קרן השתלמות ברמת הנייר? צרכנות פיננסית 9
מוריה איך יורדים ברמת החיים?? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 47
ד מה באמת ההשלכות המאקרו-כלכליות של דרך החיים המוצעת בבלוג דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 64
ה פנסיה וקופת גמל - תהיה על "משבר הפנסיה" ותוחלת החיים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 41
J גלגל החיים (או הפרמידה) של הפנסיה, ו-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 11
T הגדלת הוצאות לשיפור איכות החיים התפתחות אישית 39
ל לזוג שמתחיל את החיים שלו - מה ההמלצות שלכם? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 3
S דברים קטנים ופשוטים שאפשר לעשות כדי לשפר את איכות החיים ולהאריך אותם אוף טופיק 81
N כיוון החיים של בן 24 התפתחות אישית 5
A צומת רבע החיים - שאיפות, הקרבות ואיזונים יומני מסע אישיים 38
G דיבדנדים כאמצעי לשיפור רמת החיים שוק ההון 14
Finfree עושים סדר...משפחה באמצע החיים יומני מסע אישיים 25
צ ריבית דה-ריבית זה החיים :) יומני מסע אישיים 1
Y תרגילים פסיכולוגיים לשיפור החיים? אוף טופיק 9
L מחיר למשתכן באמצע החיים נדל"ן 65
הפרופסור תואר שני במדעי החיים התפתחות אישית 11
מ איך החיים במושבות וקיבוצים? אוף טופיק 9
niceguy23 החסכונות בדולרים, החיים בשקלים שוק ההון 2
MichaelScott הלוואת גרייס לכל החיים נדל"ן 13
ה חייל משוחרר שרוצה להבין כמה דברים כדי להתחיל את החיים נכון (ווידוא הבנה IRA) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
R משפחה באמצע החיים וטעות אחת... יומני מסע אישיים 13
McMurphy האם לשמור על ביטוח החיים, למרות העלות הגבוהה, בשביל לשמור על אפשרות לקחת משכנתא? צרכנות פיננסית 5
חדש בשוק התייעצות בתחילת החיים פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 18
Tsachi01 מה דעתכם על אורח החיים הסולדי בחברה החרדית? מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 541
R התלבטות בין תואר במדעי המחשב לבין מדעי המחשב ומדעי החיים התפתחות אישית 37
1337justme אז למה לא קצבה לכל החיים? שוק ההון 45
A הייטקיסט עם משפחה, באמצע החיים יומני מסע אישיים 30
J סדר בתוכנית לעתיד (קופ"ג, השתלמות, פנסיה וביטוחים להמשיך החיים ותיכנון סגירה המשכנתא מוקדם) צרכנות פיננסית 7
קירכהוף ערן זהבי - "החיים זולים - הפוזה עולה כסף" אוף טופיק 17
L כמה גולשים פעילים יש באתר? אשמח לדעתכם: איך אתם רואים את החיים אוף טופיק 87
M חשיבות מיקום ביטוח החיים? צרכנות פיננסית 3
א סקר ריבית מובטחת עד סוף החיים שוק ההון 20
Y ספר החיים או הכסף פוסטים מאיכות נמוכה 0
ERE בלי ה E השקעה בשוק ההון כדחיית החיים "לעתיד" לעומת תזרים מזומנים "עכשיו" מנדל"ן שוק ההון 12
ת רמת החיים, משהו לא מסתדר לי. המצב הכלכלי קשה ורמת החיים עולה? אוף טופיק 305
ש צעיר ומבולבל, מהי מטרת החיים? אוף טופיק 62
A באמצע החיים יומני מסע אישיים 33
M ספר החיים או הכסף אוף טופיק 9
M מישהו ממשתתפי הפורום, יכול להעיד שהוא מרגיש שהוא מנצל וחווה את החיים במלואם? התפתחות אישית 63
ש התייעצות זוג נכים מעבר לשיפור רמת החיים מקרית גת לאשדוד. צרכנות פיננסית 12
חתול לילה הפסד פיננסי גדול עלול לקצר את החיים שוק ההון 6

נושאים דומים

Back
למעלה