• התוכן שלפניכם איננו ייעוץ פיננסי. הוא אולי נחזה ככזה, ואף נשמע ככזה, אבל למרבה הפלא, הוא איננו כזה, וממילא לא יכול להיחשב תחליף לייעוץ מטעם בעל הרישיון המתאים, לרבות ייעוץ מס, ייעוץ פנסיוני או ייעוץ השקעות המתחשב בצרכיו המיוחדים של כל אדם. מכאן שאין לראות בתכני הפורום המלצה לביצוע פעולות כלשהן בניירות ערך או בנכסים אחרים, וכל הסתמכות עליהם תהיה באחריות הקורא בלבד. האחריות לאמור בכל הודעה, ובכלל זה החובה לעמוד בהוראות כל דין, היא על מחברה בלבד ואין לייחס את האמור בה לבעלת האתר.

עבודה כעצמאי בחברה מחול - REMOTE

• פותח הנושא פותח הנושא MrAnderson
  • פורסם בתאריך פורסם בתאריך

MrAnderson

משתמש רשום
דירוג
1
היי
רציתי להתייעץ ולשמוע מאנשים שאולי עשו מהלך דומה. אני עובד כמתכנת, הייתי שכיר כל חיי. קיבלתי הצעה לעבודה בחברה שאין לה חברה בארץ, העבודה היא REMOTE לחלוטין. כל העובדים בחברה למיטב הבנתי עובדים כעצמאים, כל אחד במדינתו.
החברה מוכרת בתחומה ועשיתי עליה הרבה מחקר ככה שמהבחינה הזאת אני בסדר.
אני מחפש תובנות על כיצד הדרך הנכונה ביותר להתנהל אם אלך על ההצעה הזאת. השכר מועבר בדולרים (לא ניתן לשנות), מחשבון בארה"ב.
הבנתי שהדרישות שכר שלי כעצמאי צריכים לכלול את מה שהיו 'עלויות מעסיק' כשהייתי שכיר. ממה שקראתי בקבוצות דיברו על מנעד די רחב של 30-50% מעל הברוטו שאני מקבל היום כשכיר. תובנות ? הלקוח' היחידי שלי כעצמאי תהיה החברה הזאת, שבה אעסוק במשרה מלאה.
מנסה להבין מה הדרך הכי טובה לחסוך עלויות.חוץ מלהיות עצמאי, אם יש דרך דרך חברות קבלן או משהו בסגנון , להמשיך להיות שכיר כדי לא להתעסק עם כל הכאב ראש שבלהיות עצמאי? לפי הסכום הכנסה השנתי זה יהיה עוסק מורשה. אם אין אופציה כזאת, מה הדרך הכי נכונה יעילה וזולה להתנהל כעצמאי מסוג זה? מבחינת רואה חשבון, עמלות המרה והעברה וכו'?
יש לי את האופציה להעביר את השכר גם לחשבון בחול במקום בארץ. אין אפשרות לפצל את ההעברה על השכר החודשי. יש אופציה להעביר את השכר החודשי גם לחשבונות כמו WISE או PAYONEER אם כי מודה שלא לגמרי הבנתי איך זה עוזר לי...
אודה לכל עצה. תודה!

- לעבוד דרך חברת קבלן יעלה כנראה הרבה כסף, ולעבוד עם רואה חשבון בתור עצמאי יעלה כמה אלפי שקלים בשנה. זה הרבה יותר כלכלי, ולא כזה מסובך. יש אחוז מאוד גדול של עצמאיים בארץ אתה לא תהיה כזה מיוחד בנוף.

- תנסה להבין מהבנק מה העמלות שתשלם על קבלת כסף מחו"ל בדולרים. אולי זה יהיה הרבה ותוכל להתמקח או לעבור לבנק אחר.
- בכל מקרה, בתור תושב בישראל אתה צריך לשלם מס הכנסה, אז תצטרך סכום גדול של כסף בשקלים פעם בשנה כדי לשלם מיסים בלי קשר לדרך שבה תעביר את הכסף לחו"ל או לא.

