• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.
  • חל איסור על אזכור ניירות ערך ספציפיים בפורום זה בהקשר שעשוי ללמד על כדאיות ההשקעה או אי-ההשקעה בהם

עזרה בבחירת בית השקעות

• פותח הנושא פותח הנושא ygz22
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

ygz22

משתמש רשום
דירוג
0
בעקבות קריאת הבלוג וההודעות בפורומים ושאלות ששאלתי בפורום ובדיקות שערכתי עם בתי השקעות לגבי העמלות שדורשים ממשקיע סולידי כמוני עם תיק של עד 50,000 ש"ח.
ההצעות שקיבלתי היו די דומות עם פערים קטנים ביניהם. מאחר ואני לא אבצע פעולות רבות נראה לי שההפרש הכספי זניח בין ההצעות.

אני מבקש לקבל עזרה לגבי איזה פרמטרים נוספים כדאי לבדוק ושיעזרו לי בבחירת בית ההשקעות המתאים.
חשבתי על פרמטרים כסוג המערכת, או ביטחונות לכספי ההשקעה בבית ההשקעות כלומר הרגשת בטחון לעומת בנק שנראה על פניו בטוח יותר מבית השקעות או שירות לקוחות ועוד.
מאחר ואני לא יודע איך למדוד או להעריך זאת אני מבולבל. בקיצור אשמח לקבל כל עזרה והכוונה.

למיטב ידיעתי כל הכספים שמועברים לבתי השקעות לניהול עצמי נמצאים בחשבונות נאמנות ואין לבית ההשקעות אפשרות לגעת בכסף, כך שעניין הבטחונות לא כל כך רלוונטי.
אם אתה משקיע סולידי כדבריך השיקול היחיד בבחירת המערכת הוא העלות שלה, אני בחרתי (בIBI) במערכות עם העלות המינימלית (אורדרנט ו-viewtrade הפשוטות) כי אני לא צריך יותר מזה בשביל לאזן תיק עם כסף חדש פעם ברבעון.
אני חושב שכדאי ללכת עם בית השקעות שנותן שירות לקוחות טוב (או לפחות סביר). פה אני מניח שלכל אחד יש חוויה סובייקטיבית עם בית ההשקעות שלו, כנראה שעל כל לקוח מרוצה תמצא גם אחד שלא מרוצה (אני דיי מרוצה).
ודבר אחרון, אני לא חושב שצריך להיות פטאליסט בנוגע לבחירה הזאת. אם כולם מציעים לך פחות או יותר אותו דבר זה אומר שאם לא תהיה מרוצה בבית השקעות אחד, תמיד תוכל לעבור לאחר.
בהצלחה

אני לא יודע על אילו עמלות דיברת איתם אבל זה הדברים שאני בדקתי (וכמה שהייתי צריך לבדוק אבל לא ידעתי):
1. עמלת פעולה - יחסית זניח כי לפי הבנתי אתה מתכנן לבצע לכל היותר פעולה אחת בחודש.
2. תשלומים קבועים שלא תלויים בביצוע פעולות (דמי מערכת, דמי ניהול, עלות "ציטוטים", עלות מידע בזמן אמת) - אני לא הבנתי בזמנו שדמי מערכת ייגבו ממני כל חודש ללא תלות בגודל התיק ובכמות הפעולות שאני מבצע.
3. עלות המרת מטבע (אם הם טוענים שאין עלות אז תשאל אותם כמה שקלים אתה צריך בשביל לקנות 1000 דולר ואח"כ תשאל אותם כמה דולרים אתה צריך בשביל לקנות את אותו הסכום השקלי שהם אמרו לך - אתה תגלה שזה לא יוצא 1000 דולר וזו בדיוק העלות שלך).
4. תוודא שאין "קנסות על חוסר פעילות" כאלו ואחרים.
5. תוודא שאין עמלה על קבלת דיבידנדים ו/או ריבית מאג"ח.
6. תבדוק כמה עולה לך לבטל הוראת קניה/מכירה שנתת בטעות ולא התבצעה עדיין.

