• התכנים בפורום אינם מהווים ייעוץ מקצועי מכל סוג, לרבות ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם.
    השימוש בפורום כפוף לתנאי השימוש. עצם השימוש בפורום מהווה הסכמה מלאה לתנאים אלה.

עוסק פטור

• פותח הנושא פותח הנושא עידו ג
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

עידו ג

משתמש בכיר
דירוג
2,821
שלום לכם סולידים יקרים.
בשבועות האחרונים השתעשעתי עם הרעיון של פתיחת עוסק פטור. אני מאוד אוהב להתנדב, מאוד אוהב לעזור לאנשים.
לאחרונה מצאתי את עצמי עוזר להורי, לאחי ולדודתי ובתה בתחומים פיננסים, והם המליצו עלי למכרים שלהם. מהמשפחה שלי כמובן שלא גביתי כסף, כנראה שגם ממכריהם לא אגבה, אבל באופן כללי הייתי רוצה לדעת יותר בנושא, בעיקר לגבי "השלכות" של פתיחת עוסק פטור.

קודם כל, אני שכיר. כל עוד לא אקבל את אישור המעסיק, לא אפתח עוסק פטור. כרגע עוד לא דנתי בנושא עם המעסיק, אני רק משתעשע עם הרעיון.
קראתי את הפוסט מהבלוג ואת הפוסט הקודם לו, ורציתי לדעת האם יש עוד "השלכות" לפתיחת עוסק פטור? כבר עבר כמעט עשור מאז הפוסט, וייתכנו שינויים חוקתיים.

אם אפתח עוסק פטור, הערכה לפחות לשנה זו היא הוצאות של 0 ש"ח והכנסות של 0 ש"ח. אולי קצת יותר הכנסות... אבל אני לא מתכוון להוציא כספים על פרסום למשל.
האם למעט הפרטים שצוינו בבלוג יש דברים נוספים שאני צריך להיות מודע אליהם?
דיווח שנתי למס הכנסה אני עושה בכל אופן (משקיע דרך ברוקר זר). תיק במע"מ והסדרה של העניינים בביטוח לאומי לא אמור להוות בעיה.

לא הבנתי באיזה תחום אתה רוצה לעסוק

לא בדיוק מה ששאלת, אבל אם אתה מתכנן לייעץ לאחרים בנושאים פיננסיים כדאי מאוד שיהיה לך רישיון מתאים, וביטוח מקצועי.

אה, והשלכה נוספת שיכולה להיות לפתיחת תיק היא דרישת הצהרת הון. זה יכול להיות קצת כאב ראש, ולכל היותר זה יגיע פעם ב-7 שנים, אבל אתה "תהיה על הרדאר" מאותו רגע.

לא בדיוק מה ששאלת, אבל אם אתה מתכנן לייעץ לאחרים בנושאים פיננסיים כדאי מאוד שיהיה לך רישיון מתאים, וביטוח מקצועי.
להפתעתי, מסתבר שלא, לפחות לא בכל תחום.
לגבי ביטוח מקצועי אבדוק את הנושא, תודה.
אה, והשלכה נוספת שיכולה להיות לפתיחת תיק היא דרישת הצהרת הון. זה יכול להיות קצת כאב ראש, ולכל היותר זה יגיע פעם ב-7 שנים, אבל אתה "תהיה על הרדאר" מאותו רגע.
תודה, לא ציינתי את זה ספתיפית אבל זה כן מוזכר בפוסט מהבלוג. זה לא אמור להיות בעיה גם כן.
לא הבנתי באיזה תחום אתה רוצה לעסוק
כרגע, אין תחום מדוייק. פיננסים בכללי. אני מתעניין בהרבה תחומים פיננסיים, ממס, משכנתאות, ביטוחים, השקעות וכד'. נהנה לקרוא וללמוד, ובהתחשב בכך שאני אוהב לעזור לאחרים, חשבתי להעיז להתעסק בתחום.
ממש לא ברמה על מנת לייעץ בתחומים כרגע. אני לא מרגיש בנוח לגבות מאף אחד כסף, אבל אם אגיע לשלב שבו כן הייתי מוכן לגבות ממישהו כסף, אפילו סכום סימלי, הייתי רוצה שכבר יהיה לי עוסק פטור מוכן. לכן אני שואל אם יש השלכות. נכון לכרגע, להבנתי אין משהו מעבר למה שכתוב בבלוג.

