• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עזרה לילדים במימון דירה תוך מזעור סיכונים

• פותח הנושא פותח הנושא LtWorf
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

LtWorf

משתמש רגיל
דירוג
29
בשעה טובה הילדים פרחו מהבית ואנחנו מעוניינים ויכולים לעזור להם במימון רכישת דירתם הראשונה.

לאור המציאות הדינמית של ימנו היינו רוצים להגן עלינו ועליהם מפני מספר תרחישים שהם בעייתיים מבחינתנו:

א) המימון ניתן לאחר נישואין, אחרי מספר שנות נישואים הזוג מתגרש ובן הזוג יוצא עם חצי מהדירה
ב) הילד החליט למכור את הדירה ולעשות בכסף שימוש אחר (ללא הסכמתנו)

שאלות:
  1. איזה תרחישים נוספים הייתם לוקחים בחשבון?
  2. איך מתמודדים עם הסיכונים הנ"ל בצורה מיטבית ובשאיפה תוך מזעור עלויות כגון מס רכישה (אנחנו כרגע בעלי דירה אחת)

בשעה טובה הילדים פרחו מהבית ואנחנו מעוניינים ויכולים לעזור להם במימון רכישת דירתם הראשונה.

לאור המציאות הדינמית של ימנו היינו רוצים להגן עלינו ועליהם מפני מספר תרחישים שהם בעייתיים מבחינתנו:

א) המימון ניתן לאחר נישואין, אחרי מספר שנות נישואים הזוג מתגרש ובן הזוג יוצא עם חצי מהדירה

שאלות:
  2. איך מתמודדים עם הסיכונים הנ"ל בצורה מיטבית ובשאיפה תוך מזעור עלויות כגון מס רכישה (אנחנו כרגע בעלי דירה אחת)
אתה צריך עורך דין.
באופן כללי, חשש של גירושין מטופל בהסכם ממון ודרכים נוספות כפי שאני מפרט בהמשך, חשש של פטירה של כל אחד מהמעורבים מטופל בצוואה, חששות אחרים (פשיטת רגל למשל) מטופלים בדרכים אחרות כגון הלוואה מההורים למקבל המתנה, רישום הדירה על שם ההורים ודרכים נוספות. לכל פתרון יש יתרונות וחסרונות הן מבחינת רמת ההגנה והן מבחינת רמת המעורבות של ההורים בשימוש במתנה לאחר שהיא ניתנה.
עצה לא משפטית - אני מבין לגמרי את החששות, אבל צריך לדעת לשחרר, וכל פתרון שייבחר כדאי שיפוג (לדעתי) לאחר מספר שנים.

לגבי:
כמובן שזה תלוי אם יש מקרה חריג, אבל לא הייתי מנסה להגן מפני הדבר הזה.
בהנחה שהילדים בוגרים, תנו להם לעשות מה שהם רוצים עם הכסף. אל תנסו לנהל אותם. זה יכול לעשות רע לקשר בינכם.
גם מי אמר שדירה זה הדבר הכי יעיל שאפשר לעשות עם הכסף?
או שאתם חוששים שהם יבזבזו את הכסף על הימורים או הנאות רגעיות?

אתה רוצה לעזור, וכל הכבוד לך, אבל אתה פותח כאן פתח להמון בעיות... במשפחה שלי היו כמה וכמה סכסוכים על הרקע הזה.
כשיחליטו לקנות בית, או כשיתחתנו תן סכום כסף במתנה. לפחות אצלנו במשפחה זה התרחיש שהכי צמצם בעיות.

אני רוצה להגן בדיוק מפני הדברים החריגים.
על כל דבר "סביר" כנראה ניתן את הסכמתנו.
כמה ילדים יש? לכולם תקנה דירה? מה אם ירצו לגור בשכירות? מה אם ירצו לרדת מהארץ? מה אם אחד מהם יישאר רווק, לא יקבל דירה? כל שלושת התרחישים האלה קרו במשפחה שלי , כל אחד מהם יצר מרירות ותסכול בין האחים (בני דודים שלי). דוד אחר גם כן רצה לרשום את הדירה רק על שם הבן, וכמעט סיים את הנישואין של בנו, הכלה מאוד מאוד נפגעה שאמרו לה "ההורים שלי יקנו את הדירה אבל רק על שמי כי הם מפחדים שתקחי חצי אם נתגרש " ... אי אפשר לדעת מה ילד יום, עצתי היא לתת כסף, ושיעשו עם זה מה שטוב להם.

ההורים שלי יקנו את הדירה אבל רק על שמי כי הם מפחדים שתקחי חצי אם נתגרש " ...
שמעתי על מגזר בו רושמים את הדירה על שם ההורים לפי אחוז התרומה שלהם לרכישה.
וברצינות, הרומנטיקה נוגעת ללב, אבל גם 50 האחוזים שמסיימים ברבנות לא חשבו שהם יתגרשו. אפשר להבין את חשש ההורים.

