• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עוול של ביטוח לאומי?!

• פותח הנושא פותח הנושא חצרון
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

חצרון

משתמש סולידי
דירוג
15
שימו לב לדבר הבא: בשנת 2024 תקרת הזכאות לתשלום עבור שמירת הריון ליום היתה 331 ש"ח, בשנת 2025 התקרה עלתה ל-342 ש"ח,
מה יהיה דינה של אשה שהחלה את תקופת השמירה בימים האחרונים של 2024 וממשיכה לעומק שנת 2025? ובכן, היא תקבל על כל התקופה את הסכום הנמוך של 2024, הגיוני?
זו תמונת המצב גם בסימולטור, וגם בחיים האמיתים זה הסכום שקבלתי, השאלה היא האם יעזור להתווכח או לערער? (מדובר על כ-2500 ש"ח הפרש לתקופה של 7 חודשים)

מה יהיה דינה של אשה שהחלה את תקופת השמירה בימים האחרונים של 2024 וממשיכה לעומק שנת 2025?
התקרה נקבעת לפי החודשים שבה בחנו את המשכורות שלה, שאני מניח מתיאור המקרה שמדובר ב2024.

אני נוטה לא לחפש הגיון בחוקים, אבל פה זה נשמע הגיוני. היא שילמה את הבט"ל על החודשים הללו לפי התקרות והאחוזים של 2024.

אבל פה זה נשמע הגיוני. היא שילמה את הבט"ל על החודשים הללו לפי התקרות והאחוזים של 2024.
עפ"י הסימולטור אם השמירה היתה מתחילה בראשון לראשון היא היתה מקבלת את התעריף הגבוה, אבל תפסתי את הרעיון.

אני נוטה לא לחפש הגיון בחוקים, אבל פה זה נשמע הגיוני. היא שילמה את הבט"ל על החודשים הללו לפי התקרות והאחוזים של 2024.
רוצה לשמוע קטע?
אני טעיתי, ובאמת מתחילת השנה כן הגדילו לי את התקרה...
באתר זה לא היה כתוב אבל במכתב המפורט יותר כן, אני כבר השתכנעתי מההסבר שלך, אבל כנראה שבאמת אין הגיון בחוקים....

באתר זה לא היה כתוב אבל במכתב המפורט יותר כן, אני כבר השתכנעתי מההסבר שלך, אבל כנראה שבאמת אין הגיון בחוקים...
גם פה יכול למצוא הגיון.
כמו שפנסיונר שמקבל קצבת זקנה, הקצבה מותאמת כל שנה.

@FIYaacov
תודה על כל המענות...
בוא נמשיך להסתבך ביחד...
ביטוח לאומי קיזז לי מגימלת השמירה דמי ביטוח לאומי ומס בריאות, אהמהמה שגם העבודה מוציאה לי תלוש שכר כל חודש בלי שאני עובדת שבו הם זוקפים לי מס הכנסה, הפרשות לפנסיה, וגם ב.ל. ומס בריאות, וברגע שאחזור לעבודה זה יקוזז לי בתלוש הראשון, אז איך אני עושה שלא ירד לי גם מהם ב.ל. ומס בריאות??
(חשבתי על כיוון של תיאום ביטוח לאומי אבל זה לא עומד בקריטריון הבסיסי, וכמובן שאין פה ענין של מעסיק ראשי ומשני, זה לא גם וגם אלא או או)

ביטוח לאומי קיזז לי מגימלת השמירה דמי ביטוח לאומי ומס בריאות, אהמהמה שגם העבודה מוציאה לי תלוש שכר כל חודש בלי שאני עובדת שבו הם זוקפים לי מס הכנסה, הפרשות לפנסיה, וגם ב.ל. ומס בריאות, וברגע שאחזור לעבודה זה יקוזז לי בתלוש הראשון, אז איך אני עושה שלא ירד לי גם מהם ב.ל. ומס בריאות??
למה שהם לא ינכו לך ביטוח לאומי? אתה עובר את התקרה אצל המעסיק?
אחרי 11 חודשים מתום שנת המס אתה יכול לעשות בדיקה באתר של ביטוח לאומי לקבלת החזר, אבל כדאי לבדוק טוב טוב מראש, כי אם יש חוב הם פשוט גובים אותו, וזה לא כמו מס הכנסה שיש לך סימולטור לבדוק לפני ההגשה.

