• אזהרה: פורום זה מיועד להחלפת דעות בין משקיעים חובבים בנושאים תאורטיים בלבד. חל איסור מוחלט על מתן ייעוץ השקעות פרטי. אין לראות בדיונים בפורום בבחינת יעוץ השקעות או תחליף לייעוץ פיננסי מקצועי המותאם אישית וספציפית למשקיע תוך התחשבות בנתוניו, צרכיו המיוחדים והאחרים, מצבו הכספי, נסיבותיו ומטרותיו. אין להסתמך או לפעול על פי הנאמר בפורום ללא קבלת יעוץ מקצועי אישי מבעל הרישיון המתאים, וכל הנוהג אחרת עושה זאת על אחריותו בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה היא על מחבר/ת ההודעה בלבד.
  • חשבון מסחר באקסלנס טרייד : סנט למניה במסחר בארה"ב (מינימום $5 לעסקה), פטור מדמי טיפול לשנתיים, קורס במתנה ובונוס 100 ש"ח למצטרפים חדשים. להצטרפות דיגיטלית לחצו כאן .

עזרה למתחילים

coyote1982

משתמש רשום
דירוג
1
כן, אני יודע. בטח כבר מאות פרסמו בפורום הזה (ובאחרים) שאלות דומות.
אז קודם כל אני מבקש את סליחתכם ומקווה שלא תיעלבו מכך שפתחתי שרשור חדש.

הצטבר בבלוג ובפורום כבר כל כך הרבה חומר שפשוט הלכתי לאיבוד, אז אשמח לקבל הכוונה.

אשתי ואני מעוניינים לחסוך לדירה ראשונה במחשבה לקנות בעוד 3-4 שנים מהיום. אנחנו מסוגלים להפקיד סדר גודל של 9,000₪ בחודש לטובת החיסכון.
בנוסף, יש לנו סכום של 60 אלף ש"ח להפקדה חד-פעמית.

אין לנו נסיון בהשקעה בניהול אישי.
יש לנו מספר קרנות השתלמות בדמי ניהול של 0.5-0.8% (הגדולה מביניהן כבר נזילה והאחרות יהפכו לנזילות בהדרגה בשנים הקרובות). בנוסף, יש לנו קופת גמל להשקעה באינטרגמל (ד"נ 0.35%).

השאלה שלי היא, בהינתן הנתונים הנ"ל, האם אנחנו צריכים לשקול השקעה בניהול אישי או שעדיף לנו פשוט להמשיך להפקיד לקופת הגמל להשקעה. אם יש אפשרויות נוספות, אשמח לשמוע.

במידה וכדאי לנו לפנות לכיוון של השקעה בניהול אישי, אשמח שתכוונו אותי למאמרים המתאימים בבלוג ולשרשורים המתאימים בפורום.

תודה...

כן, אני יודע. בטח כבר מאות פרסמו בפורום הזה (ובאחרים) שאלות דומות.
אז קודם כל אני מבקש את סליחתכם ומקווה שלא תיעלבו מכך שפתחתי שרשור חדש.

הצטבר בבלוג ובפורום כבר כל כך הרבה חומר שפשוט הלכתי לאיבוד, אז אשמח לקבל הכוונה.

אשתי ואני מעוניינים לחסוך לדירה ראשונה במחשבה לקנות בעוד 3-4 שנים מהיום. אנחנו מסוגלים להפקיד סדר גודל של 9,000₪ בחודש לטובת החיסכון.
בנוסף, יש לנו סכום של 60 אלף ש"ח להפקדה חד-פעמית.

אין לנו נסיון בהשקעה בניהול אישי.
יש לנו מספר קרנות השתלמות בדמי ניהול של 0.5-0.8% (הגדולה מביניהן כבר נזילה והאחרות יהפכו לנזילות בהדרגה בשנים הקרובות). בנוסף, יש לנו קופת גמל להשקעה באינטרגמל (ד"נ 0.35%).

השאלה שלי היא, בהינתן הנתונים הנ"ל, האם אנחנו צריכים לשקול השקעה בניהול אישי או שעדיף לנו פשוט להמשיך להפקיד לקופת הגמל להשקעה. אם יש אפשרויות נוספות, אשמח לשמוע.

במידה וכדאי לנו לפנות לכיוון של השקעה בניהול אישי, אשמח שתכוונו אותי למאמרים המתאימים בבלוג ולשרשורים המתאימים בפורום.

