• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עזרה מנסיונכם - שכירת דירה

• פותח הנושא פותח הנושא אנא-אל
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

אנא-אל

משתמש בכיר
דירוג
2,578
אני וידיד שלי כנראה נשכור דירה יחד בחודשים הקרובים וזו הפעם הראשונה שאני הולכת לשכור דירה.

הייתי שמחה אם תוכלו לומר לי את כל הדברים הפרוצדורלים שצריך לעשות, את הסדר שלהם ומתי (לפני אחרי שעוברים).
הכוונה לדברים כמו שינוי כתובת במשרד הפנים, מים חשמל עירייה, גז, חוזה.
על מי רושמים את החשבונות ומתחלקים כשגרים עם שותפים/בני זוג.
כל מה שאתם יודעים על התהליך מנסיונכם.

תודה

כתבתי מספר דברים כלליים כאן
לגביי החלוקה הזוגית, זה לא ממש התחום שלי, מודה :)
אבל כל עוד לא נישאים לא הייתי מצרף 2 שמות על החשבון, לרוב הרשויות ידרשו את השם שעל חוזה הדירה

חיפשתי בהודעות הישנות שלי ולא מצאתי, אבל לפני שנה או שנתיים (בערך) היה איזה שרשור על שותפים, ופרסמתי שם תגובה לגבי דברים שחשוב לדעת לפני שנכנסים לגור עם שותפים (לאו דווקא דברים פרוצדורליים לגבי מגורים בשכירות). ממליץ לך לחפש ולקרוא אם זו הפעם הראשונה שאת עוברת עם שותפים, זה יכול לחסוך לך הרבה עוגמת נפש, ופוטנציאלית לשמר את החברות (friendship) שיש לך עם האדם הזה.

מודה שלא היה לי כוח למצוא את ההודעה עצמה, אולי מישהו אחר ימצא אותה צ'יק צ'ק....

מצטער על ההקפצה של השרשור העתיק (אשמח אם המנהלים יעבירו לאן שנכון).

אני עומד לשכור דירה מרוהטת, אין לי ניסיון רב בשכירת דירות אך נושא הביטוח (תכולה או צד ג') ונספחי החוזה במקרה של דירה מרוהטת לא ברור לי.
החוזה צריך להכיל נספח לרכוש שנמצא בדירה, השאלה היא האם הנספח מכיל את השווי של כל רהיט או מוצר חשמל? האם תמונה או הערה על עובד/לא עובד/מקרטע תספיק? אם אני השוכר, האם עלי לדאוג לביטוח תכולה שבעצם שייכת לבעל הדירה או שזה משהו שעל בעל הדירה לדאוג לו כי אלו הרהיטים שלו ואני רק צריך לבטח את הרהיטים שלי (באם הם שווים זאת)?

ם אני השוכר, האם עלי לדאוג לביטוח תכולה שבעצם שייכת לבעל הדירה או שזה משהו שעל בעל הדירה לדאוג לו כי אלו הרהיטים שלו ואני רק צריך לבטח את הרהיטים שלי
שאלה מצויינת והייתי שמחה לדעת אם יש חוק שמתייחס לזה.
מניסיוני 1) השכרתי במשך כמה שנים דירה מרוהטת. זאת היתה אחריותי לתקן או להחליף אם משהו התקלקל כי בעצם השוכרים שילמו לי שכר דירה גבוה יותר בגלל שזאת היתה דירה מאובזרת ומרוהטת. 2)כשוכרת בעצמי, הרבה פעמים בעל הדירה משאיר מקרר או תנור ישן (שפועלים היטב) כי אין לו צורך בו יותר ואז זה לא ממש נחשב לדירה מאובזרת וגם שכר הדירה לא משתנה בעקבות זאת. בדירה הנוכחית שלנו, בעלי הבית גרו כאן לפני כן וכשעברו לביתם החדש השאירו
מדיח, תנור וכמה רהיטים ישנים (כמנהג עדות ישראל להצטייד באיבזור חדש דנדש במעבר לבית חדש) וברור לשני הצדדים שאם זה יתקלקל אז אף אחד לא צריך לשלם לשני או לתקן.

לדעתי, תבטח את התכולה שלך בלבד. בכל מקרה תברר את הנושא אל מול בעל הדירה כדי למנוע אי הבנה בעתיד.

מצטער על ההקפצה של השרשור העתיק (אשמח אם המנהלים יעבירו לאן שנכון).