למה שהם לא ינכו לך ביטוח לאומי? אתה עובר את התקרה אצל המעסיק?
אחרי 11 חודשים מתום שנת המס אתה יכול לעשות בדיקה באתר של ביטוח לאומי לקבלת החזר, אבל כדאי לבדוק טוב טוב מראש, כי אם יש חוב הם פשוט גובים אותו, וזה לא כמו מס הכנסה שיש לך סימולטור לבדוק לפני ההגשה.
הוא חושש מקיזוז כפול.
כלומר, כמו שהתלוש משלם מס הכנסה לא רק על המשכורת, אלא גם על הגימלת שמירה.
הוא חושש שהתלוש ישלם גם דמי ביטו"ל על הגימלת שמירה, בשמן שהוא כבר שילם ישירות בביטו"ל.

הוא חושש מקיזוז כפול.
כלומר, כמו שהתלוש משלם מס הכנסה לא רק על המשכורת, אלא גם על הגימלת שמירה.
הוא חושש שהתלוש ישלם גם דמי ביטו"ל על הגימלת שמירה, בשמן שהוא כבר שילם ישירות בביטו"ל.
אין חשש כזה. המעסיק לא מקזז על תגמולים של ביטוח לאומי (להוציא דמי מילואים שמשולמים דרך המעסיק אבל שם גם אין חשש לקיזוז כפול).

אין חשש כזה. המעסיק לא מקזז על תגמולים של ביטוח לאומי (להוציא דמי מילואים שמשולמים דרך המעסיק אבל שם גם אין חשש לקיזוז כפול).
מצוין.
זה מה שהוא שאל, ואתה עונה לו שאכן המעסיק לא מנכה תגמולי ביטו"ל.

ואתה עונה לו שאכן המעסיק לא מנכה תגמולי ביטו"ל.
לא מבין איך הבנת את זה, בכל מקרה כל גוף מנכה ביטוח לאומי עבור מה שהוא משלם. המעסיק עבור השכר, ביטוח לאומי על מה שהם משלמים.

לא מבין איך הבנת את זה, בכל מקרה כל גוף מנכה ביטוח לאומי עבור מה שהוא משלם. המעסיק עבור השכר, ביטוח לאומי על מה שהם משלמים.
יש מצב שמורידים לי ב.ל. ומס"ב, רק באופן יחסי לסכום שנזקף לי לגמל לקצבה-פנסיה והשתלמות?
נגיד החודש הזה, בתלוש מהיום, ירד לי ביטוח לאומי 248.58, מס בריאות 177.56,
וזה הסכומים שזקפו לזכותי: זקיפת גמל לקצבה 1,040.00, שווי קה"ש לצורך מס 1,178.40, שווי פיצויים 1,332.80

נערך לאחרונה ב:
מה אתה לא מבין, זה בדיוק מה שאמרתי.
הוא חשש שהמעסיק יוריד עבורו דמי ביטו"ל ע"ח הגימלת שמירה - וענית שלא, המעסיק לא מוריד על זה (-כמובן מדברים על הגימלה, על התלוש הרגיל הוא מוריד, ועוד איך).
בניגוד למשל למס, שהמעסיק כן מוריד על חשבון הגימלה ששולמה.

וענית שלא, המעסיק לא מוריד על זה (-כמובן מדברים על הגימלה, על התלוש הרגיל הוא מוריד, ועוד איך).
ומה הבעיה שעניתי כך? זה נכון.

יש מצב שמורידים לי ב.ל. ומס"ב, רק באופן יחסי לסכום שנזקף לי לגמל לקצבה-פנסיה והשתלמות?
נגיד החודש הזה, בתלוש מהיום, ירד לי ביטוח לאומי 248.58, מס בריאות 177.56,
וזה הסכומים שזקפו לזכותי: זקיפת גמל לקצבה 1,040.00, שווי קה"ש לצורך מס 1,178.40, שווי פיצויים 1,332.80
בהחלט, בזמן השמירה אין יחסי עובד מעביד, ולכן לא נקלט 101, ולכן הם מתייחסים לכל הפקדה לגמל כאילו זה הפקדה מעל התקרה ומחייבים במס וביטוח לאומי.