תודה...
שבת שלום,
ברוך הבא, ובהצלחה.

ברשותך:
א. אם כבר הצלחת להגיע לקופת גמל להשקעה על 0.35% שאני מניח שהיא מחקת מדד, למה עדיין מחזיק ב-0.8%
ב. פה כבר הצצת?

ברוך הבא לפורום,
אכן הודעות כאלה נפתחות לא מעט בפורום. ברשותך אענה בקיצור ואותיר לך לחפש פרטים נוספים ברוח הדברים.
אשתי ואני מעוניינים לחסוך לדירה ראשונה במחשבה לקנות בעוד 3-4 שנים מהיום
קח בחשבון שהשקעה של כספים באפיקים מסוימים עלולה לסכן את הקרן באופן משמעותי. טווח ההשקעה שלך קצר במיוחד, אז לא יהיה לך הרבה זמן לחכות ל"שיקום" לאחר קריסה של השוק.
כתוצאה של האמור לעיל, לא הייתי מציע לסכן כסף שאתה זקוק לו בוודאות בטווח של 3-4 שנים באפיקים מנייתיים.
כאמור, לדעתי ההחלטה העיקרית שלך צריכה להיות לגבי אפיקי השקעה. את קרנות ההשתלמות, כמו גם קופת הגמל להשקעה, ניתן לנהל באפיקים פחות תנודתיים מאשר מניות, ואין צורך בניהול אישי לשם כך.
בנוסף - היות וניהול אישי אמור להיות מעין "אופטימיזציה" של ההשקעה, בטווח ההשקעה הקצר שלכם, אני לא חושב שיש סיבה להשקיע כ"כ הרבה במעבר לניהול אישי (לרבות עלויות נלוות) כדי לדייק את ההשקעה שלך על חשבון השקעה באחד ממסלולי ההשקעות הקיימים בכלים שלרשותכם.

לו אני הייתי במצב של צורך וודאי לשימוש בכסף בטווח של 4 שנים - הייתי סוגר אותו בפיקדון בנקאי / מעביר למסלול אג"חי סולידי בקרן ההשתלמות וקופת הגמל להשקעה, כדי לוודא שהקרן שלי לא תיחתך במפתיע ב-30-50% בדיוק כשאני זקוק לכסף. הייתי שוקל אולי להשקיע אחוזים בודדים באפיק מנייתי, כתלות בסיכון שאני צריך לקחת כדי להגיע לסכום היעד שלי.

נערך לאחרונה ב:
אגיב גם למען ההדגשה
בטווח של 4-5 שנים, להתרחק ממניות.
אפשר אולי לשקול אגח קונצרני בדירוג גבוה

אגיב גם למען ההדגשה

קודם כל, תודה על המענה. מעריך את זה מאד!
אתייחס לשאלותיכם (ויש לי שאלות נוספות):
א. אם כבר הצלחת להגיע לקופת גמל להשקעה על 0.35% שאני מניח שהיא מחקת מדד, למה עדיין מחזיק ב-0.8%
נכון, קופת הגמל להשקעה של אינטרגמל מציעה הרכבת תיק ממסלולים מחקי מדדים (החלוקה בין המסלולים נעשית באופן אישי וניתנת לשינוי בכל עת). להלן המסלולים שאינטרגמל מציעה:
מחקה מדד מניות תל אביב 35
מחקה מדד S&P 500
מחקה מדד תל בונד 20
מחקה מדד אג"ח ממשלתי, צמודות מדדי ממשלתי לטווח 5-10 שנים
מחקה מדד אג"ח ממשלתי, לא צמודות בריבית קבועה
מזומנים או שווה מזומנים

דמי הניהול שהזכרתי בטווח ה-0.5-0.8% הם בקרנות ההשתלמות שלנו (יש לנו קרן השתלמות לעצמאים ב-IBI, עוד אחת בילין לפידות ובנוסף קרנות ההשתלמות שלנו כשכירים).
האם אתה מציע למשוך את קרנות ההשתלמות הנזילות ולשים אותן במקום אחר? או שפשוט לעבור למסלול בעל פחות סיכון...

כן, קראתי את השאלות האלה בעבר, אבל אני מניח שלא יזיק רענון. אמנם הרבה מהשאלות שם בכלל לא רלבנטיות עבורי אבל אנסה לעבור על מה שכן. תודה!

