• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עזרה בפענוח סעיף של דמי ניהול ומהו "שחרור" ?

• פותח הנושא פותח הנושא korma
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

korma

משתמש רגיל
דירוג
311
בביטוח המנהלים שלי הצפינו את דמי הניהול. בעיקרון זה מסלול אשר דמי הניהול בו אמורים לרדת מ-1.35% ל-0.5%.
ההפחתה בדמי הניהול אמורה להתחיל החל מהשנה השמינית, אך קצב הירידה מעורפל משהו.
והנה לשון החוזה:

"במהלך 7 שנים ראשונות דמי הניהול מהחסכון המצטבר יהיו בשיעור שנתי של 1.35% . החל מתום השנה 7 ,ובכל תום שנה לאחר מכן, יופחתו דמי הניהול. מהחסכון המצטבר בשיעור 2.00%

במועדי חישוב ההפחתה בדמי ניהול בהתאם לוותק, כאמור לעיל, תבוצע הפחתה, מעבר להפחתה בגין וותק, בשיעור של 2.00% , לכל כפולת סכום צבירה של 50,000 ש"ח צמוד למדד יוקר המחיה מאי 2007 שמקורם בהפקדות שוטפות, כפי שיהיה במועד החישוב.

על אף האמור לעיל, דמי הניהול מהחסכון המצטבר בשיעור שנתי בכל מסלולי. הביטוח לא יפחתו מ- 0.50%"

לטענת הסוכן לא ניתן לספק סימולציה של דמי ניהול על פני שנים, שכן זה מורכב ממספר פקטורים כמו ותק וסך הצבירה ולכן זה משתנה מעובד לעובד.
תשובה זו לא הניחה את דעתי, שכן ניתן לייצר סימולציה של "קצבה צפויה" בהסתמך על הפרמטרים הקיימים (משכורת נוכחית וזמן עד לפרישה). ולכן אם לא ניתן לספק סימולציה של דמי ניהול, כיצד ניתן לספק סימולציה של קצבה צפויה ?
כאשר התעקשתי לקבל פירוט עבור המקרה הספציפי שלי, הסוכן התעקש שלא לספק, חוזר על אותו טיעון.

כתבתי סימולציה עם חבר אשר מניחה את ההנחות הבאות:
  1. אלמנט הותק מתייחס ל-2% שיופחתו מדי שנה, יחולו על דמי הניהול בפועל של השנה הקודמת (החל מהשנה השמינית).
  2. אלמנט הצבירה מתייחס ל-2% הנחה (שוב ביחס לדמי הניהול של השנה הקודמת), עבור כל 50K, אך ורק בתנאי שה-50K מקורם בהפקדות ולא כסכום שהועבר מביטוח אחר (לא שממש קיימת אפשרות כזו כיום).
  3. אין לי מושג איך לשערך את ההצמדה של הסכום 50K למדד יוקר המחיה
  4. אין לי מושג האם הנחות 1 ו-2 הן כוונת החוזה
האם ההנחות הללו נכונות ?

תחת ההנחה שסעיפים 1 ו-2 פורשו כראוי, להלן השורה התחתונה:
ביחס לסכום ההפקדה הנוכחי, רק כעבור 22 שנים דמי הניהול יירדו למינימום (5%.0)
אם סכום ההפקדה יועלה למקסימום המותר, רק כעבור 16 שנים דמי הניהול יירדו למינימום (5%.0)
בכל מקרה הפער בחיסכון הוא בין 10-13 אחוז ביחס לסכום אשר היה יכול להיחסך בקופת גמל עם דמי ניהול של 0.3%.

הקטע העצוב באמת הוא כשהגעתי במועד אחר לסוכן הביטוח וביקשתי ממנו השוואה קצבה עתידית בין המסלול הנוכחי בביטוח מנהלים לבין קופת גמל בדמי ניהול של 0.3%, פעמיים הסימולטור הראה שביטוח המנהלים משתלם יותר...אבל פעם שלישית גלידה...ואחרי התעקשות נוספת שהדבר פשוט לא הגיוני "איכשהו" הקסם הסתדר.

כשהתלבטתי בפניו לגבי העברת הכסף לקופ"ג הסוכן זרק בחצי משפט משהו לגבי סעיף ה"שחרור" שקיים בביטוח מנהלים. האם מישהו יכול להרחיב לגבי זה ?

@korma נדמה לי ש"שחרור" מתייחס לביטוח אכ"ע - שבמקרה קרות האירוע הביטוחי, לא רק שאתה מקבל קצבה אלא גם ממשיכים להפקיד בשמך סכומים מתאימים בביטוח המנהלים ("משחררים" אותך מהצורך להפקיד בעצמך). להבנתי זה לא קורה כשאתה מעביר את ביטוח המנהלים לקופת גמל.
לגבי שאר השאלות - באמת שאני לא יודע, הגעתי למסקנה שלא שווה לי לשמור על ביטוח המנהלים והמקדם ה"מובטח" שלו ואכן העברתי לקופת גמל.

@Yevgeny זה היה הסבר ברור להסבר הלא ברור שקיבלתי לגבי הסעיף הזה. תודה רבה!

