היי כולם,
בניתי לעצמי תיק של מניות דיבידנד. אני הולך להשקיע לראשונה 10K דולר כסכום התחלתי, וכל רבעון להגדיל את הפוזיציה באמצעות רכישת מניות חדשות או להגדיל פוזיציות קיימות.
המטרה: לקבל הכנסה פסיבית מתשואת דיבידנדים. תוך כמה שנים להיות בעל תיק עם תשואת דיבידנד שתספיק לי לשלם חשבונות.
דרך: לקנות מניות שמחלקות דיבידנד בטוח ועמיד, להיות מגוון במגוון סקטורים, לא למכור. BUY AND HOLD.
כמה שאלות טכניות לפני שאני מתחיל:
יש לי לקבל החלטה עד אחרי החג אם אני פותח בIB או ממשיך להשקיע דרך הבנק.
אשמח לעזרה והבהרות בנושא כמה שאפשר
בניתי לעצמי תיק של מניות דיבידנד. אני הולך להשקיע לראשונה 10K דולר כסכום התחלתי, וכל רבעון להגדיל את הפוזיציה באמצעות רכישת מניות חדשות או להגדיל פוזיציות קיימות.
המטרה: לקבל הכנסה פסיבית מתשואת דיבידנדים. תוך כמה שנים להיות בעל תיק עם תשואת דיבידנד שתספיק לי לשלם חשבונות.
דרך: לקנות מניות שמחלקות דיבידנד בטוח ועמיד, להיות מגוון במגוון סקטורים, לא למכור. BUY AND HOLD.
כמה שאלות טכניות לפני שאני מתחיל:
- אם אני משקיע דרך הבנק הדיבידנדים הולכים ישירות לעו"ש?
- כשיש תוכנית DRIP (DIVIDEND REINVESTMENT PLAN), איך הבנק מתייחס לזה? כלומר, דיבידנדים לא מחולקים אלא נצברים ונשארים עד שיהיה אפשר לקנות עוד מניות באותו חברה.
- האם לא יותר כדאי לפתוח לשבון בIB ארה"ב (עמלות נמוכות, אפס הוצאות נוספות וכו'...)?
- האם לוקחים מסים על כל דיבידנד שאני מקבל כל תקופת זמן? (כלומר אם אני מקבל דיבידנד רבעוני מאיזה חברה אז אני מחוייב עליו? כנ"ל על דיבידנד שנתי וחודשי?)
יש לי לקבל החלטה עד אחרי החג אם אני פותח בIB או ממשיך להשקיע דרך הבנק.
אשמח לעזרה והבהרות בנושא כמה שאפשר