בניגוד למשל למס, שהמעסיק כן מוריד על חשבון הגימלה ששולמה.
המעסיק לא מנכה שום מס ושום ביטוח לאומי בגין גמלות שביטוח לאומי משלם ישירות למבוטח.

ומה הבעיה שעניתי כך? זה נכון.
איזה בעיה?
הפוך.
שים לב לאיך הלך הדיון:
הוא שאל שאלה, ולא הבנת את שאלתו.
הסברתי מה שאל.
ענית שאין חשש.
אמרתי: מצוין, זה מה שהוא שאל, ואתה כעת עונה לו על השאלה.

המעסיק לא מנכה שום מס ושום ביטוח לאומי בגין גמלות שביטוח לאומי משלם ישירות למבוטח.
בטוח?
אחרי חופשת לידה, המעסיק מוריד הרבה בתלוש, היה זכור לי שזה מס הכנסה על חודשי החופשת לידה.
כנראה שאני טועה.

אחרי חופשת לידה, המעסיק מוריד הרבה בתלוש, היה זכור לי שזה מס הכנסה על חודשי החופשת לידה.
כנראה שאני טועה.
זה בדיוק על מה ש @חצרון ציין לעיל.
זה על הפקדות המעסיק לפנסיה/גמל/השתלמות בזמן חופשת הלידה.

אין מילים על התשובות שלך ושל @צדיק יישר כוח
לגבי הפיסקה המצוטטת, המעסיק דווקא כן מוריד לי כל חודש מס הכנסה של כ-1700 ש"ח, על מה ולמה? (ב.ל. לא מורידים לי מס, כי יש לי נ.ז. על ילדים, והם יודעים את זה)
נראה כאילו העבודה מורידה לי מס על המשכורת התאורטית שהיתה לי אלמלי השמירה, (16000 ש"ח) לא מבין את הקטע, או שאני עובד אצלכם ואז יש לי נ.ז. שאמורות להפחית את המס עד לבטלו לגמרי, או שאני לא עובד אצלכם כרגע, אז על מה מנכים לי?

את המס עד לבטלו לגמרי, או שאני לא עובד אצלכם כרגע, אז על מה מנכים לי?
עד החודש, משמרות בתעשיה לא אושר לשנת 2025.
מהחודש זה אושר, וכנראה תקבל החזר גדול במשכורת הבאה.

עד החודש, משמרות בתעשיה לא אושר לשנת 2025.
מהחודש זה אושר, וכנראה תקבל החזר גדול במשכורת הבאה.
על איזה משמרות אתה מדבר?
אשתי עובדת נורמלי בין 8 בבוקר עד 4 בצהרים, עכשיו היא בשמירת הריון, ומקבלת קצבה מביטוח לאומי, והם לא מורידים לה מס, כי יש לנו מספיק ילדים בשביל לקבל מספיק נ.ז., העבודה לעומת זאת מורידה לי מס הכנסה 1700 ש"ח בחודש, אפילו שאני לא מקבל מהם משכורת עקב השמירה, השאלה היא מה פתאום להוריד על משכורת שנכנסת לא דרכם אלא דרך ביטוח לאומי.

