• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עזרה לגביי הבנה של קרן סל בלאקרוק s&p500

• פותח הנושא פותח הנושא bilx78
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

bilx78

משתמש רשום
דירוג
0
היי יש לי שאלה לגביי קרן של snp 500 של בלאקרוק
iShares Core S&P 500 UCITS ETF
מספר נייר 1159250
https://www.as-invest.co.il/.../ishares-core-sp-500.../...
נניח קניתי יחידה/מניה אחת ב1451 שקל לאורך הזמן המניה/יחידה עולה ל1800 שקל אז אני יודע שהיא שווה 1800 שקל אז לכאורה יש לי 1800 שקל זה אני יודע
השאלה שלי היא כזאת הרי קניתי יחידה/מניה של הקרן סל שהיא צוברת גם את הדיבידנדים אליה
אז זה אומר שהיא רוכשת עוד יחידות אליה אוטומטית ואני רואה את זה במספר היחידות בקרן סל ?
כלומר קניתי יחידה לאחר חצי שנה טובה(סתם דוגמה) יש לי פתאום 2 יחידות כי הקרן צוברת לעצמה?
אשמח להסבר

עוד פירוט על השאלה אם היא לא מובנת
בגלל שזו קרן צוברת אוטומטית את הדיבידנדים אליה
איך אני רואה את בפועל קורה כלומר לדוגמה
אם הייתי משקיע בקרן סל אחרת שלא צוברת לבד בוא נאמר שווה 1000 שקל יחידה/מניה והשקעתי בה 1000 שקל ומהדיבדנדים קיבלתי 20 שקל והשקעתי את ה20 שקל בחזרה ובנוסף הקרן עצמה השווי שלה עלה והיא כרגע 1100 שקל ואם אני הרי משקיע את ה20 שקל בחזרה אז יהיה לי יותר מ1100 שקל הרי קניתי ב20 שקל עוד חלק קטן
פה היא צוברת לבד את הרווחים אז אני אראה גדילה של המספר יחידות קרן במקביל לעלייה של השווי שלה?

הדרך לראות את הגידול בשווי לעומת הדיבידנד הוא בדוחות. אתה תראה שם ערך קניה מול ערך נוכחי. ותראה שם סעיף של הפרשת דיבידנד בנפרד

לא.
אתה לא מקבל ״מתנה״ של יחידה נוספת. אלא הערך של אותה יחידה עולה.
כמו כן, בחשבון לא פטור כאשר אתה מוכר את היחידה אתה משלם מס רווח הון על העליה הזאת (דהיינו יש לצערנו כפל מס, כי גם נוכה לך מס על הדיבידנד במקור).

כמו כן, בחשבון לא פטור כאשר אתה מוכר את היחידה אתה משלם מס רווח הון על העליה הזאת (דהיינו יש לצערנו כפל מס, כי גם נוכה לך מס על הדיבידנד במקור).
מזאת אומרת כפל? הרי אם אני סוחר לדוגמה דרך פסגות פרו הם עושים לי את התיאום מס נכון?

מזאת אומרת כפל? הרי אם אני סוחר לדוגמה דרך פסגות פרו הם עושים לי את התיאום מס נכון?
בית השקעות ישראלי מטפל בעניין המיסוי בעצמו. אלמוני מתכוון לומר לך שיש מיסוי כפול, אחד הוא מס רווח הון והשני הוא מיסוי על דיבידנד.

בית השקעות ישראלי מטפל בעניין המיסוי בעצמו. אלמוני מתכוון לומר לך שיש מיסוי כפול, אחד הוא מס רווח הון והשני הוא מיסוי על דיבידנד.
בשניהם לוקחים 25% מס?
היה לי תקווה שבגלל שזה קרן צוברת אוטומטית זה לא יקרה חחח

בשניהם לוקחים 25% מס?
היה לי תקווה שבגלל שזה קרן צוברת אוטומטית זה לא יקרה חחח
לא. על דיווידנדים לוקחים 15% מס (כי זו קרן אירלנדית). רווח הון זה 25%, אבל רק במכירה. בהחזקה לטווח ארוך, זה משמעותית פחות מ 25% על דיווידנדים שנתי.