- לגבי השכר, תתחיל לחשב כל מה שאתה מקבל בתור שכיר ותנסה להמיר לכסף.
- ימי חופש - איך יהיה בחברה החדשה?
- ימי מחלה
- הפרשות לקופות פנסיה/גמל וכו' (תבדוק כמה המעסיק מפריש)
- דמי הבראה פעם בשנה
- מתנות לחג
- כנראה יש עוד דברים ואני לא זוכר.. צריך לבדוק הכל.

בכל מקרה, לכל מספר שתגיע, תבקש שכר יותר גבוהה בעשרות אחוזים, במיוחד אם זו חברה אמריקאית. יש מצב השכר הממוצע שם יותר גבוהה מפה. אז כמה שאתה מרוויח עכשיו בישראל זה פחות רלוונטי.

- השלב הבא הוא להתחיל להבין עם רואה חשבון את כל ההוצאות שאתה יכול לרשום בתור הוצאות עצמאי, ולהתקזז במס הכנסה.

ג.נ, אני בכלל שכיר וכל מה שכתבתי הוא משיחות חולין עם עצמאיים.

עדיף לפתוח חשבון בחו"ל ולהעביר לשם ישירות את המשכורת- זה יהיה בדרך כלל בלי עמלות. עבדתי פעם בצורה כזו דרך Payoneer והעמלות היו בלתי נסבלות.
שים לב שתצטרך להגיש דוח ולשלם מקדמות למס הכנסה. העברות לארץ אפשר לעשות דרך Wise. הרבה כאן מדברים על לפתוח חשבונות ב Interactive Brokers ולהעביר כך אבל הם לא אוהבים את זה וכנראה יסגרו לך את החשבון. אם אתה עובד מהארץ ואינך אזרח אמריקני נראה לי שלא תצטרך לדווח ל- IRS - אבל צריך לבדוק זאת.

עדיף לפתוח חשבון בחו"ל ולהעביר לשם ישירות את המשכורת- זה יהיה בדרך כלל בלי עמלות. עבדתי פעם בצורה כזו דרך Payoneer והעמלות היו בלתי נסבלות.
שים לב שתצטרך להגיש דוח ולשלם מקדמות למס הכנסה. העברות לארץ אפשר לעשות דרך Wise. הרבה כאן מדברים על לפתוח חשבונות ב Interactive Brokers ולהעביר כך אבל הם לא אוהבים את זה וכנראה יסגרו לך את החשבון. אם אתה עובד מהארץ ואינך אזרח אמריקני נראה לי שלא תצטרך לדווח ל- IRS - אבל צריך לבדוק זאת.
מה IB קשורים כאן ? תוכל להסביר?
ולגבי PAYONEER , העמלות ששילמת להן היו בעבור מה ? החזקת הכספים או ההעברה לחשבון בארץ ? העמלות שלהם היו יותר גבוהות מאשר של בנק בארץ ? מבדיקה שעשיתי הבנק שלי גובה 0.2% עמלה על העברה מחול.
או שאתה מתכוון על עמלות המרה לשקל ? (שפחות קריטי לי, אפילו מעדיף להחזיק את הרוב בדולר בעו"ש מטח)

היי,
אולי לא קשור לשרשור הזה אבל אני גם מתכנת שמעוניין בעבודה מחו"ל בremote, אשמח אם תוכל לשתף איך הגעת לחברה הזאת, כמה שנות ניסיון יש לך והאם אתה עובד בתחום ספציפי כלשהו?
תודה רבה

היי,
אולי לא קשור לשרשור הזה אבל אני גם מתכנת שמעוניין בעבודה מחו"ל בremote, אשמח אם תוכל לשתף איך הגעת לחברה הזאת, כמה שנות ניסיון יש לך והאם אתה עובד בתחום ספציפי כלשהו?
תודה רבה
חיפשתי בלינקדין פשוט משרות בתחום שלי ובלוקיישן שמתי remote worldwide או remote global , תנסה אחד מהדברים האלה . בהצלחה :)