נערך לאחרונה ב:
כרגע, אין תחום מדוייק. פיננסים בכללי. אני מתעניין בהרבה תחומים פיננסיים, ממס, משכנתאות, ביטוחים, השקעות וכד'. נהנה לקרוא וללמוד, ובהתחשב בכך שאני אוהב לעזור לאחרים, חשבתי להעיז להתעסק בתחום.
לך על זה, אל תפחד מקצת ביורוקרטיה של דו"ח שנתי וניהול חשבוניות. בהצלחה!

תחומים פיננסיים, ממס, משכנתאות, ביטוחים, השקעות וכד'.
חלק חייב רישיון (ביטוחים בטוח חייב), ונראה לי שאת כולם אי אפשר לרשום כעוסק פטור אלא חייב עוסק מורשה.
כדאי שתברר את זה אצל איש מקצוע.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד

חלק חייב רישיון (ביטוחים בטוח חייב), ונראה לי שאת כולם אי אפשר לרשום כעוסק פטור אלא חייב עוסק מורשה.
כדאי שתברר את זה אצל איש מקצוע.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד
כרגיל רב תודות מר ירח. אני אכן בשלבי בדיקה, ולא בשלבי ביצוע. כרגע רק רציתי לדעת אם לעוסק פטור עצמו ישנן השלכות ועושה רושם שאין, מעבר למה שמפורט בבלוג מ2015.
למען הסר ספק, עזרה ברישום לאתרים כמו מס הכנסה איזור אישי, הר הכסף, הר הביטוח וכד' לא דורש שום תעודה? לחלק עזרתי לקבל החזרי מס, לחלק הורדות דמי ניהול פנסיוניים, ובעיקר העלאת מודעות שאפשר לעשות את זה לבד. לדברים ה"כבדים" כמו משכנתא, השקעות, מסלולים פנסיונים לא הגעתי או נגעתי (למעט עבור אבא שלי, ששיניתי עבורו מסלול פנסיה על פי הסכמתו).

אגב השקעות, להבנתי עד 5 אנשים בשנה אפשר ללא תעודה.
אגב השקעות 2, הבנתי שעל מנת לנמליץ על מדדים מחקים פאסיבים לא צריך בכלל רישיון ייעוץ השקעות. לא יודע אם אמת בדבר.
עריכה: אגב 3: למקרה שלי איש המקצוע להתייעץ איתו - רואה חשבון או עו"ד?

עריכה: אגב 3: למקרה שלי איש המקצוע להתייעץ איתו - רואה חשבון או עו"ד?
בענייני חוק לדעתי עדיף עורך דין, או הרשות המוסמכת מטעם המדינה.

אגב השקעות, להבנתי עד 5 אנשים בשנה אפשר ללא תעודה.
אגב השקעות 2, הבנתי שעל מנת לנמליץ על מדדים מחקים פאסיבים לא צריך בכלל רישיון ייעוץ השקעות. לא יודע אם אמת בדבר.
לפי סעיף 3(א)(3) לחוק אכן עד 5 בשנה לא חייב רישיון, אבל שים לב לחובות בסעיף 3(א1) בהקשר זה, בעיקר בהקשר לפרק ג' המוזכר שם ולסעיפים 13 ו־14 בפרק הזה.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.

בענייני חוק לדעתי עדיף עורך דין, או הרשות המוסמכת מטעם המדינה.

לפי סעיף 3(א)(3) לחוק אכן עד 5 בשנה לא חייב רישיון, אבל שים לב לחובות בסעיף 3(א1) בהקשר זה, בעיקר בהקשר לפרק ג' המוזכר שם ולסעיפים 13 ו־14 בפרק הזה.

לא איש מקצוע, השימוש בתוכן הרשומה על אחריות הקורא בלבד.
תודה על ההכוונה הספציפית, כבר התחלתי לקרוא לאט לאט בעבר, את סעיף 3(א) הכרתי (משם ידעתי שמותר עד 5 לקוחות ללא רישיון).
להבנתי ייעוץ לבן משפחה אינו נחשב כאחד מהחמישה.
הקישורים לא עובדים לאן שניסית להפנות, אני אני מקווה שקראתי את הסעיפים הנכונים.
13 לגבי חתימת הסכם, 14 לגבי גילוי נאות?
ולהבנתי אכן על פי סעיף 3(7) אכן להמליץ על מדדים מותר לי?