@daat99,
אני דווקא עשיתי בדיקה היום, על בסיס הטבלה שהסולידית הכינה באתר. דיברתי עם כל בתי ההשקעות שבטבלה פרט לאחד. לכולם היו תנאים כמעט זהים (לתיק של סביבות 50K) ואני משער שבתיקים גדולים של כמה מאות אלפי שקלים כל הבתי השקעות מתכנסים לאותם המספרים.

היו כמה חריגים. מיטב גובים 0.1% על כל נייר בחו"ל במקום סנט למניה כמו כל השאר והם גם היחידים שגובים 0.1% על טיפול בדיבדנד שמתקבל.
TradeOne, היו מעניינים כי הם סוג של ממשק שמתלבש על חשבון בנק איגוד מה שמבטל לגמרי עמלות העברה לחשבון הבנק וממנו. הם גם מתהדרים בחשבון ללא עלות ניהול חודשית ואז תוקעים לך 30 שקל לחודש דמי שימוש במערכת המסחר שלהם.(כרגע הם לא רלוונטים כי לאו עובדים עם ניירות ערך בחו"ל).

נערך לאחרונה ב:
@daat99,
אני דווקא עשיתי בדיקה היום, על בסיס הטבלה שהסולידית הכינה באתר. דיברתי עם כל בתי ההשקעות שבטבלה פרט לאחד. לכולם היו תנאים כמעט זהים (לתיק של סביבות 50K) ואני משאר שבתיקים גדולים של כמה מאות אלפי שקלים כל הבתי השקעות מתכנסים לאותם המספרים.

היו כמה חריגים. מיטב גובים 0.1% על כל נייר בחו"ל במקום סנט למניה כמו כל השאר והם גם היחידים שגובים 0.1% על טיפול בדיבדנד שמתקבל.
TradeOne, היו מעניינים כי הם סוג של ממשק שמתלבש על חשבון בנק איגוד מה שמבטל לגמרי עמלות העברה לחשבון הבנק וממנו. הם גם מתהדרים בחשבון ללא עלות ניהול חודשית ואז תוקעים לך 30 שקל לחודש דמי שימוש במערכת המסחר שלהם.(כרגע הם לא רלוונטים כי לאו עובדים עם ניירות ערך בחו"ל).
אתה וידאת עם מיטב את נושא הטיפול בדיבידנד? כשאני שוחחתי איתם לפני כחודש הנציגה הטלפונית מסרה לי שאין חיוב כזה.

אתה וידאת עם מיטב את נושא הטיפול בדיבידנד? כשאני שוחחתי איתם לפני כחודש הנציגה הטלפונית מסרה לי שאין חיוב כזה.

בוודאות יש חיוב (בהצעת פתיחה שלהם), היא עוד הסבירה לי ארוכות שבתיק של 50K יהיה דיבידנד מאוד קטן ככה ש-0.1% לא יורגש בכלל.
כמו שאתה יודע הכל פתוח למשא ומתן. אומר לך את האמת לא ניסיתי להתמקח עם בית השקעות כי העלויות של כולם היו מאוד דומות. יש סבירות טובה שאם הייתי אומר לנציגה של מיטב שב-4 בתי השקעות אחרים אני מקבל סנט למניה ומינימום 8$-10$ בלי 0.1% אז היא הייתה מתגמשת.

מישהו יודע מהם העמלות בארץ ובחול לתיק של מיליון וחצי? כמו כן מי לתיק כזה נותן שער המרה טוב יותר?

היי
אני בדקתי את העמלות השונות ולא נראה לי שיש הפרשים גדולים אם עושים פעולה או שתיים בחודש. דמי ניהול החשבון הם. באזור 15 ש״ח לחודש ובחלקם ניתן לקזז כנגד עמלות. בהמרות לוקחים מרווים של אגורה עד שתיים.
השאלה היא איך מחליטים לאיזה בית השקעות ללכת בהנחה שאין פערים גדולים בעמלות?