אשמח אם תוכל לפרט...אני מניח שמה שמציעים לי בקופת הגמל להשקעה ובקרנות ההשתלמות לא מאפשר לי להשקיע באג"ח קונצרני בדירוג גבוה (איך יודעים מה דירוג האג"ח?).

לו אני הייתי במצב של צורך וודאי לשימוש בכסף בטווח של 4 שנים - הייתי סוגר אותו בחשבון בנקאי / מעביר למסלול אג"חי סולידי בקרן ההשתלמות וקופת הגמל להשקעה
תודה, כפי שפירטתי למעלה, קופת הגמל להשקעה באינטרגמל מציעה רק שני מסלולי אג"ח בהם אני משקיע כיום כחלק מהתיק שלי. התשואה שלהם אפסית...אני מניח שאני יכול לשים 20% על S&P 500 ואת השאר לחלק בין שני סוגי מסלולי האג"ח. דרך אגב, אשמח אם תוכלו להסביר לי את ההבדל בין שני המסלולים האלה ואם אחד כדאי יותר על פני השני במסגרת 3-4 השנים בהן אני הולך להשקיע את הכסף.

קודם כל, תודה על המענה. מעריך את זה מאד!
אתייחס לשאלותיכם (ויש לי שאלות נוספות):

נכון, קופת הגמל להשקעה של אינטרגמל מציעה הרכבת תיק ממסלולים מחקי מדדים (החלוקה בין המסלולים נעשית באופן אישי וניתנת לשינוי בכל עת). להלן המסלולים שאינטרגמל מציעה:
מחקה מדד מניות תל אביב 35
מחקה מדד S&P 500
מחקה מדד תל בונד 20
מחקה מדד אג"ח ממשלתי, צמודות מדדי ממשלתי לטווח 5-10 שנים
מחקה מדד אג"ח ממשלתי, לא צמודות בריבית קבועה
מזומנים או שווה מזומנים

דמי הניהול שהזכרתי בטווח ה-0.5-0.8% הם בקרנות ההשתלמות שלנו (יש לנו קרן השתלמות לעצמאים ב-IBI, עוד אחת בילין לפידות ובנוסף קרנות ההשתלמות שלנו כשכירים).
האם אתה מציע למשוך את קרנות ההשתלמות הנזילות ולשים אותן במקום אחר? או שפשוט לעבור למסלול בעל פחות סיכון...

כן, קראתי את השאלות האלה בעבר, אבל אני מניח שלא יזיק רענון. אמנם הרבה מהשאלות שם בכלל לא רלבנטיות עבורי אבל אנסה לעבור על מה שכן. תודה!

אשמח אם תוכל לפרט...אני מניח שמה שמציעים לי בקופת הגמל להשקעה ובקרנות ההשתלמות לא מאפשר לי להשקיע באג"ח קונצרני בדירוג גבוה (איך יודעים מה דירוג האג"ח?).

תודה, כפי שפירטתי למעלה, קופת הגמל להשקעה באינטרגמל מציעה רק שני מסלולי אג"ח בהם אני משקיע כיום כחלק מהתיק שלי. התשואה שלהם אפסית...אני מניח שאני יכול לשים 20% על S&P 500 ואת השאר לחלק בין שני סוגי מסלולי האג"ח. דרך אגב, אשמח אם תוכלו להסביר לי את ההבדל בין שני המסלולים האלה ואם אחד כדאי יותר על פני השני במסגרת 3-4 השנים בהן אני הולך להשקיע את הכסף.
יש לך קרן מחקה תל בונד 20 של קונצרניות לדוגמה שאולי אפשר להשתמש בה כחלק שהוא יותר מסוכן בתיק. אני חושב שבמידה ואינך מבין מספיק בנושא, עדיף ללכת לאיש מקצוע, ולהתייעץ איתו כאשר תשים לב שאין צורך ביותר מידי קרנות (תיק ל4 שנים אפשר להרכיב מקרן אחת גם, או 2) וכמובן תנסה להפחית דמי ניהול למרות שלטווח קצר כזה לא צריך להילחם ממש על כל פיפס, אבל כמובן לא לשלם לדוגמה 1 אחוז דמי ניהול לקרן אגח..
אנחנו לא יכולים כאן לייעץ ולהמליץ לך על ניירות, ולא להרכיב תיק, אבל בסהכ תיק כזה נורא פשוט להרכבה, קח את התובנות מהפורום ותתייעל מול איש מקצוע אם אתה לא מבין מספיק

אגיב גם למען ההדגשה
זו המלצה אסורה.
אני מחזיק מניות לטווח של חמש שנים למטרה, ולא רואה בכך פסול.
צריך להבין את הסיכונים ולהשקיע בהתאם.