מחר 2 חברות של אמא שלי מהעבודה מתכננות לבוא לבקר אותה, אמא שלי סיפרה להן איך עזרתי לה ולאבא שלי, לאחותה ובתה, והן רוצות שאעזור להן גם כן. אני לא מתכוון לגבות כסף, גם כי מדובר בפעולות מאוד פשוטות ובכל אופן אין לי עוסק פטור.
(הרשמה להר הכסף, מציאת כספים, שיפור תנאים במגוון שירותים פיננסים ופנסיות, בדיקת החזרי מס לילדים של אחת מהן, על מסלולים לא אדבר או אמליץ).

3(7)? הוא לא קשור...
ייתכן וטעיתי, אני צופה מהנייד והשורות מתערבבות. או שזו כן השורה הנכונה אבל ההבנה לא נכונה? אם זו השורה הנכונה, אשמח אם תפרט לגבי המשמעות במידה והבנתי לא נכון.

הקישורים לא עובדים לאן שניסית להפנות, אני אני מקווה שקראתי את הסעיפים הנכונים.
הפנתי לחוק הסדרת העיסוק בייעוץ השקעות, בשיווק השקעות ובניהול תיקי השקעות
מוזר הקישור עובד לי.
3(א)(7) אכן פוטר לעניין בן משפחה.
בקשר למדדים לא ראיתי, אבל לא התעמקתי יותר מידי בזה
עריכה
אתה אולי מדבר על 4(7) בקשר למוצרי מדדים, אבל זה סעיף שאומר מה מותר לבעל רישיון לרכוש עבור עצמו.
הוא לא מתיר לייעץ לאחרים בעניין הזה

אני רק אומר שזה שונה מהותית משאר הדברים הפנסיוניים שדיברת עליהם למעלה, וכנראה חלים על זה חוקים שונים
בדיוק כפי שעשיתי עבור משפחתי באמצעות אלפי, אני אעזור להם לעשות זאת. לאחד מהם כמעט בוודאות מגיע, לשני ככל הנראה.
או שהתכוונת דווקא שככל הנראה לא חלים הגבלות?

ייתכן וטעיתי, אני צופה מהנייד והשורות מתערבבות. או שזו כן השורה הנכונה אבל ההבנה לא נכונה? אם זו השורה הנכונה, אשמח אם תפרט לגבי המשמעות במידה והבנתי לא נכון.
אולי התכוונת לסעיף 4 ג7 אבל זה לא מתיחס לעיסוקים שאינם דורשים רישיון.

אין תחום מדוייק. פיננסים בכללי. אני מתעניין בהרבה תחומים פיננסיים, ממס, משכנתאות, ביטוחים, השקעות וכד'.
בהתחשב בתחומים, אם ברצוני להתייעץ עם עורך דין, האם רצוי להתייעץ עם עורך דין המתמחה בתחום ואם כן, מה התחום שעלי לחפש?
למשל על מנת להבין במדויק באיזה נושאים מותר לי ואסור לי להתעסק. לקבל חוזה סטנדרטי שאוכל להחתים אנשים עליו וכו'.

קודם כל, אני שכיר. כל עוד לא אקבל את אישור המעסיק, לא אפתח עוסק פטור. כרגע עוד לא דנתי בנושא עם המעסיק,
אתה לא חייב להגיד לו כלום, אלא אם כן מצויין משהו בחוזה שלך איתו.
מסייגת את הנ''ל כי להגביל את חופש העיסוק שלך זה נגד החוק. לא עורכת דין.

קודם כל תתאפס על הרעיון של העסק שאתה רוצה לפתוח, תבדוק אם יש לו היתכנות וכו'.
יש כל כך הרבה דברים לעשות לפני שפותחים עוסק ברשויות...
בנוסף כשפותחים עוסק ואין צפי להכנסות, כדאי לדווח לרשויות ''אפס'' ואז אתה לא אמור לשלם מקדמות.