השאלה היא איך מחליטים לאיזה בית השקעות ללכת בהנחה שאין פערים גדולים בעמלות?
כמו שעושים את כל ההחלטות החשובות- פשוט הולכים על זה- ההתלבטות הנוספת לא שווה את החרטה שלאחר הקניה!! (וזה מוכח). בהצלחה.

כדאי גם להזכיר את האופציה של בית השקעות זר. יש את interactivebrokers (לא ממליץ ולא משקיע דרכם בעצמי) שמקבלים הרבה ביקורת חיובית ברחבי הרשת ולהבנתי נחסרים בבורסה..

למשל עבור רכישות בארצות הברית הם גובים 0.005$ ליחידה עם מינימום של 1$ כאשר בארץ גובים 0.01$ למניה ומינימום באזור ה-10$

שאלה: האם בית השקעות בטוח כמו בנק ?
במקרה של מעילה או התמוטטות?
הרי הנסיון מראה שהמדינה מחזירה את כספי החוסכים כשמדובר בבנק. (למשל מקרה אתי אלון).
מה לגבי בתי השקעות?
מתלבטת האם ההפרש בדמי ניהול בבית השקעות לעומת דמי משמרת שווה את הסיכון.

כדאי גם להזכיר את האופציה של בית השקעות זר. יש את interactivebrokers (לא ממליץ ולא משקיע דרכם בעצמי) שמקבלים הרבה ביקורת חיובית ברחבי הרשת ולהבנתי נחסרים בבורסה..

למשל עבור רכישות בארצות הברית הם גובים 0.005$ ליחידה עם מינימום של 1$ כאשר בארץ גובים 0.01$ למניה ומינימום באזור ה-10$
לי יש חשבון באינטראקטיב.
אני בחרתי לעשות זאת דרך מתווך בארץ כך שיש לי תמיכה בעברית במידה ויש תקלות.
המתווך הזה עולה לי בעמלות פעולה ואני משלם $1.5 לפעולה (או סנט למניה).
כמו כן יש עלות "ציטוטים בזמן אמת" של כ-$10 לחודש ללא תלות בכמות הפעולות שביצעת (אם שילמת $30 בעמלות פעולה אז מוותרים לך על עלות הציטוטים).

שאלה: האם בית השקעות בטוח כמו בנק ?
במקרה של מעילה או התמוטטות?
הרי הנסיון מראה שהמדינה מחזירה את כספי החוסכים כשמדובר בבנק. (למשל מקרה אתי אלון).
מה לגבי בתי השקעות?
מתלבטת האם ההפרש בדמי ניהול בבית השקעות לעומת דמי משמרת שווה את הסיכון.
החשבון שלך נמצא בבנק ולכן אתה מוגן בדיוק כמו בבית השקעות .

לי יש חשבון באינטראקטיב.
ניהול השקעות דרך ברוקר זר יכול להיות בהחלט מתאים יותר מברוקר בארץ (תלוי באופי ותדירות הפעולות שאתה מבצע), אבל הייתי נזהר מלהציע את למי שחדש לנושא ההשקעות, כי זה מסרבל את דיווח המס (צריך להגיש דיווח למס הכנסה ולבצע בעצמך תשלום ניכוי מס במקור פעמיים בשנה).

שלום רב
לאחרונה קיבלתי פניה מבית השקעות Colmex והצעה, שאני כבר לא יודע אם בתוקף, לתשואה של 5% על כל סכום שאעביר אליהם למשך השנה הראשונה. האם מישהו שמע עליהם? מכיר?

שלום רב
לאחרונה קיבלתי פניה מבית השקעות Colmex והצעה, שאני כבר לא יודע אם בתוקף, לתשואה של 5% על כל סכום שאעביר אליהם למשך השנה הראשונה. האם מישהו שמע עליהם? מכיר?
האם אתה יכול לפרט? מה ההצעה שלהם ואיך הם יכולים להבטיח תשואה של 5%?

אני שמעתי שהם ברוקר ולא בית השקעות...