מניסיון אישי: רכשנו דירה בעזרת מתנה נאה מאוד מההורים של החצי. בלעדיהם, כנראה לא היינו רוכשים דירה, וזה היה בתחילת עליות המחירים ב 2008.

אבל, ההורים של החצי רצו לרשום את החלק היחסי גובה המתנה כחלק שלהם בטאבו, השאר ביני ובין החצי והבנק.

הצד שלי לא יכל לעזור בכלל במימון הדירה.

בתור הכלה, הסברתי להם יפה שהמתנה מאוד נדיבה אבל אאלץ לוותר עליה אם ישנן התניות.

הם ירדו מזה ורכשנו את הדירה.

בתור הכלה, הסברתי להם יפה שהמתנה מאוד נדיבה אבל אאלץ לוותר עליה אם ישנן התניות.
את יכולה לפרט מה הסיבה לכך? (לא שאני לא מבין שיש שיקולים לוותר, אבל בכל זאת מעניין ממי שזה אכן קרה לו)

את יכולה לפרט מה הסיבה לכך?
היינו נשואים טריים. להכניס את ההורים לתוך כלכלת הבית שלנו נראה לי לא מתאים. בנוסף, לא רציתי שיכתיבו לי מה לקנות והכי גרוע לקבל את אישורם במכירה. ואז גם חששתי ומה אם חלילה הם נפטרים, אז הגיס שלי יהפוך לשותף חלקי בדירה שלי...?
ואיך נגלגל את ההסדר הזה שנים קדימה בדירות הבאות? אצטרך איכשהו לקנות מהם את המניה הזו? נראה לי פשוט לא בריא.

וזה היה מבחן טוב לכולנו, גם ידעתי שיותר חשוב להם שנקנה דירה מאשר לשמור על ערך המתנה שלהם אצלם למקרה וניפרד אז כנראה שידעתי לשחק את הקלפים...

נשמע כמו

אני די בשוק מהתשובות שהולכות פה, רק מחזק את הטענה שצריך למצוא דרך לשמור על ההון המשפחתי
בעייני יש הבדל של שמים וארץ בין שני המקרים. במקרה השני היא הציעה לותר על המתנה, לא על הנישואים...

שאלות:
2 אופציות:
- לסמוך על הילדים שיקשיבו גם בעתיד
- לקנות את הדירה על שמכם, לעשות מה שאתה רוצים, לשלם קצת יותר, ולתת להם לעשות איתה מה שהם רוצים בעתיד שלא תהיו פה עוד.

בעייני יש הבדל של שמים וארץ בין שני המקרים. במקרה השני היא הציעה לותר על המתנה, לא על הנישואים...
אני הבנתי אחר, לפי המשפט הזה

רכשנו דירה בעזרת מתנה נאה מאוד מההורים של החצי
מתנצל (מאד) אם הבנתי לא נכון.

המחשבה הראשונה שעלתה לי לראש לאיך הייתי מגיב בסיטואציה דומה, היא להציע ערובה אחרת כלשהי לאמא של בת זוגי, נגיד שטר חוב בגובה המתנה, תחת הסכמה בעל פה מלא שלא יפדו אותו כל עוד נשואים.

יותר מזה, לבת הזוג שלי יש יותר נכסים מלי, הצעתי לה לעשות הסכם ממון כדי להגן עליה ממני, בין היתר כהצהרה שאני איתה לא בשביל הכסף.

אולי אני רואה את העולם בצורה שונה מרוב הישראלים/חברי הפורום, אבל זה נראה לי כמו חוסר הגינות משווע

לא הבנתי את כל הטריקים והסיבוכים, מי שרוצה להגן על הכסף של ההורים שיעשה הסכם ממון לפי יחס התרומה לקנייה. לא צריך להיכנס שותפים בתוך הדירה בשביל זה.

אני יכול לשתף מהצד של אשתי, ההורים שלה נתנו לכל ילד מתנה לקניית דירה וכל אחד מהם חתם על הסכם ממון עם הבן/בת זוג. הכסף שהגיע מההורים מוגן במקרה של פרידה, כל השאר תלוי בילדים.

לגבי החשש השני, לדעתי אין ככ מה לעשות חוץ מלתת את המתנה רק ברגע האמת. כשירצה לקנות אז תגיד לו שאתה מוכן לעזור. לא יודע בן כמה הוא ולמה אתה חושב שיש סיכוי שהוא ינצל את הכסף לרעה.. אם הוא צעיר אפשר לחכות שיתבגר, יעבוד בצורה מסודרת וכו׳. אבל אם באמת יש חשש כזה אז אפילו לא הייתי נותן את המתנה

שמעתי על מגזר בו רושמים את הדירה על שם ההורים לפי אחוז התרומה שלהם לרכישה.
וברצינות, הרומנטיקה נוגעת ללב, אבל גם 50 האחוזים שמסיימים ברבנות לא חשבו שהם יתגרשו. אפשר להבין את חשש ההורים.
אני גם מבין, אבל זה עניין שמצריך הרבה טקט ורגישות. לבוא לכלה שלך ביציאה כזו זה כמו לומר "את לא באמת חלק מהמשפחה, רק זמנית, ואם זה ייגמר, אנחנו לא רוצים לתת לך כלום".