אתה לא חייב להגיד לו כלום, אלא אם כן מצויין משהו בחוזה שלך איתו.
מצויין

קודם כל תתאפס על הרעיון של העסק שאתה רוצה לפתוח, תבדוק אם יש לו היתכנות וכו'.
יש כל כך הרבה דברים לעשות לפני שפותחים עוסק ברשויות...
מוכנה לפרט? על פי המאמר שקישרתי זה ממש פשוט. ולפי מה שאמרו פה ולהבנתי מחיפוש בגוגל, אין סיבה לא לפתוח.
דוח שנתי אני במילא מגיש כי אני סוחר דרך ברוקר זר
למלא טופס בביטוח לאומי, טופס הצהרת הון, וטופס 2216 (ביטול מקדמות). למה לחכות למעשה? אם ייצא לי להתעסק בזה (בתשלום), מצויין. כבר עשיתי את ההליך הבירוקרטי ואני יכול לקבל תשלום כחוק. מה כבר יש לי להפסיד?
אם לדעתך יש סיבות לא לפתוח עוסק, אשמח לשמוע עליהן.

נערך לאחרונה ב:

פתחו חשבון למסחר עצמאי

פסגות טרייד

ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון

מיטב טרייד

ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה או $5 ב-IBKR)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪5,000
פתיחת חשבון

אקסלנס טרייד

ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
מינימום: ₪10,000
פתיחת חשבון
פסגות טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.06% מעסקה (מינימום ₪2 לפעולה)
ארה"ב: 1¢ למניה (מינימום $6 לפעולה)
דמי ניהול: ללא דמי ניהול
פתיחת חשבון
מיטב טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪5,000
ישראל: 0.08% מעסקה (מינימום ₪4.65 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשנתיים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
אקסלנס טרייד
מינימום לפתיחת חשבון: ₪10,000
ישראל: 0.07% מעסקה (מינימום ₪3 לפעולה)
דמי ניהול: פטור לשלוש שנים, אח״כ ₪15
פתיחת חשבון
גילוי נאות: האתר מקבל תגמול בגין פתיחת חשבון דרך הקישורים. אין באמור משום ייעוץ השקעות או שיווק השקעות.
מוכנה לפרט?
לפני שפותחים עסק כדאי שיהיה רעיון מגובש- מה אתה מוכר, למי, איך כמה ולמה...
איך תשווק? איפה קהל היעד שלך נמצא? (לא רק ברשתות החברתיות בהכרח, גם ב''אופליין'' למשל) מה המוצר\שירות שאתה מוכר? האם יש שוק גדול מספיק למוצר שלך? האם יש מספיק ביקוש?
מה הבידול שלך? למה שיקנו דווקא ממך ולא ממתחרה מבוסס למשל?
איזה הוצאות צפויות יש? (למשל הוצאות על ייצור מוצר)
כדאי לעשות חקר מתחרים, סקר שוק...
תשתית לעסק: קבלת תשלומים, הפקת קבלות, ועוד.
מה תמחור של המוצר שלך? האם המוצר ריווחי?

בטח יש עוד דברים ששכחתי לכתוב.
כמובן שאתה יכול לפתוח עוסק, אני פשוט לא רואה סיבה מספיק טובה לזה כרגע, כי אם הבנתי נכון אין לך מוצר\שירות כלשהוא.