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
F תשואות של מדד עולמי לטווח הארוך שוק ההון 6
ח בלוג ההשקעות של שלומי ארדן שוק ההון 13
Y גמל נט - הבנה של התפלגות סוגי נכסים שוק ההון 2
D אני חדש לפורום - איפה אני יכול למצוא ניתוח של הרכבי תיק שונים כדי להרכיב את התיק הנכון עבורי? דיוני עומק על פוסטים מהבלוג 6
ר מתקשה במציאת זוגיות רצינית עקב מצב כלכלי של הוריי, מה כדאי לעשות ? אוף טופיק 223
מ טופס 867 של אינטרארקטיב שוק ההון 7
נ יומנו של נחלאי פיקח יומני מסע אישיים 32
A חוות דעת של שכונת נאות פרס בחיפה נדל"ן 0
T איך להשתפר במיומנות של problem solving התפתחות אישית 54
B יומנו של דפנסיב יומני מסע אישיים 1
R השפעת המכסים של טראמפ על שער שקל דולר שוק ההון 2
F הודעה עצובה על לכתו בטרם עת של yossik מעמודי התווך הכי משמעותיים של קהילת "פורום הסולידית" שער הקהילה 109
שבוזי מלחמת הסחר של טראמפ - להמתין או לקנות? שוק ההון 3
R חסר פה שרשור של בייק המשקיע המתחיל קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 10
M יש קרן אירית של מדד DAX? שוק ההון 9
ד בדיקת גלרי לגילוי מוקדם של סרטן אוף טופיק 2
E שאלה: חוב של חצי מיליון ש"ח למע"מ אוף טופיק 3
C ניהול תיקים של מיטב שוק ההון 3
מכל מלמדי השכלתי ההשפעה של 'מרד מיסים' על כלכלת ישראל פוסטים מאיכות נמוכה 54
ע חוות דעת על קורס סייבר של אינפיניטילאבס או ג'ון ברייס טאלנט התפתחות אישית 8
P איזון אקטוארי של פורשים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
י שאלה לגבי דמי ניהול ועמלה של קרן נאמנות שוק ההון 8
c881 זוכרים את השרשורים של "זוכי דירה למשתכן"? נדל"ן 79
D התלבטות לגבי מהלך - קרן של אינווסקו או אירית צוברת זולה - סחירות ועלות שוק ההון 4
P מספר תווים בהערה של העברה בנקאית? צרכנות פיננסית 8
N החלק של אגרות חוב בתיק השקעות לאזרח אמריקאי שוק ההון 12
N שאלות של אזרחי אמריקאי שוק ההון 3
ב קריאת דו״חות של ריט (סלע נדל״ן) שוק ההון 14
ד רזרבת הביטקוין של ארה"ב קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 5
M מה עתידם של בניינים ישנים? נדל"ן 4
L מכירה וקניה של קרן נאמנות באותו יום מסחר וארוע מס מיסים 1
ש הבדל בין בנקים בדמי ניהול של קרנות נאמנות בגידור שוק ההון 0
Z משלוח של חבילה לחו״ל אוף טופיק 0
P הצמדה של קצבה מביטוח מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
N האם יש הבדל שאתם יודעים בין ביטוח אובדן כושר עבודה של הראל לעומת של חברות אחרות? צרכנות פיננסית 3
אבא קריר המכסים של טראמפ שוק ההון 426
NeonDrift ההשפעה של הציוצים של טראמפ על השוק – מה דעתכם? (צייץ אתמול על XRP-SOL-ADA) קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 18
פ מה המשמעות של נכסי המסלול יהיו חשופים ל....?? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
D איך לממן תשלום של 400K – משיכת כספים מהבורסה או מהקרן השתלמות? שוק ההון 25
esho קניה ישירה של אגח ממשלת ארה"ב שוק ההון 0
I הבחירות בגרמניה וחזרתו של מרץ פוליטיקה, אקטואליה, דת-מדינה ושאר מרעין בישין 222
W העברה של זיכוי חו"ל לשנה הבאה מיסים 8
S מתי כבר מישהו יטפל בחוסר המקצועיות של הלמ"ס? נדל"ן 67
S סעיף בדו"ח שנתי - "העברתי במשך 12 חודשים כספים אל מחוץ לישראל בסכום כולל של 500,000 אש"ח או יותר" מיסים 20
JBUZZ השכונות החדשות של ישראל: איפה הכי כדאי לקנות דירה באזור המרכז נדל"ן 12
M איך מקבלים מפרט בנייה מלא של בית חדש נדל"ן 0
D החלק של מטבעות וירטואלים במניות ה"סטנדרטיות" קריפטו והשקעות אלטרנטיביות 2
ע שאלה בנושא ניוד פוליסה ותיקה של מנורה - עדיף- עם מקדם קצבה 157.63 . קרן י'. לפוליסה מחקת מדדים או פוליסה אחרת ללא מקדם קצבה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 9
hommie תהייה לגבי ה-Dashboard של ESOP שוק ההון 3
J פגיעה בקצבה מקרן פנסיה במקרה של קריסה בשוק פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1

נושאים דומים

Back
למעלה