זו המלצה אסורה.
אני מחזיק מניות לטווח של חמש שנים למטרה, ולא רואה בכך פסול.
צריך להבין את הסיכונים ולהשקיע בהתאם.
כנראה שלא הבנת אותי
להקצות אחוז מהתיק למניות לטווח כזה בסדר, אבל לקחת מסלול שהוא רק מנייתי כמו המוצעים לו, זה די מסוכן, המלצה אסורה לפותש זה דווקא מסלול מנייתי לטווח קצר כזה שהרי הדעה הרווחת היא להקצות פלח מנייתי משמעותי כאשר ההשקעה היא לטווח ארוך של לפחות 10 שנים.
אם תקרא בתגובות, אתה תראה שפותש לא מבין ככ בנושא (על כן גם המלצתי להשתמש בתובנות כאן מול איש מקצוע).
אתה לעומת זאת יותר מבין בתחום ובעל ניסיון, מכאן שאתה יודע מה סיבולת הסיכון שלך ואתה יכול להרשות את זה לעצמך.

אני מניח שההצעה הייתה לפעול להשוות את דמי הניהול. הכלים אמנם נפרדים, אך אפשר לנייד אותם לגוף מנהל יחיד כדי למנף את הצבירה לטובת הפחתה בדמי הניהול.
משיכה של כספים מאפיק פטור כרוכה בוויתור על הפטור ממס רווחי הון שגלום בו, צעד עם השלכות משמעותיות מבחינת מיסוי (שכן כל שקל שתייצר לאחר ההשקעה המחודשת יהיה חשוף למס רווח הון).
קופת הגמל להשקעה באינטרגמל מציעה רק שני מסלולי אג"ח בהם אני משקיע כיום כחלק מהתיק שלי. התשואה שלהם אפסית...
אכן, התשואה של מסלולים אג"חים נמוכה יחסית לעומת מסלולים מנייתיים. הצד השני של התשואה הנמוכה הזו עם זאת, היא גם תוחלת סיכון נמוכה יותר.
אם מדובר בכסף שתזדקק לו בוודאות בסוף תקופת ההשקעה, ואינך יכול להרשות לעצמך לאבד חלקים ממנו, לא הייתי מנסה לרדוף אחר תשואה בכסף הזה. לכן ההמלצה שלי הייתה לפיקדון בנקאי, לפחות על רוב הסכום. ברובם של אפיקי ההשקעה, פוטנציאל תשואה = סיכון.

נערך לאחרונה ב:
אפשר לנייד אותם לגוף מנהל יחיד כדי למנף את הצבירה לטובת הפחתה בדמי הניהול.
אתה אומר שניתן לנייד קרנות השתלמות בכל שלב בחייהן מגוף מנהל אחד לשני מבלי לאבד את הפטור ממס וכו'? אם כן, זה חדש לי.

לא הייתי מנסה לרדוף אחר תשואה בכסף הזה.
ברורה לי המשוואה של תשואה = סיכון. אבל אם אני לא רודף אחרי תשואה כלשהי, בשביל מה בכלל להשקיע? אני יכול להשאיר את הכסף שלי בעו"ש בבנק ואז גם לחסוך את דמי הניהול.

עדיף ללכת לאיש מקצוע, ולהתייעץ איתו
איפה מוצאים אחד כזה שאפשר לסמוך עליו?