• אהבתי
Reactions: HHH
אני גם מבין, אבל זה עניין שמצריך הרבה טקט ורגישות. לבוא לכלה שלך ביציאה כזו זה כמו לומר "את לא באמת חלק מהמשפחה, רק זמנית, ואם זה ייגמר, אנחנו לא רוצים לתת לך כלום".
בהחלט. אם הדברים נאמרו באופן בו כתבת, מדובר באידיוט רציני.

יותר מזה, לבת הזוג שלי יש יותר נכסים מלי, הצעתי לה לעשות הסכם ממון כדי להגן עליה ממני, בין היתר כהצהרה שאני איתה לא בשביל הכסף.

אולי אני רואה את העולם בצורה שונה מרוב הישראלים/חברי הפורום, אבל זה נראה לי כמו חוסר הגינות משווע
אתה צודק, אבל יש גם צד שני.
אם זוג מקים משפחה ומתגרש אחרי 20 שנה ו-3 ילדים, נראה לא הוגן שאחד מהם ייצא בלי שום חלק בדירה בה הם גרים שנים רבות, ובהחלט ייתכן שעדיף היה לו לדחות את המתנה בנימוס ולקנות דירה בלי עזרה משפחתית (תוך ירידה ניכרת ברמת החיים המשותפים), כדי להבטיח את עתידו במידה והוא יפול בחצי הפחות מוצלח של מוסד הנישואים.
[וברור שיש פתרונות ביניים שהם נושא השרשור].

אפשר להבין את חשש ההורים.
רק אם יש לך את אותה צורת חשיבה.
אני לא מבינה את החשש, כי מבחינתי החיים של הילדים הבוגרים שלי הם בתחום אחריותם ולא בתחום אחריותי.
הבן בחר אישה להקים איתה בית? עכשיו האישה היא חלק ממשפחתנו. ואם הם מביאים ילדים לעולם - היא תישאר במשפחה לנצח גם אם הם יתגרשו.
אנחנו מעוניינים ויכולים לעזור להם במימון רכישת דירתם הראשונה.
וגם הם מעוניינים לקנות דירה? אז זה יופי!
למה שלא תשבו עם כל אחד מהילדים ותבנו תכנית לקניית דירה עוד לפני הנישואין? כך יהיה ברור לבן זוג המצטרף שהדירה היא לא בבעלותו.
אני מכירה משפחה שההורים קנו דירה אחת לשני הילדים (ההורים נתנו את ההון העצמי והילדים משלמים משכנתא). בינתיים הילדים הקימו משפחות ומתישהו הם כנראה ימכרו את הדירה וכל אחד מהם יוכל להשתמש בחלקו ברווח לטובת ההון העצמי לדירה עם בן זוגו.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
L עזרה בלימודים מכוונים לילדים בעברית אוף טופיק 1
L דרושה עזרה בנוסחת אקסל עבור חסכון לילדים שוק ההון 3
קרן עזרה לילדים - כמה למה ואיך אוף טופיק 24
ק עזרה גדולה לילדים בגיל צעיר שוק ההון 68
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 18
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
M עזרה בפענוח 867 מיסים 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 4
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות *** שוק ההון 14
ש עזרה בהשקעות שוק ההון 5
Scyth עזרה בהגשת דוח שנתי מ IB מיסים 6
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T שפת הילידים אינדיאנים עזרה אוף טופיק 5
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
A בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
D עזרה בניהול תקבולים מלקוחות עבור עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 0
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
ל עזרה מול המנהל אוף טופיק 8
מ עזרה בדו"ח שנתי מיסים 15
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
R עזרה בניהול החשבונות של ההורים שוק ההון 12
D עזרה בתביעת אכ"ע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M עזרה בטופס 5329 מיסים 3
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
A עזרה בהבנת עסקאות וזמינות כסף *** שוק ההון 1
S עזרה למשפחה - סמים אוף טופיק 38
tomchoook עזרה לחבר במינוס צרכנות פיננסית 4
R עזרה בקורס במימון חברות אוף טופיק 1
B עזרה פתחתי חשבון מסחר פעם ראשונה שוק ההון 2
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
A עזרה בהבנת עסקה מתמשכת נדל"ן 14
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10

נושאים דומים

Back
למעלה