אני עומד לשכור דירה מרוהטת, אין לי ניסיון רב בשכירת דירות אך נושא הביטוח (תכולה או צד ג') ונספחי החוזה במקרה של דירה מרוהטת לא ברור לי.
החוזה צריך להכיל נספח לרכוש שנמצא בדירה, השאלה היא האם הנספח מכיל את השווי של כל רהיט או מוצר חשמל? האם תמונה או הערה על עובד/לא עובד/מקרטע תספיק? אם אני השוכר, האם עלי לדאוג לביטוח תכולה שבעצם שייכת לבעל הדירה או שזה משהו שעל בעל הדירה לדאוג לו כי אלו הרהיטים שלו ואני רק צריך לבטח את הרהיטים שלי (באם הם שווים זאת)?
מעולם לא שמעתי על מישהו שחשוב לו לבטח רהיטים. קשה מאד לגנוב אותם וקשה מאד להצביע על הנקודה בה הם לא שמישים עוד (בניגוד למוצרי חשמל, למשל).
אין חוק בדברים האלו אלא הסכמות בין הצדדים.
כשוכר הייתי מתחייב להחזיר את הרהיטים כפי שקיבלתי אותם, למעט בלאי סביר. אם יש ילדים / בע"ח בתמונה, אז גם את זה לא.
לגבי מוצרי חשמל, נראה לי סביר להסכים שייעשה שימוש סביר ואם משהו מתקלקל, אתה לא אחראי לתקן או להחליף, אבל גם בעל הדירה לא חייב להביא לך מוצר חדש.
אם בעל הבית מתעקש, אז בהחלט הייתי מכניס שווי לכל מוצר להסכם - אחרת זה מקור לויכוחים אינסופיים כי כידוע הערך של המוצרים והרהיטים האלו כמשומשים נמוך בהרבה מערכם כחדשים.

השאלה היא האם הנספח מכיל את השווי של כל רהיט או מוצר חשמל?
שווי לא.
אבל כדאי לציין בדיוק מה יש. מה מצבו ומי אחראי על האחזקה שלו (והגדרה של בלאי סביר לעומת תקלה).

לגבי ביטוח תכולה - אני חושב שאם לבעל הדירה חשוב לבטח, שיבטח.
לגבי ביטוח צד ג' - בעל הדירה יכול לגלגל את זה עליך או שתתחלקו.

מעולם לא שמעתי על מישהו שחשוב לו לבטח רהיטים. קשה מאד לגנוב אותם וקשה מאד להצביע על הנקודה בה הם לא שמישים עוד (בניגוד למוצרי חשמל, למשל).
אני חושבת שהבעיה העיקרית עם רהיטים היא נזקי שריפה או הצפות, שיכולים להשמיד תכולה של בית שלם. אם נדרשים לקנות רהיטים חדשים במקום הישנים במצב כזה, אפשר להגיע לסכומים לא קטנים.

(אני באופן אישי לא עושה ביטוח תכולה כי זה לא עונה על ההגדרה שלי של קטסטרופה כלכלית, גם אם כל התכולה של ביתי תושמד. אבל זה תלוי במצב הכלכלי של פות"ש).

@Wyatt שים לב גם למשהו שנקרא "שיבוב" בביטוח, סעיף שדואג לכך שאם לבעל הבית יש ביטוח על הדירה, הביטוח לא יתבע אותך במקרה שהם רואים אותך אשם בנזק שקרה.

תודה רבה לכולם על המענה!! מעולם לא שכרתי דירה מרוהטת ולכן הנושא טיפה מדאיג אותי (מה שכן, יותר מדאיג אותי לרהט דירה מחדש, לא מתכוון להוציא על זה כסף בזמן הקרוב).

@גרהם , במידה ומשהו מתקלקל עקב רשלנות של השוכר, אתה חושב שבעל הדירה הסביר 'יחליק' ויאמר אני לא מחליף, תחליף עצמך על חשבונך ונסגר העניין או שיבקש שאפצה אותו על הקלקול בנוסף להחלפת הרהיט על חשבוני?

@Fitch , איך אתה היית מגדיר בלאי סביר-תקלה?

@מרק עוגיות , את סעיף השיבוב אני מכיר אך למיטב ידיעתי הוא לא תופס לרהיטים ולכן שאלתי. אגב שיבוב, את הסעיף שמתייחס לכך אני צריך להכניס בחוזה ובעל הבית לביטוח הדירה שלו, האם עלי לקבל עותק של הסעיף בביטוח? בפעם האחרונה ששכרתי דירה לפני שנים רבות רק וידאתי שהסעיף על השיבוב היה בחוזה, לא יותר מכך.