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
K עזרה בבחירת קרן פנסיה למשרת קבע פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
avivaviv עזרה בבחירת אפשרות מימון לרכב צרכנות פיננסית 3
G עזרה בבחירת מסלול עוקב מדדים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
I עזרה בבחירת קרן פנסיה והשתלמות לעובד צעיר ומרושש פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
S עזרה בבחירת ברוקר במעבר ל-IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 14
ori_ עזרה בבחירת קרן מחקה S&P500 שוק ההון 10
B עזרה בבחירת אפשרויות בדמי ניהול קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
S עזרה בבחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 2
ל עזרה בבחירת תחום לימודים התפתחות אישית 5
A עזרה בבחירת ברוקר להשקעת סכומי כסף נמוכים יחסית שוק ההון 11
S עזרה בבחירת קרן מחקה כאשר יש לי כבר מטבע דולר שוק ההון 2
ל מבקש עזרה - שיקולי כדאיות בבחירת קרן בנוסף לד.נ שוק ההון 12
M עזרה בבחירת מסלול פנסיוני במקום ביטוח מנהלים צרכנות פיננסית 2
T עזרה בבחירת קרן פנסיה צרכנות פיננסית 10
itamaratz עזרה בבחירת קרן פנסיה שוק ההון 4
ד עזרה בדו"ח שנתי למס הכנסה מיסים 1
stamEhad קניית אג״ח ממשלתית או פקדון בנקאי לשנתיים - עזרה לחבר שוק ההון 5
הסולידית בקשת עזרה - סיוע בתיקון השו"ב הפיננסי/אקסולידית שוק ההון 3
ק עוגני משכנתאות- בקשת עזרה להבנה נדל"ן 6
ג חדשה בתחום -עזרה בסיסית יומני מסע אישיים 7
I מתקשה לעשות סדר וליישם - צריך עזרה דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 38
B עזרה באיתור בקשה והתנגדויות שהוגשו לועדה מחוזית לתכנון ובנייה נדל"ן 3
M עזרה במילוי דוח שנתי עם פריסת פדיון ימי חופש מיסים 0
Y נשאלתי האם במניות יש ריבית דריבית - ולא ידעתי איך לענות. עזרה שוק ההון 27
בנגה ניהול תיק השקעות - עזרה להורים שוק ההון 4
J בקשת עזרה: דיווח רטרואקטיבי על הפסדים מ-IBKR מיסים 5
B דרוש עזרה - מעוניין בספרי לימוד כהכנה לבחינות מנהל תיק השקעות שוק ההון 0
shesek עזרה להדיוטות בנוגע לאגרות חוב שוק ההון 5
א עזרה בחישוב עמלה צרכנות פיננסית 7
ח עזרה דחופה עם הבנק!! מיסים 44
ע בבקשה עזרה דחופה נדל"ן 10
T עזרה בהגשת דוח אישי מיסים 1
ז שלום, העברת ניירות ממיטב דש ומ IBKR - לבנק לאומי - עזרה ברוקרים ופלטפורמות מסחר 6
ע תמהיל משכנתא עזרה בבקשה ! נדל"ן 9
א הסולידי (יותר מדי) - עזרה בדרך יומני מסע אישיים 16
א איחוד החשבונות בישראל תחת קורת גג אחת- עזרה. ברוקרים ופלטפורמות מסחר 15
stevexcx עזרה אוף טופיק 1
Lag צומת בקריירה - פיננסים\הסבה להייטק? עזרה (25) התפתחות אישית 20
ת עזרה במציאת תרשים ביצועי עבר של חברות השקעות שוק ההון 2
D עזרה להורים בקניית דירה מיסים 1
G עזרה בהבנת התשואה - מקפת משלימה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
L חייב עזרה להשלמת טפסים 1322 ו1344 מיסים 0
B עזרה בחישובי מיסוי על אג״ח. שוק ההון 17
D משכנתא - מבקש עזרה נדל"ן 10
M עזרה בפענוח 867 מיסים 3