איך אני רואה את בפועל קורה כלומר לדוגמה
אתן דוגמה להמחשה. נניח בלקרוק מנפיקה קרן שמחזיקה רק מניות של אפל. יש מליון יחידות של הקרן, והקרן קונה 1000 מניות של אפל, אז כל יחידה של הקרן שקולה ל 0.001 מניות אפל.
לאחר שנה, אפל חילקה דיווידנד בשווי 2%, ובו הקרן קנתה עוד 20 מניות של אפל - סה"כ 1020 מניות. עכשיו, כל יחידה של הקרן שווה 0.00102 מניות של אפל, ולכן שווה יותר, למרות שנשאר לך אותה כמות של יחידות.

אתן דוגמה להמחשה. נניח בלקרוק מנפיקה קרן שמחזיקה רק מניות של אפל. יש מליון יחידות של הקרן, והקרן קונה 1000 מניות של אפל, אז כל יחידה של הקרן שקולה ל 0.001 מניות אפל.
לאחר שנה, אפל חילקה דיווידנד בשווי 2%, ובו הקרן קנתה עוד 20 מניות של אפל - סה"כ 1020 מניות. עכשיו, כל יחידה של הקרן שווה 0.00102 מניות של אפל, ולכן שווה יותר, למרות שנשאר לך אותה כמות של יחידות.
מצד שני, אם אפל חילקה 2% דיבידנד, השווי של אפל אמור לרדת ב 2% בקירוב כך שכל מניית אפל שווה רק 0.98 ממה שהייתה שווה קודם, אז אמנם כל יחידה שווה יותר מניות של אפל אבל כל מניה שווה פחות כסף.

מצד שני, אם אפל חילקה 2% דיבידנד, השווי של אפל אמור לרדת ב 2% בקירוב כך שכל מניית אפל שווה רק 0.98 ממה שהייתה שווה קודם, אז אמנם כל יחידה שווה יותר מניות של אפל אבל כל מניה שווה פחות כסף
נכון.
בקרן מחלקת הירידה של אפל תתבטא בירידת ערך הקרן, אבל תקבל את הדיבידנד במזומן. תוכל לקנות בו עוד יחידות (אחרי שתשלם מס).
בקרן צוברת המניות הנוספות יתקזזו עם ירידת ערך המניה הבודדת (לא בדיוק, בגלל המס) והערך ישמר.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 19
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
M עזרה בפענוח 867 מיסים 3
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
ש עזרה בהשקעות שוק ההון 5
Scyth עזרה בהגשת דוח שנתי מ IB מיסים 6
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T שפת הילידים אינדיאנים עזרה אוף טופיק 5
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
LtWorf עזרה לילדים במימון דירה תוך מזעור סיכונים נדל"ן 36
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
D עזרה בניהול תקבולים מלקוחות עבור עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 0
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
ל עזרה מול המנהל אוף טופיק 8
מ עזרה בדו"ח שנתי מיסים 15
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
R עזרה בניהול החשבונות של ההורים שוק ההון 12
D עזרה בתביעת אכ"ע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M עזרה בטופס 5329 מיסים 3
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
A עזרה בהבנת עסקאות וזמינות כסף בIB שוק ההון 1
S עזרה למשפחה - סמים אוף טופיק 38
tomchoook עזרה לחבר במינוס צרכנות פיננסית 4
R עזרה בקורס במימון חברות אוף טופיק 1
B עזרה פתחתי חשבון מסחר פעם ראשונה שוק ההון 2
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
A עזרה בהבנת עסקה מתמשכת נדל"ן 14
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
A עזרה במעבר ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S Apple ID מכשירי אפל - עזרה פוסטים מאיכות נמוכה 2
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13