דור דורים
משתמש בכיר
- דירוג
- 1,693
אני מעוניין לערוך סקר כדי לבדוק כמה יהיו מעוניינים לעבור למסלול היפוטתי שמיטב דש יפתחו.
ההנחות לגבי מסלול ההשקעה הן שהמסלול יהיה מנייתי, פאסיבי, ומפוזר עולמית. מספר דוגמאות בהמשך.
ההנחה לגבי דמי הניהול שהם יהיו במסלול ברירת המחדל שיש היום במיטב דש, או לא רחוק מזה. כלומר 1.31 מההפקדות ו0.01 מהצבירה.
מספר מסלולים לדוגמא:
אופציה א' - נאיבי MSCI:
67% - MSCI ALL COUNTRIES WORLD
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אופציה ב' - מתיחת פנים:
31% - S&P 500
3.9% - NASDAQ
10.4% - Nikkei
4.5% - Euro Stoxx
6.4% - Dax
1.3% - FTSE 250
9.5% - MSCI EM
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אגב, אם אתם חושבים שאני כזה מוכשר ויצירתי כדי להמציא כזה מסלול בעצמי, אתם טועים.
לקחתי את המסלול המנייתי הפאסיבי הנוכחי של מיטב דש, הסרתי ממנו מניות של מדינה קטנטונת שמהווה כ2 פרומיל מהשוק העולמי בשם ישראל, ושמתי במקומן את שאר המניות באופן יחסי.
אופציה ג' - נאיבי FTSE:
67% - FSTE All World
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אופציה ד' - להעתיק מהמתחרים:
46.9% - MSCI WORLD
3.35% - NASDAQ
3.35% - Euro Stoxx
3.35% - Nikkei
10.05% - MSCI EM
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אופציה ה' - פורום הסולידית:
36% - CRSP US Total Market
31% - FTSE Global All Cap ex US
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
הרעיון ברור מן הסתם....
כל אפשרות שתפזר את הכסף על כמה שיותר מניות ברחבי העולם, לפי שווי שוק, בלי הטיות גדולות מידי, תהיה בסדר.
מה המטרה של כל זה?
אני מתכוון כעת להשאיר את הסקר פתוח למשך חודש. אולי אפתח אותו עוד על פי הצורך.
אחרי שתמלאו את הסקר, ובהנחה שהוא יהיה חיובי מספיק, אתם מוזמנים לשלוח אותו לקובעי מדיניות במיטב דש (או בשאר חברות הפנסיה). אני לא יודע מה הנגישות שלכם לקובעי המדיניות האלו. זה יכול להיות מ"צור קשר" באתר או פנייה לפניות הציבור, ועד שאתם שכנים של מי שמחליט שם על העניינים, ויושבים איתו לקפה כל שבוע. הכול לפי היכולת, הקשרים והמוטיבציה שלכם.
אתם מוזמנים גם ליצור סקרים נוספים דומים באתרים אחרים, או למצוא הוכחות נוספות שיש או אין ביקוש לכזה מסלול, ולשלוח לקובעי מדיניות.
הרכב אוכלוסיה
אציין שבאתר הזה יש לא מעט הייטקיסטים, אנשים מעשירונים גבוהים, שיודעים לחסוך לא מעט גם מחוץ לפנסיה, ובונים על סכומים גבוהים בחיסכון החיצוני הזה (לא תלויים מידי בפנסיה).
לאנשים באתר יש ציפיות ריאליות ממסלול בדיוק כזה.
ניתן גם ללמוד שאלו אנשים שמבינים את יתרונות ההשקעה לטווח ארוך בשוק ההון, ובמסלולים מנייתיים בפרט, מהבחירה שלהם בהקשר לחיסכון לילדים שלהם.
ניתן גם ללמוד מעט על הגיל שלהם ובעלות על דירה, על ההוצאות החודשיות שלהם בכלל, ועל הוצאות המזון בפרט.
כמובן שזה רלוונטי בעיקר לאנשים הרשומים לאתר, ונוהגים לענות על סקרים.
אשמח שכל מי שקורא, שיענה על הסקר, וישלח למי שהוא יכול ורואה לנכון, כך שיקודמו מסלולים פאסיביים, ומפוזרים עולמית במוצרים הפיננסיים בישראל.