במידה ומשהו מתקלקל עקב רשלנות של השוכר, אתה חושב שבעל הדירה הסביר 'יחליק' ויאמר אני לא מחליף, תחליף עצמך על חשבונך ונסגר העניין או שיבקש שאפצה אותו על הקלקול בנוסף להחלפת הרהיט על חשבוני?
כמה הרהיטים בדירה שווים ויקרים? מנסיוני בדרך כלל בארץ בדירות מרוהטות הרהיטים לא שווים הרבה ולבעלי הבית לא אכפת מהם מאד. חוץ מזה, אם אתה מחליף את הרהיט על חשבונך איזה עוד נזק יש לבעל הבית שאתה צריך לפצות עליו?

בלאי סביר-תקלה?
בלאי סביר זה אם השתמשת במכשירים/מוצרים שימוש סביר. אם קפצת על הספה והיא נשברה, זה לא בלאי סביר. אם ישבת על הספה והיא נשברה, זה כן. פעם היתה לי בעלת דירה שניסתה לטעון שדוד החשמל התקלקל "באשמתי". כמובן שאין שום דבר לא סביר שאפשר לעשות בשימוש בדוד חשמל, רק מדליקים ומכבים אותו... למזלי היא ירדה מזה בסוף.

לגבי השיבוב אני לא מספיק מבינה בזה, רק יודעת שצריך לשים לב לעניין.

@גרהם , במידה ומשהו מתקלקל עקב רשלנות של השוכר, אתה חושב שבעל הדירה הסביר 'יחליק' ויאמר אני לא מחליף, תחליף עצמך על חשבונך ונסגר העניין או שיבקש שאפצה אותו על הקלקול בנוסף להחלפת הרהיט על חשבוני?
תלוי בנסיבות וכמובן תלוי בבעל הדירה.
בעקרון שוכר אחראי לקלקול שנגרם מרשלנות שלו ואפשר להגיד שכמו שהוא צריך להחליף דוד שניזוק בגלל שהוא שכח אותו פועל יממה שלמה, כך עליו לפצות על רהיט שניזוק באשמתו. במציאות, אפשר לגלות גמישות. בכל מקרה צריך להיות ברור שגם אם יש אחריות, אז מדובר במוצרים משומשים. שלא יצפו שתקנה או תפצה לפי מחיר של חדש.

כמה הרהיטים בדירה שווים ויקרים? מנסיוני בדרך כלל בארץ בדירות מרוהטות הרהיטים לא שווים הרבה ולבעלי הבית לא אכפת מהם מאד. חוץ מזה, אם אתה מחליף את הרהיט על חשבונך איזה עוד נזק יש לבעל הבית שאתה צריך לפצות עליו?

הוא יכול לומר שהספה היא בעל ערך סנטימנטלי נוסף (ומבחינתי ברגע שזה קורה אני לא רוצה בכלל להתעסק עם הספה או כל דבר שאין עליו תג מחיר סביר) אך אני רוצה לדעת כיצד תהיה התייחסות לדברים כאלה ברמה החוזית. בנוסף, אם אני מחליף את הרהיט על חשבוני ועוזב את הדירה, האם הרהיט נשאר או בא איתי?

תלוי בגמישות הביקוש שלך.

קרי?

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
זה מאוד תלוי בבעל הדירה.
אבל שפשופים, שריטות, סימנים ברכוש, מנורות נשרפות, כיריים שמתחילות לזייף, מקרר שמתחיל לנזול, חסר גז במזגן - בלאי סביר ולא באחריות המשכיר לתקנו וגם לא באחריות השוכר לשפות.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
B עזרה למפתחים: מחפשים דוגמאות למבנה של דוחות תיקי השקעות (ללא פרטים אישיים!) שוק ההון 4
ת עזרה בטופס 867 מיסים 13
א עזרה בלקיחת משכנתא צרכנות פיננסית 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 5
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 25
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
M עזרה בפענוח 867 מיסים 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
ש עזרה בהשקעות שוק ההון 5
Scyth עזרה בהגשת דוח שנתי מ IB מיסים 6
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 73
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
D שפת הילידים אינדיאנים עזרה אוף טופיק 5
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
LtWorf עזרה לילדים במימון דירה תוך מזעור סיכונים נדל"ן 36

נושאים דומים

Back
למעלה