Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
הכותרת די סוגרת את השאלה - האם גבר המוגדר ידוע בציבור זכאי לקבל נקודות זיכוי במס הכנסה על לידה?
לפי המסמך הזה, התשובה היא כן לפחות במשך 4 השנים הראשונות. האם אני טועה?
האם מישהו כאן חווה את התענוג שנקרא מס הכנסה בתור ידוע בציבור?
לפי המסמך נקודת הזיכוי מוענקת לאב, אין כאן שום פרט לגבי מצבו המשפחתי. יכול להיות גם רווק עם ילד. גם בטופס 101, שזו הדרך שבה מקבלים נקודות זיכוי, אני רואה שצריך לסמן אם אתה הורה לפעוטות, שוב אין קשר למצב משפחתי. נראה לי שזה צריך להיות בסדר.
@מרק עוגיות , גם הפרשנות שלי היתה שאין שום בעיה. אני מקווה לא להיות מופתע, כי אמרו לי פעם שידועים בציבור זה כמו זוג נשוי בביטוח לאומי, אבל לא במס הכנסה (שזה גם לחיוב וגם לשלילה).
תהיתי אם מישהו בפורום יוכל לתרום מנסיונו בתחום....
מהנסיון שלי - אם אתה רושם ב-101 שאתה הורה והילדים אצלך הכל סבבה.
אם אתה מגיע למס הכנסה - פקיד השומה לוקח את הפרשנות שלא מגיע לך.
מצד שני, אם תסמן הורה לילדים שלא סמוכים על שולחנך - אתה אמור להיות בסדר, גם מבחינת מס הכנסה.
למה?
לאלוהים הפתרונות.
אני אפילו לא בטוח לפי איזה סעיף מדובר, אני רק יודע שבפעם שהגשתי 106 בסוף שנה, לקחו לי את כל הנקודות על הילדים.
אבל @amidar, אין בחוק הזה שום דבר שקשור בכלל למעמד בני הזוג, רק להיותך אבא. אז מה הקשר אם אתה נחשב ידוע בציבור או לא?
אתה יכול להיות גם רווק הומו שעשה ילד עם לסבית כדי להיות זכאי לנקודת הזיכוי הזאת.
אבל @amidar, אין בחוק הזה שום דבר שקשור בכלל למעמד בני הזוג, רק להיותך אבא. אז מה הקשר אם אתה נחשב ידוע בציבור או לא?
אתה יכול להיות גם רווק הומו שעשה ילד עם לסבית כדי להיות זכאי לנקודת הזיכוי הזאת.
רווק זה רווק. כנראה שהוא גם אב יחידני.
ידוע בציבור זה נבלה וטריפה.
מבחינת ביטוח לאומי זוג ידועים בציבור זה "משפחה נשואה".
מבחינת מס הכנסה - 2 רווקים שמנסים לגנוב כסף מהמדינה.
רווק זה רווק. כנראה שהוא גם אב יחידני.
ידוע בציבור זה נבלה וטריפה.
מבחינת ביטוח לאומי זוג ידועים בציבור זה "משפחה נשואה".
מבחינת מס הכנסה - 2 רווקים שמנסים לגנוב כסף מהמדינה.
תגיד, למה לא מוסיפים את הסטטוס של "ידוע בציבור" לרשימת הסטטוסים הזוגיים? מה הבעייתיות שזה יוצר? (הרי פרטי בן או בת הזוג מופיעים בתעודת הזהות\ביטוח לאומי, אז זה לא מייצר שום פירצה)