הסוכן שלי אמר את מה ש- @Yevgeny הסביר על סעיף השחרור, וזה גורם לי להתלבט: אולי בכל זאת כדאי לעשות ביטוח מנהלים ולא קופת גמל? במקרה של אובדן כושר עבודה מדובר בהפרש של מאות אם לא אלפי שקלים בחודש, לא?

יש עוד קטע עם סעיף שחרור: הם לא כותבים מה אמור לקרות כדי שהסעיף יפעל. יש לי קרוב משפחה שקיבל 100% נכות ואצלו הופעל סעיף שחרור. ביקשתי לעיין בניירת וראיתי כי סעיף שחרור מופעל כאשר יש 75% נכות ומעלה. כמובן נתון זה יכול להשתנות מחברה לחברה אך צריך להבין שסעיף זה יופעל רק במקרים קשים.
אני בדעה של @Yevgeny לגבי נושא זה.

בגדול - לדעתי לא שווה לשלם יותר ובוודאות על מוצר נחות יותר, תמורת תועלת קטנה יחסית בתרחיש קיצון
+1
הגעתי למסקנה שלא שווה לי לשמור על ביטוח המנהלים והמקדם ה"מובטח" שלו ואכן העברתי לקופת גמל.
+1

יש(היה) לי ביטוח מנהלים משנת 2010 עם אכ"ע בעלות של 0.7 מהשכר המבוטח כחלק מהסדר (הפיצוי למקרה נכות הוא בכל מקרה עד 75%)
קח בחשבון שהמחיר הסטנדרטי עד גיל 35 לעובדי צווארון לבן סדר גודל של 1.4% מהשכר (ביטוח מורחב עם פיצוי רטרו לתקופת המתנה)

באופן כללי קראתי הרבה פוסטים של בעלי רישיון וכולם בדעה שהמוצר הזה נחות מאוד, יקר מאוד, המקדם מובטח רק נגד עליה בתוחלת החיים והאוצר יכול לשחק עם המקדם ע"י שינוי הריבית התחשיבית במקרה שחברות הביטוח יכרעו תחת הנטל, לא מצאתי סוכן אחד שהמליץ על המוצר הזה, גם בייעוץ אובייקטיבי שלקחתי הומלץ לנייד את ביטוח המנהלים למוצר אחר. לא מבין אם כן למה דוידוף מכרו את המוצר הזה ללא גילוי נאות, שערורייה.

אין לי רישיון ואסור לייעץ באופן פרטני תתייעץ עם בעל רישיון!!

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
M עזרה בפענוח 867 מיסים 3
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 19
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
V חידוש ביטוח רכב, עזרה ומחשבות מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 15
מ עזרה בבקשה מהסולידית לגבי משכנתא קיימת ולעשות מחזור משכנתא נדל"ן 14
Y עזרה בחיבור ראוטר חדש למודם-ראוטר קיים של ספקית האינטרנט אוף טופיק 5
א עזרה בבניית תיק השקעות חדש שוק ההון 0
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות תא 125 שוק ההון 3
R עזרה במציאת קרנות מתאימות המחקות SP500 ונסדאק שוק ההון 10
Y עזרה איך להפסיק את עמלות בIB שוק ההון 14
ש עזרה בהשקעות שוק ההון 5
Scyth עזרה בהגשת דוח שנתי מ IB מיסים 6
Ghost עזרה- להשקיע בבורסה ולצבור הון כי בקושי שורד את העבודה יומני מסע אישיים 70
M סבתא שלי קיבלה ירושה וביקשה עזרה בניהול הכסף פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
T שפת הילידים אינדיאנים עזרה אוף טופיק 5
H מבקשת עזרה ועצות לגבי מעבר קופות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
LtWorf עזרה לילדים במימון דירה תוך מזעור סיכונים נדל"ן 36
algo.il בחירת קרן סל להשקעה - הכוונה\עזרה להבין נתוני קרן סל\מחקה בהשקעה סקטוריאלית שוק ההון 4
D עזרה בניהול תקבולים מלקוחות עבור עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 0
S מתלבט האם כדאי לקנות דירה שניה - עזרה נדל"ן 4
ל עזרה מול המנהל אוף טופיק 8
מ עזרה בדו"ח שנתי מיסים 15
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
R עזרה בניהול החשבונות של ההורים שוק ההון 12
D עזרה בתביעת אכ"ע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
M עזרה בטופס 5329 מיסים 3
E צריך עזרה חברים, מי מקבל מאקסלנס טרייד שליח עם שוקולד יוקרתי ממקס ברנר לחג הפסח ? אוף טופיק 10
A עזרה בהבנת עסקאות וזמינות כסף בIB שוק ההון 1
S עזרה למשפחה - סמים אוף טופיק 38
tomchoook עזרה לחבר במינוס צרכנות פיננסית 4
R עזרה בקורס במימון חברות אוף טופיק 1
B עזרה פתחתי חשבון מסחר פעם ראשונה שוק ההון 2
י צריך עזרה בלבחור ברוקר שוק ההון 14
A עזרה בהבנת עסקה מתמשכת נדל"ן 14
דניאל פינקלברג עזרה בגוגל Sheets, חישוב רבית לילד אוף טופיק 6
B עזרה רוצה לבנות תיק השקעות לטווח קצר שוק ההון 10
A עזרה במעבר ל IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 16
S Apple ID מכשירי אפל - עזרה פוסטים מאיכות נמוכה 2
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13