אתה אומר שניתן לנייד קרנות השתלמות בכל שלב בחייהן מגוף מנהל אחד לשני מבלי לאבד את הפטור ממס וכו'? אם כן, זה חדש לי.
אכן. תתחדש :)
ברורה לי המשוואה של תשואה = סיכון. אבל אם אני לא רודף אחרי תשואה כלשהי, בשביל מה בכלל להשקיע? אני יכול להשאיר את הכסף שלי בעו"ש בבנק ואז גם לחסוך את דמי הניהול.
זה אכן בערך מה שהצעתי. בפיקדון בנקאי תוכל לקבל הרבה יותר תשואה מאשר בעו"ש (אפס תשואה עם שחיקה אינפלציונית).
הכל תלוי באיזה חלק מהכסף אתה יכול להרשות לעצמך להפסיד (=לקחת עליו סיכון תמורת הסיכוי לתשואה).
לא כולם חייבים להשקיע את הכסף שלהם כל הזמן בכל מחיר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
ב צריך עזרה בהבנת תיק "מייק", בדולרים, למתחילים שוק ההון 6
A עזרה במעבר ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S Apple ID מכשירי אפל - עזרה פוסטים מאיכות נמוכה 2
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
D1Ohadi עזרה למשקיע פסיבי במצוקה מיסים 14
S עזרה בבחירת ברוקר במעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
G עזרה בנושא פינוי בינוי ותוכנית מתאר נדל"ן 0
כ עזרה במשמעות הנסח טאבו תאור דירה: אולם נדל"ן 5
א עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 14
S עזרה בהשקעה לטווח ארוך? שוק ההון 4
Marcus Aurelius עזרה בפיענוח אג"ח מסויים שוק ההון 9
י עזרה בנוגע לפתיחת חשבון מסחר אמריקאי למשקיע פסיבי שוק ההון 12
R טופס 1322 עזרה בהשלמת חישוב הפסדים להעברה מיסים 2
Y עזרה בהבנת גרף portfolio performance בIB שוק ההון 0
O עזרה בתכנון פרישה מוקדמת פרישה מוקדמת והחיים שאחריה 23
M טריפל סיבים - עזרה מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
tomchoook עזרה במילוי טופס 1322 מיסים 16
tomchoook עזרה בחישוב מס על הכנסה משכ״ד נדל"ן 7
I עזרה במילוי 1322 מיסים 2
Michel מחפש עזרה בענייני רישום בטאבו ובטבלת איחוד וחלוקה. נדל"ן 0
I עזרה באסטרטגיה נדל"ן 17
H עזרה במציאת קרן השתלמות פאסיבית מדדי חו"ל פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L עזרה - מציאת שער קניה בפלטפורמות פוסטים מאיכות נמוכה 5
E עזרה במציאת תבע באלפי מנשה נדל"ן 4
yairg עזרה בנושא COST BASIS ב-Interactive Brokers ברוקרים ופלטפורמות מסחר 0
V עזרה עם מוצר בקניה מאמזון צרכנות פיננסית 8
B עזרה בהלוואה צרכנות פיננסית 16
U עזרה בכניסה לחשבון שלי בIB ברוקרים ופלטפורמות מסחר 29
ב עזרה בהשוואת תשואות שוק ההון 1
O עזרה בנושא דיווח מס רווחי הון חצי שנתי במסחר דרך ברוקר זר מיסים 11
A עזרה בקשר לדירה להשקעה נדל"ן 54
N טופס 134 עזרה במילוי חלק של ק"ה מיסים 27
יבגני_ל עזרה עם טופס 161א פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T עזרה בנושא תיאום מס מיסים 2
N העברה לאינטרקטיב מבנק הפועלים - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 7
Level מבקש עזרה להבין למה האג"ח השקלי של חברת החשמל בחשבון שלי מראה הפסד חריג שוק ההון 2
A צריך קצת עזרה בלהבין את אופציות ההשקעה בבלנדר צרכנות פיננסית 2
E מבקש עזרה. לשכור או לקנות נדל"ן 1
V RSU - עזרה במשמעות המושגים: Vested/Unvested/Shares פוסטים מאיכות נמוכה 9
י אסטרטגיית פרישה, עזרה בportfoliovisualizer שוק ההון 8
B עזרה | מה לעשות עם הכסף? שוק ההון 2
מ עזרה טכנית: איך להשוות נייר מתל אביב עם נייר מחו"ל שוק ההון 17
B עזרה במילוי 161א מיסים 12
ל עזרה בחישוב רווח הון שוק ההון 4
I עזרה בזיהוי ספר על ניהול תקציב צרכנות פיננסית 0
ברזילרו עזרה במיטוב קופ"ג ישנה שוק ההון 9
M עזרה טופס 135 - תעודות סל ומניות מיסים 2
N עזרה בטופס 134 מיסים 0