נושאים דומים
פותח הנושא כותרת פורום תגובות תאריך
S עבודה כעצמאי ושכיר חדש תוך כדי מילואים אוף טופיק 1
ז עבודה כעצמאי בנוסף לעבודה כשכיר התפתחות אישית 11
C בא לי לשבת אחרי עבודה ופשוט לעבוד על משהו התפתחות אישית 22
H ביטוח אובדן כושר עבודה לגיל 65-67 למחזיקי ביטוח מנהלים מלפני 2001 פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 3
מ ניצול שנה ללא עבודה מיסים 3
T בעיה במציאת עבודה - הנדסת חשמל התפתחות אישית 13
H הוצאת רכיב של אובדן כושר עבודה מתוך ביטוח מנהלים (לפני 2001) פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
U אובדן כושר עבודה צרכנות פיננסית 0
W עבודה בנגריה התפתחות אישית 1
A עבודה בהייטק לנושרים מהתואר אוף טופיק 42
T סיוע בתמחור שעת עבודה יזמות והגדלת הכנסות 2
ד פעולות לביצוע בעת מעבר עבודה IRA פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 0
flower שאלות אישיות בראיון עבודה - סמים אוף טופיק 10
א עבודה מחו"ל עבור מעסיק ישראלי מיסים 10
מ מה הלאה? חיפוש עבודה חדשה לאחר שנים בפיתוח תוכנה התפתחות אישית 10
מ פטור ממשיכת פיצויים במעבר מקום עבודה - פנסיה מול מנהלים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
עידו ג איפוק בעת משבר - עבודה התפתחות אישית 4
twister ניצול ימי חופש בעזיבת מקום עבודה צרכנות פיננסית 14
Cleo ביטוח לאומי על מכירת RSU בשנה ללא עבודה מיסים 2
ט מפקח עבודה/ מנהל פרוייקט בשיפוץ דירה יד 2 נדל"ן 5
Eugene200 אובדן כושר עבודה, קרן פנסיה משלימה עם כיסויי ביטוח משלימים פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
קפיטליסט מרושע עבודה בגיל מבוגר - באיזה כלי להשקיע את הכסף? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 2
ת שתי קרנות השתלמות לאותו מקום עבודה - מה לעשות? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 4
navv החזר מס והפקדה עצמאית לפנסיה בהפסקת עבודה מיסים 5
M הצעת עבודה שתאפשר הגדלת הכנסה - כן או לא ??!! יזמות והגדלת הכנסות 11
ל עבודה פוסטים מאיכות נמוכה 1
JBUZZ החלפת עבודה ראשית - איך לסמן בטופס 101? מיסים 2
י לא מוצא עבודה כבר שנה וחודשיים התפתחות אישית 16
ס עבודה עם לפטופ בסביבה קצת אחרת אוף טופיק 2
S סעיף מוזר בחוזה עבודה אוף טופיק 7
P סיימתי תואר לפני שנה ולא מוצא עבודה התפתחות אישית 19
S עבודה מול מעסיק בחו"ל - מה הדיבור? מיסים 2
קפיטליסט מרושע "העברת" משכנתא לאחר הפסקת עבודה נדל"ן 2
D האם ניתן להשאיר RSU ב-ESOP לאחר עזיבת מקום עבודה? שוק ההון 2
R שמירת דמי ניהול בקרן פנסיה לאחר עזיבת מקום עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 27
T מתי הזמן הכי טוב לעזוב עבודה? התפתחות אישית 19
H עצה לגבי חיפוש עבודה התפתחות אישית 14
S תביעת אובדן כושר עבודה מהפנסיה אוף טופיק 5
M תשלום מעביד לביטוח אובדן כושר עבודה - האם אפשרי גם חלק השכר שמופנה לפנסיה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 7
עידו ג הצעת עבודה - חברה מפוקפקת? אוף טופיק 7
M פנסיה- תביעת אובדן כושר עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 1
T עבודה ראשונה בתחום אחרי התואר התפתחות אישית 1
A מנסה למצוא עבודה ולא מצליח התפתחות אישית 86
E פנסיה או רק פוליסת אובדן כושר עבודה? פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 10
עידו ג עבודה/למידה מרחוק התפתחות אישית 17
ק אובדן כושר עבודה קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 5
ד ביצעתי רצף פצויים ולא מצאתי עבודה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 6
edangz החזר מס עבודה באילת מיסים 0
B עבודה ראשונה בהייטק התלבטות קופג או קרן פנסיה פנסיה, גמל וקרנות השתלמות 61
ד החזר מס לשכיר עם הכנסות ממספר מקומות עבודה מיסים 1

נושאים דומים