אני יכול לקבל תשלום כחוק.
אם עדיין לא פתחת עוסק במס הכנסה ומע''מ-אסור לך לקבל תשלום מלקוחות (לא יודעת אם הדיווח על ההשקעה דרך ברוקר זר ''תופס'' כאן, תברר את זה)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
O הפרשה לפנסיה בתור עוסק פטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
ח כדאיות הפקדה לפנסיה לעצמאית עוסק פטור - מה הייתם עושים? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
M עוסק פטור בארץ עם אזרחות אמריקאית - מיסוי ארה"ב מיסים 0
ת אני פנסיונר עם תיק עוסק פטור ( ללא הכנסות כעצמאי )וקרן השתלמות עצמאית. האים הפקדה לקרן מזכה להטבות מס? מיסים 1
נ עוסק פטור מיסים 5
ד פתיחת עוסק פטור זעיר התפתחות אישית 5
מ פנסיה וקרן השתלמות - עוסק פטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
Z הכרה בהוצאות עוסק פטור שעובד מחו"ל מיסים 0
מ עוסק פטור / מורשה ומשחקי מס מיסים 0
O עיסוק צדדי לעצמאי - האם אפשרי לפתוח עוסק פטור? יזמות והגדלת הכנסות 12
B עוסק פטור וביטול מקדמות יזמות והגדלת הכנסות 1
G פתיחת עוסק פטור מיסים 11
מ סגירת תיק עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 1
D עזרה בניהול תקבולים מלקוחות עבור עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 0
ל עזרה בנושא פתיחת תיק עוסק פטור אוף טופיק 3
ל פתיחת עוסק פטור- האם לשלם לבעל מקצוע או לעשות הכל לבד? יזמות והגדלת הכנסות 21
ט מתכנת - עוסק פטור או זעיר? אילו הוצאות מוכרות? מיסים 10
ש התנהלות של עוסק פטור כלפי מס הכנסה מיסים 8
N פתחתי עוסק פטור יזמות והגדלת הכנסות 8
N פתחתי עוסק פטור בשביל זה.. איך אני סוגר אותו? פוסטים מאיכות נמוכה 3
Z האם העלת תקרת עוסק פטור ל120,000 זה החל מ2024 אכן יצא לפועל סופית? מיסים 3
H האם יש חשיבות לתזמון סגירת עוסק פטור והאם כדאי להשאיר עסק ללא הכנסות? מיסים 0
J עוסק מורשה/פטור מיסים 32
הדבורה מיה "העברת" עוסק פטור לבת הזוג לצורך אופטימיזציה מיסים 5
S תמחור של עוסק פטור למפגשים כולל נסיעות? אוף טופיק 3
A שמירת עוסק פטור פעיל למטרות דיווח מס מIB מיסים 5
ה מילוי דוח שנתי לשכיר + עוסק פטור מיסים 4
ס עוסק פטור או מורשה מורה פרטי מיסים 15
ח שווה לצאת ממעמד עוסק פטור? שיקולים בנוגע לביטוח לאומי מיסים 5
פיטר גריפין שאלות לקראת הדו״ח השנתי - עוסק פטור מיסים 8
מ הגשת דוח שנתי - עוסק פטור ובעלי תיק השקעות מיסים 6
D הקמת עוסק פטור וצעדים ראשונים התפתחות אישית 5
ע פתיחת תיק עוסק פטור פיקטיבי רק לצורך הפקדה בקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
T כדאיות פתיחת עוסק פטור לשכיר עם שכר גבוה מיסים 21
י עוסק פטור שסוחר בשוק ההון מיסים 1
deussex פתיחת עוסק פטור שאינו עומד בתנאי ביטוח לאומי, בשביל קרן השתלמות נוספת + הוצאות מוכרות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 56
epk איך ייתכן שעסקת אקראי חייבת מע"מ, ואילו עוסק פטור - לא? מיסים 3
B הפקדות של שכיר שהוא גם עוסק פטור לקרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 26
U מחויבות בירוקרטית על פתיחת תיק עוסק פטור מיסים 2
M ניתוק תושבות או עוסק פטור מיסים 5
M פתיחת עוסק פטור עבור קרן השתלמות פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 13
א פתיחת עוסק פטור עבור הטבת קרן ההשתלמות צרכנות פיננסית 4
T פתיחת תיקים עוסק פטור במס הכנסה אונליין מיסים 0
B האם אפשר להיות גם שכיר וגם עוסק פטור (במע"מ) שהוא גם עצמאי שאיינו עונה להגדרה בביטוח לאומי? מיסים 2
E קרן השתלמות עוסק פטור פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
M הגשת דוח על אינטראקטיב ברוקרס, עוסק פטור, קיזוז הפסדים וריבית מניירות ערך מיסים 9
מ עמלות בחשבון בנק עבור עוסק פטור צרכנות פיננסית 2
K עוסק פטור או חשבונית לשכיר ? צרכנות פיננסית 27
J עוסק פטור בעסק בדיגיטל- חישוב מיסים עצמי מינימליזם, חסכנות ואנטי-צרכנות 8
G פתיחת עוסק פטור במקביל לעבודה כשכיר - שווה את הבלאגן? אוף טופיק 1

נושאים דומים

Back
למעלה