תודה לכולם
ההנחות לגבי מסלול ההשקעה הן שהמסלול יהיה מנייתי, פאסיבי, ומפוזר עולמית. מספר דוגמאות בהמשך.
ההנחה לגבי דמי הניהול שהם יהיו במסלול ברירת המחדל שיש היום במיטב דש, או לא רחוק מזה. כלומר 1.31 מההפקדות ו0.01 מהצבירה.
מספר מסלולים לדוגמא:
אופציה א' - נאיבי MSCI:
67% - MSCI ALL COUNTRIES WORLD
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אופציה ב' - מתיחת פנים:
31% - S&P 500
3.9% - NASDAQ
10.4% - Nikkei
4.5% - Euro Stoxx
6.4% - Dax
1.3% - FTSE 250
9.5% - MSCI EM
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אגב, אם אתם חושבים שאני כזה מוכשר ויצירתי כדי להמציא כזה מסלול בעצמי, אתם טועים.
לקחתי את המסלול המנייתי הפאסיבי הנוכחי של מיטב דש, הסרתי ממנו מניות של מדינה קטנטונת שמהווה כ2 פרומיל מהשוק העולמי בשם ישראל, ושמתי במקומן את שאר המניות באופן יחסי.
אופציה ג' - נאיבי FTSE:
67% - FSTE All World
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אופציה ד' - להעתיק מהמתחרים:
46.9% - MSCI WORLD
3.35% - NASDAQ
3.35% - Euro Stoxx
3.35% - Nikkei
10.05% - MSCI EM
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
אופציה ה' - פורום הסולידית:
36% - CRSP US Total Market
31% - FTSE Global All Cap ex US
3% - תשואת מק"מ לחודש
30% - אג"ח מיועדות
הרעיון ברור מן הסתם....
כל אפשרות שתפזר את הכסף על כמה שיותר מניות ברחבי העולם, לפי שווי שוק, בלי הטיות גדולות מידי, תהיה בסדר.
מה המטרה של כל זה?
אני מתכוון כעת להשאיר את הסקר פתוח למשך חודש. אולי אפתח אותו עוד על פי הצורך.
אחרי שתמלאו את הסקר, ובהנחה שהוא יהיה חיובי מספיק, אתם מוזמנים לשלוח אותו לקובעי מדיניות במיטב דש (או בשאר חברות הפנסיה). אני לא יודע מה הנגישות שלכם לקובעי המדיניות האלו. זה יכול להיות מ"צור קשר" באתר או פנייה לפניות הציבור, ועד שאתם שכנים של מי שמחליט שם על העניינים, ויושבים איתו לקפה כל שבוע. הכול לפי היכולת, הקשרים והמוטיבציה שלכם.
אתם מוזמנים גם ליצור סקרים נוספים דומים באתרים אחרים, או למצוא הוכחות נוספות שיש או אין ביקוש לכזה מסלול, ולשלוח לקובעי מדיניות.
הרכב אוכלוסיה
אציין שבאתר הזה יש לא מעט הייטקיסטים, אנשים מעשירונים גבוהים, שיודעים לחסוך לא מעט גם מחוץ לפנסיה, ובונים על סכומים גבוהים בחיסכון החיצוני הזה (לא תלויים מידי בפנסיה).
לאנשים באתר יש ציפיות ריאליות ממסלול בדיוק כזה.
ניתן גם ללמוד שאלו אנשים שמבינים את יתרונות ההשקעה לטווח ארוך בשוק ההון, ובמסלולים מנייתיים בפרט, מהבחירה שלהם בהקשר לחיסכון לילדים שלהם.
ניתן גם ללמוד מעט על הגיל שלהם ובעלות על דירה, על ההוצאות החודשיות שלהם בכלל, ועל הוצאות המזון בפרט.
כמובן שזה רלוונטי בעיקר לאנשים הרשומים לאתר, ונוהגים לענות על סקרים.
אשמח שכל מי שקורא, שיענה על הסקר, וישלח למי שהוא יכול ורואה לנכון, כך שיקודמו מסלולים פאסיביים, ומפוזרים עולמית במוצרים הפיננסיים בישראל.
תודה לכולם